Sisäänkirjautuminen

Vapaaehtoistyöt orpojen sarvikuonojen parissa

Työskentele ja auta orpoja sarvikuonoja, jotka epätoivoisesti tarvitsevat apuasi ja huolenpitoasi selviytyäkseen.

Lue lisää

Ota yhteyttä Saara

Living with Orphaned Rhinos

Faktoja Living with Orphaned Rhinos
Alkaen EUR 1750
Sopiikaikille 18-vuotiaille tai vanhemmille
EdellytyksetEi vaatimuksia
Pituus2-12 viikkoa
SaapumispaikkaNeilspruit
Lähellä eläimiäKyllä
Osallistujien lukumääräEnintään 16
Pitäsi tilata3 kuukautta ennen lähtöä
VapaaehtoistyöVapaaehtoistyö eläinten parissaMaatilan työtLuonnonsuojeluKäytönnön työt

Oletko joskus miettinyt mitä tapahtuu niiden sarvikuonon poikasille, joiden emot ovat kuolleet salametsästäjien takia? Sarvikuonojen salametsästys kasvaa valitettavasti joka päivä ja Etelä-Afrikassa sarvikuonojen suojelu salametsästäjiä vastaan on päivittäinen taisto. He eivät välitä siitä, jos sarvikuonolla, jonka he tappavat, on poikanen tai siitä mitä poikaselle tapahtuu emän kuoleman jälkeen. Nämä poikaset jätetään yksin savannille ja niille on erittäin huonot mahdollisuudet selviytyä yksin. Tämä on luonut akuutin tarpeen selviytyneiden ja pienten sarvikuononpoikasten kuntoutuskeskukselle, nämä poikaset tarvitsevat paljon hoitoa ja käsittelyä. Sarvikuonot ovat usein traumatisoituneita, vahingoittuneita ja huonossa kunnossa, kun ne löydetään savannilta (tavallisesti läheltä äitiään).

Projektin tavoitteena on kuntouttaa nämä sarvikuonot keskuksessa, jossa ne voivat toipua terveiksi turvallisessa ympäristössä. Kun nämä pienokaiset saavuttavat iän, jolloin ne voivat selviytyä yksin luonnossa, alkaa niiden totutteleminen reservaatista vapauttamiseksi.

Sarvikuonot on yleensä helppo palauttaa luontoon, koska ne eivät kiinny ihmiseen kovinkaan helposti. Ne eivät ole olleet riippuvaisia ihmisistä löytääkseen ruokaa yms. Sen takia vapautusprosessi sujuu useimmiten ilman ongelmia. Projektin avulla totutellaan sarvikuonoja tutustumaan toisiinsa. Kun ne ovat tarpeeksi vanhoja, selvitetään mitkä sarvikuonot viihtyvät keskenään. Ne sarvikuonot vapautetaan sitten myöhemmin yhdessä. Projektin tavoitteena on myös, että kuntoutetut eläimet elävät mahdollisimman luonnollisessa ympäristössä, jotta ne eivät tunnet itseään vangituiksi.

HUOM! Sarvikuonoja ei vapauteta, jos niille on tästä uhkaa. Olot reservaatissa ovat todella hyvät eläimille.

Sinä vapaaehtoisena tulet olemaan tärkeässä roolissa auttamalla suoraan päivittäisissä rutiineissa, joissa päätehtävä on pitää huolta eläimistä, näyttää hoitoa, ruokkia pienimpiä poikasia maidolla, hoitaa haavoja, mahdollistaa ja auttaa niiden tavitsemalla tavalla, ennen kuin ne voidaan palauttaa luontoon. Projekti tekee erittäin tärkeää työtä löytääkseen poikaset ennen kuin on liian myöhäistä ja auttaakseen lajin säilyvyyden.

Vapaaehtoisena projektissa sinut koulutetaan kuinka eläimiä käsitellään, autetaan ja hoidetaan. Sinut koulutetaan myös kuinka poikasille annetaan oikeaa ravintoa, hyvää hoitoa ja paras mahdollinen kuntoutus, jotta niiden kehitys tulee olemaan menestyksekäs ja onnistunut.

Epäilyttääkö matkalle lähteminen ja varauksen tekeminen koronaviruksen takia? Toistaiseksi voimassa olevan tilanteen takia annamme sinulle tarvittaessa mahdollisuuden peruuttaa tehty varaus kuluitta vielä 24h ennen matkalle lähtöä. Lue lisää aiheestä tästä.

Kuka voi osallistua?
Sinun tulee olla yli 18-vuotias, mutta yläikärajaa ei ole. On tärkeää, että olet eläinrakas, haluat auttaa niitä, olet hyvässä fyysisessä kunnossa, etkä pelkää osallistua. Yksikään päivä ei tule olemaan samanlainen eläinten kanssa. On myös tärkeää, että olet valmis noudattamaan sääntöjä ja ohjeita, jotta projekti voi ylläpitää turvallisuutta sinulle, eläimille ja luonnolle. Luonnollisen väriset vaatteet ja nöyryys ovat välttämättömiä. Hyvästä englanninkielentaidosta on myös hyötyä.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Projekti

Miltä päivät näyttävät?

Päivät vaihtelevat ja yleensä ne alkavat aikaisin, koska eläimet tarvitsevat ruokaa. Työskentelet tavallisesti maanantaista perjantaihin ja viikonloppuisin on joko lyhyemmät työpäivät tai olet kokonaan vapaalla.

Vapaaehtoisena tulet lähelle eläimiä niiden luonnollisessa ympäristössä, ja sinä tulet olemaan suuressa roolissa sarvikuononpoikasten, jotka voivat olla muutaman viikon ikäisistä muutaman vuoden ikäisiin, kuntoutuksessa. On tärkeää olla joustava, koska päivittäinen ohjelma voi vaihtua päivittäin. Vapaaehtoisena tässä projektissa sinut koulutetaan kuinka eläimistä pidetään huolta tilalla, kuinka niitä hoidetaan, niiden aineenvaihdunnasta ja käyttäytymisestä. Tulet saamaan myös koulutusta kuinka parhaiten edetään sarvikuonojen ja muiden eläinten kuntoutuksessa tilalla. Huomio, että monet sarvikuonojen poikasista, jotka ovat tulleet tilalle, ovat kriittisessä tilassa.

Useimmat sarvikuonot, jotka saapuvat tilalle, ovat huonossa kunnossa ja vakavasti traumatisoituneita emän menettämisen johdosta, salametsästäjien ja saalistajien hyökkäysten sekä kuljetuksesta aiheutuneen stressin takia. Siksi on erittäin tärkeää, että ne tutkitaan tarkasti mahdollisimman nopeasti ja niille annetaan oikeaa hoitoa. Monet tarvitset eläinlääkärin hoitoa jonkun haavan, kuivumisen, tulehduksen takia, ja intensiivisen hoitojakson saapumisen jälkeen.

Nuorimpia sarvikuonoja tulee ruokkia maidolla ja siksi opit, kuinka teet oikean maidonkorvikkeen ja kuinka ruokit niitä pullolla. Sen lisäksi tarkkailet ja raportoit niiden käyttäytymisestä, painon noususta ja kehityksestä yleisesti projektissa viipymisesi ajan.

Vanhemmat sarvikuonot muuttavat isoon "Bomas", jossa ne päästetään vapaiksi ja ne saavat olla muiden sarvikuonojen kanssa. Muutamat päivittäiset työtehtävät sisältävät seurantaa ja tarkkailua kartoittaaksemme mitkä sarvikuonot tulevat toimeen ja kuinka ne käyttäytyvät yhdessä.

Projektin tarkoitus on päästää eläimet takaisen vapautetaan, sen jälkeen kun ne ovat hoidettu ja ne ovat tarpeeksi vanhoja selviytyäkseen yksin vapaudessa. Pääasiassa vapaaehtoiset työskentelevät sarvikuonojen kanssa, mutta tilalla voi olla muitakin eläimiä, jotka tarvitsevat apua ja hoitoa. Tilan tarkoituksena on vapauttaa niin monta eläintä, kuin he hoitavatkin.

HUOM! Salametsästäjien ja sukupuuttouhkien takia sarvikuonoja ei vapauteta vielä, niillä on hyvät oltavat reservaatissa.

Sinä tulet työskentelemään ohjelmakoordinaattorin kanssa, joka on erittäin kiinnostunut sarvikuonoista ja muista eläimistä ja hän on omistanut aikansa ja elämänsä suojellakseen ja pelastaakseen nämä kauniit, mutta haavoittuvaiset eläimet.

Työtehtäviä projektissa:

*) Sarvikuonojen hoito ja tehtävät vaihtelevat sen mukaan, minkä ikäisistä eläimistä on kyse ja minkä ikäisiä eläimiä tilalla sattuu olemaan hoidettava, kun osallistut projektiin. On tärkeää ymmärtää, että tämä on luonnonsuojeluprojekti ja toimii täysin eläinten sekä niiden hyvinvoinnin ehdoilla.
Lähetä sivu PDF-muodossa

Majoitus

Projektissa vapaaehtoisena asut talossa, jossa jaat huoneen muiden vapaaehtoisten kanssa. Jokaisessa talossa on kylpyhuone ja oma vessa. Sinulla on pääsy jopa täysin varustettuun keittiöön, olohuoneeseen ja luontosaleihin ja kuisti, jossa voit istua ja nauttia auringonlaskusta. On myös taloja, joissa on tuplasänkyjä niille, jotka esimerkiksi matkustavat parina ja siitä tulee hieman lisäkustannuksia.

Kaikki ateriat ja majoitus kuuluu koko oleskelusi ajalle ja standardit ovat erittäin hyvät. Ruoka laitetaan henkilökunnan toimesta paikan päällä ja jonkun kerran joudut tekemään oman aamiaisesi. Pyykinpesukone on käytettävissäsi.

Miksi valita Living with Orphaned Rhinos GoXplore?

Viisumi

Saapuessasi Etelä-Afrikkaan saat suomenkansalaisena valmiiksi 90 päivän turistiviisumin. Viisumi ei maksa mitään ja sitä ei tarvitse hakea ennen matkaa. Tärkeää on, että sinulla voimassa oleva passi, joka on voimassa vähintään 6 kuukautta Suomeen saapumisen jälkeen. Muista, että sinulla tulee olla voimassa oleva keltakuume-rokote, varsinkin jos matkustat ympäri Etelä-Afrikkaa ennen projektia tai sen jälkeen.

Kaikki matkustajat Etelä-Afrikkaan tai sen kautta kulkevien matkustajien tulee seurata viranomaisten sääntöjä koskien maahantuloa, viisumia ja passia. Huomioi että viisumin hakeminen on aina hakijan omalla vastuulla ja meidän antama ohjeistus tiivistettynä suuntaa antava. Säädöksiin saattaa tulla muutoksia, jotka viisumin hakija itse on velvollinen tarkistamaan.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Lähdöt

Projektin voi aloittaa joka tiistai ympäri vuoden ja viimeinen päivä projektissa on aina keskiviikko. Sinun tulisi saapua Neilspruitin lentokentälle ja sieltä sinulle on varattuna kuljetus itse projektiin. Saapumisen tulisi tapahtua tiistaina ja ennen klo 14. Projektista lähteminen puolestaan onnistuu oikeastaan mihin aikaan tahansa.

Projekti on suosittu ja paikat täyttyvät nopeasti, joten on tärkeää, että varaat paikkasi ajoissa. Ota meihin yhteyttä, jos haluat matkustaa alle parin kuukauden sisällä. Tarkistamme onko tuolle toivomallesi ajankohdalle vielä tilaa!

Hinnat

Aloituspäivät 2020 Hinta
1 viikko 1750
2 viikkoa 2690
3 viikkoa 3590
4 viikkoa 4435

(Hinnat ovat voimassa 31.12.2020 asti)

Mitä hinta sisältää?

Se summa, minkä vapaaehtoiset maksavat ohjelmasta tukee sitä, että projektia voidaan jatkaa. Ilman vapaaehtoisten apua olisi vaikea jatkaa projektia ja pelastaa orpoja sarvikuonoja. Projekti tukee paljon sarvikuonojen säilymistä sukupuutolta, esim. salametsästäjien takia. On tärkeää tiedostaa, että pelastustilanteet, joissa sarvikuono siirretään usein helikopterilla ja autolla, sekä projektin pyörittäminen maksavat paljon.

Monilla sarvikuonon poikasilla on akuutti tarve eläinlääkärin avulle ja lääkkeille, jotta ne pysyvät terveinä. Se on yksi syy miksi tämä ohjelma on hieman kalliimpi kuin monet muut ohjelmat, joita meillä on tarjolla.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Aktiviteetit Etelä-Afrikka

Usein kysyttyä

Tarvitseeko englanninkielen taitoni olla erittäin hyvä?

Ei ollenkaan. Se englanti, jonka jo osaat, on täysin riittävä siihen, että sinulla tulee olemaan projektissa ihanaa ja kielitaitosi tulee parantumaan paljon sinä aikana, kun olet projektissa ja puhut englantia henkilökunnan ja muiden vapaaehtoisten kanssa.

Kuinka voin kommunikoida kotiin?

Projektissa on WIFI käytössäsi, jos ostat etelä-afrikkalaisen sim-kortin ja sinulla on puhelin, joka ei ole lukittu operaattoriin. Muista, että internetti Afrikassa ei aina toimi yhtä hyvin kuin kotona.

Tarvitsenko rokotuksen?

Ota yhteyttä rokotuskeskukseesi tai omalääkäriisi ohjeista. Tavallisesti otetaan rokotteet hepatiitti A&B, keltakuumetta ja jäykkäkouristusta vastaan.

Tarvitsenko matkavakuutuksen?

Kyllä! Vakuutus on pakollinen. GoXplorella on mittatilauksena tehty vakuutus, joka kattaa työn vapaaehtoismatkoilla. Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja.

Lähetä sivu PDF-muodossa Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Alkuun » Maa » Etelä-Afrikka » Living with Orphaned Rhinos

Seuraava tiedoitustilaisuutemme on . Tule mukaan tai tarkista tulevat tiedoitustilaisuudet täältä!