Sisäänkirjautuminen ​Australian MUST HAVE sovellukset

Aino Sri Lankassa

Neljään Sri Lankassa viettämääni viikkoon mahtui uskomattoman paljon hienoja kokemuksia, maisemia, kohtaamisia ja uusia ystäviä. Ensimmäisen tutustumisviikon aikana tutustuin hyvin muihin vapaaehtoisiin, opin paljon mielenkiintoisia asioita paikallisesta kulttuurista ja vierailin Sri Lankalle tyypillisissä nähtävyyksissä kuten temppeleissä, teetehtaassa ja maustepuutarhassa.

3 viikon vapaaehtoistyöni suoritin kolmessa eri projektissa, jotka olivat Girls home, Teaching village kids ja Preschool teaching. Viikonloppuisin matkustin ympäri Sri Lankaa uusien ystävieni kanssa. Pääsimme yhdessä kokemaan mm. Ellan upeat maisemat ja rennon tunnelman, Gallen vanhan linnoituksen ja Unawatunan hiekkarannat sekä Sigiriyan vaikuttavuuden ja elämämme ensimmäisen safarin.

Girls home oli lastenkotiin verrattava paikka, jossa asui lähes 50 nuorta 10-18 -vuotiasta tyttöä, jotka eivät erinäisistä syistä johtuen voineet asua perheidensä kanssa. Vaikeista taustoista huolimatta tytöt olivat iloisia ja yhdessä tekeminen oli heille tärkeää. Pelailin heidän kanssaan erilaisia pelejä, avustin puutarhan hoidossa ja opetin englantia. Oli upeaa huomata, kuinka vilpittömästi muut tytöt lähtivät aina auttamaan, kun joku ehdotti esimerkiksi uuden kukkapenkin tekoa tai haravasta irtosi varsi.

Seuraavan viikon toimin kotiopettajana paikallisen perheen kodissa. Naapuruston lapset kokoontuivat yhteen ja opetin heille pääasiassa englantia, mutta opiskelun vastapainoksi myös paljon uusia pelejä ja leikkejä. Lapset olivat aina iloisia ja innokkaita oppimaan uutta. Heidän englannin kielen taitonsa oli yllättävän hyvä ja pystyimme kommunikoimaan hyvin. Meillä oli todella hauska viikko yhdessä ja he opettivat minulle vähintään yhtä paljon kuin minä heille.

Viimeisen viikon olin paikallisessa esikoulussa 3-5 -vuotiaiden lasten parissa. Kommunikointi pienten lasten kanssa ilman yhteistä kieltä oli melko hankalaa, mutta onneksi päivät sisälsivät paljon ohjattua toimintaa. Pääsin auttamaan ja osallistumaan mm. urheiluhetkiin, askarteluun, laululeikkeihin, ruokailuun ja pienimpien lasten hoitoon.

Sri Lanka antoi minulle paljon enemmän kuin osasin kuvitella ja olen varma, että tulen jatkossakin matkustamaan vapaaehtoistöiden merkissä! <3

Tämä on matkakertomus yhdeltä Vapaaehtoistyö Sri Lanka-ohjelmaamme osallistujalta vuonna 2018.

Alkuun » Matkakuvaus » Aino Sri Lankassa

Hanna P tilasi Vapaaehtoistyö Costa Rica ohjelmamme 50 tuntia sitten. Sopisiko tämä matka sinulle??!