Sisäänkirjautuminen Work & Travel tapahtuma Tampereella

Eveliina Balilla kilpikonna-projektissa

Kahdet lennot ja ehkä yhteensä 15 tuntia ilmassa, kunnes saavuin Denpasarin lentokentälle, matkatavarat viivästyy noin tunnin, mutta lopulta olen valmis kohteeseen. Green Lion kuljettaja tietää kertoa, ett odotamme vielä kahta muuta vapaaehtoista. Hullun kyydin jälkeen saavuin Penestanan Kaja kylään, missä vapaaehtoisasuntola sijaitsee. Kello on melkein 22 ja sataa kaatamalla. Koordinaattorimme vie minut majoitukseen, joka on pienessä erillisessä talossa. Talossa on kaksi huonetta ja suuri ihana kuisti. Huoneeseemme on saapunut jo yksi tyttö ennen minua, mutta hän nukkuu.


Herään herätyskelloni ääneen. Enemmän osallistujia saapui yöllä myöhemmin ja tervehdimme toisiamme. Meitä on samassa majoituksessa 8 ja olemme 5 eri maasta. Yhdessä siirrymme aamiaiselle ruokasaliin ja tarjolla on leipiä, hedelmiä, kananmunia, puuroa jne. Klo 9 aikaan oppaamme tulee hakemaan meidät ja lähdemme suoraan Ubudiin markkinoille ja ihmettelemään Monkey Forestia.


Tutustumisviikko jatkuu erilaisella ohjelmalla ja viikko on täynnä uuteen kulttuuriin ja maahan tutustumista. Yritämme opetella jopa hieman paikallista kieltä. Tällä viikolla oli ihanaa tutustua kunnolla myös muihin vapaaehtoisiin. Viikon jälkeen maanantaina alkaa projekti ja siirryin Nusa Penidaan muiden kanssa, jotka ovat myös valinneet kilpikonnaprojektin itselleen!

Ensimmäinen päivä kilpikonnien luona: leikkasin kaloja, joita me syötetään kilpikonnille. Täytyi varmistaa, että kaikki saa ruokaa eivätkä ala kiusaamaan toisiaan. Kahden tunnin kuluttua kaikki oli viimeistelty työn osalta ja oli lounaan aika. Kahden aikaan alkoi taas työskentely ja tällä kertaa olen ryhmässä matkalla rannalle keräämään meriheinää ja etsimään rapuja. Näitä käytetään kilpikonnien hoitoon/herkuiksi. Tokana päivänä pääsen puhdistamaan säiliöitä ja harjata myös kilpikonnan kuoria. Ne ovat niin söpöjä, kun nostat ne vedestä. Jotkut ovat kamppailleet tietysti melko paljon meressä, mutta he ovat hyvässä kunnossa, kun pääsevät takaisin mereen. Vihdoin koitti myös päivä, että oli minun vuoroni antaa lääkettä kilpikonnille. Anti-sieni nestettä, joka ruiskutetaan kilpikonnien eville. Kilpikonnilla on haavoja ja ne on puhdistettava antiseptisellä liuoksella.

Projektin lopussa pikku kilpparit pääsivät mereen ja minun seikkailuni on ohi täällä. Kilpikonnat olivat tarpeeksi vanhoja ja riittävän vahvoja mereen! Kävelemme rannalla ja katsomme kilpikonnia, jotka alkavat hitaasti ryömiä tiensä hiekasta mereen. Lopuksi näemme pieniä katoavia varjoja veden alla ja tuntuu, että tällä omalla työllä on todella ollut tärkeä merkitys


Tämä on matkakertomus yhdeltä Vapaaehtoistyö Bali-ohjelmaamme osallistujalta vuonna 2017.

Alkuun » Matkakuvaus » Eveliina Balilla kilpikonna-projektissa

Kia K tilasi Lion Centre Zimbabwe ohjelmamme 13 tuntia sitten. Sopisiko tämä matka sinulle??!