Sisäänkirjautuminen

FAQ matkavakuutus

Miten haen korvauksia vakuutusyhtiöltä?

Säästä lentoliput ja boarding card tai vastaavat dokumentit, joista näkyy matkustuspäivät ja -ajat. Nämä dokumentit, joista haet korvausta lähetät yhdessä korvaushakemuslomakkeen kanssa vakuutusyhtiön alla olevan osoitteeseen. Vastaavasti sinulle voi olla matkaan liittyen esimerkiksi kuitit ja selvitykset välittömistä paikan päällä maksetuista kuluista. Kaikkien dokumettien on oltava alkuperäisiä. Laita mukaan myös tiedot muista vakuutuksista, joista vahinko mahdollisesti korvataan. Liitteeksi tarvitaan myös tilinumero ja Allianzin vakuutusnumero.

Falck Oy
Malmin kauppatie 8 A
00700 Helsinki

Lomake löytyy täältä! LINK

Kenelle vakuutus myönnetään?

Ainoastaan 17-35 -vuotiaille vakinaisesti Suomessa asuville henkilöille, joilla on voimassa oleva KELA-kortti. Sinun tulee ottaa osaa johonkin ohjelmaamme (joko Work & Travel ohjelma tai vapaaehtoistyöprojekti), jotta voimme myydä vakuutuksen sinulle.

Kuinka paljon ennen matkalle lähtöä vakuutusta pitää hakea?

Vakuutus pitäisi hakea ainakin viikkoa ennen lähtöä Suomesta, että hakemus saadaan käsiteltyä ajoissa. Voit tehdä vakuutushakemuksen täyttämällä lomakkeen täällä. Voit myös halutessasi soittaa meille +358 75 325 2022. Vakuutuksen voimassaoloa on mahdollista pidentää reissun aikana, kunhan vakuutuksen voimassaolo ei ehdi missään kohtaa katketa.

Jos suunnitelmat muuttuvat matkan aikana ja haluankin olla reissussa pidempään, voinko pidentää myös vakuutuksen voimassaoloa?

On tärkeää, että muistat jatkaa vakuutuksesi voimassaoloa, jos meinaat olla matkalla alkuperäistä suunnitelmaa pidempään.

Keneen olen yhteydessä, jos haluan tarkempia tietoja vakuutuksesta?

Jos haluat tilata vakuutuksen tai sinulla on kysymyksiä vakuutukseen liittyen, voit olla suoraan yhteydessä meihin: +358 75 325 2022.

Missä maissa olen vakuutettu?

Work & Travel: kaikissa maissa (paitsi USA, ellet ole ottanut erikseen vakuutukseen lisää, joka kattaa myös USA:n).

Kattaako vakuutus myös tapaturmat, joita voi sattua työskennellessäni ulkomailla?

Kyllä. Olet vakuutettu opiskeluun, työhön ja vapaaehtoistyöhön liittyen: opiskelu, tutkimustyö, palvelutyö, ruoanvalmistus, opetus/valmentaminen, siivous, viihdytystyö, opas/matkanjohtajana toimiminen, työ maatiloilla ja kevyt ruumiillinen työ.

Olenko vakuutettu urheiluun liittyen?

Kyllä. Melkein kaikki urheilulajit kuuluvat vakuutuksen piiriin. Tähän sisältyy myös ns. extreme-lajit kuten surffaus, ratsastus, safarit, laitesukellus ja patikointi. Vakuutuksen piiriin ei kuulu kilpaurheilu tai urheilu, joka vaatii johonkin seuraan tai liittoon kuulumista.

Pitääkö minun maksaa sairaanhoitoon liittyvät kustannukset itse paikan päällä?

On tärkeää, että sinulle on matkavakuutuksen lisäksi Eurooppalainen sairaanhoitokortti (European Health Insurance Card). Kortti auttaa sinua saamaan hoitoa ennetuin kustannuksin ja joskus jopa maksutta. Jossain laitoksissa sinun on maksettava ns. takuusumma ennen hoitoonpääsyä. www.kela.fi/ehic. Australiassa olet oikeutettu käyttämään paikallisen Medicare -järjestelmän palveluja: sairaanhoitoa ja lääkkeitä alennetuin hinnoin.

Mitä teen, jos joudun sairaalaan hoidettavaksi?

Äkillinen matkasairaus tai -tapaturma ja siihen liittyvät kulut: korvaus ilman ylärajaa. Tässä tapauksessa sinun tulisi olla vakuutuksen tarjoajaan yhteydessä ja ilmoittaa tilanteestasi.

Voiko joku tehdä puolestani vahinkoilmoituksen, jos/kun olen itse vielä ulkomailla?

Kyllä, ilmoituksen voi tehdä alkuun joku muu puolestasi. Huomioi, että korvaushakemusta varten tarvitaan kuitenkin aina sinulta alkuperäiset dokumentit liitteeksi hakemukseen (esim. skannatut kopiot papereista, kuiteista, lomakkeista ei kelpaa).

Voiko matkavakuutusta hakea matkalle lähdön jälkeen?

Ei. Matkavakuutusta on haettava ennen Suomesta lähtöä. Sitä ei siis ole mahdollista saada voimaan kesken matkaa, Suomesta lähdön jälkeen.


Alkuun » FAQ matkavakuutus

Seuraava tiedoitustilaisuutemme on . Tule mukaan tai tarkista tulevat tiedoitustilaisuudet täältä!