Sisäänkirjautuminen ​Australian MUST HAVE sovellukset

Sofia Sri Lankassa


Halusin paeta kotisuomea, ja päätin suunnata kahdeksaksi viikoksi Sri Lankaan vapaaehtoistöiden pariin. Valitsin juuri Sri Lankan, sillä en ennestään tiennyt maasta mitään, ja halusin tutustua itselleni täysin vieraaseen kulttuuriin. Päätin tehdä vapaaehtoistöitä, sillä koin, että haluan perinteisen reissaamisen lisäksi myös olla avuksi, ja tehdä jotain merkitsevää. Tulossa oli elämäni parhaat kahdeksan viikkoa, joita näin jälkeenpäin on vaikea edes kuvailla.

Ensimmäisellä viikolla saimme tutustua Kandyyn jossa tulisinkin viettämään viisi ensimmäistä viikkoani. Orientaatioviikon jälkeen opetin viikon ajan aamupäivisin englantia nuorille buddhamunkeille ja iltapäivisin menin käymään talossa, jossa asuu tyttöjä jotka tulevat huonoista kotioloista. Kolme seuraavaa viikkoa työskentelin kehitysvammaisten orpokodissa, ja nämä kolme viikkoa olivat matkani rankimmat mutta palkitsevimmat. Siellä ollessani koin, että sain tehdä juuri sitä, mitä tulin tekemään.

Kuudennen viikkoni otin vapaaksi projekteista, sillä halusin nähdä saarta. Myös viikonloppuisin pääsimme matkustelemaan, mutta maan julkisen liikenteen hitauden vuoksi tarvitsee enemmän aikaa, jos haluaa matkustaa kunnolla. Tuon viikon aikana näimme ystäväni, toisen vapaaehtoisen, kanssa suuren osan saaresta, pohjoisinta ja eteläisintä kärkeä myöten.
Kaksi viimeistä viikkoani toimin kehitysvammaisten kilpikonnien parissa Ambalangodassa. Projekti oli mukavaa vaihtelua ihmisten parissa työskentelemiselle, ja täydellinen lopetus upealle matkalle. En koko matkan aikana kaivannut kertaakaan kotiin, enkä olisi lainkaan halunnut palata.


Tämä on matkakertomus yhdeltä Vapaaehtoistyö Sri Lanka-ohjelmaamme osallistujalta vuonna 2017.

Alkuun » Matkakuvaus » Sofia Sri Lankassa

Viimeisimmät uutiset: Aukioloajat joulun ja uuden vuoden aikaan