Sisäänkirjautuminen

Maatilatöitä Australiassa

Nauti Australiasta ja kerää matkakassaa reissun aikana! Takaamme hyväpalkkaisen työn maatiloilla ja vaihtoehtoja löytyy ympäri Australiaa. Yhteistyökumppaniemme kanssa voimme tarjota töitä aina eläintenhoitajasta koneenkäyttäjään.

Lue lisää

Ota yhteyttä Saara

Farm & Travel Australia

Faktoja Farm & Travel Australia
Alkaen EUR 3610
Sopii18 - 30 vuotiaille
EdellytyksetValmis ojentamaan auttavan käden
Pituusvähintään 3-4 kuukautta ja enintään 12 kk.
SaapumispaikkaBrisbane
TyötakuuKyllä
PalkkatyöKyllä
Lähellä eläimiäLuultavasti
Pitäsi tilatavähintään 2-3 kuukautta ennen lähtöä
Work & TravelMaatilan työtKarjatilaHevosetPalkallinen työTaattu työ

Jos haluat oppia elämästä oikealla australialaisella maatilalla, tämä ohjelma on sinua varten! Voit valita karja- ja hevostiloista tai vaikkapa viinitiloista mieleisen vaihtoehdon. Olet valmis kovaan työhön, puhut hyvin englantia ja voit työskennellä vähintään 3-4 kuukauden ajan.

Ajokortista ja kokemuksesta maatilan töistä, hevostenhoidosta tai muista vastaavista hommista on hyötyä. Takaamme työpaikan australialaisella tilalla ja autamme matkajärjestelyiden kanssa.

Saavut Brisbaneen, jossa vietät ensimmäisen yön. Täältä lähdet muiden osallistujen kanssa Noosaan kolmeksi päiväksi, ennenkuin ohjelman varsinaiset 5 ensimmäistä tutusmispäivää alkaa Springbrookin Farmilla.

Suosittelemme, että varaat matkasi ja paikkasi noin 3-4kk ennen lähtöä. Paikkoja on rajoitetusti.

Epäilyttääkö matkalle lähteminen ja varauksen tekeminen koronaviruksen takia? Toistaiseksi voimassa olevan tilanteen takia annamme sinulle tarvittaessa mahdollisuuden peruuttaa tehty varaus kuluitta vielä 24h ennen matkalle lähtöä. Lue lisää aiheestä tästä.

Mikä Australian ohjelma sopii sinulle?
Meillä on neljä ohjelmaa Australiaan. Jokaisen ohjelman omilta sivuilta löydät tarkan ohjelmasisällön. Jotta ohjelmien oleelliset erot olisi helppo ymmärtää, löydät alta taulukon, josta näet mitä mihinkin ohjelmaan kuuluu. Klikkaa itse ohjelmaa, josta olet kiinnostunut ja lue lisää.
Ohjelma Taattu työpaikka Työ selvillä ennen lähtöä Apu työn löytymisessä Palkka Majoitus selvillä ennen lähtöä Apu majoituksen löytämisessä
Work & Travel X Rahapalkka
All Set - Hospitality X X
Rahapalkka
All Set - Internship X X
Ruokailut & majoitus X X
Farm & Travel X X
Rahapalkka ja ruokailut & majoitus X X

Video Australiasta

Haluan varata! Minulla on kysyttävää
Viikko Springbrook Farmilla oli elämäni paras viikko!

Ilkka // Farm & Travel Australia

Työ

Noosassa viettämiesi ensimmäisten päivien jälkeen lähdet Goomerin ja Springbrook Farmille. Täällä hoidetaan käytännön asiat kuntoon: haetaan pankkikorttia, veronumeroa ja Medicare -korttia. Voit myös ostaa mukaasi tulevalle maatilalle kaikkea mitä tarvitset.

Päivän päätteeksi voit toivoa millaisia töitä haluat tehdä ja missä päin Australiaa haluat olla. Kokemuksesi, toiveesi ja profiilisi ovat noin 1500 työnantajan nähtävillä. Viisipäiväisen koulutusjakson jälkeen saat ehdotuksen mahdollisista työnantajista. Kun olet tehnyt päätöksesi, lauantaiaamuna on lähtö valitsemallesi tilalle.

Maatiloja löytyy ympäri mannerta, ja voit tehdä töitä karjatilalla tai lammasfarmilla, hevosten parissa tai ajaa traktoria sekä muita koneita. Alla lista ja esimerkkejä erilaisista töistä:

AgricultureHospitality work
AG bike ridingVineyard and cellar door
Stock horse ridingRural pub and hotel
Tractor driving and operation
ALSO
Cattle work on horseback and on foot
Teaching distance education
Fencing, chain saw & lots of informationHomestead helper work
Outback, farm & rural safety, vehicle maintenanceChild care

Palkka

Palkka on noin 200-400 AUD viikossa. Majoitus sisältyy ohjelmaan aina ja ruokailut suurimmassa osassa maatiloja ja farmeja. Lue lisää tästä. Näin ollen voit säästää melkein koko palkkasi matkakassaan tai taskurahaksi. Palkka vaihtelee kokemuksesi ja osaamisesi perusteella. Jos sinulla on paljon kokemusta ja olet valmis tekemään pitkää päivää, voit ansaita jopa 1000 AUD viikossa.

Lähetä sivu PDF-muodossa

Majoitus

Ensimmäinen viikonloppu vietetään pienessä merenrantakaupungissa Noosassa. Saavut Brisbaneen ja siirryt lentokentältä suoraan Noosaan etukäteen tilatulla kuljetuksella. Noosassa viivytään 4 yötä ja majoituksena on hostelli luonnon keskellä. Tämän ensimmäisen viikonlopun aikana voit toipua aikaerosta, tutustua merenrannalla oloon, kansallispuistoihin, surffikulttuuriin ja nauttia vapaa-ajasta tutustuen alueeseen ja myös uusiin ihmisiin. Noosassa perjantaina teille pidetään myös yhteistyökumppanimme toimesta pieni orientaatio, jossa käydään läpi tulevia päiviä heidän Training farmillaan.

Viiden päivän tutustumisjaksoon Springbook Farmille lähdetään aikaisin maanantaiaamuna ja tuolla oloon sinulle sisältyy sekä ruoka että majoitus. Samoin tulevalla työpaikallasi/maatilalla ruoka ja majoitus aina yleensä ilmaista. Useimmiten saat oman huoneen perheen talosta, mutta joillakin tiloilla on tarjolla ja käytössä esimerkiksi oma vierasmaja. Kannattaa varautua, että melkein poikkeuksetta perheillä on kotieläimiä myös sisällä (kissat, koirat jne.), joten huomioi tämä etukäteen, jos olet esimerkiksi allerginen.

Viikko Springbrook Farmilla oli elämäni paras viikko!

Ilkka // Farm & Travel Australia

Miksi valita Farm & Travel Australia GoXplore?

Viisumi

Autamme sinua hakemaan Working Holiday -viisumin, tämä sisältyy ohjelman hintaan. Jotta saat viisumin, tulee sinun olla 18-30 -vuotias, Pohjoismaiden kansalainen (muiden maiden kansalaisten kohdalla tarkistamme, jos viisumi on mahdollinen) eikä sinulla saa olla huolettavia alaikäisiä lapsia. Et myöskään ole aiemmin käyttänyt Working Holiday viisumia Australiaan eikä sinulla ole merkintöjä rikosrekisterissä, sinua ei ole karkoitettu koskaan mistään maasta, sinulla ei ole matkustuskieltoa Australiaan tms.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Lähdöt

Varaamme lentoliput Helsingistä Brisbaneen, mutta kotiin voit toki palata muualtakin päin Australiaa. Yhteistyökumppanimme hakee osallistujat kentältä ja tuo hostelliin, jossa yövyt ensimmäisen yön. Saavut torstaina paikan päälle ja seuraavana päivänä matka jatkuu Noosaan. Täällä vietetään kolme aurinkoista päivää ja ehdit mukavasti sopeutua aikaeroon ennen kuin aloitat itse työt tulevassa työpaikassasi.

Noosan sijainti merenrannalla ja lukuisat harrastus- ja urheilumahdollisuudet vetävät puoleensa myös paljon retkeilijöitä ympäri maailmaa. Noosassa voit rentoutua, käydä kävelyllä tai uimassa Tyynessä valtameressä ja saada uusia kavereita, ennenkuin aloitat uudet seikkailut.

Viisi päivää kestävän tutustumisjakson aikana käydään esimerkiksi läpi millaista on työnteko australialaisilla maatiloilla. Pääset myös kertomaan millaisia töitä itse haluaisit tehdä ja saat työtarjouksia mahdollisilta työnantajilta. Ensimmäisen työrupeaman jälkeen voit matkustella ympäri Australiaa. Voit myös olla halutessasi pidempään yhden työnantajan palveluksessa, jos haluat.

Noin 95% niistä töistä, joita välitämme, oikeuttaa hakemaan ns. Second Year Working Holiday -viisumia. Tämä viisumi oikeuttaa yhteen lisävuoteen Australiassa, kun ensimmäisellä viisumilla on tehty tarpeeksi farmi-töitä.

Et varmasti tule katumaan hetkeäkään, jos päätät lähteä Australiaan. Suosittelemme kyllä, että teet muutakin kuin pelkkiä töitä. Australia on maa, jolla on niin paljon annettavaa ja olisi synti matkustaa maapallon toiselle puolelle ottamatta siitä kaikkea irti. Kerromme sinulla lisää ja annamme vinkkejä erilaisista matkaohteista ja nähtävyyksistä. Kaikesta kannattaa nauttia omassa tahdissa ja omalla painollaan. Tulet huomaamaan, että suunnitelmasi muuttuvat ajan myötä, joten älä suunnittele liikaa etukäteen.

Jos haluat, että paluulentosi on jostain muualta kuin Brisbanestä tai haluat lentää kotiin jonkin toisen maan kautta, ilmoita meille niin autamme varausten tekemisessä.

ALOITUSPÄIVÄT 2020

Farm & Travel ohjelmamme on mahdollista aloittaa vuoden ympäri aina tostaisin.

Miksi Farm & Travel Australia GoXplore kautta?

Huomioi alla oleva linkki ja Australian Immigrationin matkustustiedote. Uutinen koskee matkustusta sekä oleskelua Manner-Kiinan alueella 1.2.2020 jälkeen ja rajoittaa näin ollen Australian valtion alueelle pääsyä kaikkien maiden kansalaisten osalta määrittelemättömän ajan yllä olevasta ajankohdasta eteenpäin.

Travel Restrictions – effective immediately:
https://immi.homeaffairs.gov.au/news-media/archive/article?itemId=355

Hinnat

Aloituspäivät 2020 Hinta
Farm & Travel 3610
Farm & Travel / high season 3860

(Hinnat voimassa 31.12.2020 saakka )

Lähdöt: Ympäri vuoden!
Menomatka: Helsingistä, Lontoon ja Hong Kongin kautta Brisbaneen
Paluumatka: Sydneystä, Brisbanesta, Melbournesta, Perthistä valintasi mukaan
Lisäksi: Pysähdys Uudessa-Seelannissa. Lennot Brisbanesta Aucklandiin ovat noin 200 €.
Hinta:

Low Season: lähtö 1.1. - 30.6. ja 18.8. - 9.12. välisenä aikana
High Season: lähtö 1.7. - 17.8. ja 10.12. - 31.12. välisenä aikana

Sisältyy hintaan:

Ei sisälly hintaan:

Haluan varata! Minulla on kysyttävää
Viikko Springbrook Farmilla oli elämäni paras viikko!

Ilkka // Farm & Travel Australia

Aktiviteetit Australia

Usein kysyttyä

Koska viisumianomus tulee jättää?

Viimeistään kaksi viikkoa varauksen tekemisen jälkeen. Mielellään kuitenkin pari kuukautta ennen lähtöä.

Kuinka paljon rahaa tarvitsen mukaan?

Australian viranomaiset suosittelevat 5000 AUDtä. Tämä ei ole vaatimus, mutta on hyvä olla vähän ylimääräistä taskun pohjalla. Laske käyttörahaa noin 1500 AUD/kuukausi.

Kuinka kallista Australiassa on?

Hintataso on melkein sama kuin Suomessa, ainakin suurimmissa kaupungeissa.

Saanko ottaa mukaan lääkkeitä?

Lääkkeet saa ottaa mukaan, rajoituksia on vain käsimatkatavaran osalta. Lue lisää täältä.

Mitä jos tarvisen lääkäriä Australiassa oloni aikana?

Viisumi oikeuttaa ensiapuun Australiassa olosi aikana. Tarvitset Medicare -kortin, jota voit hakea perille päästyäsi. Tällöin tarvitset voimassa olevan passin sekä viisumin, ja vakuutustodistuksen Suomesta. Kortin hakeminen tapahtuu Medicare konttoreissa ympäri maata. Jos et ole ehtinyt hankkia korttia ja tarvitset lääkäriä, voit hommata kortin ja hakea korvausta jälkikäteen. Mutta muista, että tarvitset myös matkavakuutuksen.

Tarvitsenko matkavakuutuksen?

Kyllä! Matkavakuutus on pakollinen. Ota meihin yhteyttä, niin me GoXplore'lla voimme suositella sinulle matkavakuutusta.

Kuuluuko majoitus ja ruokailut ohjelman hintaan?

Majoitus kuuluu aina hintaan ja suurimpaan osaan maatilasijoituksia myös kaikki ruokailut kuuluvat mukaan. Jos sinut sijoitetaan tilalle, johon ruokailut eivät automaattisesti kuulu, huomioidaan tämä palkassasi eli se on tässsä tapauksessa normaalia korkeampi. Ruokailujen kustannukseksi on arvioitu noin 100 AUD/vko. Jos ruokailut ei kuulu sijoitukseesi farmilla, palkka on esimerkiksi noin 500 AUD/vko. Jos taas ruokailu kuuluu pakettiin, palkkasi on vastaavasti noin 400 AUD/vko.

Voinko ottaa vakuutuksen vielä sen jälkeen kun olen lähtenyt Suomesta?

Et! Vakutuus on ostettava ehdottomasti ennen lähtöäsi Suomesta.

Matkustan Australiaan yksin. Onko siellä helppo tavata uusia ihmisiä?

Melkein puolet asiakkaistamme lähtee reissuun yksin. Koska järjestämme ryhmälähtöjä ja lähetämme kaikille nimilistan niistä jotka ovat samoilla lennoilla tai lentävät saman kuukauden aikana, tapaat siis jo tässä vaiheessa paljon uusia kavereita. Lennot, kuljetukset, asuminen hostellissa ja neljä ensimmäistä päivää vietät Sydneyssä yhdessä tämän ryhmän kanssa. Saat matkalta paljon enemmän irti kun lähdet yksin, tulet varmasti tapaamaan uusia ihmisiä.

Voinko olla Australiassa lyhyemmän aikaa kuin 12 kuukautta?

Kyllä, valitset itse kuinka kauan haluat olla Australiassa. Viisumi ja lentolippu ovat voimassa 12 kuukautta. Jos kyllästyt, mitä tuskin koskaan tapahtuu, voit aina palata takaisin kotiin aikasemmin.

Mitä vaatteita tarvitsen?

Ota mukaan reiluja työvaatteita ja kunnon kengät. Aurinkolasit, aurinkohattu ja työhanskat on myös hyvä pakata mukaan. Jos olet hevostilalla, ja sinulla on oma kypärä ja saappaat/kengät, ota myös ne mukaan. Muista, että kenkien ja muiden varusteiden tulee olla puhtaita ennenkuin saavut Australiaan ja Brisbanen tulliin! Saat ennen lähtöäsi meiltä pakkausvinkit.

Millaisilta tiloilta löytyy töitä?

Teemme yhteistyötä noin 1800 tilan kanssa ympäri Australiaa. Mukana on esimerkiksi hevostiloja, lammasfarmeja, viinitiloja, karjatiloja, konehuoltoa jne.

Kuinka pitkään olen yhden työnantajan luona?

Olet yhden työnantajan luona vähintään 3-4 kuukautta. Laske palkkaa noin 200-400 AUD/ viikko.

Kuinka paljon matkatavaraa voin ottaa mukaan?

Ruumaan menevää tavaraa saa olla 20kg ja käsimatkatavarassa 5kg. Älä ota mukaan liikaa tavaraa. Suosituksemme on noin 13-15kg! Tarkat säännökset on aina tarkistettava lentoyhtiöltä.

Voinko käydä vuoden aikana Uudessa-Seelannissa?

Kyllä, voit lisätä pysähdyksen Uudessa-Seelannissa lentolippuusi, lisämaksu noin 100 euroa. Rajalta saat 3 kuukauden turistiviisumin.

Tarvitsenko rokotuksia?

Tarkista hyvissä ajoin ennen lähtöä, jos tarviset erillistä rokotusta valitsemiisi kohteisiin. Suositukset löydät esimerkiksi: https://www.rokote.fi/

Kuinka vanha täytyy olla, että saa ajaa autoa tai moottoripyörää Australiassa?

Sama kuin täällä kotona, 18 vuotta! Autoliiton sivuilta on mahdollisuus tilata kansainvälinen ajokortti.

Tarvitsenko kansainvälisen ajokortin?

Australia vaatii englanninkielisen käännöksen ajokortistasi. Helpoin tapa siis on hankkia kansainvälinen ajokortti, tarkista hinnat ja toimitusehdot Autoliiton sivuilta.

Tarvitsenko adapterin?

Kyllä, tarvitset ns. kolmipiikkisen pistokkeen. Volttimäärä on 220-240v.

Voivatko kaikki pohjoismaiden kansalaiset hakea GoXploren kautta?

Kyllä, kunhan omaa Pohjoismaiden passin.

Kuinka kauan viisumin saaminen kestää?

Korkeintaan muutaman päivän. Anomme sähköistä viisumiasi muutamia viikkoja ennen lähtöä, ja saat sen sähköpostilla, kun viisumi on myönnetty. Huomioi, että viisumia on haettava sillä passilla, jolla aiot matkustaa Australiaan.

Voinko siirtää rahaa suomalaiselta tililtäni australialaiselle tilille?

Kyllä, tämä onnistuu kun olet perillä Australiassa.

Koska varausmaksu maksetaan?

Heti kun olet varannut matkan, lähetämme varausvahvistuksen ja varausmaksulaskun 150€. Lasku tulee maksaa 14 päivän kuluessa. Jos haluat erillisen peruutusturvan, voidaan tämä lisätä hintaan 50€.

Koska varaus on viimeistään tehtävä?

Varaa hyvissä ajoin, jos tilaa ei löydy toivomanasi lähtöpäivänä, ilmoitamme minä päivänä paikkoja on vapaana. Tähän ohjelmaan suositus on 3-4kk ennen lähtöä.

Koska paluumatka varataan?

4 päivän sisällä varauksesta. Huomioi että lentoyhtiöden paikkatilanne nähdään aina vain noin 11kk eteenpäin tästä hetkestä, joten voi olla että emme heti voi varata paluulentojasi.

Voiko paluumatkan päivää muuttaa ja mitä se maksaa?

Paluumatkan päivää voi muuttaa matkan aikana, lipputyypistä riippuen säännöt vaihtelevat jonkin verran. Löydät omaa lippusi koskevat säännöt varausvahvistuksesta.

Jos olet lähdössä yhdessä kaverin kanssa, onko varmaa että lennämme samoilla lennoilla?

Kyllä, kunhan lennoilla vain on paikkoja. Muuten varaamme lennot niin lähelle toisiaan kuin mahdollista. Mainitsethan kaverisi nimen rekisteröinti/varausvaiheessa, niin varaamme teille samat lennot heti alusta.

Kuinka kauan voin olla Uudessa-Seelannissa, Malesiassa ja Thaimaassa?

Näissä maissa on käytössä turistiviisumi. Uudessa-Seelannissa ja Malesiassa voi olla 3 kuukautta viisumilla, jonka saa maahan saapuessa. Thaimaassa saa turistiviisumilla oleskella 30 päivää. Tarkistathan aina itse viisumien voimassaoloajan niihin maihin, joissa aiot käydä. Vastaamme mielellämme kysymyksiin.

Lähetä sivu PDF-muodossa Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Alkuun » Maa » Australia » Farm & Travel Australia

Viimeisimmät uutiset: Aukioloajat joulun ja uuden vuoden aikaan