Sisäänkirjautuminen

Uusi-Seelanti

Seikkailu-urheilun äiti! Haluatko tuntea adrenaliinin veressä, nähdä upeaa luontoa, vaeltaa hobittien jalanjäljillä tai nousta Mount Doomille? Sitten Uusi-Seelanti on 'the place to be'! Alla voit lukea vähän faktaa maasta, hauskoja tietoja ja vastauksia tavallisimpiin kysymyksiin.

Faktaa Uusi-Seelanti

FAKTAA UUDESTA-SEELANNISTA

Hallitusmuoto: monarkia
Pinta-ala: 268.000 km2
Pääkaupunki: Wellington, 410.000 asukasta
Korkein vuori: Mount Cook 3 755 m
Pisin joki: Waikato River
Suurin järvi: Lake Taupo (syntynyt tulivuoren purkauksen seurauksena vuonna 186)
Asukasluku: 3,5 miljoonaa
Kieli: englanti ja maori ovat virallisia kieliä. Aivan kuten Australian englannissakin, on kiwi-englannissa paljon slangisanoja.
Valuutta: 1 uusi-seelantilainen dollari = 100 senttiä = noin 0,6 euroa

Ilmasto: Uuden-Seelannin vuodenajat ovat päinvastaiset kuin meillä täällä pohjolassa. Vaikkakin ilmasto on viileämpi, sateisempi ja "lämpötilarikkaampi" kuin sen pohjoinen naapuri, Australia. Eroavaisuuksia löytyy myös etelän ja pohjoisen sekä Eteläsaarella jopa lännen ja idän välillä. Kesäkuukausina, joulu-helmikuu, lämpötila on suurimmassa osassa maata +20-25°. Eteläsaaren länsirannikolla sataa 7500 mm vuodessa, sekä vuoristoalueelle tulee talvisin paljon lunta ja lämpötila voi laskea hyvinkin alas.

Uusi-Seelanti on fantastinen maa, joka tarjoaa luontoelämyksiä, rikkaan eläinmaailman ja ystävällisen paikallisväestön. Uusi-Seelanti koostuu kahdesta saaresta, Pohjoissaari ja Eteläsaari. Matkustelu ja työnteko saarilla on taatusti ainutlaatuinen kokemus, jonka tulet muistamaan pitkään.

Pohjoissaari

Oletko joskus kävellyt aktiivisella tulivuorella? Uinut kuumissa lähteissä? Jos et, niin siihen on mahdollisuus tällä saarella. Ero saarien välillä on hämmästyttävä. Kauniit rannat, tiheät metsät ja vehreät vuoret ympäröivät Pohjoisaarta. Jokia ja järviä löytyy joka puolelta ja saaren keskellä on korkeita tulivuoria sekä järviä, joissa on kuumia lähteitä. Rotorua maorikultturin sydän. Kulttuuri on yksi maailman värikkäimmistä ja ainutlaatuisista kulttuureista.

Eteläsaari

Eteläsaari on seikkailijan paratiisi; bungyhyppyjä, koskenlaskua, melontaa, jet boating ja hiihtoa sekä paljon muuta. Abel Tasman Kansallispuistossa voi vaeltaa yhdessä maailman kauneimmista ja puhtaimmista metsissä. Itärannikolla sijaitsevassa Kaikourassa uit delfiinien kanssa ja voit nähdä valaita mihin aikaan vuodesta tahansa.

Eläinmaailma

Saarien yksinäinen ja syrjäinen sijainti on luonut ainutlaatuisen ja erikoisen kasvuston ja eläimistön. Useimmat lajit, pääasiassa lintuja ja kasveja, löytyvät ainoastaan täällä koko maailmassa. Tunnetuin lienee kiivi, lentokyvytön, yövirkku ja varsin hilpeä lintu, joka on maan kansallinen symboli. Eteläsaaren vuorilla voit tavata kean, vuoristopapukaijan. He ovat uteliaita ja rohkeita, mutta niiden pitkät, terävät nokat voivat myös tuhota laukkusi.

Vanhojen vuoristometsien monet saniaiset (jotkut ovat jopa 20 metriä korkeita) luovat antiikin ja myyttisen luonnon tunteen. Maassa ei ole vaarallisia käärmeitä tai hämähäkkejä ja kaksi lepakkolajia ovat vain natiivi nisäkkäitä. Muuten tarjoavat rannat ja ympäröivät merenselät rikkaan eläimistön. Hylkeitä ja useita delfiinilajeja ja pingviineitä voi nähdä monissa eri paikoissa. Jossain voit jopa nähdä valtavan kuningasalbatrossin, kaskelotteja sekä tappajavalaita ja merileijonia. Kaikouraa, Eteläsaarella, on suositeltava niille, jotka haluavat kokea delfiinit, valaat ja albatrossit lähietäisyydeltä.


TIESITKÖ, ETTÄ...Valitse ohjelma maassa Uusi-Seelanti

Alkuun » Maa » Uusi-Seelanti

Rosa V tilasi Work & Travel Uusi-Seelanti ohjelmamme 512 tuntia sitten. Sopisiko tämä matka sinulle??!