​GoXplore Finland Oy on hakeutunut konkurssiin 20.04.2020

Sisäänkirjautuminen

Vapaaehtoistyötä urheilun ja lasten parissa Kapkaupungissa

Haluatko auttaa Kapkaupungin katulapsia? Sports & Adventure ohjelmassa autat heikossa asemassa olevia lapsia pois rikollisuuden parista, opetat heitä uimaan, tutustutat eri urheilulajeihin ja ohjaat ottamaan vastuuta elämästään.

Lue lisää

Ota yhteyttä Saara

Sports & Adventure

Faktoja Sports & Adventure
Alkaen EUR 285
SopiiYli 18 -vuotiaille
EdellytyksetEdellytyksenä uimataito
PituusAlkaen 17 päivää
SaapumispaikkaKapkaupunki
Pitäsi tilataVähintään 2 kk ennen lähtöä
VapaaehtoistyöOpetusVapaaehtoistyötä lasten kanssa

Tässä ohjelmassa on mahdollisuus todella vaikuttaa Etelä-Afrikan lasten tulevaisuuteen Kapkaupungin kaduilla. Sinun ei tarvitse olla missään urheilulajissa huippuosaaja voidaksesi auttaa, mutta tulet olemaan monessa eri lajissa esimerkkinä ja apuna lapsille, jotka tarvitsevat mielekästä ja merkityksellistä sisältöä elämään. Lapset ovat koulu- ja päiväkoti-ikäisiä ja tulet myös urheilun lisäksi osallistumaan heidän elämäänsä aktiviteettien ulkopuolella.

GoXplore tekee yhteistyötä paikallisten organisaatioiden kanssa ja tarjoaa vapaaehtoisohjelmia, joissa todella keskitytään paikallisen yhteisön auttamiseen ja elämänlaadun parantamiseen. Tämä nimenomainen Sport & Adventure hanke sijaitsee Tableviewin kaupungissa noin 30 minuutin matkan päässä Kapkaupungin ulkopuolella. Tableview on kuuluisa vesiurheilustaan, joita pääset testaamaan mm. surffaamisen merkeissä. Etelä-Afrikassa vapaaehtoistyöntekijänä pääset kokemaan maan hyvin eri tavalla kuin tavallinen turisti. Aloitat matkasi osallistumalla orientaatioon lauantaina tai sunnuntaina, riippuen monen aikaan lentosi saapuu. Nämä ensimmäiset päivät yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa antavat johdatuksen etelä-afrikkalaiseen kulttuuriin ja elämäntapaan. Maanantaina aloitat projektissa työskentelyn.

Kuka voi osallistua ohjelmaan?
Sinun on oltava yli 18 vuotta osallistuaksesi ohjelmaan. Poikkeuksellisesti mukaan voi päästä 17-vuotias huoltajien kirjallisella suostumuksella. Sinun ei tarvitse olla minkään urheilulajin erityinen osaaja, mutta valmis kokeilemaan lasten kanssa erilaisia aktiviteetteja.

Epäilyttääkö matkalle lähteminen ja varauksen tekeminen koronaviruksen takia? Toistaiseksi voimassa olevan tilanteen takia annamme sinulle tarvittaessa mahdollisuuden peruuttaa tehty varaus kuluitta vielä 24h ennen matkalle lähtöä. Lue lisää aiheestä tästä.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää
Kiitos ihanasta kokemuksesta, kesä jota en unohda koskaan. Tarkoituksena lähteä ensi vuonna uudestaan!

Iselin // Sports & Adventure

Projekti

Sports & Adventure projekti on suunnattu lapsille, jotka tulevat todella köyhistä ja heikosta oloista. Heillä ei ole mitään mahdollisuutta harrastaa ohjattua liikuntaa ja he viettävät kaikki päivät koulun jälkeen kaduilla. Vapaaehtoisena ohjaat lapsia pois kaduilta, jotka ovat täynnä huonoja vaikutteita, ja opetat heitä nauttimaan urheilusta, toimimaan joukkueena, seikkailemaan mielekkäissä tilanteissa ja kouluttamaan heitä. Kaupungin läntisessä provinssissa noin 30 minuuttia Kapkaupungin ulkopuolellasijaitsee koulu ja alue, jossa keskitytään erilaisiin aktiviteetteihin kuten alla.

Vapaaehtoisena pääset osallistumaan ja ottamaan osaa kahteen eri kohteeseen:
Mistä tavallinen projektiviikko koostuu?
Tutustut samaan aikaan siis molempiin yllä oleviin eri tapoihin auttaa lapsia ja pitämään heidät pois kaduilta. Päivät eivät ole aina samanlaisia ja onkin tärkeää, että olet mahdollisimman joustava. Vapaaehtoisena työskentelet 3-5 päivää viikossa lasten kanssa. Jotkut päivät kestävät 8h ja ehkä muina päivinä työskentelet 4-5h. Yleensä aamupäivät menevät opetuksen parissa ja myöhemmn päivällä keskitytään muihin aktiviteetteihin. Useimmiten sinulla on toimintaa lasten kanssa myös lauantaisin, joskus kohdalle saattaa osua vapaapäivä. Saat myös mahdollisuuden oppia surffaamaan itse, jos haluat auttaa paikallisia surffiohjaajia. Tehtävät määräytyvät toki myös hieman omien toiveidesi ja taustasi mukaan. Jos olet esimerkiksi hyvä tanssia tai futaaja, voit muokata itse ohjelman, johon otat lapset mukaan.
Aloitat matkasi siis Kapkupungista orientaatiopäivillä ja nämä ensimmäiset päivät yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa. Saat siis hyvän johdatuksen ja pehmeän laskun etelä-afrikkalaiseen kulttuuriin ja elämäntapaan. Maanantaina tapaat projektikoordinaattorit ja muita vapaaehtoisia samaan projektiin.
Tietoa kouluista ja lapsista

Useimmat lapset puhuvat englantia, vaikka heidän äidinkieli saattaakin olla vaikka paikallinen Xhosa. Voit siis kommunikoida heidän kanssaan yleensä ongelmitta. Koska monet heistä tulevat perheistä, joissa ei osata arvostaa koulutusta, koulun jälkeen on mahdollisuus oppia uusia mielenkiintoisia aktiviteetteja vapaaehtoisten kanssa. Lapset joutuvat koulussa siis tutustumaan myös näihin eri liikuntamuotoihin. 12-14-vuotiaat lapset alkavat valitettavasti olla otollisia jäseniä paikallisille jengeille, joten on tärkeää saada heidän osalliseksi mielekkääseen tekemiseen ja uskomaan itseensä. Lapsilla on usein myös vaikeaa olla kotona. Huumeet ja alkoholi ovat osa joka päiväistä elämää suurkaupungissa, joten mahdollisuus tehdä useita kertoja viikossa jotain merkityksellistä ja hauskaa, auttaa lapsia näkemään elämää hieman eri tavalla.

Alla taustatietoa DuNoon alueesta, jossa aamupäivien opetus sijaitsee :

DuNoon is a township located on the Western outskirts of Cape Town, South Africa, just to the East of the region of Tableview. The area consists of a vast array of citizens, living in homes ranging from hand-constructed shacks made from scrap materials to secure brick homes. The population of this township is approximately 31 000 people, with around 11 500 households. While few individuals have a steady-income job, the unemployment levels are generally very high. This busy and bustling neighbourhood, about 30, 000 square kilometres in size, has a diverse makeup of languages and cultures. The most common language in DuNoon is Xhosa, followed by Afrikaans, English, and Sotho. Almost 20% of the population speaks another language, as there are also many immigrants from neighbouring African countries who reside in the township. Cape Town has a large discrepancy between the upper (tourists and the rich) class and the lower (third world poverty-level) class. Thus, the levels of reported violent, property, and drug-related crime in Cape Town is more concentrated in segregated poverty-stricken areas, such as DuNoon, where there is less of a police presence. Within DuNoon there are multiple educare programs for children in the area, and most of the primary/high school-aged children attend school at one of the local township schools. As street violence, gangs, substance abuse, and other bad influences are prevalent in the township, many youth do not make it through the schooling system to achieve Year 12. Volunteers from SAVE seek to promote a passion for education by assisting programs for pre-school-aged children and hope to provide a healthy alternative to boredom and street activities through sports (such as swimming, skateboarding, sport and surfing).

Lähetä sivu PDF-muodossa

Majoitus

Asut yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa Tableviewissa sijaitsevassa vapaaehtoisten majoituksessa. Kyseessä on 4 tähden hostelli, joka sijaitsee lähellä rantaa ja kauppoja. Jaat majoituksen samassa huoneessa 3-10 muun vapaaehtoisen kanssa ja yksi kylpyhuone jaetaan 4 hengen kesken.

Ruoka: Saat 3 ateriaa päivässä; aamiainen, lounas ja illallinen.
Kahvia ja teetä on saatavilla koko ajan.
Sinun on myös mahdollista käyttää jääkaappia oman ruoan säilytykseen.

Kiitos ihanasta kokemuksesta!!!

Tilda // Sports & Adventure

Miksi valita Sports & Adventure GoXplore?

Viisumi

Suomen kansalaisena saat 90 päivän turistiviisumin saapuessasi maahan. Tämä oleskelulupa ei maksa erikseen mitään eikä sitä tarvitse hakea ennen matkaa. Passin on oltava voimassa vähintään 6kk kotiin paluun jälkeen ja passissa tulisi olla kaksi tyhjää aukeamaa ilman mitään merkintöjä tai leimoja. Suosittelemme että kiertelet Etelä-Afrikkaa esimerkiksi matkasi jälkeen hieman enemmänkin. Maassa on aivan valtavan paljon nähtävää ja tekemistä, annamme mielellämme vinkkejä!

Huomioi että viisumin hakeminen on aina hakijan omalla vastuulla ja meidän antama ohjeistus tiivistettynä suuntaa antava. Säädöksiin saattaa tulla muutoksia, jotka viisumin hakija itse on velvollinen tarkistamaan.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Lähdöt


Aloituspäivät Kapkaupungista 2020.

Voit ottaa osaa Sports & ADventure ohjelmaan ympäri vuoden. Saavut Kapkaupunkiin orientaatiopäiville lauantaina. Projektista lähtö tapahtuu myös lauantaisin. Tiedämme, miltä tuntuu matkustaa yksin, ja voit aina ottaa meihin yhteyttä tiedustellaksesi kuinka paljon muita lähtijöitä osuisi samaan aikaan matkalle kanssasi. Paikan päälle saavuttuasi ympärilläsi on joka tapauksessa paljon samassa tilanteessa olevia ihmisiä ja saat helposti uusia tuttavuuksia.

Yhteystyökumppanimme ottaa sinut vastaan lentokentällä, joka on helppo tapa saapua maahan. He auttavat sinua myös kuljetuksen kanssa myös tarvittaessa paluumatkalla (kustannus n. 20€). Jos haluat voimme myös suositella hyviä majoituksia muutamaksi yöksi Kapkaupungissa, jos haluat jäädä kaupunkiin pidemmäksi aikaa.

Yhteistyökumppanimme on esimerkiksi 91 Loop, Cape Towns newest and coolest Backpackers.

Koulut ovat kiinni 1. - 17. huhtikuuta ja tuona välisenä aikana voit toimia vapaaehtoisena lasten parissa Holiday Clubissa, jossa järjestetään paljon hauskoja ja mielenkiintoisia aktiviteetteja lapsille.

Orientaatiopäivät

Aloitat aikasi Kapkaupungissa orientaatioviikonlopulla yhteistyökumppanimme ja muiden vapaaehtoisten kanssa. Pääset tutustumaan paikalliseen kulttuuriin, historiaan ja elämään. Vierailette mielenkiintoisissa kulttuurihistoriallisissa kohteissa, ravintoloissa ja tapahtumissa. Sinulle tulee tutuksi myös arjen kannalta tärkeät paikat, jotka sinun on hyvä tietää oleskelusi aikana Kapkaupungissa. Orientaatioviikonlopun aikana mukananne on projektikoordinaattori ja häneltä on hyvä kysyä kaikki mieltä askarruttavat asiat. Häneltä saat myös infopaketin täynnä hyödyllistä tietoa Etelä-Afrikasta ja matkustamisesta maan sisällä.

Hinnat

Aloituspäivät 2020 Hinta
2 viikkoa 790
3 viikkoa 995
4 viikkoa 1250
Extra week 285

(Hinnat ovat voimassa 30.12.2020 asti)

Meno-paluulennot Kapkaupunkiin ovat noin 620 - 750 euroa matkustusajankohdasta riippuen.
HUOM! Ethän varaa lentoja ennen kuin olet saanut vahvistuksen projektista toivomillesi päiville.

Hintaan sisältyy:

Lennoista

Tiedämme että on todella tärkeää tuntea itsensä turvalliseksi matkan aikana ja että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. Laitamme sinulle lennoista tarjouksen, kun olemme saaneet varauksesi perille ja projektista vahvistuksen ajankohdalle. Kun varaat lennot kauttamme, voit valita niille myös peruutusturvan, jolloin esim. sairastumistapauksessa saat rahasi takaisin. Jos ostat lentosi jotain muuta kautta, peruutusturva ei luonnollisesti ole voimassa ja vastaat itse kaikista mahdollisista muutoksista ja peruutuksista, joita lennoille saattaa tulla.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää
Matkan jälkeen voin todeta, että reissu ylitti kaikki odotukset ja tulen varmasti palaamaan kauniiseen Etelä-Afrikkaan.

Henrietta // Sports & Adventure

Aktiviteetit Etelä-Afrikka

Usein kysyttyä

Kuinka pidän yhteyttä kotiin?

Paikan päällä on mahdollisuus käyttää internetiä ja sähköpostia. Jos haluat soittaa, löytyy sieltä myös puhelin. Hostellilla on käytössä WIFI, joten some-kanavien kautta yhteydenpito onnistuu myös. Huomioi, että nettiyhteydet eivät toimi yhtä aukottomasti kuin täällä Suomessa.

Mitä voin tehdä vapaa-ajalla?

Kapkaupunki ja koko Etelä-Afrikka on täynnä mielenkiintoista tekemistä. Projektista antavat mielellään sinulle vinkkejä ja meiltäkin voit kysyä eri vaihtoehdoista. Usein vapaaehtoiset viettävät aikaa myös yhdessä.

Onko aiempi surffi-kokemus välttämätön?

Surffaamaan ja muitakin urheilulajeja tulet oppimaan projektin aikana. Jos olet jo harrastanut pitkään jotain tiettyä lajia, pääset varmasti tämän osalta enemmän ohjaamaan lapsia ja suunnittelemaan heille ohjelmaa.

Mitä rokotuksia tarvitsen?

Kansallisen rokotusohjelmamme rokotukset tulisi olla voimassa. Tarkista asia omalta lääkäriltäsi ja lisää tietoa löydät: Kaikki rokotiusohjelmamme rokotukset tulisi olla voimassa. Tarkista asia oman lääkärisi kanssa. Lisää tietoa löydät myös: https://www.rokote.fi/

Tarvitsenko matkavakuutuksen?

Kyllä! Vakuutus on pakollinen. Ota meihin yhteyttä, niin me GoXplorella voimme suositella sinulle matkavakuutusta.

Lähetä sivu PDF-muodossa Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Alkuun » Maa » Etelä-Afrikka » Sports & Adventure

Seuraava tiedoitustilaisuutemme on . Tule mukaan tai tarkista tulevat tiedoitustilaisuudet täältä!