Sisäänkirjautuminen

Kuuban & Costa Rican kiertomatka

Tanssia, musiikkia, valkoisia hiekkarantoja ja eeppinen surffiviikko Latinalaisessa Amerikassa.

Lue lisää

Ota yhteyttä Saara

Ryhmämatka Kuuba & Costa Rica

Faktoja Ryhmämatka Kuuba & Costa Rica
Alkaen EUR 3750
SopiiSeikkailunhaluisille 18-50 -vuotiaille
Pituus3 viikkoa
SaapumispaikkaHavanna, Kuuba
Lähellä eläimiäKyllä
Osallistujien lukumäärä10
Pitäsi tilataPaikat täyttyy ilmoittautumisjärjestyksessä
VapaaehtoistyöVapaaehtoistyö eläinten parissaLainelautailuEspanjan kielen kurssiKiertomatka

Ryhmämatka Kuubaan & Costa Ricaan - unelmien reissu!

- "Juuri tällaiselle matkalle tekisi mieli lähteä, mutta ei yksin..."

Eikä tarvitsekaan, olemme järjestäneet ryhmämatkan, joka vie sinut värikkään Kuuban ja kauniin Costa Rican läpi!

Yhdessä tämän ryhmän kanssa pääset ottamaan osaa mielenkiintoisiin aktiviteetteihin ja tutustut kuumaan Havannaan tanssin pyörteissä. Luonnonkaunis Costa Rica puolestaan tarjoaa vehreän ympäristön ja pääset ojentamaan auttavan kätesi vapaaehtoistyöprojekteissa. Olemme koonneet parhaat kohteet ja elämykset sinulle, joka rakastat seikkailuja, luontoa, ihmisiä, kulttuuria, historiaa ja eksoottisia eläimiä. Lisäksi upeat valkoiset hiekkarannat odottavat sinua, kun päätät tämän matkan viikon surffikurssilla Santa Teresassa!

Tiedossa on siis huikea ryhmä seikkailijoita ja sinun onkin varattava paikkasi ajoissa tälle kolmen viikon Latinalaisen Amerikan matkalle.

Tälle ryhmämatkalle on yhteensä 10 paikkaa, joista tällä hetkellä on jäljellä ja varattavissa 7.

Kuka voi osallistua?

Tämä ohjelma on tarkoitettu yli 18-vuotiaille ja suositeltu yläikäraja on 50 vuotta (sinä hieman vanhempikin, joka olet valmis elämään ja jakamaan yhteisen majoituksen nuorten kanssa, olet toki tervetullut mukaan). Olet positiivinen, joustava ja tulet toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Toivottavasti rakastat uusia kulttuureita ja tapaat mielelläsi myös uusia ihmisiä. Olet valmis kolmeen todella täyteen pakattuun viikkoon täynnä seikkailuita! Sinun tulisi tulla toimeen englannin kielellä. Ryhmämatkan aikana otetaan osaa myös espanjan kielen tunneille, mutta kielen aiempi osaaminen ei ole edellytys. Toivottavasti pidät myös salsasta, musiikista, hienoista 50-luvun autoista, historiasta ja valkoisista hiekkarannoista. Vielä kun olet valmis ojentamaan auttavan kätesi vapaaehtoisprojekteihin matkan aikana, on tässä täydellinen paketti sinulle.

Kaikilta GoXploren kautta matkaan lähteviltä, tullaan vaatimaan rikosrekisteriote, jota haetaan Oikeusrekisterikeskukselta. Rikosrekisteriote ei saa olla 3 kk vanhempi ja se toimitetaan myös englanniksi. Lisää ohjeita otteen tilaamiseen saat varauksen tehtyäsi.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Matka

Tiedossa 23 fantastista päivää yhdessä uusien ystävien kanssa ympäri maailmaa lattarimaisemissa.

Alta löydät aikataulut sekä Kuuban että Costa Rican osuudelle.

KUUBA

Lauantai
Ryhmä haetaan lentokentältä ja tuodaan suoraan majoitukseen Havannan keskustassa. Ensimmäisenä päivänä ei ole juurikaan muuta ohjelmaa kuin omakustanteinen illallinen yhdessä uusien matkakumppanien kanssa. Illallista ennen on heti aikaa levätä matkan jälkeen.

Sunnuntai
Buenos dias! Aamiaisen jälkeen suunnataan kävelylle Havannan vanhaan kaupunkiin, joka paremmpi tunnetaan pakallisesti nimellä "Habana Vieja". Jetlag saattaa painaa vielä, joten ulkoilma ja aurinko tekevät hyvää. Hyppäätte 50-luvun autojen kyytiin ja pääsette tutustumaan kaupunkiin laajemmin kuin kävellen. Pitkän matkan jälkeen tarve saattaa olla pehmeälle laskulle muutenkin, joten lounaan jälkeen suunnataan matka kohti "Playas de este" rannoille. Tällä rannalla et halua unohtaa aurinkohattua ja kunnon aurinkorasvaa.

Maanantai - Torstai
Paikallinen aika ja rytmi alkaa tässä vaiheessa jo varmasti olla hallussa, joten nyt on aika tutustua kieleen ja opetella hieman espanjaa tulevia aktiviteetteja varten. Aamut alkavat espanjan kielen tunneillä (klo 09-11:45 välillä), äläkä huoli, tarjolla on eri tasoisia ryhmiä. Jokainen osallistuja ohjataan oikeaan ryhmään oman taustasi mukaan. Lounaan jälkeen lähdetään katsomaan "Habana Viejan" historiallisia nähtävyyksiä. Joka päivälle mahtuu jonkinlainen kävelykierros, ja näiden päivien aikana saat hyvän kuvan maan arjesta ja minkälaista on asua ja elää kommunistisessa maassa. Saat vastauksia kysymyksiin koskien myös modernia Kuubaa, lainsäädäntöä, terveydenhuoltojärjestelmää ja arkkitehtuuria. Kuulet paljon kaikkea maan historiaan liittyen aina orjuudesta ateismiin maassa. Tarkoitus on saada mahdollisimman monipuolinen kuva maasta ja sen ihmisistä ilman liian syvällisiä poliittisia kannanottoja. Maassa on niin paljon koettavaa ja nähtävää.

Iltapäivisin kaupunkikierrokset päättyvät Casa del Son tanssikoululle. Tanssi ei välttämättä ole kaikille luonnollinen kiinnostuksen kohde, mutta tässä maassa se tulee sujumaan kuin tanssi! Jokainen osallistuja saa koululta oman tanssiparin, jotta opit niin paljon kuin mahdollista tässä lyhyessä ajassa. Tanssia opetellaan kahdella tunnilla ja tunteja voi varailla itselleen lisää, jos haluaa oppia enemmän ja pyörähdella Havannan tanssilattioilla vapaa-ajalla. Nyt on oiva mahdollisuus oppia tämä kaikki, olet todella tullut oikeaan paikkaan, jos rakastat musiikkia ja tanssia. Kuubassa kaikki on - bailar, bailar, bailar!

Perjantai - Sunnuntai
Wakey wakey, aamiaisen jälkeen lähdetään suoraan Viñales -laaksoon. Matka kestää noin 4 tuntia ja perillä odottaa vehreän kaunis luonto. Viñales -laaksossa vietetään seuraavat 3 päivää ja nautitaan erilaisista aktiviteeteista ja samalla toisaalta rentoudutaan Havannan hieman hektisempien päivien jälkeen. Raitista ilmaa keuhkoihin ja sielun rauhaa, mutta ei suinkaan vain paikallaan oloa... tiedossa on ratsastusta tupakka-plantaasien läpi ja opit jopa käärimään paikallisia sikareita perinteisellä tyylillä! Päivän päätteeksi voit nauttia kuubalaisen sikarin autenttisessa ympäristössä. Aamiaiset ja lounaat kuuluvat automaattisesti mukaan, jos haluat testata paikallisia erikoisuuksia löytyy useita ihania paikkoja, joita voi testata. Viñales on yksi UNESCOn maailman perintökohteista ainutlaatuisen luontonsa, perinteisen arkkitehtuurinsa ja nykyäänkin vielä käytössä olevan maanviljelysperinteiden ansiosta.

Sunnuntaina sanotaan hyvästit Kuuballe, mutta seikkailu jatkuu. Viñalesista lähdetään suoraan lentokentälle ja kohti uusia seikkailuita.

COSTA RICA

Sunnuntai saapuminen San Joséen
Saavuttuasi San Joséen, teidät haetaan lentokentältä ja viedään suoraan isäntäperheeseen, jossa majoitutte ensimmäiset päivät. Yhden perheen luona asuu 2-3 henkilöä ja oleskelusi aikana sekä aamiainen että lounas kuuluvat sinulle.

Maanantai
Aamu aloitetaan yhteisellä aamiaisella, jonka isäntäperheesi äiti on valmistanut. Perheen äiti saattaa sinut heti aamusta koululle, jossa aloitat opinnot. Saat siis apua ensimmäisenä päivänä bussilla kulkemiseen ja liikkumiseen liittyen, jotta seuraavana päivänä tiistaina selviydyt jo itse koulumatkasta. Koululla jokainen opastetaan oikeaan ryhmään, niin että opinnoista saa mahdollisimman paljon irti ja kieltä pystyy tämän jälkeen jo hieman käyttämään arkipäiväisissä tilanteissa. Ryhmät ovat pieniä, vain noin 6-7 henkeä per ryhmä ja opettajana toimii ammattilainen. Tunneilla ei puhuta ollenkaan englantia ja opettajilla on käytössä monipuoliset metodit, joten kaikki varmasti oppivat paljon.

Iltapäivällä lähdette auttamaan erilaisiin projekteihin, joissa tarvitan apua. Tapaat taas uusia ihmisiä ja projektisi voi olla vaikkapa esikoulussa/koulussa auttamista tai soup-kitchen ruoka-apua vähävaraisille. Käyttäydythän kunnioittavasti ja kohteliaasti paikallista yhteisöä kohtaan. Projektit ovat San Joséssa ja sen ympäristössä. Kuljetus järjestetään jokaiseen projektiin. Päivän päätteeksi palataan isäntäperheisiin viettämään iltaa ja illallista yhdessä perheen kanssa.

Tiistai
Espanjan kielen tunnit jatkuvat ja huomaat, miten opit koko ajan hieman lisää kieltä. Ehkä tässä vaiheessa jopa hieman pystyt tunnistamaan, että kieli ja murteet ovat hieman erilaiset verrattuna Kuubaan. Espanjan kieltä puhutaan monessa eri maassa ja tyyli sekä slangit poikkeavat paljon toisistaan. "Pura Vida" on sanonta, jota tulet kuulemaan paljon ollessasi Costa Ricassa. Iltapäivällä aloitetaan taas vapaaehtoisprojektissa. Toive olisi, että jokainen pystyisi jatkamaan saman projektin parissa nämä päivät, mutta projektin vaihtaminenkin onnistuu tarvittaessa. Työskentelemällä samassa projektissa enemmän kuin yhden päivän, pystyt auttamaan ja toimimaan paremmin.

Kun olet päässyt auttamaan vapaaehtoisprojektissa, aistinut San Josén tunnelmaa, siirrytään matkalla eteenpäin. Seuraava kohde on San Miguel Alajuelan provinssissa ja vierailtavana kohteena "Paradero Turrucares". Kyseessä on eläinten pelastuskeskus, jossa hoidetaan vahingoittuneita ja sairaita eläimiä, päämääränä vapauttaa eläimet mahdollisimman pian takaisin luontoon. Tässä "Animal rescue centerissa" pääset valmistamaan ruokaa ja ruokkimaan eläimiä, siistimään niiden tiloja ja keskusta sekä pitämään eläimistä huolta. Tässä keskuksessa tapaat suurella todennäköisyydellä laiskiaisia, apinoita, tukaaneita ja erilaisia matelijoita. Projektissa myös yövytään yksi yö ja tulet sen taas viettämään muiden osallistujien kanssa noin 4-6 hengen huoneissa. Majoitus on hyvin perustasoa ja lounas kuuluu tuolle päivälle. Suosittelemme että otat oman hyttysverkon mukaan.

Keskiviikko
Toivottavasti tämä yö sujui hyvin, eivätkä apinat pitäneet sinua hereillä koko yötä. Aamiaisen jälkeen työt eläinten parissa jatkuvat. Ota olostasi kaikki irti ja osallistu kaikkiin tehtäviin, joita sinulle tarjotaan. Eläinten kanssa työskentelyssä kannattaa varautua muutoksiin aikatauluissa, mutta sinä joka rakastat eläimiä, tulet varmasti nauttimaan ajastasi täällä. Sinulla on mahdollisuus auttaa eläimiä voimaan paremmin ja auttaa projetkin henkilökuntaa. Lounaan jälkeen on aika kiittää projektihenkilökuntaa ja ottaa viimeiset valokuvat ennen kuin matka jatkuu täysin erilaisiin maisemiin.

Kaunis Manuel Antonio on luonnonpuisto Puntarenasin maakunnassa, Tyynenmeren rannalla. Nyt kannattaa olla kamera mukana koko ajan, sillä täällä on mahdollisuus nähdä ja kuvata apinoita, laiskiaisia, sammakoita ja erilaisia lintulajeja, joita muualla on vaikea nähdä. Puistossa on myös ranta-alueita, joten halutessasi voit vaikka meloa pitkin rantoja tai snorklata kirkkaassa vedessä. Luonnon monimuotoisuus on tällä alueella hyvin harvinainen ja ainutlaatuinen. Toisaalta myös nähtävää ja koettavaa on paljon, joten kaikille löytynee jotain mielenkiintoista. Moni tänne tuleva matkailija viettääkin koko lomansa tällä alueella, taiteellisten ja paikallista kulttuuria ylistävien hotellien luona keskellä sademetsää. Quepos kaupungin ja Manuel Antonion luonnonpuiston välissä. Herätessäsi kuulet valtameren aallot ja haistat raikkaan ilman ympärilläsi.

Aamupalan jälkeen ehditään tehdä vielä kävely rannalle, jossa viimeistään muistuu mieleen, miksi tämä on ehdoton paikka vierailla Costa Ricassa. Tänä päivänä voit vielä vierailla luonnonpuiston virallisella erillisellä puistoalueella tai vain nauttia olosta rannalla auringossa. Kajakkiretkeen, snorklaamiseen tai veneretkeenkin on varattu aikaa.

Perjantai
Rauhallisen aamun ja aamiaisen jälkeen siirrytään tutustumaan kilpikonna-projektiin. Projektin sijaitsee hieman Montezuma ulkopuolella, jonne lähdetään veneellä Puntarenasista. Matka projektiin on todella kaunis, ja moni sanookin, ettei ole eläessään nähnyt yhtä hienoja maisemia. Lounas syödään venematkan aikana. Lounaan voi ostaa veneestä tai sitten jo etukäteen. Taas kannattaa olla kamera mukana. Perillä matkaa on hieman rannasta määränpäähän, kuljetus vie teidät Montezumaan asti ja siellä sisäänkirjaudutaan pieneen paikalliseen hotelliin. Noin 20-30 minuutin kävelymatkan päässä rantaa pitkin sijaitsee itse kilpikonna-projekti. Projektissa tulet oppimaan paljon kilpikonnista ja paikallisesta luonnosta. Autat tehtävissä, mitä milloinkin on tarjolla ja tarvetta. Tehtävät projektissa vaihtelevat ja usein niissä valmistellaan ja varaudutaan tulevaan kilpikonnien pesimiskauteen. Tapahtumarikas päivä on joka tapauksessa tiedossa. Pimeä laskeutuu jo kuuden aikaan illalla, mukaan kannattaa ottaa tasku- tai otsalamppu. Matka takaisin hotellille ja Montezumaan voi muuten olla hieman haastava... Illalla lähdetään yhdessä omakustanteiselle illalliselle kylään.

Lauantai
Tänä aamuna herätään mahdollisimman aikaisin ja suunnataan rannalle. Tiedossa uintia, lintu-bongausta ja luonnonrauhaa. Aamiaisen jälkeen päälle siis uima-asut ja snorklauskamat, mikäli olet ottanut ne mukaasi. Turtuga Islandista on mahdollisuus myös vuokrata välineet. 30 minuutin venematkan jälkeen ollaan perillä Turtugan paratiisisaarella. Saarella ei ole muuta ohjelmaa kuin lounas, uintia, aurinkoa ja rentoutumista. Tuhti illallinen syödään yhdessä takaisin tullessa jossain paikallisessa ravintolassa. Tänä iltana Kuuban salsatunneista saattaa olla hyötyä, jos jaksat lähteä pyörähtelemään tanssilattioille myöhemmin illallisen jälkeen.

Sunnuntai
Jaahas, 2/3 matkasta on jo takana ja matka jatkuu Costa Rican parhaille rannoille. Nyt kaikki energia kohdistetaan surffaamiseen tai vaihtoehtoisesti kiinnostuksesi mukaan joogaan. Kuppi café con lechea käteen ja kuljettajamme jättää meidät Santa Teresaan. Santa Teresassa pääset oppimaan lisää espanjaa, surffaamista tai joogaamista. Asutaan viidakko-surfcampilla, joka on hieman trooppisen metsän suojassa, mutta silti ihan Tyynenmeren kyljessä. Majoitus onkin vain 10 minuutin kävelymatkan päässä kivoista kahviloista, baareista ja kaupoista eli 6 km pitkää rantaa Playa Santa Teresa / Playa El Carmen. Espanjan kielen opintojen, surffi- ja joogakurssien lisäksi on mahdollista lähteä vaeltamaan ja tutkimaan Nicoyan ainutlaatuista niemimaata.

Ohjelma Santa Teresassa:
Joka päivä maanantaista perjantaihin osallistut 2x45 minuutin espanjan tunneille (klo 09-11 välisenä aikana). Aikatauluissa saattaa olla pieniä muutoksia esim. surffikurssin takia: aallot, tuuli jne. Täälläkin ryhmiä on useampi ja pääset omaa tasoa vastaavaan ryhmään, jota opettaa akreditoitu kielen opettaja. Toisaalta osa tunneista on myös sekoitettu, niin että vasta-alkajat pääsevät mukaan edistyneempien opiskelijoiden kanssa. Näin on helpompaa myös myöhemmin keskustella paikallisten kanssa.

Surf´s up: maanantaina, tiistaina, torstaina ja perjantaina voit valita haluatko otta osaa surffikurssille tai joogaan. Surffitunnit (noin 2h / päivä) pitää paikallinen surffiopettaja. Perustekniikan lisäksi tulet oppimaan vuorovesistä, surffietiketistä (do´s and dont´s) sekä turvallisuudesta vesillä. Vaihtoehtoisesti voit ottaa osaa jooga-tunneille ja valita: kaikille sopivat jooga-tunnit, Vinyasa Flow, Slow Flow, Ashtanga, Hatha, Deep Restorative, Relaxing & Meditation. Voit valita mieleisiä tunteja, joista jokainen on 90 minuuttia. Santa Teresassa olon aikana on mahdollista ottaa osaa 4 oppitunnille. Paikka luonnon keskellä on kuuluista joogan harjoittamiseen jo pitkän ajan takaa ja ympäristön nähdessäsi ymmärrät miksi! Tunteja on vasta-alkajille sekä jo pidempään eri lajeja harrastaneille. Jooga auttaa henkiseen mielenrauhaan ja kehonhallintaan. Nauti mantroista, opi uusi tapa rentoutua ja tuntea kehosi. "Pura vida" elämäntapa! Tämä viikko tulee olemaan eeppinen ja ennen kaikkea hieno päätös koko kolmen viikon matkalle.

Sunnuntaina sanotaan hyvästit kauniille Nicoyan niemimaalle ja suunnataan takaisin San Joséen. Lähempänä lähtöä katsotaan lentoliput kuntoon ja aikatauluista riippuen, saattaa olla että yksi yö majoitutaan vielä San Joséssa ennen kotimatkaa. Me varaamme ja järjestämme nämä majoitukset valmiiksi, mutta tästä saattaa tulla noin 70 USD lisäkulu, mikäli yksi yö San Joséssa tarvitaan.

Lähetä sivu PDF-muodossa

Majoitus

KUUBA

Havanna:
Saapuessanne Havannaan teille on varattuna kuljetukset suoraan majoitukseen. Majoitutaan yhdessä muiden ryhmään kuuluvien kanssa ja 4-6 hengen huoneissa. Hostelli on aivan vanhan kaupungin keskustassa, joka on täynnä elämää ja mielenkiintoista tekemistä. Aamiainen sekä lounas kuuluvat majoitukseen. Iltaisin syödään yhdessä ryhmän kanssa paikallisissa ravintoloissa, joissa musiikki ja tanssi kuuluvat arkipäivään.

Viñales:
Tervetuloa kauniiseen Viñalesin laaksoon. Täällä osallistujat asuvat myös yhdessä ja huoneet jaetaan "casa particulares" taloissa. Tiedossa ei ole ihan mitään luksusta vaan perusmajoitus paikallisessa perheessä, jossa kuubalainen perhe ottaa sinut avosylin ja vieraanvaraisina vastaan. Viñales on UNESCO'n maailmaperintökohde, joten asut todella ainutlaatuisessa ympäristössä.

Ruokailut:
Aamiainen ja lounas kuuluu koko oleskelun ajan sinulle Kuubassa (sekä Havannassa että Viñalesissa). päivällinen kustannetaan itse ja voit varautua, että päivällisen/illallisen hinnaksi paikallisessa ravintolassa tulee noin 15 USD, mukaan lukien usein myös juomat.

COSTA RICA

San José:
Saapuessanne San Joséen teille on taas varattuna kuljetukset suoraan majoitukseen. Majoitutaan paikallisissa isäntäperheissä yhdessä muiden ryhmään kuuluvien kanssa Costa Rican ensimmäiset päivät. Isäntäperhe valmistaa ja tarjoaa sekä aamiaisen että lounaan. Matkan aikana tulette asumaan hyvin erilaisissa majoituksessa, isäntäperheen lisäksi myös hostelleissa ja hotelleissa. Kannattaa siis varautua, että myös ateriat eri paikoissa ovat erilaisia.

Santa Teresa:
Santa Teresassa asutaan kodikkaissa mökeissä keskellä luontoa yhdessä muiden osallistujien kanssa. Vessat ja kylpyhuoneet ovat yhteisessä käytössä. Käytettävissä on myös uima-allas, johon pääsee rentoutumaan. Arkipäiville on varattuna aamiainen sekä lounas ja viikonloppuisin sinulle kuuluu brunssi.

Miksi valita Ryhmämatka Kuuba & Costa Rica GoXplore?

Viisumi

Saadaksesi viisumin Costa Ricaan, tulee sinun olla täyttänyt 18-vuotta. Suomen kansalaiset voivat oleskella maassa 90 päivää ilman viisumia. Turistiviisumin saat siis rajalta saapuessasi maahan. Tätä pidempään oleskeluun on anottava lupa maahantulo viranomaisilta http://www.migracion.go.cr/. Mikäli et omista Suomen passia, tarkista itse viisumisäännökset suoraan lähetystöstä.

Kuubaan turistiviisumin virallinen nimi on turistikortti. 30 päivää voimassa olevaa turistikorttia haetaan etukäteen lähetystöstä Helsingissä: http://misiones.minrex.gob.cu/en/finland/consular-services#visa_turismo. Tähän saat erilliset ja tarkemmat ohjeet myöhemmin.

Viisumeista saat lisää tietoa varauksesi jälkeen. Huomioithan että tarvitset myös kattavan matkavakuutuksen koko matkan ajaksi. GoXploren tarjoamaan matkavakuutukseen voit tutustua: https://www.goxplore.fi/matkavakuutus

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Lähdöt

LÄHTÖPÄIVÄ

VIIMEINEN ILMOITTAUTUMINEN

PAIKKOJA JÄLJELLÄ


14. maaliskuuta 202002. helmikuuta 20208
17. lokakuuta 202018. elokuuta 202010

Tälle ryhmämatkalle on yhteensä 10 paikkaa, joista tällä hetkellä on jäljellä ja varattavissa 7.

Varaus kannattaa tehdä ajoissa, sillä meillä on ainoastaan 10 paikkaa tälle matkalle. Paikat jaetaan Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan lähtijöiden kesken. Tiedosssa on siis kansainvälinen ryhmä, josta saat varmasti heti alkumetreillä uusia ystäviä. Tämän lisäksi tulet tapaamaan paljon muitakin matkailijoita ympäri maailman. Tiedossa sosiaalinen, hauska ja ikimuistoinen reissu!

Seuraavat lähtöpäivät:

Autamme luonnollisesti myös lentojen kanssa: Helsinki - Havana // San Jose - Helsinki.

Vakuutus

Work & Travel matkavakuutus

Kun valitset vakuutusta, on tärkeää tarkistaa, että se kattaa kaiken haluamasi ja tarvitsemasi matkallasi. Kattaako vakuutus kaikki matkaasi liittyvät asiat, myös vapaa-aikasi ja kaikki aktiviteetit, joita olet suunnitellut tekeväsi? Kattaako vakuutus myös sairaalakulut, jos sinulle sattuu tapaturma työpaikallasi? Millaista palvelua ja apua saat vakuutusyhtiöltä, jos jotakin pahaa tapahtuu? Luonnollisesti sinun kannattaa katsoa myös vakuutuksen hintaa ja sitä, onko siinä omavastuuta. Vertaile eri vaihtoehtoja ja vakuutuksen ehtoja ennen kuin teet päätöksen.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Hinnat

Kiertomatka Hinta
Kuuba & Costa Rica 3750

HUOM! Menopaluu-lentolippu Kuubaan ja Costa Ricaan kuuluu matkan hintaan.

Tiedämme miten tärkeää on, että lennot on varattu hyvissä ajoin, joten lähetämme sinulle tarjouksen lennoista, kun olet maksanut matkan ennakkomaksun. Kun varaat lennot kauttamme, voit ottaa varauksellesi myös peruutusturvan. Jos haluat ottaa lennot jotain muuta kautta, peruutusturva ei koske lentojasi, koska kyseessä ei ole pakettimatka. Voimme myös kontrolloida lentojasi matkasi aikana ja esimerkiksi peruutus-/muutostilanteissa infota sinua ja yhteistyökumppaneitamme Väli-Amerikassa.

Mitä hintaan kuuluu?

Hintaan ei kuulu:

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

FAQ

Onko Kuuba vaarallinen maa?
Kuubassa on vähiten rikollisuutta koko eteläisellä pallonpuoliskolla. Tulet huomaamaan, että Kuubassa poliiseja on joka puolella koko ajan. Kuuban yksi tärkeimmistä elinkeinoista on matkailu ja näin ollen tärkeää, että matkailijat myös tuntevat olonsa turvalliseksi ja tervetulleiksi maassa. Toisaalta varovaisuus suurissa kaupungeissa kuten Havanna ja Santiago de Cuba, ei ole huono idea.

Onko Kuubassa hyvät nettiyhteydet?
Kuubassa ei ole yleistä, että kaikilla olisi pääsy nettiin. Suurimmassa osassa esim. hotelleita on kuitenkin netti saatavilla ja muutaman tietokone, joita asiakkaiden on mahdollista käyttää. Jossain kaupungin osissa saattaa olla jopa Internet-kahviloita. Nopeus saattaa olla tosin heikko ja mm. kuvien lataaminen todella hidasta/vaikeaa.

Milloin on paras aika matkustaa Kuubaan?
Maalis-huhtikuu ja loka-marraskuu ovat parhaita kuukausia, jolloin on myös hieman vähemmän sateita. Korkeasesonki on suunnilleen meidänkin loma-aikakoina eli heinä-elokuussa ja joulu-tammikuussa.

Tarvitaanko maahan viisumia?
Kyllä! Maahan saapuessasi saat turistikortin (=visumi), jota olet hakenyt jo etukäteen Suomesta käsin. Tarkista jo hyvissä ajoin, että passisi on voimassa vähintään 6kk kotiin saapumisen jälkeen.

En puhu espanjaa, pärjäänkö reissussa silt?
Jos osaat etukäteen hieman espanjaa, auttaa se varmasti sopeutumista kumpaankin maahan. Voit etukäteen vaikka itsenäisesti opiskella kieltä, tämä ei kuinkaan ole mikään vaatimus. Monet kuubalaiset osaavat englantia nykyään jo ja yhteistyökummpanimme kanssa asiointi englanniksi onnistuu myös.

Toimiiko luottokortit?
Ehdottomasti, kunhan sinulla ei ole käytössä amerikkalaista korttia. Pankkeja ja pannkiautomaatteja on Kuubassa paljon ja Mastercard / Visa toimii hyvin.

Onko turvallista matkustaa yksin naisena Kuubassa?
Kyllä, olet suuren osan ajasta ryhmän mukana. Kenenkään ei kannata lähteä yksin yöllä pimeille kujille vaeltamaan tai jonkun matkaan, jota et entuudestaan tunne. Iltaisin kannattaa ottaa varmuuden vuoksi taksi majoitukselle. Muista pyytää ja tarkistaa hinta etukäteen. Pienemmissä kaupungeissa ei ole ongelmaa liikkua yöaikaan ja on turvallista kävellä kotiin.

Tarvitseko malarialääkitystä tai rokotuksia?
Ylimääräisiä vakuutuksia ei tarvita. Suositus on että kansallisen rokotusohjelmamme rokotukset ovat voimassa. Hyvä lisä kaikkialla maailmassa on ainakin Hepatiitti A. Lue lisää: https://www.rokote.fi/

Tarvitsenko matkavakuutuksen?
Kyllä! Matkavakuutus on pakollinen. Me GoXplorella voimme suositella sinulle halutessasi matkavakuutusta.

Toimiiko netti Costa Ricassa?
Suurissa kaupungeissa on nettikahviloita sekä hostelleissa useimmiten. Pienemmillä paikkakunnilla voi olla mahdotonta päästä päivittäin neti ääreen, joten käytä tilaisuus hyväksi kun olet suurissa kaupungeissa matkan aikana. Netin käyttäminen on suhteellisen kallista ja kannattaa laskea ainakin hinnaksi muutama euro per tunti.

Kuinka paljon käyttörahaa tarvitsen mukaan?
Tarvitset mukaan hieman taskurahaa. Ainakin 50 euroa olisi hyvä varata per viikko.

Tarvitsenko viisumin Costa Ricaan?
Sinun on oltava vähintään 18-vuotias ja suomen kansalainen, niin saat oleskella massa max. 3kk kerrallaan. Maahan saapuessasi saat viisumin passiisi. Erillistä etukäteistä hakemusta ei tarvita.

Pärjäänkö suomalaisella kännykällä?
Tarkista omalta operaattoriltasi, että ulkomailla käyttöä ei ole estetty. Erillisen SIM-kortin voit ostaa paikan päällä, näin puhelut tulevat halvemmiksi. Toisaalta jos sinun ei ole tarve soitella varsinaisia puheluita, WhatsApp ym. sovellukset toimivan netin ollessa saatavilla.

Huomioi nämä asiat!

Valokuvaus: Valokuvaaminen on sallittua oikeastaan kaikkialla, mutta ota huomioon olosuhteet ja erilliset suositukset esimerkiksi uskonnollisilla alueilla. Jos kuvaat yksityisiä henkilöitä, tulee sinun aina pyytää heiltä erillinen lupa.

Juomavesi: Suurissa kaupungeissa voi juoda huoletta kraanavettä. Muualla on turvallisempaa ostaa erikseen vesipulloja tai keittää juomavesi. Pullotettu vesi on aina varma valinta.

Mitä kannattaa pakata mukaan?

Lähetä sivu PDF-muodossa Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Alkuun » Maa » Costa Rica » Ryhmämatka Kuuba & Costa Rica

Rosa V tilasi Work & Travel Uusi-Seelanti ohjelmamme 430 tuntia sitten. Sopisiko tämä matka sinulle??!