Sisäänkirjautuminen Kuulumisia Seven Mile Beachilta

Etelä-Afrikan kiertomatka

Lähde ryhmämatkalle upeaan Etelä-Afrikkaan muiden matkaajien kanssa! Täytä 23 päivän kestoinen matka eläimillä, ihmisillä, suurkaupunkialueilla ja yhdellä maailman kauneimmalla matkareitillä Garden Route'lla täynnä seikkailuja!

Lue lisää

Ota yhteyttä Saara

Ryhmämatka Etelä-Afrikka

Faktoja Ryhmämatka Etelä-Afrikka
EUR 3150
SopiiKaikille, jotka haluavat matkustaa osana ryhmää
EdellytyksetEi erityisvaatimuksia osallistujilta
Pituus23 päivää
SaapumispaikkaJohannesburg & Kapkaupunki
Lähellä eläimiäKyllä
Osallistujien lukumääräMax 10 osallistujaa
Pitäsi tilata3 kk ennen lähtöä
VapaaehtoistyöVapaaehtoistyö eläinten parissaKiertomatka

Nyt pääset mukaan kaikkien aikojen seikkailuun Etelä-Afrikkaan! 23 päivän ainutlaatuiseen reissuun olemme koonneet erilaisia aktiviteetteja ja kohteita, joista pääset nauttimaan muiden pohjoismaalaisten kanssa.

Olitpa sitten vailla todellista extreme-seikkailua tai ajoittain hieman rauhallisempaa menoa, tästä paketista löytyy kaikki. Seuraava lähtö on marraskuussa ja kotiin takaisin ehdit juuri sopivasti jouluksi.

Luvassa on ainakin:

Matkaohjelma 23 päivän ryhmämatkalle Etelä-Afrikaan:
Lähtö 22. marraskuuta1 päivä: saapuminen Johannesburgiin 23. marraskuuta


Saavut Johannesburgiin ja sinut haetaan suoraan kentältä Homebase Backpackers hostellille Melvillessa. Ensimmäisenä päivänä pääset asettumaan aloillesi ja illalla on yhteinen perinteinen etelä-afrikkalainen Barbecue illallinen hostellilla.

Ruokailut: päivällinen
Majoitus: hostelli / dormi-huoneet

2 päivä: lauantai, kaupunkikävely

Aamiaisen jälkeen tavataan paikallinen opas, jonka kanssa lähdetään Johannesburgin keskustaan. Tiedossa on monipuolinen kaupunkikävely, jonka jälkeen matka jatkuu Soweton kaupunginosaan. Soweto on Etelä-Afrikan suurimpia slummialueita, jossa asuu noin 1.3 miljoonaa ihmistä. Sowetossa on mm. myös Nelson Mandelan museo.
Kulttuuririentojen jälkeen hieman myöhemmin iltapäivällä pääset maistamaan paikallista lounasta.

Ruokailut: aamiainen
Majoitus: hostelli / dormi-huoneet


3 päivä: Sunnuntai, matka Wild Cat Sanctuary

Aamiaisen jälkeen lähdetään oppaan kanssa kohti seuraavaa kohdetta, Kimberlya. Saapuminen Wild Cat Sanctuaryyn Kimberleyssa on noin neljän aikaan iltapäivällä ja vastassa on vieraanvarainen perhe, joka ylläpitää tätä eläinten pelastuskeskusta. Illallinen nautitaan yhdessä ja ensimmäisenä iltana tutustutte myös tähän maatilaan.

Ruokailut: aamiainen ja illallinen

4 - 8 päivät: maanantai - perjaintai Wild Cat Sanctuary - Kimberly

Felidae Center (Wild Cat Sanctuary ) on tämän vapaaehtoistyöprojektin tukikohta ja täällä työskennellään sekä pienten että suurten kissaeläinten kanssa. Tila on näiden eläinten koti tällä hetkellä. Gepardeja, leijonia, servaaleja, caracalleja, Afrikan villikissoja, erilaisia kettuja, vihreitä marakatteja ja kapusiiniapinoita. Eläimet ovat projektissa hieman eri syistä. Osa ei selviydy luonnossa yksin, osa saattaa olla sairaita tai haavoittuneita. Osa eläimistä on myös saattanut olla salametsästyksen uhreja tai epäeettisen jalostuksen tuloksia paikallisen turismin takia. Hankkeen tavoitteena on mahdollisuuksien mukaan vapauttaa eläimet takaisin luontoon, jossa voivat jatkossa elää ilman mitään ihmiskontakteja.

Lue lisää Wild Cat Sanctuary

Ruokailut: aamiainen, lounas, illallinen. Mahdollista käydä läheisessä kylässä ravintolassa omakustanteisesti, jos haluaa.
Majoitus: projektissa / dormi-huoneet

9 päivä: lauantai 1. joulukuuta, siirtyminen ja lennot Kimberlysta Kapkauppunkiin

Saapuminen Kapkaupunkiin: saavuttuanne Kapkaupunkiin, opas on taas vastassa ja vie seuraavaan majapaikkaan Saltycrax Backpackers. Täällä vietetään seuraavat 2 yötä ennen kuin matka jatkuu eteenpäin kuvan kaunista Garden Routea.

10 päivä: sunnuntai päiväretki Kapkaupungissa

Päivän aktiviteetit alkavat taas suoraan aamiaisen jälkeen ja pääset tutustumaan matkustamiseen etelä-afrikkalaisilla busseilla. Kohteena Kapkaupungin syke ja historialliset nähtävyydet kuten St. Georges Cathedral, Company Gardens, The Slave Logde. Tulet samalla oppimaan paljon maan historiasta ja millaista elämä oli maassa apartheidin aikaan. Halutessasi pääset myös shoppailemaan afrikkalaista taidetta Greenmarket Squarella ja St. Georges Mallilla.

Kun olet hieman jo oppinut liikkumaan kaupungissa, voitte muiden ryhmäläisten kanssa vierailla esim. Victoria & Alfred Waterfrontilla ja käydä ravintoloissa syömässä tai kahvilla, kuunnella katumuusikoita ja nauttia ilta-auringosta. Alue on todella viihtyisä ja hintataso erinomainen. Halutessa voi lähteä jopa käymään Table Mountainilla ja ihailla näkymää yli kaupungin. Kapkaupungissa on valtavan paljon nähtävää ja tekemistä, joista osan varmasti ehtii järjestettyjen aktiviteettien ohessa tehdä. Ennen matkaa kannattaa myös itse lukea ja tutustua eri vaihtoehtoihin. Takaisin SaltyCrax hostellille pääset kätevästi esim. Uberilla.

Ruokailut: aamiainen
Majoitus: hostelli / dormi-huoneet

11 - 15 päivät: maanantai - perjantai Garden Route & Addo Tour

Tässä tiedossa suosikkikohteet matkailijoille ja etelä-afrikkalaisille. Etelä-Afrikan kuuluisa Garden Route tarjoaa runsaan luonnon ja seikkailun yhdistelmän täydelliseksi leikkipaikaksi sekä aikuisille että lapsille. Puutarhoja, viljelymaata, luontoa ja merta. Viinitarhoista erämaahan Tsisikamman metsät ovat korkeita vuoria kilometri kilometrin jälkeen. Voit valita benji-hypätä, melontaa Wilderness National Park tai pulahtaa mereen. Kävele Tsitsikamman kansallispuistossa, tunne Cango lintujen laulua ja katsele eläimiä Addo Elephant kansallispuistossa. Lisäksi pääset uskomattoman lähelle planeettamme suurimpia lintuja Oudtshoornissa.

Ja jos tämä ei riitä, voit kokeilla valtamerten parhaita aaltoja surffilaudalla tai hypätä hiekalle loikoilemaan Jeffreys Bayssä. Kaupungissa on aavistuksen eurooppalainen kosmopoliittinen tunnelma. Näinä päivinä Garden Routella saatat huomata, että säällä ja tuulella on suuri vaikutus alueen elämään ja mahdollisiin aktiviteetteihin. Kannattaakin olla avoimin mielin, jotta kokemuksesta saa mahdollisimman paljon irti.

11 päivä
Matka jatkuu oppaan johdolla Salty Crax Backpackersista. Matkan aikana seuraavaan kohteeseen on helppo unelmoida ja katsella bussin ikkunasta ulos kauniita maisemia pois päin Kapkaupungista. Tie kiemurtelee vuoristoteitä pitkin, joissa laiskat paviaanit roikkuvat puissa, vehreät viinitarhat kukoistavat ja valtavat vuoren seinämät nousevat taivaisiin. Aamupala nautitaan Riviersonderendissä, joka on ihana yhdistelmä kaikenlaista Etelä-Afrikan kotitekoista ruokaa.

Jättiläismäiset Aloe Vera -kasvit ovat hyvä valokuvauskohde. Raikasta ilmaa, kauniita maisemia tiedossa. Niille, jotka arvostavat hyviä yöunia, Sedgefieldin rannikkokaupunki on lopullinen määränpää tänä päivänä. Elämä rullaa hiljakseen tässä kaupungissa ja illalla pääsee tutustumaan maalaismaiseen ranta-ravintolaan ja rannalle rauhoittumaan ilta-aurinkoon.

Ruokailut: aamiainen
Majoitus: hostelli / dormi-huoneet

12 päivä

Adrenaliinin täyteinen päivä alkaa. Aamulla suunnataan kohti Knysna Headsia, merta ja Bloukrans Bridgea, joka on maailman korkeimpien benji-hyppyjen laituri. Vaihtoehtoisesti voit testata vaijerien varassa zipline liukuja Tsitsikamma metsän läpi.

Benji-hyppy silta on yhtä jännittävä jo ajaessanne sen yli. Kaikki huudot ja kiljunnat saavat todennäköisesti sinutkin haluamaan valjaat yllesi ja hyppäämään... onko normaalia haluta hypätä sillalta alas, kun pudotus on 216 metriä? Samalla pompit kuin jojo. Why not? Jos pidät jalkasi mieluummin maassa, voit siirtyä Tsitsikaman aluetta tutkimaan. Paratiisi kuten Plettenberg Bay selittää miksi tämä alue ja Tsitsikamma National Park ovat suosikkeja niin lomailijoiden kuin paikallisten keskuudessa.

Jeffreys Bayn suuret valkoiset aallot osoittavat, että olet tullut virallisesti Garden Routen päähän ja saapunut Etelä-Afrikan todelliseen Surf Cityyn. Rentoudu paikallisten kanssa, vuokraa surffilauta, kokeile sandboardingia, käy kaupoilla tai rentoudu muuten vain biitsillä.

Ruokailut: aamiainen
Majoitus: hostelli / dormi-huoneet


13 päivä: Safari

Herätys aamulla kello 04 ei ehkä kuulosta niin houkuttelevalta, mutta luota siihen, että herätys on kaiken arvoista. Tämän tajuat viimeistään, kun pääset safarille ja näet villit eläimet ja lumoavan luonnon. Oppaasi tulee kokemuksensa perusteella löytämään kaikki ne eläimet kauimpana pölyisten teiden varrelta - ja toivottavasti eteenne kävelee myös the Big Five. Täällä voit valita kolmen tunnin Game Drive ajon omalla bussilla tai hypätä 4x4 jeepin kyytiin paikallisen oppaan kanssa.

Varhain aamulla tarkoittaa vapaa-aikaa iltapäivällä Jeffreys Bayssä. Täällä on mahdollisuus tehdä ostoksia, tarjolla on paljon myyntikojuja tai jos haluat rentoa rannalla, sekin on mahdollista. Mikään ei sulje pois toista vaihtoehtoa.

Ruokailut: aamiainen
Majoitus: dormi-huoneet majatalossa

14 päivä

Etelä-Afrikka tarjoaa kontrasteja niin maisemien kuin elämäntapojen suhteen. Lähtemällä Intian valtameren rannikolta Langkloof-vuorille Klein Karoon kuiville maisemille, tulet huomaamaan tämän. Strutsi-maatilat alkavat hallita maisemaa tällä reitillä ja teiden varsilla näkyy värikkäitä höyhenillä koristeltuja talleja ja maatiloja joka kulmassa, kun lähestytte Oudtshoornia. Palatsimaiset rakennukset ovat korkeita pilviä vasten, ja niitä katselemalla voi kuvitella ajan, jolloin strutsifarmin omistaminen oli kuin kultakimpale. Vierailu Cango Ostrich Showin maatilalla antaa hyvän ja mieenkiintoisen kuvan tästä teollisuudesta. Täällä voit seurata maailman suurimman linnun elämää ja historiaa läheltä.

"Maatilamatkailun" jälkeen lähdette tutustumaan maan alle, alas syvälle Cango Caven kalkkikiviluoliin. Tippukivet muodostavat huikeita kuvioita ja maalauksia. Täältä eteenpäin on kaksi vaihtoehtoa: Voit joko ottaa helpomman reitin takaisin tai hieman jännittävämmän version läpi kapeiden väylien ja kujien kallioiden välissä. Lopuksi tarjolla on 4x4 safari Buffelsdrift Private Game Reservessa.

Ruokailut: aamiainen
Majoitus: dormi-huoneet majatalossa

15 päivä
Kun aurinko nousee Oudtshoornissa, Etelä-Afrikan aurinkoisimmassa kaupungissa, lähde kävelylle norsujen keskelle Buffelsdrifts Private Game Reserveen, olethan sentään Afrikassa. Nämä rauhalliset jättiläiset ovat löytäneet täältä uuden kotinsa sen jälkeen kun niiden aiemmat sukupolvet metsästettiin ja ammuttiin Etelä-Afrikan pohjoisosissa. Kokemus on ainutlaatuinen ja varmasti todella mieleen painuva.

Aamun seikkailuiden jälkeen on aika suunnata takaisin Kapkaupunkiin Route 62 kautta. Vaikka tie on saanutkin nimensä USA:n Route 66:n innoittamana, Route 62 on paljon enemmän kuin hampurilaiset ja olut, maatilat ja pikku kylät sen varrella. Moottoritie on reitti maan pisimmän viinitila-alueen läpi; Western Cape. Pysähdytte matkalla parissa paikassa ja pääsette maistelemaan hyviä ja edullisia paikallisia tuotteita.

Ruokailut: aamiainen
Majoitus: dormi-huoneet majatalossa

16 päivä: lauantai surffitunnit
Aamiaisen jälkeen alkaa taas uusi päivä ja teidät haetaan valmistautumaan seuraavaan uuteen aktiviteettiin. Surffiopettajan johdolla siirrytään surffin saloihin maalla ja meressä, ja aamupäivä vietetään yhdessä Etelä-Afrikan hienoimmista surffikaupungeista. Iltapäivällä aluetta voi tutkia itsekseen ja ottaa iisisti SaltyCrax Backpackers puutarhassa ja pihalla.

Ruokailut: aamiainen
Majoitus: vapaaehtoisten asuntola

17 päivä: sunnuntai - vapaapäivä
Vapaapäivänä voit tehdä mitä haluat. Ottaa osaa johonkin aktiviteettiin, tutkia Kapkaupunkia itseksesi, tehdä retkiä.

Ruokailut: aamiainen
Majoitus: vapaaehtoisten asuntola

18 - 22 päivät: maanantai - perjantai - vapaaehtoistöitä

Lue lisää Sports & Adventure ohjelmasta.

Vapaaehtoistyöt

Sports & Adventure projekti on suunnattu lapsille, jotka tulevat todella köyhistä ja heikosta oloista. Heillä ei ole mitään mahdollisuutta harrastaa ohjattua liikuntaa ja he viettävät kaikki päivät koulun jälkeen kaduilla. Vapaaehtoisena ohjaat lapsia pois kaduilta, jotka ovat täynnä huonoja vaikutteita, ja opetat heitä nauttimaan urheilusta, toimimaan joukkueena, seikkailemaan mielekkäissä tilanteissa ja kouluttamaan heitä. Kaupungin läntisessä provinssissa noin 30 minuuttia Kapkaupungin ulkopuolella sijaitsee koulu ja alue, jossa keskitytään erilaisiin aktiviteetteihin kuten alla.

Vapaaehtoisena pääset osallistumaan ja ottamaan osaa kahteen eri kohteeseen:

Mistä tavallinen projektiviikko koostuu?

Tutustut samaan aikaan siis molempiin yllä oleviin eri tapoihin auttaa lapsia ja pitämään heidät pois kaduilta. Päivät eivät ole aina samanlaisia ja onkin tärkeää, että olet mahdollisimman joustava. Vapaaehtoisena työskentelet 3-5 päivää viikossa lasten kanssa. Jotkut päivät kestävät 8h ja ehkä muina päivinä työskentelet 4-5h. Yleensä aamupäivät menevät opetuksen parissa ja myöhemmn päivällä keskitytään muihin aktiviteetteihin. Useimmiten sinulla on toimintaa lasten kanssa myös lauantaisin, joskus kohdalle saattaa osua vapaapäivä. Saat myös mahdollisuuden oppia surffaamaan itse, jos haluat auttaa paikallisia surffiohjaajia. Tehtävät määräytyvät toki myös hieman omien toiveidesi ja taustasi mukaan. Jos olet esimerkiksi hyvä tanssia tai futaaja, voit muokata itse ohjelman, johon otat lapset mukaan.

MaanantaiTiistaiKeskiviikkoTorstaiPerjantaiLauantaiSunnuntai
AamupäiväVolunteer MeetingKouluavustajaKouluavustajaKouluavustajaKouluavustajaVapaata yksin/ lasten kanssaVapaapäivä
IltapäiväOffice DayErilaisia liikuntalajejaErilaisia liikuntalajejaErilaisia liikuntalajejaSurffitunnitVapaataVapaapäivä

Tietoa kouluista ja lapsista

Useimmat lapset puhuvat englantia, vaikka heidän äidinkieli saattaakin olla vaikka paikallinen Xhosa. Voit siis kommunikoida heidän kanssaan yleensä ongelmitta. Koska monet heistä tulevat perheistä, joissa ei osata arvostaa koulutusta, koulun jälkeen on mahdollisuus oppia uusia mielenkiintoisia aktiviteetteja vapaaehtoisten kanssa. Lapset joutuvat koulussa siis tutustumaan myös näihin eri liikuntamuotoihin. 12-14-vuotiaat lapset alkavat valitettavasti olla otollisia jäseniä paikallisille jengeille, joten on tärkeää saada heidän osalliseksi mielekkääseen tekemiseen ja uskomaan itseensä. Lapsilla on usein myös vaikeaa olla kotona. Huumeet ja alkoholi ovat osa joka päiväistä elämää suurkaupungissa, joten mahdollisuus tehdä useita kertoja viikossa jotain merkityksellistä ja hauskaa, auttaa lapsia näkemään elämää hieman eri tavalla.

23 päivä: lauantai 15.joulukuuta
Aika sanoa jäähyväiset ja suunnata kotia kohti uusien ystävien kanssa.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Viisumi

Saavuttaessa maahan saat rajalta 90 päivän turistiviisumin. Viisumi on ilmainen ja sitä ei tarvitse hakea etukäteen. Passin tulee olla voimassa 30 päivää matkasi jälkeen, ja passista tulee löytyä kaksi tyhjää sivua viranomaisten merkintöjä varten. Suosittelemme, että projektisi jälkeen käytät mahdollisuutta matkustaa Etelä-Afrikassa. Annamme mielellämme vinkkejä ja neuvoja.

HUOM!
Jos viivyt maassa pidempään kuin mitä rajalta saatu viisumi oikeuttaa, voit saada maahan matkustuskiellon. Matkustuskielto on voimassa 1-5 vuotta. Ennen tästä tilanteesta selvisi sakoilla. Viisumin voimassaoloaikaa on mahdollista jatkaa, mutta tee se hyvissä ajoin. http://www.finland.org.za/public/default.aspx?nodeid=36365&contentlan=1&culture=fi-FI

Lähetä sivu PDF-muodossa

Hinnat

Ryhmämatka Etelä-Afrikka Hinta
23 päivää 3150

(Hinnat ovat voimassa 31.12.2018 asti)

Mitä osallistumismaksuun kuuluu?

Käytännön tietoa:

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Aktiviteetit Etelä-Afrikka

Miksi valita Ryhmämatka Etelä-Afrikka GoXplore?

FAQ

Kuinka paljon käyttörahaa tarvitsen mukaan?

Alla on arvio paikallisessa valuutassa kuinka paljon käteistä kannattaisi suunnilleen varata mukaan. Huomioi että summat toki vaihtelevat sen mukaan, mitä valitset tehdä. Ohjelmaa on aika paljon, joten joskus saattaa olla mukavaa myös ilman järjestettyä ohjelmaa.

Johannesburg: 400 zar
Wild Cat Sanctuary: 1000 zar
Kapkaupunki: 500 zar
Garden Route: 2000 zar
Sports & Adventure: 1000 zar

Vapaavalintaiset aktiviteetit: Garden Route Tour

Zipline: 400 zar
Bungy-jump: 1000 zar
4*4 Addo Safari: 350
Elefant walk: 420 zar
Sandboarding 2 tuntia Jeffreys Bay: 400 zar
Surf 2 tuntia Jeffreys Bay: 600 zar

Lähetä sivu PDF-muodossa Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Alkuun » Maa » Etelä-Afrikka » Ryhmämatka Etelä-Afrikka

Henna R tilasi Vapaaehtoistyö Etelä-Afrikassa ohjelmamme 8 tuntia sitten. Sopisiko tämä matka sinulle??!