Sisäänkirjautuminen

Vapaaehtoistyöt leijonien parissa

Käy kävelyllä leijonien ja norsujen kanssa. Osallistu ohjelmaan, jonka tavoite on saada Afrikan leijonakanta lisääntymään ja jokainen päivä on erilainen - vahtivuoroista eläinten hoitamiseen ja paljon muuta!

Lue lisää

Ota yhteyttä Saara

Lion Centre Zimbabwe

Faktoja Lion Centre Zimbabwe
Alkaen EUR 1360
Sopii17 - 65 vuotiaille
EdellytyksetHalu työskennellä ihmisten ja eläinten parissa
Pituus2, 3 tai 4 viikkoa
SaapumispaikkaBulawayo tai Harare
PalkkatyöEi
Lähellä eläimiäKyllä
Osallistujien lukumäärä30
Pitäsi tilatavähintään 4 kuukautta ennen lähtöä
VapaaehtoistyöVapaaehtoistyö eläinten parissaMaatilan työtLeijonatKäytönnön työtNorsuja

Haluatko vaihtelua arkipäivään? GoXplore tarjoaa mahdollisuuden työskennellä vapaaehtoisena leijonien parissa Zimbabwessa luonnonpuistoissa. Ohjelmamme kautta voit olla mukana Lion Centre -projektissa.

Projektissa suojellaan Afrikan eläimiä ja ennen kaikkea leijonia. Vapaaehtoistyöntekijänä saat perehdytyksen työhön ja opit tuntemaan hyvin afrikkalaisia eläimiä. Ulkonaolo on tärkeä osa nuorten leijonien kasvatusta. Siksi saat usein olla lähellä leijonia ja viettää aikaa heidän luonnollisessa, omassa ympäristössään. Työtehtäviin kuuluu leijonien syöttö ja ruoan valmisteleminen, päivittäiset eläinten hoitotehtävät ja käyttäytymisen tarkkaileminen. Jotta leijona pystyy pärjäämään luonnossa, on elintärkeää, että se saa olla luonnollisessa ympäristössään. Niiden täytyy oppia tuntemaan, ymmärtämään, tarkkailemaan, havainnoimaan ja haistamaan luonto. Voit myös olla mukana pentujen seuraavalla askeleella: metsästys!

KUKA VOI OSALLISTUA OHJELMAAN?

Olet täyttänyt 18 vuotta ja vähintään 155 cm pitkä. On myös tärkeää, että pidät eläimistä etkä pelkää rankkaa fyysistä työtä. Koska tulet tekemään töitä villieläinten parissa, on hyvä olla joustava, sillä päivät eivät tule olemaan samanlaisia, noudatat projektissa annettuja sääntöjä tarkasti ja osaat hyvin englantia. Kaikilta projektin vapaaehtoisilta vaaditaan myös ote rikosrekisteristä sekä kattava matkavakuutus.


Haluan varata! Minulla on kysyttävää
Projekti oli loistava paikka työskennellä. Lisäksi ympäristö ja tapaamani ihmiset olivat hämmästyttäviä. Oli uskomattoman hienoa nähdä, miten muutkin projektit sulautuvat toisiinsa. Oli hauskaa olla mukana esimerkiksi muutamissa hankkeissa yhteisöjen hyväksi ja nähdä sekin puoli.

Angelica // Lion Centre Zimbabwe

Projekti

Leijona-projektin tarkoitus

Tiettyjen leijonien määrä hupenee ja uhkaa sukupuuttoa eri puolilla Afrikkaa (esimerkiksi juuri Zimbabwessa). Osa syistä ovat tietenkin taudit, ravinnon puute tai sairaudet, mutta myös salametsästys. Yksi iso syy on myös sisäsiittoisuus, jota tällä projektilla yritetään vähentää. Ohjelman tarkoitus on kasvattaa Afrikan leijonapopulaatiota ja vähentää sisäsiittoisuuden riskiä. Leijonien lukumäärä on vähentynyt huomattavasti viime vuosikymmenien aikana. Tarkoitus on yrittää kasvattaa väestöä ja saada mukaan "terveitä" geenejä. Tämä Release -projekti on jaettu kolmeen eri osaan ja leijonia on vapautettu ja vapautetaan takaisin luontoon Antelope Parkiin Zimbabwessa ja Livinstoneen Sambiassa.

Työtehtävistä
Nämä suojellut alueet Zimbabwessa ovat äärimmäisen tärkeitä leijonille. Yksi tärkeistä tehtävistä on auttaa koulutettuja oppaita löytämään ja purkamaan leijonille viritettyjä ansoja. Tarkistetaan aitojen kuntoa ja korjataan niitä tarvittaessa. Alla on lista tehtävistä, joita tavallinen työpäivä Antelope Parkissa voi sisältää.

Ohjelman kohokohtia

Norsut
Tässä projektissa sinun on myös mahdollista viettää aikaa norsujen kanssa. Nämä norsut on otettu projektiin ja tilalle turvaan alueen suuren kuivuuden takia, joka alkoi Zimbabwessa jo 1990-luvulla. Saat osallistua myös norsujen hoitoon eläintenhoitajien apuna liittyen heidän päivittäisiin tehtäviin.

Lion Centre -projektin eri vaiheet:

Pre-release stage
Projekti ja leijonien kouluttajat ovat hallitsevassa roolissa pentujen elämässä kouluttaen näitä, niin kauan kun se on ihmiselle turvallista. Kokemuksen myötä pentujen kiinnostus muihin villieläimiin kasvaa, kun ne tutustuvat luontoonsa leijonakävelyiden myötä. 18kk ikäisenä pennut jo metsästävät pieniä antilooppeja. 2-vuotiaana leijona on jo taitava metsästäjä ja projekti antaa niille hyvät puitteet hioa luonnollisia metsästystaitoja sekä päivisin että öin. Kaikki pennut on rokotettu vesikauhua ja muita tauteja vastaan, ja mikrosirutettu jo varhaisessa iässä. Koko oleskelunsa aikana niille tehdään myös säännöllisesti lääkärintarkastuksia.

Release stage
Tässä vaiheessa ohjelmaa leijonat kehittävät luontaista käytöstään lauman jäsenenä projektin noin 400 hehtaarin suuruisella alueella. Leijonilla on alueella tarpeeksi saalistettavaa ja niiden käytöstä tarkkaillaan tiukasti. Kosketusta ja vuorovaikutusta ihmiseen vähennetään ja vältetään pikku hiljaa pentujen kasvaessa. Leijonat pidetään tässä Release stage -vaiheessa niin kauan kunnes niiden uusi oma lauma on vakaa eivätkä ne enää tarvitse ihmisen apua esim. ruokintaan liittyen. Ennen kuin leijonat vapautetaan tästä 2. vaiheesta, niille asennetaan kaulaan "Radio Collar" lähettimet, jotta niiden vointia vapaudessa voidaan seurata. Kaksi isompaa laumaa on jo vapautettu onnistuneesti luontoon ja ne ovat saaneet vapaudessa myös jälkeläisiä.

The Wild
Leijonat jotka ovat syntyneet edellisellä Release -tasolla, vapautetaan luontoon ryhminä, joissa ovat tottuneet elämään. Näillä toimenpiteillä pyritään säilyttämään ja jatkamaan afrikkalaisten leijonien terve geeniperimä, ja vapauttamaan eläimet vapaina villiin luontoon.

HUOM! Tällä hetkellä projektissa olevat leijonat ovat 2. vaiheessa ja odotetaan, milloin ne voidaan vapauttaa luontoon.
Lähetä sivu PDF-muodossa

Majoitus

Asut keskellä projektialuetta, jaat huoneen kolmen muun kanssa, suihku ja WC ovat ulkona huoneen ulkopuolella. Majoitukseen kuuluu myös kolme ateriaa päivässä. Erikoisruokavaliot voidaan ottaa huomioon, kun ilmoitat niistä ajoissa. Alueella on myös uima-allas, jota ehdit käyttää vapaa-aikanasi. Makean nälkään saa helpotusta alueen kioskista. Samassa majoituksessa asuu ihmisiä myös muista projekteista, joten tulet tapaamaan paljon ihmisiä ympäri maailmaa.

Läheisestä kylästä löydät muuta tarpeellista, tänne vapaaehtoistyöntekijät tulevat yleensä noin kerran viikossa. Majoitusalue on vartioitu vuorokauden ympäri, lähinnä eläinten kuten puhvelien, paviaanien ja muiden yöliikkujien varalta. Petivaatteet ja ruokailut sisältyvät majoitukseen. Huomioi, että kesäaikaan lämpötila voi laskea todella alas, jopa nollaan asteeseen vaikka päivällä mittari näyttäisikin +20. Lämmintä vaatetta mukaan!


Aikani Lion Centre projektissa oli ehdottomasti yksi elämäni parhaimmista kokemuksista ja tunnen toisinaan olevani kuin kävelevä leijona tietokirja. Aikaiset aamutkaan eivät tuntuneet hankalilta, kun herätyksinä toimi leijonien karjunta ja tiesi pääsevänsä kävelemään leijonan pentujen kanssa tai vaihtoehtoisesti norsujen kanssa, auringon maalatessa taivaan vaaleanpunaiseksi. Sain paljon uusia ystävälleni niin paikallisista ihmisistä, kuin muista vapaaehtoistöissä nuorista. Jätin sydämeni Zimbabween ja olen aivan varmasti menossa vielä takaisin!

Pinja // Lion Centre Zimbabwe

Miksi valita Lion Centre Zimbabwe GoXplore?

Viisumi

Tätä ohjelmaa varten sinun ei tarvitse hankkia viisumia etukäteen, vaan saat sen rajalta maahan saavuttaessa. Vuoden 2018 alusta lähtien jokainen vapaaehtoistöihin osallistuva tarvitsee itselleen Business viisumin. Tavallinen single entry Business viisumi Zimbabween maksaa 30 USD. Jos haluat käydä maan rajojen ulkopuolella ja tulla takaisin, tarvitset "double entry" viisumin, joka maksaa 45 USD. Huomioi tämä myös, jos suunnittelet jotain retkiä Zimbabwen ulkopuolelle.

Viisumimaksut hoidetaan US dollareissa ja ainoastaan käteisellä maahantulon yhteydessä. Ei mahdollisuutta maksaa muussa kuin USD valuutassa. Jos viivyt maassa yli 4 viikkoa, haet viisumille jatkoaikaa paikan päällä. Ohjeistamme sinua tarkemmin varauksen yhteydessä. Huomioi että viisumin hakeminen on aina hakijan omalla vastuulla ja meidän antama ohjeistus tiivistettynä suuntaa antava. Säädöksiin saattaa tulla muutoksia, jotka viisumin hakija itse on velvollinen tarkistamaan.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Lähdöt

Varaustilanne leijonaprojektin kohdalla muuttuu viikottain, joten pyydämme, että varaat paikkasi hyvissä ajoin. Vahvistamme 24 tunnin sisällä, jos toivomallesi päivälle löytyy tilaa. Jos päivä on täyteen varattu, kerromme minä päivänä tilaa löytyisi. Voit aina soittaa meille, jos sinulla on kysyttävää.

Lion Centre -projekti alkaa joka toinen maanantai ympäri vuoden, jolloin saapuminen pitää myös olla Harareen. Sinut haetaan lentokentältä ja viedään suoraan projektiin. Projektista lähteminen tapahtuu myös maanantaisin ja lento ei saisi lähteä ennen kello 12.00, jotta lentokenttäkuljetus onnistuu sinulle. Bulawayoon saapuminen on mahdollista myös maanantaisin samoin kuin projektista lähteminen, jos haluat että sinut haetaan lentokentältä. Bulawayon lentokentältä sinut siis myös haetaan ja viedään projektiin. Lento takaisin kotiin ei saisi Bulawayostakaan lähteä ennen klo 12.00.

Saat lisätietoja lentopäivistä varauksen tekemisen jälkeen. Lentolippu ei sisälly hintaan, annamme sinulle tarjouksen lennoista varauksen yhteydessä.

Aloituspäivät 2020:

Saapuminen maanantaina Harareen tai Bulawayoon.

Tammikuu: 6, 13, 27
Helmikuu: 10, 24
Maaliskuu: 9, 23
Huhtikuu: 6, 20
Toukokuu: 4, 18
Kesäkuu: 1, 15, 29
Heinäkuu: 6, 13, 20, 27
Elokuu: 3, 10, 17, 24, 31
Syyskuu: 7, 21
Lokakuu: 5, 19
Marraskuu: 2, 16, 30
Joulukuu: 14, 28

Hinnat

Aloituspäivät 2020 Hinta
2 viikkoa 1460
3 viikkoa 1745
4 viikkoa 2030
5 viikkoa 2315

(Hinnat voimassa 31.12.2020 saakka)

Lion Centre, lastenkoti & leijona -projekti ja Victoria Falls sisältää:

Meno-paluu lentolippu Harareen noin 900 - 1200 euroa sis. verot.

Saat meiltä tarjouksen lennoista, sen jälkeen kun olet tehnyt varauksen.

LENNOT:

On tärkeää, että saat varausvahvistuksen koskien valitsemaasi vapaaehtoisprojektia ennen kuin varaat lentosi.
Ota meihin lisäksi yhteyttä, jos haluat apua lentojen varaamisessa.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Lion Centre Zimbabwe matkakertomukset & blogit

Lue matkablogeja ja -kertomuksia osallistujiltamme
Aikani Lion Centre projektissa oli ehdottomasti yksi elämäni parhaimmista kokemuksista ja tunnen toisinaan olevani kuin kävelevä leijona tietokirja. Aikaiset aamutkaan eivät tuntuneet hankalilta, kun herätyksinä toimi leijonien karjunta ja tiesi pääsevänsä kävelemään leijonan pentujen kanssa tai vaihtoehtoisesti norsujen kanssa, auringon maalatessa taivaan vaaleanpunaiseksi. Sain paljon uusia ystävälleni niin paikallisista ihmisistä, kuin muista vapaaehtoistöissä nuorista. Jätin sydämeni Zimbabween ja olen aivan varmasti menossa vielä takaisin!

Pinja // Lion Centre Zimbabwe

Aktiviteetit Zimbabwe

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa vapaaehtoistyö?

Vapaaehtoistyö tarkoittaa, että matkustaa toiseen maahan, toiseen kulttuuriin, kauas omasta arkipäivästä. Tulet kohtaamaan erilaisia haasteita, jotka ovat samalla hyvinkin kasvattavia. Vapaaehtoistyöläisenä tarvitset vahvaa sitoutumista, positiivista asennetta ja avoimen mielen uutta kulttuuria kohtaan. Täältä voi lukea lisää vapaaehtoistyötä ulkomailla.

Majoitus ja ateriat

Osallistujat asuvat mökeissä, jokaisessa huoneessa on kaksi sänkyä. Ota mukaan oma makuupussi. Kaikki ruoat sisältyvät hintaan ja kokkeina toimii projektin oma henkilökunta.

Yhteydet

Internet, faksi, puhelin. Puhelinkortteja voi ostaa paikan päältä.

Kuljetus

Osallistujat lentävät Hararen tai Bulawayon kentälle. Täältä on järjestetty kuljetus projektialueelle. Huomioi saapumispäivät, kuljeltus on järjestetty eri päivinä eri kentiltä!

Kuinka paljon rahaa tarvitsen mukaan?

Koska ruoka ja majoitus sisältyy, et tarvitse rahaa sitä varten. Suosittelemme noin 100 euroa / viikko projektin ajaksi. Rahaa kuluu erilaisiin retkiin ja käynteihin, jotka eivät sisälly ohjelman hintaan.

Kuinka pidän yhteyttä kotiin?

Paikan päällä on mahdollisuus käyttää internetiä ja sähköpostia. Jos haluat soittaa, löytyy sieltä myös puhelin.

Tarvitsenko matkavakuutusta?

Kyllä! Matkavakuutus on pakollinen. Ota meihin yhteyttä, niin me GoXplorella voimme suositella sinulle matkavakuutusta.

Mitä tarvitset mukaan...

Hyvän ja avoimen mielen, halun oppia uutta ja kohdata odottamattoman.
Vesipullopidike/nauha (et halua kantaa pulloa kädessäsi koko päivää)
Makuupussi, jos haluat nukkua ulkona eläinten kanssa
Neutraalin/Luonnonvärisiä vaatteita ja hattu, joka suojaa auringolta
Mukavat kengät, joissa jaksat kävellä
Varvikkaat / flip flops
Shortsit
Lenkkarit
Toppeja ja T-paitoja
Sadevaatteet
Paksuja sukkia
Pyyhe ja peseytymisvälineet
Aurinkorasvaa
Hyttyssuoja/hyönteissuoja
Pitkät housut
Hyvä taskulamppu
Fleecepaita/takki
Aurinkolasit
Passi, viisumi, sairas- ja matkavakuutus

Lähetä sivu PDF-muodossa Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Alkuun » Maa » Zimbabwe » Lion Centre Zimbabwe

Viimeisimmät uutiset: Aukioloajat joulun ja uuden vuoden aikaan