Sisäänkirjautuminen Work & Travel tapahtuma Tampereella

Jenna Zimbabwessa

Minulla on kova halu matkustaa ja nähdä eri kulttuureja, sitten, kun löysin tämän projektin kiinnostuin heti, olen aina halunnut nähdä Afrikan, leijonat ja muita afrikan eläimiä niin tottakai halusin lähteä, vaikka ajatus, että matkustan sinne yksin niin vähän jännitti ensin. Olen erittäin onnellinen, että menin sinne.

Kun saavuin sinne, minua ei jännittänyt oikeastaan paljon yhtään ja tuli heti kotoinen fiilis, olin siellä vain 2vko, ja siinä ajassa ehti tehdä ja nähdä paljon, mutta silti tuntui, että oli liian lyhyt aika, olisin voinut jäädä pidemmäksikin aikaa ja aion palatakin sinne joku päivä ehdottomasti. Henkilökunta oli mahtavaa ja älyttömän mukavia ja olin yllättynyt, että kuinka hyvin kaikki puhuivat englantia,en siis tiennyt aluksi, että se on Afrikassa toinen äidinkieli. He haluavat neuvoa ja auttaa, ja todella välittävät siellä eläimistä ja muusta toiminnasta.

Vaikka matkustin yksin, en ollut siellä yksin, siellä oli paljon vapaaehtoisia muualta maailmasta ja kaikilla oli sama mielenkiinnon kohde, sieltä sai uusia ystäviä. Se oli parasta, kun odotti aina seuraavaa päivää, että mitä tapahtuu ja tehdään, aamuisin saattoi olla yleensä aamukävely leijonien tai elefanttien kanssa ja siitä sitten jatkaa aina muiden aktiviteettien parissa. Aamuisin piti yleensä herätä 6.45, mutta herääminen ei tuntunut edes vaikealta, itse asiassa heräsin aina automaattisesti aikasemmin jo, että siihen tuli se rytmi ja tiesi, että pääsee tekemään jotain. Ja aktiviteetteja oli yleensä silleen, että viimeinen alkoi, joko klo 15.00 tai 16.10, että sen jälkeen oli vapaa aikaa, itse olin kuvitellut aktiviteetteja, pidemmiksi ja raskaammiksi, mutta ne yllätti positiivisella tavalla.

Oli elämäni paras kokemus tähän saakka, en osaa sanoin kuvailla sitä reissua, sai nähdä ja kokea niin paljon uutta pienessä ajassa ja sitten, kun tuntui että oli jollain tapaa eristyksissä muusta maailmasta, joka oli mahtavaa, kuin afrikka olisi ollut oma maailmansa oli ihan erilaista kun mikä kuuluu arkipäivään. Sitten, kun näki sitä projektia niin rahat menevät oikeasti hyvään tarkoitukseen.

Tämä oli paljon parempi kokemus, kuin se, että lähtisi vain lomailemaan afrikkaan, kun olin siellä vapaaehtoisena niin siitä sai niin paljon enemmän irti, melkein päivittäin näki villieläimiä luonnossa mm. seeproja ja antilooppeja, näki leijonien ruokinnan ja jopa valmisteli sitä, sitten elefanttien ja leijonien aitauksen siivouksia, tuntui hyvältä auttaa päivittäisissä toiminnoissa ja projektissa pääsee lähemmäksi elämiä, mitä ajattelin. Suosittelen ehdottomasti!


Tämä on matkakertomus yhdeltä Lion Centre Zimbabwe-ohjelmaamme osallistujalta vuonna 2017.

Alkuun » Matkakuvaus » Jenna Zimbabwessa

Kia K tilasi Lion Centre Zimbabwe ohjelmamme 12 tuntia sitten. Sopisiko tämä matka sinulle??!