​GoXplore Finland Oy on hakeutunut konkurssiin 20.04.2020

Sisäänkirjautuminen

Safari - Kruger National Park

Lähes kahden miljoonan hehtaarin kokoisessa luonnonpuistossa pääset kokemaan ainutlaatuisen Afrikan luonnon ja eläimet. Yksi maailman kuuluisimmista puistoista Kruger National Park tarjoaa unohtumattomia elämyksiä safareillaan.

Lue lisää

GoXplore Safari

GoXplore tarjoaa oman räätälöidyn safarin Kruger National Parkissa. Ohjelma on koottu oman kokemuksemme perusteella ja valittu parhaat palat muillekin koettaviksi Etelä-Afrikassa. Olemme koonneet tähän alle tietoa safarista ja osa aktiviteeteista on sinun itsesi päätettävissä, jotta pääset maksimoimaan aikasi ja kokemuksesi näissä henkeä salpaavissa maisemissa. Neljä päivää täynnä Afrikan huikeaa luontoa ja villieläimiä. Ihan kellontarkkaa aikataulua on mahdoton rakentaa esimerkiksi sään ja eläinten vuoksi, joten toivomme että olet avoimin mielin ja muistat, että aikataulut saattavat hieman muuttua ennalta ilmoitetusta. Näin saat kaikista eniten irti ajastasi Kruger National Parkissa.

Jos olet valinnut projektin Zimbabwessa, Namibiassa tai Etelä-Afrikassa, ovat lentosi hyvin todennäköisesti paluumatkalla Johannesburgin kautta. Mikset lisäisi matkaasi pientä pysähdystä Etelä-Afrikkaan ja lähtisi tapaamaan The Big 5 joukkoa? Neljän päivän safarin aikana ehdit nähdä todella paljon ja tämä on varmasti tervetullut pidennys lomallesi.

Miten pääsen mukaan safarille?

Jos olet jo valmiiksi Etelä-Afrikassa, kätevintä on ottaa kotimaan lennot Hoedspruit lentokentälle. Vaihtoehtoisesti bussilla Johannesburgista Hoedspruitiin onnistuu ihan yhtä lailla. Lennot Johannesburgista Hoedspruitiin edestakaisin ovat noin 280€ ja bussimatka puolestaan noin 120€. Bussimatka kestää suunnilleen 6 tuntia, joten tarvitset todennäköisesti yhden ylimääräisen majoitusyön ennen safarin alkua. Saapumisen Hoedspruitiin on oltava ennen klo 13.30, jotta ehdit ajoissa mukaan. Huomioi että esim. Namibiasta saapuessasi tarvitset todennäköisesti yhden ylimääräisen päivän, jotta ehdit ajoissa mukaan safarille lähtöpäivänä, autamme tämän kanssa.

Majoitus:

"Bush Lodge" majoitus on Hoedspruitin ulkopuolella Guernsey Nature Reservessa. Bungaloweissa on jokaisessa oma wc ja suihku. Voit varautua, että ikkunasta saattaa kurkata sisään kirahvi, kun käy suihkussa...

Kortti vai käteinen?

Paikan päällä voit maksaa sekä kortilla, että käteisellä. Erilliset aktiviteetit haluat ehkä maksaa kortilla ja pienemmät esim. jotkut ruokailut käteisellä. Majoitukseen ei kannata jättää mitään avoimesti esille, ainakaan kylpyhuoneeseen. Ikkunoista tulee mielellään sisään pikku apinoita, jotka löytävät käyttöä ruoille ja tavaroillesi, jos ne jättää esille.

1 päivä

Lennot kannattaa ottaa Hoedspruitin kentälle ja saapumisen tulisi olla klo 12:30 mennessä. Sinut haetaan lentokentältä ja viedään Bush Lodge majoitukseen, jossa tulet viettämään seuraavat kolme yötä. Majoitukseen sisäänkirjautumisen jälkeen ehdit purkaa laukkusi ja valmistautua illan ensimmäiselle retkelle, puiston yksityiselle alueelle jossa eläimet on mahdollista nähdä hyvinkin läheltä. "Big 5 Game Drive" avojeeppien kyydissä nähtynä ei ihan heti unohdu. Auringon laskiessa istutte iltaa lammen ympärillä päivällisellä. Kun on viileämpää auringon laskettua, myös eläimet kokoontuvat ja lähtevät liikkeelle. Vinkkinä suosittelemme illoiksi jotain hieman lämpimämpää mukaan. Hyönteisiä on myös paljon, joten jeeppiajoille kannattaa ottaa vaikka lippalakki päähän, ettei silmät ole aivan täynnä hyttysiä :)

Safariin kuuluu: päivällinen, majoitus ja myös puiston yksityiselle alueelle pääsy
Safariin ei kuulu: lounas (pysähdytte Hoedspruitissa, josta voi ostaa lounaan mukaan)

2 päivä

Seuraavaksi on vuorossa koko päivä Kruger National Parkissa, lähtö jo ennen auringon nousua. Matka kestää tunnin Main Gatelle ja pian ajattekin jo sisään suuresta puiston portista. Päivä on pyhitetty kokonaan eläinten tarkkailulle. Puisto on Etelä-Afrikan vanhin luonnonpuisto ja koti yli 500 lintulajille, 1000 matelijalajille ja 150 eri nisäkäslajille. Koskaan ei voi ihan tarkkaan tietää, mitä kaikkia eläimiä tulee vastaan ja kuinka lähelle niitä pääsee. 10 tunnin päivän jälkeen toivottavasti ainakin The Big 5 nähtynä ja palattuanne Lodgeen, on mahdollista pulahtaa vaikka altaaseen uimaan.

Ajomatkalle ja tälle koko päivän retkelle kannattaa ottaa mukaan sekä lämpöisempiä että kevyitä vaatteita. Kiikarit, lippis, aurinkorasva ja vettä kannattaa ehdottomasti myös pakata reppuun. Jotain pientä evästä voit myös varata mukaan. Lodgesta voi pyytää myös mukaan viltin, johon voi kääriytyä aikaisin aamulle, kun lähdette matkalle avojeepeillä.

Safariin kuuluu: päivällinen, pääsy Greater Kruger National Park Safari ja majoitus
Safariin ei kuulu: lounas. Pysähdys Krugerin luonnonpuistossa ja tuolla on hyvää aikaa ostaa lounas ja nauttia paikan päällä. Paikalla on useampi ravintola, josta valita mieleinen.

3 päivä

Kolmantena päivänä sinulla on muutama vaihtoehto, joista valita mieleistä tekemistä. Tarkemmat vaihtoehdot löydät tästä.

Safariin kuuluu: päivällinen ja majoitus
Safariin ei kuulu: lounas

4 päivä

Tämä päivä vietetään luonnossa kävellen ja sinulla on oma opas, joka kertoo alueen luonnosta ja eläimistä tarkemmin. Hyvin suurella todennäköisyydellä törmäät ainakin seepraan ja kirahviin. Retki lähiympäristössä on hieno tapa päättää safari ennen kuin on aika pakata laukut ja suunnata kohti kotia.

Safariin kuuluu: Aamiainen, Guernsey luonnonpuisto

 

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Hinnat

Hinnat Safari - Kruger National Park Hinta
Safari: 4 päivää, 3 yötä 680

Hinnat ovat voimassa 31.12.2020 asti.

Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin, johtuen valuuttakurssien vaihtelusta.

Euromääräiset hinnat on laskettu paikallisen valuutan ZAR mukaan.

 

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Vapaavalintaiset aktiviteetit

Yksi päivistä safarilla käytetään vapaavalintaisten aktiviteettien parissa. Alla on lisää tietoa eri vaihtoehdoista ja nämä varataan vastan paikan päällä, kuumailmapallolentoa lukuun ottamatta. Paikan päällä voit maksaa sekä kortilla, että käteisellä. Erilliset aktiviteetit haluat ehkä maksaa kortilla ja pienemmät esim. jotkut ruokailut käteisellä. Majoitukseen ei kannata jättää mitään avoimesti esille, ainakaan kylpyhuoneeseen. Ikkunoista tulee mielellään sisään pikku apinoita, jotka löytävät käyttöä ruoille ja tavaroillesi, jos ne jättää esille.

Aktiviteettien hinnat (ZAR Etelä-Afrikan randi):

Hot Air Ballooning : 4040 ZAR/ 1h
Hevossafari: 550 ZAR/ 1h tai 750 ZAR/ 2h
Kinyonga Reptile park: 500 ZAR
Moholoholo Centre: 440 ZAR
Elephant Interaction: 1500 ZAR
Virtahepo Jessica ja veneretki: 850 ZAR
Panorama Route: 1100 ZAR
Hoedspruit Endangered Species Centre: 600 ZAR

Hot Air Ballooning

Uskomaton auringonnousu ja täysi hiljaisuus, jonka rikkoo välillä vain kuumailmapallon poltinten ääni, linnunlaulu tai muut kaukaiset eläinten äänet. Näkymää ja tunnetta on mahdoton kuvailla. Voit siemailla shamppanjaa samalla kun leijut puiden latvojen yllä kauniin Magalies River Valleyn päällä. Alue on yksi parhaista säiden puolesta koko maapallolla. Ainutlaatuinen luonto ja maisemat alapuolella eivät unohdu koskaan. Laskeutumisen jälkeen aamiaista voi nauttia kauniilla klubi-talolla.

Hevossafari

Tällä retkellä ei ole tietoakaan moottorien äänistä tai muusta melusta. Tiedossa on hevosten kavioiden kopinaa ja luonnon ääniä. Pahkasiat saattavat röhkiä jossain lähistöllä, mutta ne merkitsevät korkeintaan omaa aluettaan tai syövät ruohoa. Hoedspruit Wildlife Estatessa asuu mm. kirahveja, seeproja, gnuita, kauriita ja leopardeja. Koskaan ei tiedä mitä kaikkia eläimiä tulee vastaan, mutta silmät kannattaa pitää auki, ettei mikään laji mene ohi. Reitti kulkee joen rantaa ja matkalla on muutama lampi, jonne eläimet tulevat kuumalla juomaan. Olitpa sitten lintubongari tai muuten vain eläinten ystävä, tämä on huikea mahdollisuus kokea Afrikan luontoa hevosen selästä katsottuna.

Reptile Centre: mikä on Kinyonga?

"Kinyonga" on swahilin kieltä ja tarkoittaa kameleonttia ja tarkoittaa "pientä leijonaa". Nämä eläimet eivät ole vaarallisia vaikka moni niitä pelkääkin. Suurin osa käärmeistäkin on täysin vaarattomia ja niitä taas pelätään huomattavasti kameleontteja enemmän. Reptile Centre työskentelee alueen matelijoiden hyväksi ja myös kouluttaa ja valistaa paikallisia ihmisiä suhtautumaan näihin matelijoihin oikealla tavalla. Alueella on paljon matelijoita ja paikalliset joutuvat tekemisiin eläinten kanssa usein. Keskukseen voi tuoda sammakoita, hämähäkkejä, matelijoita myös lähialueiden maanviljelijät ja matkailukeskukset, jos niillä on vaikeuksia eläiten kanssa ja heille tarjotaan apua eläinten suhteen. Keskukseen tuodut eläimet vapautetaan takaisin luontoon esimerkiksi hoidon/kuntoutuksen jälkeen.

Moholoholo Centre

Wildlife Rehabilitation Centre on koti monelle vahingoittuneelle tai myrkytetylle eläimelle. "Marieskop" alue sijaitsee Lohikäärmevuorien vieressä ja täällä sijaitseva keskus toimii alueen eläinten pelastamiseksi. Moholoholossa joudutaan tekemään välillä vaikeita päätöksiä, mikä on sinne tuoduille eläimille paras vaihtoehto tulevaisuuden kannalta. Kaikkia villieläimiä ei aina voida vapauttaa takaisin luontoon ja ne asuvat pysyvästi Moholoholossa. Keskuksessa pääsee tarkkailemaan eläimiä läheltä ja samalla näkee hyvin, mitä kaikkia vaaroja ja vaikeuksia eläimet kohtaavat luonnossa päivittäin. Keskuksesta ollaan voitu vapauttaa eläimiä myös sellaisille alueille, joista kyseinen laji on jo ehtinyt kuolla sukupuuttoon. Keskus osallistuu myös aktiivisesti tutkimustyöhön ja seuraan eläinten käyttäytymistä ja liikkeitä.

Tavoitteena on myös valistaa ihmisiä, jotka tulevat ulkomailta Etelä-Afrikkaan katsomaan näitä eläimiä. Omistautunut henkilökunta Moholoholossa on luonnonsuojelijoita, jotka ovat sitoutuneet työhönsä ja jakavat tuntemustaan ja kokemuksiian mielellään vierailijoille. Keskuksessa on mahdollisuus päästä useiden eläinten kanssa lähikontaktiin valvotuissa olosuhteissa.

Virtahepo Jessica ja veneretki

Jessica 10-vuotias virtahepo, joka asuu lähellä Hoedspruitia. Jessica poikkeaa muista virtahevoista siinä, että se on mielellään ihmisten läheisyydessä ja kontaktissa ihmisiin, jota luonto ei yleensä virtahevoille ole suunnitellut. Monet uskovat että virtahepo on yksi vaarallisimmista eläimistä Afrikassa ja historia onkin täynnä erilaisia tarinoita virtahevoista, jotka tapaavat ihmisiä. Jessican kohdalla tämä on kuitenkin myytti, koska se rakastaa ihmisiä. Jessica esittelee itseään mielellään ja sen kanssa oppii helposti näkemään, miten lähellä kannattaa käyttäytyä. Koska Jessica käyttäytyy täysin eri tavalla kuin mikään muu lajinsa edustaja, on vaikea sanoa kuvitteleeko se olevansa ihminen... vai luuleeko se, että kaikki ihmiset ovat virtahepoja. Jessican käytös on maailman kuulu ja sillä on jopa oma kansainvälinen Fan Club.

Alkuun Jessicasta ja sen historiasta näytetään video. Sen jälkeen päästään osallistumaan sen ruokintaan. Välipalan jälkeen Jessica saa kaksi pulloa teetä :) lopuksi on mahdollisuus taputella ja silittää sitä hetki ennen pois lähtöä.

Panorama Route

Panorama Route on luontoreitti ja maisematie Etelä-Afrikassa. Tämä retki on täynnä historiaa Mpumalangan maakunnassa. Reitti kulkee Blyde River Canyonissa, joka on maailman kolmanneksi suurin kanjoni usean vesiputouksen reunustamana. Reitti alkaa Long Tom Passilta ja päättyy Mpumalangan ja Limpopon provinssin lähelle. Mpumalangassa on paljon nähtävää ja suurin osa näistä löytyy Panorama Routen varrelta.

God´s Window: Näköalapaikka ja jyrkänne Lohikäärmevuorilla. 700 metrin pudotus suoraan jyrkänteeltä alas. Maisemat ovat niin huikeat, että täältä näet aina Mosambikiin asti.

Bourke's Luck Potholes: Geologiset muodostelmat, jotka vesi on saanut aikaiseksi satojen vuosien aikana. Treur ja Blyde joet kohtaavat keskenään ja näiden vesien yhdistyessä pieni hiekka ja kivet muovaavat kuoppia ja jälkiä kallioperään. Kanjoni on ehdottomasti kokemisen ja näkemisen arvoinen luonnon itse muovaama taideteos.

Three Rondavels: Muodostelmat näyttävät aivan mehiläisen pesiltä, jotka eroosio on saanut aikaiseksi ajan saatossa. Bapedi heimo kutsuu näitä vuoria päällikkönsä kolmeksi vaimoksi. Tasainen vuoren huippu on Mapjaneng johtajaksi, legendaariseksi Bapedi päälliköksi, joka kukisti aikoinaan Swazit taistelussa aivan vuorien läheisyydessä.

Blyde River Canyon: Blyde River Canyon Nature Reserve on yksi osa 29,000 hehtaarin luonnonpuistoa. Alue on 2,5 km punaista hiekkakiveä. Aluetta kutsutaan myös Motlatse Canyoniksi, kolmanneksi suurimmaksi kanjoniksi maailmassa, se nimittäin sijaitsee Blyde (ilo) ja Treur (suru) jokien yhtymäkohdassa.

Hoedspruit Endangered Species centre

Hoedspruit Endangered Species centre on ainutlaatuinen afrikkalainen villieläinten keskus, joka keskittyy pelastamaan ja säilyttämään harvinaisia ja uhanalaisia lajeja. Keskus on perustettu eläinten hoitamisen lisäksi myös lähialueiden, paikallisten ja matkailutahojen kouluttamista varten sekä valistamaan ihmisiä salametsästyksestä. HESC on hyvä esimerkki siitä, että pitkäjänteisellä toiminnalla voidaan saada muutoksia aikaiseksi ja eläimillä on mahdollisuus selvitä. Gepardien keskus on yksi tilan tärkeimmistä alueista.

Keskuksessa koulutetaan myös opiskelijoita ja harjoittelijoita, jotta he saavat käytännönkokemusta villieläinten hoidosta ja vapauttamisesta takaisin luontoon. Keskuksen tavoite ja visio on olla merkittävä afrikkalainen "game reserve", joka keskittyy eri lajien säilyttämiseen. Myös aito muutos yhteiskunnassa takaa kestävyyttä alueen ekosysteemiin.

Ihmiset, kotieläimet ja villieläimet, jotka asuvat samalla alueella, ovat riippuvaisia toisistaan ja vaikuttavat toisiinsa. Tutkimustyön sekä eläinten hyvinvoinnin ja terveyden lisäksi tavoitteena on luoda ns. geeni-pankkeja, jotka voivat osaltaan ylläpitää lajien heterogeenisyyttä.

Osa vastuullisuutta on myös kouluttaa väestöä toimimaan ja elämään vastuullisesti. Paikallisten lisäksi pyritään saamaan kansainvälistä huomiota työlle, jota keskuksessa tehdään. Matkailijat vaikuttavat myös alueen säilymiseen ja talouteen.

 

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Aktiviteetit Ghana

Valitse ohjelma maassa Ghana

Alkuun » Maa » Ghana » Safari - Kruger National Park

Viimeisimmät uutiset: Aukioloajat joulun ja uuden vuoden aikaan