​GoXplore Finland Oy on hakeutunut konkurssiin 20.04.2020

Sisäänkirjautuminen

Katjaana Australiassa

Matkani Australiaan alkoi hyvin ystäväni kanssa, mutta minua ainakin jännitti todella paljon. Pian kuitenkin jännitys katosi, kun tapasin paljon uusia kavereita. Aluksi vietin noin pari viikkoa Sydneyssä, jossa kaikki tarpeelliset asiat, kuten ohjeistus töitten hakuun, pankkitunnukset ja healthcare-korttiasiat pistettiin aluille. Sydneystä kävimme myös 5 päivän surffileirillä, joka oli todella hauska. Sydneyn jälkeen päätimme lähteä etsimään töitä pohjoisesta päin. Lähdimme ensin Byron Bayhin, ja lopulta päädyimme asumaan ja työskentelemään yhteensä noin 3-4 kuukautta Gold Coastilla. Töitä oli hieman hankala löytää pohjoisesta, mutta loppujen lopuksi minulla oli 3 eri työpaikkaa ravintoloissa tarjoilijana tämän ajan sisällä.

Asuimme 2 australialaisen perheen luona vuokralla. Molemmat perheet olivat todella mukavia. Työn teko oli aluksi haastavaa, ennenkö kaikki asiat oppi. Sitten se sujuikin jo ihan hyvin :) Huomasin myös, että kielitaitoni kehittyi valtavasti työskennellessäni. Helmikuussa lähdimme Uuteen-Seelantiin ystävämme luokse kuukaudeksi. Sen jälkeen lähdimme käymään Balilla, Kuala Lumpurissa ja Singaporessa. Balin Gili Trawangan- saari oli minun ehdoton lemppari. 2 viikon reissun jälkeen tulimme takaisin Australiaan Gold Coastille. Kaverini jäi vielä töihin, mutta minä päätin pian siitä aloittaa reissuni Itärannikkoa pitkin Cairns nimiseen kaupunkiin asti.

Viimeiset kuukauteni reissussa olivat aivan mahtavat. Kävin mm. Frazer Island- auto safarilla, telttailemassa Noosassa, surffaamassa, patikoimassa, Whitsundays purjehdus retkellä, Cape tribulation- sademetsässä ja vaikka missä. Tapasin paljon ystäviä, joiden kanssa olen edelleen yhteydessä. Parhaat kokemukset olivat laskuvarjohyppy Cairnsissa ja sukellusretki Port Douglasissa isolla valliriutalla. Matkaan mahtui lukemattomia hienoja auringonlaskuja, metsiä, ja rantoja. Kun itärannikon reissu oli päätöksessä, lensin Sydneyyn vielä muutamaksi päiväksi surffaamaan ennen lentoa Hong Kongiin. Hong Kongissa vietimme 5 päivää. Oli haikeaa jättää Australia, mutta rakastuin sen luontoon ja kulttuuriin, joten olen aika varma, että vielä joskus sinne palaan! :)

Tämä on matkakertomus yhdeltä Work & Travel Australia-ohjelmaamme osallistujalta vuonna 2016.

Alkuun » Matkakuvaus » Katjaana Australiassa

Emilia M tilasi Work & Travel Uusi-Seelanti All Set ohjelmamme 800 tuntia sitten. Sopisiko tämä matka sinulle??!