Sisäänkirjautuminen ​Australian MUST HAVE sovellukset

Vapaaehtoistyö norsujen parissa

Haaveiletko töistä norsujen parissa paikassa, jossa niille tarjotaan turvallinen elinympäristö? Elephant Sanctuary on koti norsuille, joita on kohdeltu kaltoin ja pidetty vankeudessa. Projektissa ihmiset työskentelevät norsujen eteen eikä toisinpäin!

Lue lisää

Ota yhteyttä Saara

Thaimaa norsut

Faktoja Thaimaa norsut
EUR 550
Sopii18 vuotta täyttäneille
EdellytyksetPerusterve ja hyvä fyysinen kunto
Pituus1 viikko
SaapumispaikkaBangkok
TyötakuuKyllä
PalkkatyöEi
Lähellä eläimiäKyllä
Pitäsi tilataVähintään 1kk ennen lähtöä
VapaaehtoistyöVapaaehtoistyö eläinten parissaLuonnonsuojeluNorsujaTyöskentely eläinten parissa

Thaimaan pitkät valkoiset hiekkarannat, lämmin ilmasto ja todella maukas ruokakulttuuri takaavat, että Thaimaassa on kaikkea mitä voit unelmareissulta haaveilla. Kun matkustetaan Euroopan ulkopuolelle, Thaimaa onkin suomalaisten ykkössuosikki ja -matkakohde.

Elephant Sanctuary projekti sijaitsee Kanchanaburissa, noin 2h ajomatkan päässä Bangkokista. Paikka ei ainakaan vielä ole suurten turistimassojen tiedossa tai suosima, joten pääset kurkistamaan luontoon, jota et ehkä ihan tavallisella lomamatkalla kokisi. Vapaaehtoiset pääsevät osaksi kokonaisuutta, jossa perinteinen Thaimaa ja maassa vierailevat turistit kohtaavat vaikka keskus ei turistinähtävyys olekaan. Kanchanaburi on kaunis alue keskellä sademetsää ja läheltä löydät mm. vesiputouksia ja temppeleitä. Kanchanaburi on ehkä yksi kauneimmista luonnonalueista ja täydellinen kohde, jos olet kiinnostunut luonnosta ja eläimistä.

Kuka voi osallistua ohjelmaan?

Haluan varata! Minulla on kysyttävää
Olen iloinen että pääsin osallistumaan tähän projektiin. Lempi-elefanttini olivat 65-75 vuoden ikäisiä huonokuuloisia vanhuksia. Vaikka työ kuumuudessa oli aika raskasta, olisi se myös todella antoisaa, kun tiedo että tekee töitä kärsineiden eläinten eteen. Ihan huikea kokemus!

Karolina // Thaimaa norsut

Projekti

Projekti on vapaa elinympäristö norsuille ja tarkoittaa niille vapautta luonnossa. Tulet työskentelemään vanhojen, sairaiden, vammautuneiden ja/tai pahoinpideltyjen norsujen parissa. Projekti on nyt siis uusi ja turvallinen koti sekä elinympäristö näille eläimille. Tässä projektissa ihmiset työskentelevät nimenomaan norsujen eteen eikä toisinpäin. Tiedossa ei siis todellakaan ole norsuilla ratsastamista!

Mahouts tarkoittaa henkilöä, joka on norsuihin perehtynyt asiantuntija ja työskentelee norsujen kanssa. Olet näiden ammattilaisten apuna tässä projektissa. Pääset mm. uimaan norsujen kanssa, siistimään maatilaa ja norsujen aitauksia sekä muita tiloja, valmistamaan eläimille ruokaa, joka usein on valtavia määriä banaaneja, heinää ja bataatteja.

Päivisin norsut vaeltelevat tilalla vapaina ja tekevät mitä haluavat. Iltaisin norsut ohjataan metsäalueelle yöksi rauhaan. Norsuja ei pidetä vankeudessa eivätkä ne missään kohtaa ole esimerkiksi kahlittuina. Koko oleskelusi ajan olet ammattilaisten apuna ja heidän valvontansa alla. Mahouts-asiantuntijat ovat omistaneet koko elämänsä norsuille ja kaikkea heidän toimintaansa ohjaa eläinten hyvinvointi.

Hyvin usein työtehtävät ja aika menee vahingoittuneiden ja sairaiden norsujen avuksi työskentelyyn, jotta eläimillä olisi terve ja turvallinen tulevaisuus edessä. Jokaisen osallistujan kannattaa olla varautunut siihen, että aikataulut muuttuvat vaikka päivät ovatkin keskenään hyvin samanlaisia. Tarkoitus on auttaa siellä missä milloinkin apua eniten tarvitaan.

Tyypillinen päivä tässä projektissa sisältää:

Koska työskentelet eläinten parissa, kannattaa varautua että mikään etukäteen suunniteltu aikataulu ei aina pidä paikkaansa ja muutoksia saattaa tulla nopeallakin aikataululla. Työtehtävät saattavat muuttua eikä päivällinen ole jokainen päivä kellon lyömällä samaan aikaan. Saat eniten irti ajastasi, kun olet avoimin mielin ja joustava.

Lähetä sivu PDF-muodossa

Majoitus

Majoitus on todella kivoissa bungaloweissa ja jaetaan muiden vapaaehtoisten kanssa. Jokaisessa bungalowissa on oma tuuletin, hyttysverkot ja oma kylpyhuone (ja jopa lämmintä vettä!). WiFi löytyy yleisistä tiloista/alueilta, mutta kannattaa aina muistaa, että se ei toimi yhtä tehokkaasti tai aukottomasti kuin täällä kotona yleensä ollaan totuttu.

Ruokailut kuuluvat sinulle koko projektiajan. 3 ateriaa arkipäivisin ja 2 viikonloppuisin (brunssi ja päivällinen). Ruoka on perinteistä ja tyypillistä Thaimaalaista ruokaa ja tarjolla on usein kasvisruokaa.

Olen iloinen että pääsin osallistumaan tähän projektiin. Lempi-elefanttini olivat 65-75 vuoden ikäisiä huonokuuloisia vanhuksia. Vaikka työ kuumuudessa oli aika raskasta, olisi se myös todella antoisaa, kun tiedo että tekee töitä kärsineiden eläinten eteen. Ihan huikea kokemus!

Karolina // Thaimaa norsut

Miksi valita Thaimaa norsut GoXplore?

Viisumi

Thaimaahan matkustavat Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia ensimmäisten 30 päivän aikana. Jos haluat kuitenkin jäädä pidempään, sinun on haettava erikseen 90 päivän tai enintään kuuden kuukauden ajaksi voimassa olevaa viisumia. Toinen vaihtoehto on poistua maasta 72 tunniksi ja maahan saapuessasi saat uuden 3 kuukauden viisumin.

Jos et ole hakenut turistiviisumia, mutta olet ollut Thaimaassa yli 30 päivän ajan, saatat saada tästä sanktioita ainakin sakkojen muodossa. Huomaa, että viisumi astuu voimaan maahan saapumispäivästä, jonka ilmoitat hakemuksen yhteydessä. Jos sinulla ei ole Suomen passia, ota itse selvää ja varmista oman kansalaisuutesi säädökset viisumin osalta. Oikeanlaisen viisumin hakeminen ja sen voimassaolo on aina jokaisen osallistujan omalla vastuulla. Jos et ole varma, mikä viisumi valitaan, ota meihin yhteyttä. Säädöksiin saattaa tulla muutoksia, jotka viisumin hakija itse on velvollinen tarkistamaan.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Lähdöt

Projekti on mahdollista aloittaa joka viikon maanantaina vuoden ympäri. Saapuminen paikan päälle tulisi olla edellisenä päivänä eli sunnuntaina. Projektin lopetuspäivä on aina lauantai. Huomioi että voit varata tämä projektin vain yhdeksi viikoksi, siksi tämä onkin hyvä lisä esimerkiksi Thaimaan muiden vapaaehtoisprojektien lisäksi.

Hinnat

Elephant Sanctuary Hinta
1 viikko 550

(Hinnat ovat voimassa 31.12.2019 asti)

LENNOT

Tiedämme että on todella tärkeää tuntea itsensä turvalliseksi matkan aikana ja että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. Laitamme sinulle lennoista tarjouksen, kun olemme saaneet varauksesi perille ja projektista vahvistuksen ajankohdalle. Kun varaat lennot kauttamme, voit valita niille myös peruutusturvan, jolloin esim. sairastumistapauksessa saat rahasi takaisin. Jos ostat lentosi jotain muuta kautta, peruutusturva ei luonnollisesti ole voimassa ja vastaat itse kaikista mahdollisista muutoksista ja peruutuksista, joita lennoille saattaa tulla.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää
Olen iloinen että pääsin osallistumaan tähän projektiin. Lempi-elefanttini olivat 65-75 vuoden ikäisiä huonokuuloisia vanhuksia. Vaikka työ kuumuudessa oli aika raskasta, olisi se myös todella antoisaa, kun tiedo että tekee töitä kärsineiden eläinten eteen. Ihan huikea kokemus!

Karolina // Thaimaa norsut

Aktiviteetit Thaimaa

Usein kysyttä

Sisältääkö tämä projekti norsuilla ratsastamista?

Ei, projektissa ei ratsasteta norsuilla! Kaiken työn tässä projektissa tekevät ihmiset. Eläimiä ei myöskään ole kahlittu millään tavalla, joka estäisi niiden vapaan liikkumisen.

Mitä vapaaehtoistyöt tarkoittaa käytännössä?

Ottaessasi osaa vapaaehtoistöihin, matkustat tavalla, jolla pääset paikalliseen elämään ja kulttuuriin käsiksi ihan eri tavalla kuin tavallinen matkaaja. Pääset uusien haasteiden eteen ja opit varmasti itsestäsi paljon uutta. Vapaaehtoistyöprojektit vaativat positiivista asennetta, vahvaa itsetuntoa, itsenäisyyttä ja avointa mieltä. Projekteissa toimitaan aina paikallisen yhteisön, luonnon, eläinten tms. etu edellä ja heidän ehdoilla.

Mitä rokotuksia tarvitsen?

Kansallisen rokotusohjelmamme rokotukset tulisi olla voimassa. Tarkista asia omalta lääkäriltäsi ja lisää tietoa löydät: Kaikki rokotusohjelmamme rokotukset tulisi olla voimassa ja viisumia varten vielä keltakuume. Tarkista asia oman lääkärisi kanssa. Lisää tietoa löydät myös: https://www.rokote.fi/

Tarvitsenko matkavakuutuksen?

Kyllä! Vakuutus on pakollinen. Voit tutustua GoXploren tarjoamaan Work & Travel matkavakuutukseen, joka kattaa myös vapaaehtoistyöt: https://www.goxplore.fi/matkavakuutus

Mitä jos en viihdykään matkalla/projektissa?

Jos projekti ei ole mieluinen, ole heti yhteydessä yhteistyökumppaniimme (tästäkin saat ohjeita myöhemmin varausprosessin edetessä). He arvioivat tilanteen ja auttavat sinut esimerkiksi uuteen projektiin Thaimaassa. Näin ei onneksi käy juuri ikinä, ja suosittelemmekin sinua olemaan avoimin mielin ja suvaitsevainen.

Kuinka paljon käyttörahaa tarvitsen mukaan?

Suosittelemme noin 100 €/vko. Kaikki riippuu siitä kuinka paljon haluat tehdä erilaisia asioita vapaa-aikanasi tai ennen/jälkeen itse vapaaehtoistöiden. Thaimaan hintataso on todella edullinen Suomeen verrattuna (varsinkin kun ollaan suurkaupunkien ulkopuolella).

Miksi voi varata tämän projektin vain yhdeksi viikoksi?

Voit varata projektin vain 1 viikoksi, koska se on todella suosittu ja moni haluaa osallistua projektiin. Päivät projektissa ovat aina samanlaisia joka viikko, joten monet myös kokevat, että 1 viikko Elephant Sanctuaryissa riittää hyvin.

Lähetä sivu PDF-muodossa Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Alkuun » Maa » Thaimaa » Thaimaa norsut

Viimeisimmät uutiset: Aukioloajat joulun ja uuden vuoden aikaan