Sisäänkirjautuminen

Carita Costa Ricassa

Osallistuin Costa Ricassa ensin 2 viikon espanjankurssille. Olin opiskellut espanjaa itsekseni jo 10 vuoden ajan. Kaikilla opiskelijoilla oli alussa tasokoe. Sain todella yksilöllistä opetusta. Minun ryhmässäni olimme vain minä ja belgialainen nuori tyttö. Opetusta oli 5 tuntia päivässä. Klo 15-17 oli latinotansseja. Opettajana oli Costa Rican television Bachata-kisan kakkonen.

Töissä olin yhteensä 10 viikkoa. Olin töissä orpokodissa San Josessa 7 viikkoa. Orpokoti on tosi korkeatasoinen, siellä on vain 10 lasta. Lapsilla on kaksi vakituista hoitajaa jotka asuvat siellä vuorokauden ympäri. Orpokodissa työskentelee myös psykologi. Vapaaehtoisia oli viikosta riippuen yhdestä kolmeen. Lapset ovat iältään 0-6 vuotiaita. Työpäivät olivat vain klo 9-12 ja perjantait olivat vapaita.

Työskennellessäni San Josessa menin koululle joka iltapäivä töitten jälkeen ja osallistuin tanssitunneille. Koska kaikki ohjelman orpokodit ovat San Josessa ja halusin asua muuallakin maassa, olin kaksi viikkoa Uvitassa Tyynenmeren rannalla, työskentelin siellä kansallispuistossa siivous- ja ylläpitotehtävissä.

Yhden viikon työskentelin alakoulussa Nicoyan niemimaan kärjessä pienessä Cabuyan kylässä. Asuin siis yhteensä kolmessa eri isäntäperheessä, joissa asui yhtä aikaa myös muita vapaaehtoisia eri maista. Kaikki isäntäperheet olivat tosi mukavia.

Opiskelijoiden ja vapaaehtoisten ikähaitari oli tosi suuri. Suurin osa heistä on toki 18-30 vuotiaita, mutta paljon oli myös meitä enemmän maailmaa nähneitä, olipa mukana yli 70-vuotiaskin espanjankielen opiskelija. San Josessa ollessani kävin joka viikonloppu jollain parin yön viikonloppureissulla eri puolilla maata. Bussilla matkustaminen on halpaa, ja kouluta saa hyvät ohjeet matkustamiseen, he myös ostavat pyydettäessä bussiliput etukäteen. Matkaseuraa löytyi aina toisista opiskelijoista ja vapaaehtoisista.

Kielikoulu Costa Rican Language Academy piti todella hyvän huolen meistä vapaaehtoisista. Tunsin olevani osa suurta perhettä. Suosittelen lämpimästi kaikille tällaista irtiottoa olitpa sitten nuori tai vanhempi.

Carita Mäki 58 vuotta.


Tämä on matkakertomus yhdeltä Vapaaehtoistyö Costa Rica-ohjelmaamme osallistujalta vuonna 2018.

Alkuun » Matkakuvaus » Carita Costa Ricassa

Kati P tilasi Vapaaehtoistyö Ghanassa ohjelmamme 60 tuntia sitten. Sopisiko tämä matka sinulle??!