Sisäänkirjautuminen

Australia

Australia tarjoaa kaikille jotain. Jos haluat hiljaisempaa ympäristöä, "Out back" on sinua varten. Jos taas kaipaat menoa ja meininkiä, itärannikko on varmempi valinta. Tutustu Australian eläinmaailmaan ja kasvustoon, joka erilaisuudellaan yllättää ja hurmaa jokaisen. Dare to Goxplore!​

Faktaa Australia

Faktaa australiasta

Hallitusmuoto: monarkia

Pinta-ala: 7 682 300 km²
Pääkaupunki: Canberra, 304 000 asukasta
Korkein vuori: Mount Kosciusko, 2 228m
Pisin joki: Murray River
Isoin järvi: Lake Eyre
Asukasluku: 18,5 miljoonaa
Asukasta/km2: 2,4
Kielet: englanti on virallinen kieli, aboriginaalit puhuvat australin kieltä.
Valuutta: 1 AU dollari = 100 senttiä = noin 0,7 euroa
Ilmasto: Australian vuodenajat ovat päinvastaiset kuin meillä täällä pohjolassa. Heidän kesänsä alkaa joulukuussa, syksy huhtikuussa, talvi kesäkuussa ja kevät alkaa syyskussa. Trooppisten alueiden keskilämpötila 23-26°C. Eteläosat ovat leudompia, ja täällä lämpötilanvaihtelut ovat suurempia, kun taas Keski-Australia on hyvinkin lämmintä ja kuivaa aluetta. Ilmaston vaihtelevuuden takia Australia on ihanteellinen matkakohde jokaisena vuodenaikana.

Urheilu

Australialaisia kutsutaan urheiluhulluksi kansaksi. Ilmasto, edulliset urheilumahdollisuudet, lukemattomat rannat ja vesistöt luovat hyvät edellytykset aktiiviseen elämään. Jalkapallo on suosittu talviurheilulaji. Kesäisin pelataan krikettiä ja tennistä. Joka vuosi, marraskuun ensimmäisenä tiistaina, Melbourne Cup - ratsastuskilpailu melkein pysähdyttää koko maan.

Eläimistö

Australialla on rikas eläimistö, jolle ei löydy vertaista muualta maailmasta. Tämä johtuu siitä, että maa on ollut erillään muista maista viimeiset 55 miljoonaa vuotta. Yksi näistä otuksista on "the platypus"(vesinokkaeläin), nisäkäs, joka munii ja asuu joissa. Sen vartalo on majavamainen ja nokka kuin ankalla. Toinen erikoinen eläin on "the Tasmanian Devil" (pussiahma), jonka voi löytää Tasmanian metsistä. "The Tasmanian Devil" on raadonsyöjä ja omaa esimerkiksi erittäin vahvat leuat.

Toki Australiaan kuuluvat myös kengurut, koalat ja emut - se iso lentotaidoton lintu. Kun ajelet ympäri Australiaa, älä pelästy, jos näet kengurun tai emun tienposkessa. Maasta löytyy myös satoja eri liskolajeja, pienestä piipittävästä gekkosta giganttiseen, jopa 2 metriseen, varaaniin.

Kakadun kansallispuistossa Northern Territory-alueella voit nähdä krokodiileja ja villipuhveleita.

TIESITKÖ, ETTÄ...


Aktiviteetit Australia

Valitse ohjelma maassa Australia

Alkuun » Maa » Australia

Rosa V tilasi Work & Travel Uusi-Seelanti ohjelmamme 512 tuntia sitten. Sopisiko tämä matka sinulle??!