​GoXplore Finland Oy on hakeutunut konkurssiin 20.04.2020

Sisäänkirjautuminen ​GoXplore Finland Oy on hakeutunut konkurssiin 20.04.2020

Hevosmatkat Etelä-Afrikassa

Koe Etelä-Afrikan luonto hevosen selästä ja kehity ratsastajana. Maatilalla, jossa todella vieraanvarainen perhe on erikoistunut hevosiin ja villiin luontoon, toivottaa sinut tervetulleeksi tutustumaan elämään savanneilla.

Lue lisää

Ota yhteyttä Saara

Horses & Wildlife Etelä-Afrikka

Faktoja Horses & Wildlife Etelä-Afrikka
Alkaen EUR 1595
Sopii18-vuotta täyttäneille
EdellytyksetEi vaatimuksia
Pituus17-59 päivää
SaapumispaikkaJohannesburg
Pitäsi tilataVähintään 3 kuukautta ennen lähtöä
KarjatilaHevoset

Rakastatko hevosia, haluat kehittää ratsastustasi ja samalla olla mukana upealla seikkailulla Etelä-Afrikan savanneilla? Siinä tapauksessa tämä matka on juuri sinulle! Horses & Wildlife-ohjelmassamme tulet sinä rutinoitunut ja ehkä hieman kokemattomampi ratsastaja saamaan erittäin paljon irti ajastasi Etelä-Afrikassa.

Meidän hevosohjelmamme sijaitsee Hoedspruitin ulkoreunalla, joka on pieni kaupunki lähellä Krugerin luonnonpuistoa. Projektia vetää Traci, omistautunut nainen, joka perheensä kanssa työskentelee, jotta saat mahdollisimman ikimuistoisen matkan ja pääset kehittämään ratsastustasi. Hänen intohimonsa hevosiin peilautuu henkilökunnasta, tilasta mutta varsinkin hevosista.

Sinä tulet osallistumaan ainutlaatuiseen kokemukseen, saat uusia ystäviä ja palaat takaisin kotiin mukanasi paljon uutta tietoa ja kokemuksia maasta, mutta myös ratsastuksestasi. Tilalla on 2 tallia, jotka on jaettu siten, että ensimmäisessä osassa on Tracin omat hevoset sekä täysihoito hevoset ja toisessa osassa on osallistujien käytössä olevat hevoset. Jotta hevoset pysyisivät viileinä kesäkaudellakin, on tallissa ilmastointi. Tarhat ovat tallin kupeessa ja jokaisessa tarhassa on suoja auringolta ja puita sateensuojaksi. Tarhoissa on myös aina tarjolla vettä, jotta hevoset pääsevät vilvoittelemaan, eivätkä joudu olemaan koskaan janoisia.

Luonnonsuojelupuisto Hoedspruit Wildlife Estatessa sijaitsee Horse Camp. Tulet saamaan mahdollisuuden nähdä paljon erilaisia eläimiä, kuten kirahveja, seeproja, leopardeja ja erilaisia antilooppeja sekä paljon muita, Trail Ridesin aikana.

Epäilyttääkö matkalle lähteminen ja varauksen tekeminen koronaviruksen takia? Toistaiseksi voimassa olevan tilanteen takia annamme sinulle tarvittaessa mahdollisuuden peruuttaa tehty varaus kuluitta vielä 24h ennen matkalle lähtöä. Lue lisää aiheestä tästä.

Kuka voi osallistua?
Sinun tulee olla yli 18-vuotias, mutta yläikärajaa ei ole. Tärkeää on, että pidät eläimistä, erityisesti hevosista, olet fyysisesti hyvässä kunnossa etkä pelkää likaa ja luonnon keskellä joskus hieman haastavissakin oloissa seikkailua.

Ratsastustaito vaatimuksia projektissa ei ole, mutta kokemuksesta voi tulla antoisampi, jos sinulla olisi vähintään muutaman vuoden kokemus hevosista ja ratsastuksesta. Jos olet aloittelija, sovitetaan tunnit ja hevoset sen mukaan. Jos olet erittäin rutinoitunut ratsastaja, voit tietenkin osallistua myös ja silloin hevoset ja koulutus mukautetaan taitoihisi. Osallistujat jakavat myös tietoja keskenään ja auttavat toisiaan, joka on osa koulutusta. Projektissa on painoraja max 85 kg eli toisin sanoen osallistujien tulee painaa alle tämän.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää
Minulla oli mahtava reissu, jonka tulen varmasti muistamaan lopun elämääni, iso kiitos teille siitä!

Pauliina // Horses & Wildlife Etelä-Afrikka

Projekti

Kaikkien Horses & Wildlife-projektiin osallistujien tulee valmistautua Horse Campiin. Pääpaino on hevosissa ja ratsastuksessa, mutta bonuksena saat mahdollisuuden osallistua Game Drivesiin savannilla. Alueella, jossa talli sijaitsee, ei ole todennäköisesti mahdollista nähdä The Big 5, mutta savannilla leirissä jossa asutte, elää kaikkia eläimiä, eikä ole epätavallista, että norsut tulevat juomapaikalle juomaan, joka sijaitse 50 metrin päässä ulkokeittiöstä. Tracin yleinen kiinnostus ja ammattitaitoisuus hevosenpidosta ja ratsastuksesta ei tule kehittämään sinua vain ratsastaja, vaan opit paljon myös kuinka hevosten kanssa työskennellään Etelä-Afrikassa.

Osallistujana, et tule siivoamaan karsinoita tai ruokkimaan hevosia, koska tilalla on palkattu henkilökunta, joka tekee tämän. Syy miksi tilalla on henkilökuntaa on, että yksi tehtävistä alueella on luoda työpaikkoja. Tulet kuitenkin projektin ajaksi saamaan erityistä tarkkailuvastuuta tietyistä hevosista. Jos joku hevosista on haavoittunut, häiriöitä tai vastaavia, jotka vaativat huolenpitoa, tulet olemaan vastuussa tästä. Esimerkkejä eri vaivoista: aurinkoihottuma, kutiava häntä, uudet haavat yms. Tietenkin tulette paikan päällä käymään läpi kuinka ne hoidetaan ja kuinka usein.

Työtehtävät

Päivät on jaettu kahteen eri osioon, joissa puolipäivää (ma-to) työskennellään hevosten kanssa tallissa ja toinen puoli työskennellään savannilla, retkellä tai vastaavalla. Tracie pitää tietyt ratsastustunnit (este- ja kouluratsastus), mutta halutessaan osallistujat voivat auttaa toisiaan ja pitää tunteja parantaakseen ja kehittääkseen omaa johtamistaitojaan ja koulutusvalmiuksia. Työ hevosten kanssa sisältää muun muassa:

Wildlife
Wildlife-osuus on mahtava bonus, jonka osallistujat saavat tässä ohjelmassa. Se tapahtuu joko aamuisin tai iltaisin, jotta saatte mahdollisimman upean kokemuksen. Hämärän ja pimeän aikana villieläimet ovat aktiivisimmillaan. Te tulette useimmiten kulkemaan jeepillä nähdäksenne ja jäljittääksenne eläimiä, joskus teette jopa savannikävelyitä. Night Drivesin aikana etsitte eläimiä lamppujen avulla nähdäksenne mitä pimeydestä löytyy. Eikä ole epätavallista, että yhtäkkiä edessä onkin suuri lauma antilooppeja, puhveleita tai joukko elefantteja. Tulet myös näkemään maailman kauneimman auringonlaskun ja tähtitaivaan savannikierrosten aikana.

Yksikään päivä ei ole samanlainen ja voit valmistautua siihen, että nopeita muutoksia aikataulussa voi tapahtua, jos jotain akuuttia tapahtuu. Työskentelet eläinten kanssa, joka tarkoittaa ettei asiat aina mene suunnitellusti. Valmistaudu aikaisiin aamuihin, jotka johtavat yleensä aikaisiin iltoihin.

Viikko voisi näyttää seuraavalta:

Maanantai - Torstai: Puoli päivää hommia tallilla hevosten kanssa (aamu- tai iltapäivä) ja toinen puoli vietetään savannilla seikkaillen.

Perjantai: Fun Day tallissa - Kaikkea ratsastuskilpailuista, tasapainoharjoituksista uintiin hevosten kanssa sekä katseluun, kun Tracie esittelee Natural Horsemanshippiä.

Lauantai: Excursion Day - retkipäivä. Jos päätätte yhdessä tehdä retken esimerkiksi luonnonpuistoon, ei retkipäivään sisälly mahdollinen puiston sisäänpääsymaksu. Lauantaina ratsastetaan aamupäivisin.

Sunnuntai: Relax Day - ei mitään muuta varsinaista ohjelmaa kuin vapaaehtoinen leffailta yhdessä.

Lähetä sivu PDF-muodossa

Tutustumispäivät

Ensimmäiset kolme päivää ovat tutustumispäiviä Johannesburgissa. Tutustumispäivät ovat hyvä tapa oppia tuntemaan muut osallistujat, sekä "laskeutua" hieman ennen kuin Horse Camp alkaa. Huomioi, että tutustumispäivien ajan olet kaikkien vasta tulleiden kanssa, huolimatta siitä mihin projektiin he myöhemmin osallistuvat. Toisin sanoen, vietät aikaa myös niiden osallistujien kanssa, jotka eivät tule kanssasi samaan projektiin. Aktiviteeteissä on kulttuuri ja sosiaalinen sävytys, kuten rumputunteja, museo vierailuja ja tietoa Etelä-Afrikan historiasta ja kulttuurista. Perjantai aamuna viedään sinut projektiin.

Kun laskeudut lentokentälle Johannesburgiin, tapaat siellä yhden paikallisen kumppanimme edustajan, joka ajaa sinut vierastaloon. Sinulla tulee olemaan hyvin aikaa rentoutua ja valmistautua. Saapumispäivänä on rentoa, eikä silloin järjestetä aktiviteettejä, joten saat tehdä vapaasti mitä halut. Voit esimerkiksi mennä ostoskeskukseen tai rentoutua vierastalossa. Tutustumispäivien aikana osallistujat asuvat hostellissa, joka on rauhallisella ja turvallisella alueella Johannesburgissa.

Osallistujat jakavat huoneen muiden osallistujien kanssa, mutta sukupuolen mukaan. Hostellissa on yhteiset suihkut ja vessat. (Jos haluat tuplahuoneen, jossa on oma kylpyhuone maksaa se ylimääräistä per yö per henkilö). Siellä on WIFI, jonka maksat saapumisen jälkeen. Sinulle kuuluu kolme ateriaa päivässä ja kaikki ateriat laittaa hostellin henkilökunta. Vierastalo sijaitsee kävelymatkan päässä ostoskeskuksesta, jossa osallistujat voivat käydä iltapäivisin ja iltaisin, kun tutustumispäivä on ohi. Se täytyy sopia hostellin henkilökunnan kanssa.

Keskiviikko: Päivä alkaa noin klo 10 vierastalolla, jossa saat paljon tietoa muun muassa Etelä-Afrikasta, vinkkejä, turvallisuudesta, säännöistä, mitä osallistujilta odotetaan ja erilaisista tehtävistä projekteissa yms. Informaatiotilaisuuden jälkeen ryhmä matkustaa muun muassa Soweton, jossa teille on järjestetty opastettu kierros ja opitte Sowetojen historiasta. Saat myös mahdollisuuden nähdä Nelson Mandelan talon.

Torstai: Osallistujat viedään opastetulle kierrokselle kulttuuri kylään, jossa todellakin voi oppia Etelä-Afrikan kulttuurista. Tapaatte paikallisväestöä ja maistatte eteläafrikkalaista ruokaa.

Perjantai: Päivä, jolloin matkustetaan eteenpäin projekti paikalle. Sinut joko viedään autolla tai saatetaan bussilla projektiin. Perillä sinua odottaa projektin edustaja.

Minulla oli mahtava reissu, jonka tulen varmasti muistamaan lopun elämääni, iso kiitos teille siitä!

Pauliina // Horses & Wildlife Etelä-Afrikka

Miksi valita Horses & Wildlife Etelä-Afrikka GoXplore?

Majoitus

Osallistujat asuvat samalla tilalla perheen kanssa ja asumismuoto on "chalet"/bungalows. Ne ovat mökkejä 4 sängyllä ja kylpyhuoneella. Majoitus ja kaikki ateriat sisältyvät projektiin koko viipymisen ajan ja majoitus on siisti. Ruoka sisältyy ja osallistujat auttavat ruuan laitossa. Ruuanlaitto vuoroista on pyörivä aikataulu ja jokainen osallistuja laittaa ruokaa huonetoverinsa kanssa 1-2 kertaa viikossa. Perhe laittaa ruokaa useimmiten maanantaisin ja lauantaisin on grillausta. Joskus saatatte mennä ulos syömään, tämä kustannetaan itse. Aamupala täytyy aina itse laittaa ulkokeittiössä, joka kuuluu asuntoalueeseen. Ruoka ja tietyt juomat (kahvi, tee, mehu, vesi) sisältyvät.

Projektissa on Internetin käyttö mahdollisuus. Huomioi, että siitä voi tulla hieman lisäkustannuksia, mutta sinua tiedotetaan tästä projektissa. Alueella on viihtyisä seurustelupaikka, ruokasali ja ulko-olohuone, jossa on mahdollisuus nähdä eläimiä, jotka tulevat juomaan juomapaikalle 50 metrin päähän. Projekti ei ole kaukana siviilisaatiosta, joten sieltä on mahdollisuus matkustaa kaupunkiin ja ostaa naposteltavia ja limpparia tai vain nostaa rahaa. Kuitenkin tämän saa tehdä vain projektijohtajan luvalla. Säännöllisesti ryhmä yleensä matkustaa kerran viikossa ja syö ulkona. Huomioi, että tästä voi tulla lisäkustannuksia, jos syöt ulkona. Huomioi myös, että asut projekti alueen vieressä, etkä siis ratsastuskeskuksen alueella. Sinut haetaan ja viedään joka päivä projektiin ja matka kestää noin 10 minuuttia.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Viisumi

Maahan saapumisen yhteydessä sinulle Suomen kansalaisena myönnetään 90 päivän turistiviisumi. Viisumi ei maksa mitään, eikä sitä tarvitse hakea ennen matkaa. Passisi tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta kotimatkan jälkeen sekä siinä tulee olla kaksi tyhjää sivua. Me suosittelemme, että matkustat ympäri Etelä-Afrikkaa kokeaksesi mitä kaikkea maalla on tarjottavana, sen jälkeen kun olet lopettanut projektissa, kuitenkin oleskeluajan sisällä.

Huomioi että viisumin hakeminen on aina hakijan omalla vastuulla ja meidän antama ohjeistus tiivistettynä suuntaa antava. Säädöksiin saattaa tulla muutoksia, jotka viisumin hakija itse on velvollinen tarkistamaan.

Lähdöt

Projektin voit aloittaa ympäri 2020 vuoden aina joka kuun 1. ja 3. tiistai.

Kolme ensimmäistä päivää on tutustumispäiviä Johannesburgissa. Kaikki asuvat samassa hostellissa, joka on turvallisella alueella kaupungissa ja voitte mennä tutustumaan yhdessä Johannesburgiin, jossa voitte oppia tuntemaan toisenne. Perjantai aamuna sinut viedään projektiin, jossa vietät aikasi. Paikat loppuvat nopeasti, joten kannattaa tehdä varaus ajoissa!

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Hinnat

Aloituspäivät 2020 Hinta
2 viikkoa 1595
4 viikkoa 2475
6 viikkoa 3210
8 viikkoa 3990

(Hinnat voimassa 31.12.2020 asti)

Meno-paluu lentoliput Johannesburgiin ovat yleensä noin 700-1100 €. sisältäen lentoverot. HUOM! Lentolippujen nousevat mitä lähempänä lähtöä matkan varaa. Suosittelemme, ettet odota liian kauan varauksesi kanssa.

Mitä hinta sisältää?

Mitä ei sisälly

Haluan varata! Minulla on kysyttävää
Minulla oli mahtava reissu, jonka tulen varmasti muistamaan lopun elämääni, iso kiitos teille siitä!

Pauliina // Horses & Wildlife Etelä-Afrikka

Aktiviteetit Etelä-Afrikka

Usein kysyttyä

Kuinka paljon taskurahaa tarvitsen?

Koska kaikki ruuat ja majoitus kuuluu ohjelmanhintaan, et tarvitse niin paljoa extra rahaa. Me suosittelemme noin 50-60 eur per viikko projektin aikana. Jos haluat osallistua lisäretkille tai kierroksille, jotka eivät ole osa projektia, joudut maksamaan ne itse. Projekti tarjoaa useita aktiviteettejä ja retkia oleskelusi aikana.

Voinko nostaa rahaa projektissa?

Itse projektissa ei ole mahdollisuutta nostaa rahaa, joten sinun tulee nostaa rahaa ennen kuin matkustat projektiin tai mahdollisesti Johannesburgin lentokentältä. Rahaa voi nostaa myös Hoedspruitissa, joka sijaitsee projektin lähellä.

Mikä valuutta on Etelä-Afrikassa?

Paikallinen valuutta on Rand (ZAR). Sitä voi vaihtaa suomalaisissa pankeissa ennen matkaa.

Millaiset kommunikaatio mahdollisuudet projektissa on?

Projektissa on langaton WIFI-yhteys. Huomioi, että sen käytöstä voi tulla hieman lisäkustannuksia, mutta siitä kerrotaan enemmän paikan päällä.

Kuinka voin kommunikoida kotiin?

Voit ostaa etelä-afrikkalaisen SIM-kortin (aloitus). Saat etelä-afrikkalaisen puhelinnumeron, etkä maksa mitään puheluiden vastaanottamisesta. Aloituspaketti on halpa ja kumppanimme voivat antaa sinulle neuvoja, kuinka sen saa helpoiten ostettua.

Täytyykö minulla olla matkavakuutus?

Kyllä. Matkavakuutus on pakollinen. Ota meihin yhteyttä, niin me GoXplorella voimme suositella sinulle matkavakuutusta.

Mitkä rokotukset minun tulee ottaa ennen matkaa?

Ota yhteyttä rokotuskeskukseen tai omalääkäriisi saadaksesi ohjeita. Tavallisesti otetaan Hepatiitti A&B ja jäykkäkouristusrokotus.

Mitä vaatteita minun tulee pakata?

On tärkeää, että pakkaat mukavia vaatteita, jotka saavat likaantua. Työskentelet eläinten kanssa, sekä teet yleisiä tilan töitä, ja siksi vaatteet voivat likaantua. Toinen suositus on ottaa hyvät kengät ja ratsastussaappaat.

Miten vuodenajat ovat?

Etelä-Afrikassa on päin vastaiset vuoden ajat verrattuna Suomeen, joten on tärkeää, että pakkaat vaatteesi sen mukaan, mihin aikaan vuodesta matkustat. Suurimmaksi osaksi elämä Etelä-Afrikassa on aurinkoista, paras kausi on syyskuun puolesta välistä maali-,huhtikuuhun. Silloin on heidän kesänsä. Lokakuusta Helmikuuhun on lämpimin aika vuodesta ja silloin on suurimmaksi osaksi kuivaa ja kuumaa. Maaliskuusta syyskuuhun on talvi ja lämpötila voi olla lähelläkin nollaa. Erityisesti iltaisin ja öisin. Me suosittelemme, että otat mukaan lämpimiä vaatteita ja alusvaatekerroksia.

Tarvitsenko adapteria?

Kyllä, tarvitset adapterin

Onko turvallista matkustaa ja työskennellä Etelä-Afrikassa?

Kyllä, varsinkin jos noudatat olemassa olevia normeja ja sääntöjä. Tulet olemaan projekti paikalla oleskelusi ajan, etkä voi lähteä tilalta ilman, että projektinvetäjä seuraa sinua, joten voit tuntea olosi turvalliseksi.

Onko vaarallista matkustaa Etelä-Afrikkaan?

GoXplore seuraa aina ulkoministeriön suosituksia, jotka koskevat matkustamista. Etelä-Afrikka ei ole ollut ulkoministeriön listalla enää vuosiin ja me koemme, että tilanne maassa on vakaa. Ota meihin yhteyttä, josta sinulla on kysymyksiä koskien tätä.

Lähetä sivu PDF-muodossa Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Alkuun » Maa » Etelä-Afrikka » Horses & Wildlife Etelä-Afrikka

Viimeisimmät uutiset: Aukioloajat joulun ja uuden vuoden aikaan