Sisäänkirjautuminen Work & Travel tapahtuma Tampereella

Emilia Namibiassa - Wildlife Rescue Centre

Vietin kaksi viikkoa Namibiassa Naankusen Wildlife Rescue Centressä. Olin kauan lykännyt päätöstä lähteä matkalle, koska en ollut ennen matkustanut yksin ja ajatus siitä tuntui hyvin pelottavalta. Lopulta kuitenkin tein päätöksen toteuttaa haaveeni ja varasin matkan Naankuseen. Valitsin Naankusen kohteekseni, koska lukemani perusteella se vaikutti luotettavalta ja eettiseltä paikalta. Päätös lähteä juuri Naankuseen oli ehdottomasti oikea. Henkilökunta on työlleen hyvin omistautunutta ja eläinten hyvinvoinnista todella välitetään; kaikessa toiminnassa mennään eläimet edellä. Jokainen päivä oli erilainen ja sain ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea asioita, joista olin pitkään haaveillut. Odotukseni matkaa kohtaan olivat korkealla, mutta matka ylitti silti odotukseni heittämällä. Ymmärsin myös, että pelkoni yksinmatkustamisesta oli turhaa, koska enhän oikeasti ollut yksin, kaikki muut vapaaehtoiset olivat aivan samassa tilanteessa kuin itsekin.

Naankusessa päivät alkoivat aamulla kahdeksalta, milloin jaettiin aamupäivän työtehtävät. Päivällä oli pitkä ruokatauko, minkä jälkeen jaettiin uudet työtehtävät iltapäivälle. Työpäivät päättyivät yleensä viimeistään klo 17 ja illat oli vapaata aikaa. Viikonloppuisin oli enemmän vapaa-aikaa ja oli mahdollisuus mm. ottaa aurinkoa, viettää aikaa muiden kanssa pelaillen tai esimerkiksi lähteä käymään kaupungilla.

Työtehtävät olivat monipuolisia ja kiertävän työlistan ansioista kaikki saavat vuorollaan osallistua kaikkeen. Työtehtäviin kuului mm. eläinten ruokkimista, aitausten siivousta, paviaanien ulkoilutusta ja eläinten aktivoimista lajityypilliseen tapaan. Naankusessa on eläimiä laidasta laitaan, mm. kissaeläimiä, paviaaneja, hevosia, villikoiria ja myös pienempiä eläimiä kuten mangusteja. Matka kokonaisuudessaan oli aivan mahtava, sain mm. viettää yhden päivän pienen viisiviikkoisen paviaanin pennun kanssa, mikä oli jäänyt orvoksi ja tarvitsi tämän vuoksi jatkuvaa ihmiskontaktia. Sain myös mm. olla mukana gepardien ulkoiluttamisessa ja osallistua antiloopin vapauttamisessa takaisin luontoon. On vaikea nostaa tiettyjä kokemuksia muiden yläpuolelle, koska koko kahden viikon jakso oli täynnä lukuisia hetkiä, kun sydän tuntui pakahtuvan onnesta ja kiitollisuudesta sitä kohtaan, että sain etuoikeuden kokea asioita, mistä olin käytännössä koko elämäni haaveillut.

Voin kaikesta sydämestäni suositella Naankusea kaikille, jotka suunnittelevat vastaavaa matkaa. Tärkeä kuitenkin on ymmärtää, että Naankuse ei ole eläintarha, missä saa silitellä suloisia villieläimiä. Naankuse on pelastuskeskus eläimille, jotka jostain syystä eivät enää selviä luonnossa vapaana ja sen vuoksi tarvitsevat paikan, missä voivat rauhassa elää loppuelämänsä tai kunnes ne voidaan palauttaa takaisin luontoon. Tämä matka synnytti ehdottomasti kipinän tehdä jotain tällaista myös tulevaisuudessa ja uskon, että tulen Naankuseen matkustamaan myös uudelleen.

Tämä on matkakertomus yhdeltä Wildlife Rescue Centre Namibia-ohjelmaamme osallistujalta vuonna 2018.

Alkuun » Matkakuvaus » Emilia Namibiassa - Wildlife Rescue Centre

Kia K tilasi Lion Centre Zimbabwe ohjelmamme 13 tuntia sitten. Sopisiko tämä matka sinulle??!