Sisäänkirjautuminen

Katariina Kapkaupungissa

Lähtöpäivänä muistan kyyneleet poskilla ajatelleeni mitä ihmettä olen mennyt tekemään, olenko oikeasti lähdössä yksin maailman toiselle puolelle? Päästyäni isäntäperheeseen raastava ikävä, väsymys ja matkastressi purkautui, silloin aivan ihana host-äiti lohdutti minua sekä rohkaisi puhumaan englantia, sillä englannin kielen puhuminen jännitti minua valtavasti. Alku matkastani Etelä-Afrikkaan oli todella raskas, mutta silloin en vielä osannut kuvitella mitä kaikkea tulen kokemaan ja tuntemaan niin hyvässä kuin pahassa.

Projektini vaihtui lennosta, koska koululaisilla oli loma, kun saavuin Kapkaupunkiin ja sen vuoksi menin päiväkotiin vapaaehtoiseksi vauvojen ryhmään. Lopulta se tuntui juuri sopivalta ratkaisulta minulle ja sain mahdollisuuden käydä tutustumassa yhtenä päivänä alkuperäisen projektiin paikalliseen kouluun ja sen toimintaan, mikä oli todella mielenkiintoista. Minä kuitenkin todella nautin, kun sain työskennellä pienten vauvojen kanssa ja ikävöin heitä niin kovasti nyt. Paloja sydämestäni jäi Etelä-Afrikan auringon alle.

Toki reissun aikana koin paljon haasteita ja kipuilua. Ennen kaikkea seikkailuni opetti, että elämää on elettävä ja otettava se vastaan sellaisena kuin se eteen näyttäytyy ja sen mukaan luovia elämän aalloilla parhaansa mukaan. On mahdotonta sanoa, mikä reissussa oli parasta, sillä niin moni ihminen ja heidän kanssaan koetut hetket tulevat ikuisesti olemaan sydämessäni. Päiväkotiryhmäni lisäksi on nostettava upeat ystävät Saksasta ja ihastuttava isäntäperheeni, joihin sain tutustua sekä tukeutua surun että ilon äärellä. Reissuni musta pilvi oli jatkuva sairastelu, mutta siitä huolimatta vapaaehtoistyö Etelä-Afrikassa oli ehdottomasti yksi elämäni parhaista päätöksistä ja kannan muistoja sieltä mukanani ikuisesti.


Nykyisin puhua pulpatan englantia, enkä mieti mitä virheitä teen, sillä tärkeintä on tulla ymmärretyksi, ei sen niin väliä jos sanajärjestys vähän tökkii. Niin se tökkii muillakin ja yllätyksekseni huomasin miten hienosti pärjäsin monissa erilaisissa tilanteissa englannilla. Sain reissusta enemmän kuin olisin ikinä voinut kuvitella, maailmani sai kosolti lisää kauniita värejä. Reissuni vuoksi pyytetön auttaminen nousi aivan uuteen rooliin elämässäni ja toivon, että pystyn tulevaisuudessa tekemään lisää vapaaehtoistyötä niin Suomessa kuin ulkomailla sekä auttamaan ammatikseni ihmisiä.

Sanoilla en edes kykene kuvailemaan niitä kaikista arvokkaimpia ja rakkaimpia kokemuksia, ne täytyy vain tuntea. South Africa you will be always in my heart and I miss you so much <3

Tämä on matkakertomus yhdeltä Vapaaehtoistyö Etelä-Afrikassa-ohjelmaamme osallistujalta vuonna 2017.

Alkuun » Matkakuvaus » Katariina Kapkaupungissa

Seuraava tiedoitustilaisuutemme on . Tule mukaan tai tarkista tulevat tiedoitustilaisuudet täältä!