Sisäänkirjautuminen

Työskentele hevosten parissa Uudessa-Seelannissa

Farm stay-ohjelma on sinulle, joka haluat oppia Uuden-Seelannin kulttuuria ja kuinka he työskentelevät oikealla uusiseelantilaisella tilalla. Ratsasta samoilla tasangoilla missä Taru Sormusten Herrasta kuvattiin.

Lue lisää

Ota yhteyttä Saara

Ranchstay New Zealand

Faktoja Ranchstay New Zealand
Alkaen EUR 2350
Sopii18-35 -vuotiaille
EdellytyksetHalu auttaa ja olla osa paikallista perhettä
PituusVähintään 4 viikkoa enintään 24 viikkoa
SaapumispaikkaAuckland
TyötakuuKyllä
PalkkatyöTyöskentelet täysihoitoa vastaan
Lähellä eläimiäToiveidesi mukaisesti
Pitäsi tilataVähintään 3-4 kuukautta ennen suunniteltua lähtöä
Maatilan työtKarjatilaHevosetTyöskentely eläinten parissa

Haluatko matkustaa pois suurkaupungeista ja viettää aikaa oikealla uusi-seelantilaisella tilalla? Oletko utelias oppimaan maasta ja sen kulttuurista samalla kun saat nauttia kauniista luonnosta ja työskennellä eläinten kanssa? Silloin meidän Ranchstay New Zealand -ohjelma on juuri sinulle. Asut ja teet töitä yhdessä perheen kanssa heidän tilallaan, joka on keskellä Uuden-Seelannin maaseutua.

Toiveittesi ja taustasi perusteella etsimme tilan, joka sopii juuri sinulle. Jos olet kiinnostunut työskentelemään päivittäin hevosten kanssa, teemme tästä mahdollista etsimällä hevostilan. Jos haluat mieluummin tehdä töitä viljelytilalla, niin silloin tietenkin varmistamme, että pääset sellaiselle. Ennen lähtöä pidetään Skype -haastattelu sinun ja meidän yhteistyökumppanimme Uudessa-Seelannissa välillä, jotta löydämme mahdollisimman sopivan tilan.

Sinulta odotetaan, että teet töitä noin 6-8 tuntia päivässä 6 päivänä viikossa yhdessä perheen kanssa ja teet kaikkea mitä hekin tekevät. Hevostilalla voivat päivät tulla olemaan hieman pidempiä, koska ruokinta sekä tarhaus kuuluvat päivittäisiin töihin. Jopa kotitaloustyöt ja avustaminen lasten kanssa voivat olla osa tulevia työtehtäviäsi.

Vastineeksi työstäsi ja sitoutumisestasi sisältyy majoitus ja ateriat oleskeluusi, sinun ei siis tarvitse maksaa näistä. Pääset myös perheen mukana osallistumaan aktiviteetteihin tilan ulkopuolella vapaa-ajalla. Esimerkiksi urheilutapahtumat, paikalliset festivaalit, illalliset yms. Voit viipyä enintään 24 viikkoa samalla tilalla, mutta jos sinä ja työnantajasi viihdytte yhdessä voi pidempikin aika olla mahdollista.

Hakijan tulee olla 18-35 -vuotias, hyvässä fyysisessä kunnossa, omata hyvä englannin kielitaito, olla sosiaalinen ja haluta olla osa paikallista perhettä. Sinun tulisi olla myös luotettava, vastuuntuntoinen, ennakkoluuloton ja uskaltaa olla oma-aloitteinen.

Epäilyttääkö matkalle lähteminen ja varauksen tekeminen koronaviruksen takia? Toistaiseksi voimassa olevan tilanteen takia annamme sinulle tarvittaessa mahdollisuuden peruuttaa tehty varaus kuluitta vielä 24h ennen matkalle lähtöä. Lue lisää aiheestä tästä.

Katso video Ranchstay Uusi-Seelanti

Haluan varata! Minulla on kysyttävää
Kokemus oli todella ainutlaatuinen, kiitos että autoitte sen järjestämisessä! Koen, että erityisesti yksin matkustaessa, oli ihanaa tietää, ettei kuitenkaan ollut koskaan täysin yksin. Esimerkiksi sellaisessa tilanteessa, jos olisi sattunut jotain.

Emma // Ranchstay New Zealand

Työ

Minimiaika työskennellä tässä ohjelmassa on 4 viikkoa, mutta voit viipyä jopa 24 viikkoa. Jos haluat pidentää työskentelyä tilalla oloaikasi jälkeen on se mahdollista, jos se käy myös työnantajallesi. Viisumisi ja lentolippusi ovat voimassa 12 kuukautta, joten tietenkin voit viipyä Uudessa-Seelannissa koko vuoden.

Oleskelusi alkaa 2 päivän koulutus-/esittelyjaksolla Aucklandissa. Saapuessasi hostelliin saat kirjekuoren, jossa on tärkeää informaatiota. Seuraavana päivänä istut alas meidän yhteistyökumppanimme kanssa ja käytte läpi matkasi käytännönasiat farmille ja jos sinulla on jotain kysyttävää ennen seikkailuasi. 2 päivän jälkeen on aika matkustaa eteenpäin ranchille uuden perheesi luokse.

Me työskentelemme tilojen kanssa pohjois- ja eteläsaarella ja tarjoamme monia erilaisia työpaikkoja ja lähtökohtina paikan valinnassa on sinun kokemuksesi ja toiveesi/taustasi. Tulet työskentelemään noin 6-8 tuntia päivässä 6 päivää viikossa. Tämä vaihtelee hieman riippuen vuodenajasta ja minkä tyyppisellä tilalla olet. Osallistumisaika on vähintään 1 kuukausi ja enintään 12 kuukautta. Jopa tämä vaihtelee hieman riippuen tilan tyypistä. Esimerkkejä eri tiloista, joilla voit työskennellä näet alapuolella.

Työskentely tilalla Uudessa-Seelannissa ei ole vain työskentelyä viljelyn tai hevosten kanssa. Sinusta tulee osa perhettä, mikä tarkoittaa, että osallistut päivittäisiin töihin, kuten siivous, seurustelu naapureiden ja perheen kanssa sekä avustaminen lasten hoidossa ovat tulevia työtehtäviäsi. Tietenkin osallistut myös työtehtäviin sillä tilalla, jossa työskentelet. Esimerkiksi ruokinta, ratsastus, paimennus ja lampaiden keritseminen yms.

Tyypillisiä työtehtäviä voi olla aitausten korjaus, eläinten kanssa työskentely ja ruokinta, karsinoiden siivous, tallin pesu, puiden karsinta, puhdistaa järviä ja kasvien pölytys, kerätä hedelmiä ja vihanneksia, huoltaa maatalouskoneita ja treenata hevosia.

Lähetä sivu PDF-muodossa

Majoitus

Kaksi ensimmäistä yötä Aucklandiin saapumisesi jälkeen on sinulle varattu hostelli, jotta saat hieman aikaa palautua pitkän lentomatkasi jälkeen. Sinulla on siellä myös orientaatiopäivä, jolloin käytte asioita läpi yhteistyökumppanimme kanssa mm. Uudesta-Seelannista kohteena, kyydistä perheesi luokse, tilasta, jossa tulet työskentelemään, pankkiasioita yms.

Majoitus tiloilla vaihtelee ja riippuen millä tilalla tulet työskentelemään ja elämään. Joillain tiloilla osallistujalla on oma huone tai he jakavat huoneen jonkun perheen lapsen kanssa. Muussa tapauksessa majoitus voi olla vaikka asuntovaunu tai jopa oma mökki/vierasmaja pihapiirissä. Informaatiota siitä minkälainen majoitus sinulla tulee olemaan, saat vasta sen jälkeen, kun sinut on sijoitettu tilalle eli olette päättäneet minne haluat töihin.

Matkustaminen Uuteen-Seelantiin oli paras tekemäni päätös, ja ranchstay-ohjelma oli täydellinen tapa yhdistää matkailu, eläinten kanssa työskenteleminen ja nähdä, miten paikallinen perhe elää. Sain tehdä paljon enemmän kuin odotin, ja minusta tuli todella osa perhettä. Suositella ehdottomasti mennä, olen oppinut niin paljon sekä ratsastuksen sisällä, englannin kieltä ja erityisesti olen tavannut niin ihania ihmisiä.

Astrid // Ranchstay New Zealand

Miksi valita Ranchstay New Zealand GoXplore?

Viisumi

Osallistuessasi tähän ohjelmaan, sinun tulee hakea Working Holiday -viisumia. Suomen kansalainen on oikeutettu viisumiin 18-35 -vuotiaana, (jos olet jonkun muun maan kansalainen, meidän tulee tarkistaa mahdollisuutesi hakea Working Holiday-viisumia). Et olet aikaisemmin hakenut tätä samaa viisumia Uuteen-Seelantiin eikä sinulla myöskään ole huollettavia lapsia. Viisumilla olet oikeutettu matkustamaan ja työskentelemään Uudessa-Seelannissa 12 kuukautta. Erona Australiaan on, että saat työskennellä yhdessä ja samassa työpaikassa jopa koko oleskelusi max. 12kk ajan. Me autamme sinua viisumiprosessissa ja katsomme, että kaikki sujuu mahdollisimman hyvin ja oikein.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Lähdöt

Me varaamme sinulle lennot Aucklandiin, ja mahdollisuus matkustaa Uuteen-Seelantiin seikkailulle on ympäri vuoden. Sinut haetaan lentokentältä ja viedään hostellille, josta sinulle on varattu majoitus. Ohjelma alkaa joka toinen ja neljäs sunnuntai ja näin ollen maanantai on ensimmäinen päivä, jolloin sinulle on orientaatio ohjelmaan. Tämän jälkeen alkaa matka uuden perheesi luokse.

Ohjelma alkaa ympäri vuoden, mutta huomioi, että tietyt alueet ovat enemmän sesonkiriippuvaisia alasta riippuen kuin toiset. Esimerkiksi hevosiin liittyen kilpailukausi ja poikimiskausi vaihtelee. Vaellusratsastustallit ovat aktiivisia melkein ympäri vuoden. Saat lisätietoja eri sesongeista ottamalla meihin yhteyttä. Muista että vuodenajat ovat Uudessa-Seelannissa päinvastaiset kuin meillä Suomessa. Kun Uudessa-Seelannissa on kesä, meillä on talvi.

Emme voi koskaan taata tietyn tyyppistä farmia tai paikkaa Uudessa-Seelannissa, mutta jos sinulla on toiveita kirjoita ne varauksesi yhteyteen ja ilmoita niistä meille. Muista kuitenkin olla joustava ja avoin kaikille ehdotuksille. Tämä euvo tulee auttamaan sinua koko matkasi ajan.

Et varmasti tule katumaan matkaasi Uuteen-Seelantiin ja suosittelemmekin, että matkustat hieman ympäri maata myös Ranch-aikasi lisäksi. Uusi-Seelanti on kohde, jolla on uskomattoman paljon tarjota kaikille meille!

Miksi Farm Stay -ohjelma Uuteen-Seelantiin GoXploren kautta?

Huomioi alla oleva linkki ja Uuden-Seelannin Immigrationin matkustustiedote. Uutinen koskee matkustusta sekä oleskelua Manner-Kiinan alueella 2.2.2020 jälkeen ja rajoittaa näin ollen Uuden-Seelannin valtion alueelle pääsyä kaikkien maiden kansalaisten osalta määrittelemättömän ajan yllä olevasta ajankohdasta eteenpäin.

Travel Restrictions – effective immediately:
https://www.immigration.govt.nz/about-us/media-centre/news-notifications/coronavirus-update-inz-response

Hinnat

Aloituspäivät 2020 Hinta
Ranchstay 2350
Ranchstay / high season 2490

(Hinnat ovat voimassa 31.12.2020 saakka)

Hintaan sisältyy:

Hintaan ei kuulu:

Haluan varata! Minulla on kysyttävää
Kokemus oli todella ainutlaatuinen, kiitos että autoitte sen järjestämisessä! Koen, että erityisesti yksin matkustaessa, oli ihanaa tietää, ettei kuitenkaan ollut koskaan täysin yksin. Esimerkiksi sellaisessa tilanteessa, jos olisi sattunut jotain.

Emma // Ranchstay New Zealand

Usein kysyttyä

Milloin on paras aika matkustaa ja työskennellä farmilla Uudessa-Seelannissa?

Voit matkustaa mihin vuoden aikaan tahansa. Mieti kuitenkin esimerkiksi kilpailukausi, eri eläinten poikimiskausi ei ole ympäri vuotta.

Mitä minun odotetaan tekevän tilalle?

Sinulta odotetaan tahtoa olla osa perhettä ja, että autat kaikessa mitä muutkin perheenjäsenet tekevät perustuen osaamiseesi ja edellytyksiisi. Sinun odotetaan heräävän hyvissä ajoin ja kysyvän perheeltä mitä tulee tehdä ja missä voit auttaa. Oma-aloitteisuus on myös hyvin arvostettua. Tilalla on aina jotain tehtävää. Kaikkea traktorin tankkaamisesta, aitojen korjauksesta, erilaisten asioiden rakentamiseen/korjaukseen ja eläinten juottamiseen. Työskentelet yhtä paljon kuin muutkin perheenjäsenet, et enempää tai vähempää. Sinun odotetaan myös osallistuvan muihin päivittäisiin askareisiin, kuten siivous, ruuanlaitto ja lasten vahtiminen.

Voinko matkustaa ystävän/kumppanin kanssa?

Kyllä, voit matkustaa yhdessä jonkun kanssa, mutta me emme voi taata, että pääsette samalle tilalle. Muista, että olet siellä oppimassa tilan elämää ja joskus se voi estyä, jos on tutun kanssa samalla tilalla. Jos teitä ei sijoiteta samalle tilalle, voimme yrittää sijoittaa teidät samalle alueelle. Teiltä odotetaan, että puhutte englantia heti, kun olette perheen kanssa tai muun henkilön, joka ei puhu teidän kieltänne.

Voiko allergia/erikoisruokavalio tai muu tekijä vaikuttaa sijoitukseeni?

Jos sinulle on erikoisruokavalio tietyissä tapauksissa sinun täytyy auttaa hieman enemmän ruuan laitossa, jotta se on perheelle helpompaa ja joskus sen takia voi viedä hieman pidempään löytää tila. Sinun, joka haluat työskennellä hevosten kanssa, pituutesi ja painosi vaikuttaa siihen kuinka paljon saat ratsastaa. Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja.

Mitä tapahtuu, jos saan tilan, jossa en halua olla?

Me teemme kaikkemme löytääksemme mahdollisimman hyvän tilan sinulle, mutta myös sinun matkustajana tulee olla joustava ja avoimin mielin. Ei ole koskaan hyvä luoda tarkkaa kuvaa millaista siellä tulisi olla, vaan tärkeää on olla avoin ehdotuksille ja me teemme kaikkemme, jotta löydämme sinulle sopivan tilan. Riippuen taidoistasi ja saatavuudesta voi käydä niin, ettemme voi tarjota juuri sitä mitä toivot.

Mitä tapahtuu, jos en viihdy tilalla?

Useimmat kärsivät koti-ikävästä ja me pyydämmekin matkustajaa yrittämään kestää ainakin ensimmäisen kuukauden, koska se on yleensä se vaikein. Jos sen jälkeen vieläkin tuntuu, ettet viihdy tai ettei tila vastaa odotuksiasi, pyydämme sinua puhumaan paikallisen yhteyshenkilömme kanssa sekä kirjoittamaan kirjeen miksi haluat vaihtaa ja me katsomme onko mahdollista vaihtaa tilaa. Se tunne voi tulla, jos tunnet ettei perhe ota sinua mukaan yleisiin aktiviteetteihin tai vastaavaa. Sinun täytyy aina kertoa meille, jos haluat vaihtaa tilaa. Jos et tee sitä, emme voi auttaa sinua.

Millaisia vaatteita minun tulisi pakata?

Sinun tulee pakata kestäviä työvaatteita ja kunnon työkengät. Aurinkolasit, aurinkohattu ja työhanska ovat myös erittäin hyvä pakata mukaan. Jos aiot hevostilalle ja sinulla on oma ratsastuskypärä ja ratsastussaappaat/kengät/chapsit on ne hyvä ottaa myös mukaan. Huomioi, että näiden tulee olla puhtaat ennen kuin saavut Aucklandiin ja menet tullin läpi!

Saanko itse päättää missä kaupungissa/saarella työskentelen?

Me emme voi koskaan taata työtä tietyssä kaupungissa tai työtä Pohjois- tai Etelä-Saarella. Tietenkin saat toivoa, mutta me emme voi koskaan taata, että pääset toivomaasi paikkaan. On tärkeää siis olla avoin ehdotuksille ja joustava sen suhteen mitä tilaa ehdotamme.

Sisältyykö hintaan kuljetus Aucklandista tilalle?

Kuljetus tilallesi ei kuulu, vaan joudut maksamaan sen itse. Me autamme sinua antamalla vinkkejä kuinka pääset helpoiten ja edullisimmin tilalle.

Onko minulla aikaa tilan ulkopuolella?

Tavallisesti viivyt tilalla saapumispäivästäsi lähtöpäivääsi. Mutta muista, että perhe ottaa sinut aina mukaan paikallisiin tapahtumiin, retkiin ja shoppailemaan, joten tulet näkemään myös muuta kuin tilan. Perheet yleensä vievät vieraansa heidän suosikkipaikoilleen.

Voinko matkustaa Australiaan, kun olen Uudessa-Seelannissa?

Kyllä, sinulla on mahdollisuus tehdä pysähdys Australiassa kotimatkalla vain 100eur hintaan. Ilmoita meille tästä niin autamme sinua hakemaan 3 kuukauden turistiviisumin Australiaan ilman lisäkustannuksia.

Voinko laittaa ohjelman tauolle, kun olen tilalla?

Et voi tauottaa ohjelmaa sinä aikana kun työskentelet. Kun varaus on tehty, täytät dokumentin, jossa kysytään, että minä aikana haluat työskennellä ja sen mukaan etsimme tilan sinulle.

Voinko saada toisen työn sen jälkeen, kun lopetan työt tilalla?

Sen päätät itse minä aikana haluat työskennellä tilalla, mutta tässä ohjelmaan kuuluu sijoitus vain yhdelle tilalle. Jos toivot toista työtä on se mahdollista lisäkustannusta vastaan. Ota meihin yhteyttä, jos haluat tietää lisää tästä.

Milloin saan tietää millä tilalla tulen työskentelemään?

Sijoituksesi tapahtuu ennen lähtöäsi ja yleensä noin 2-8 viikkoa ennen lähtöäsi Uuteen-Seelantiin. Hyvin harvoissa tapauksissa saat tietää työpaikkasi viikkoa ennen lähtöä.

Kuinka kauan voin työskennellä tilalla?

Vähimmäisaika on 4 viikkoa, mutta voit viipyä tilalla jopa 24 viikkoa. Jos haluaisit pidentää aikaasi paikalla, on se mahdollista jos se käy kaikille osapuolille.

Lähetä sivu PDF-muodossa Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Alkuun » Maa » Uusi-Seelanti » Ranchstay New Zealand

Seuraava tiedoitustilaisuutemme on . Tule mukaan tai tarkista tulevat tiedoitustilaisuudet täältä!