Sisäänkirjautuminen Work & Travel tapahtuma Tampereella

Emma vapaaehtoistöissä Balilla

Minun mielestäni työn tekeminen on parhaimmillaan sitä, että joka hetkestä pystyy nauttimaan. Minun tilanteessani tämä toteutui vapaaehtöistyöreissussa Balilla; 3 viikkoa Healthcare education- projektia vitosluokkalaisten kanssa. Joka iltapäivä kun saavuimme koululle, oppilaat olivat jo innoissaan odottamassa meitä. Heillä oli aina jokin uusi temppu näytettävänä hyppynarujen tai hulavanteiden kanssa. Samalla pääsi pistämään itsensäkin testiin narujen ja vanteiden kanssa. Höpötys indonesian kielellä oli kova läpi oppituntien mutta yhteyden löytäminen englannin, kuvien ja käsiliikkeiden avulla onnistui yllättävänkin hyvin. Sydän suli heti ensimmäisenä päivänä näiden lasten kanssa.

Healthcare education- projektin tarkoituksena on valistaa lapsia kohti terveellisempiä elintapoja, ja meillä olikin joka viikolle erilainen teema. Kun hampaiden harjauksen jälkeen kaikki nauraa niin paljon, että mahaan sattuu ja hammastahnaa löytyy pitkin koulun pihaa, tietää että tunti on ollut onnistunut. Tai kun kuumana kesäpäivänä käsienpesuharjoitus menee vesisotaan. Tuntien sisällöt suunniteltiin usein aamupäivisin ja tunnit pidettiin iltapäivällä. Tekemistä riitti muun muassa sanasokkeloiden ja värityskuvien parissa. Suosikit olivat selvästi yhteiset lukuhetket sekä bingo ja hirsipuu. Lapset siis osallistuivat normaaliin kouluun aamupäivisin ja vapaaehtoistyöntekijöiden tunneille tämän jälkeen.

Projektin ohessa jäi myös paljon vapaa-aikaa, joka käytettiin melkein jokaista sekuntia myöten reissaamiseen. Uusien kavereiden kanssa saadut muistot eivät unohdu ikinä! Balilla on aivan mielettömän upeita rantoja, temppeleitä ja tulivuoria. Aamun voi aloittaa ihailemalla auringon nousua Mount Batur tulivuoren huipulla tai veneilemällä delfiinien seassa Lovina Beachilla. Temppelit, riisiterassit sekä vesiputoukset ovat Balin ehdottomasti hienoimpia nähtävyyksiä, ja kyseisissä paikoissa saa myös aivan super siistejä instagram-kuvia ;)


Tämä on matkakertomus yhdeltä Vapaaehtoistyö Bali-ohjelmaamme osallistujalta vuonna 2018.

Alkuun » Matkakuvaus » Emma vapaaehtoistöissä Balilla

Viimeisimmät uutiset: Aukioloajat joulun ja uuden vuoden aikaan