Sisäänkirjautuminen

Vapaaehtoisena valkohain etelä-afrikassa

Tutustu elämään pinnan alla ja ole mukana valkohaiprojektissamme Etelä-Afrikassa. Projekti joka takaa uskomattomia elämyksiä. Tapaat valkohait silmästä silmään...

Lue lisää

Ota yhteyttä Saara

The Great White

Faktoja The Great White
Alkaen EUR 1240
Sopii18 - 60 vuotiaille
Edellytyksetei vaatimuksia
Pituus1 - 10 viikkoa
SaapumispaikkaCape Town
Pitäsi tilatavähintään 4 kuukautta ennen lähtöä
VapaaehtoistyöVapaaehtoistyö eläinten parissaLuonnonsuojeluMeren elämää

Onko elämä pinnan alla aina kiehtonut sinua? Oletko joskus haaveillut tapaavasi valkohain? Afrikan eteläkärjessä, lähellä Kapkaupunkia, Gansbaain ulkopuolella on enemmän valkohaita kun missään muualla maailmassa! Lähde mukaan elämäsi seikkailuun. Etelä-Afikan valkohaiprojektissa opiskelet, keräät tietoa ja olet mukana laivaretkillä, pääset mukaan meribiologien luennoille ja tunnet kuinka hengityksesi melkein salpaantuu kun valkohai ui kohti! Jos päivittäinen kanssakäyminen haiden kanssa ei riitä, pääset myös mukaan tarkkailemaan afrikkalaisia pingviinejä, delfiineitä ja monia eri lintulajeja. Jos olet mukana projektissa heinä-joulukuun aikana, voit päästä mukaan valaidentutkimusalukselle. Lue lisää vapaaehtoistyöstä ulkomailla.

Vapaaehtoistöiden jälkeen voit matkustaa ympäri Etelä-Afrikkaa, ja tutustua maan upeaan kulttuuriin ja mielenkiintoiseen historiaan. Äläkä unohda kunnon safariretkeä. GoXplore auttaa varausten tekemisessä ja antaa hyviä neuvoja.

Kuka voi osallistua ohjelmaan?

Olet yli 18-vuotias. On tärkeää, että olet ulospäinsuuntautunut ja joustava, sillä tässä työssä tulet olemaan lähellä ihmisiä ja eläimiä. Myös hyvä englanninkielen taito on tärkeää. Aikaisempaa kokemusta tai koulutusta ei tarvita, saat tarvittavan koulutuksen paikan päällä.


Video valkohai-projektista

Haluan varata! Minulla on kysyttävää
Aivan ihana ohjelma ja mahtavia ihmisiä! Kaikilla oli hymy huulilla joka päivä.

Hanna // The Great White

Projekti

Yhteistyökumppanimme on hyvin kokenut ja heillä on yli 20 vuoden kokemus alasta. He työskentelevät kestävän kehityksen ja suojelemisen parissa, sekä ymmärtääkseen haavoittuvan merialueen eläinten elämää. Täällä Atlantti kohtaa Intian valtameren, juuri Afrikan eteläkärjessä. Osallistu heidän jännittävään projektiinsa vapaaehtoisena! Pääset mukaan keräämään tietoja ja oppimaan sekä ymmärätään yhtä merien valtiasta, joka on kiehtonut ja peloitellut ihmistä aikojen alusta lähtien. Olet osa tiimiä ja pääset mukaan tutkimusalukselle. Jaat tutkijoiden intohimon ja opit paljon "The great White" -haista, osallistumalla luennoille, joiden luennoitsijat tulevat eri yliopistoista ja organisaatioista. Opit tuntemaan valkohait omin silmin ja pääset mukaan adrenaliinin täyteiselle häkkisukellukselle, jossa vain kalterit ja muutama sentti erottaa sinut tästä mahtavasta pedosta!

Gansbaai, on kohde, joka tunnetaan valkohaista ja joka päivä turistit tulevat tänne sukeltaakseen haikalojen kanssa. Yhteistyökumppanimme, joka työskentelee kestävän kehityksen ja suojelemisen parissa tekee töitä myös turistien kanssa. Tästä syystä myös työtehtäväsi vapaaehtoisena ovat vaihtelevat. Joka päivä 2-3 venettä täyttyy turisteista, tehtäväsi on huolehtia, että kaikki varusteet ovat paikallaan, turistit viihtyvät ja autat tutkimusten kanssa laivassa. Yksikään päivä ei ole samanlainen, joten valmistaudu odottamattomaan!

Projektin tarkoitus

Vuosien ajan media on levittänyt hyvin negatiivistä kuvaa valkohaista, joka on vuorostaan pelottanut tavalliset ihmiset. Mutta tiesitkö, että ihminen tappaa yli 100 miljoonaa haita joka vuosi! Projektimme tarkoitus on työskennellä kestävän kehityksen ja suojelemisen parissa, sekä ymmärtää haavoittuvan merialueen eläinten elämää. Suurin tavoite on kerätä tarpeeksi tietoa ja tutkimuksia, jotta valkohai voidaan säilyttää. Projektin tarkoitus on myös lisätä tietoisuutta valkohaista ja rikkoa negatiiviset mielikuvat. Hait ovat korkealla ravintoketjussa ja niillä on keskeinen rooli ekosysteemissä. Siksi hait tarvitsevat apuamme, ja emme voi antaa pelkomme aiheuttaa niiden kuolemista sukupuuttoon! Nyt on mahdollisuutesi auttaa, lähde mukaan!

Työtehtävät:

Ohjelmaa muokataan toiveittesi mukaan ja jokainen osallistuja pääsee kokeilemaan häkkisukellusta!

Vapaa-ajalla voit kokeilla muita harrastuksia, kuten surffaus, bungyhyppy, laskuvarjohyppy, ratsastua, koskenlasku jne. Yhteistyökumppanimme tarjoaa myös mahdollisuutta osallistua eri aktiviteetteihin.

Lähetä sivu PDF-muodossa

Majoitus

Asut Gansbaaissa, joka tunnettaan myös nimellä "The Shark Capital in the world". Kaupunki on pieni, mutta kunnon ruokakaupat, pankit ja muut palvelut löytyvät. Gansbaai on erityisen tunnettu valkohaista. Naapurikaupunki on Hermanus, joka on noin 30min. ajomatkan päässä. Myös "Cape Fynbos" joka tarkoittaa "Kaunis pensas" sijaitsee lähettyvillä. Etelä-Afrikan 20 000 kasvilajista, 9000 löytyy Cape Fynbosista. Ei ole vaikea kuvitella, kuinka kaunista täällä on. Täydellinen kohde, jos pidät upeista maisemista, ja hyvä kohde kun haluat välillä viettää iltapäivän kuivalla maalla!
Asunto sijaitsee isossa talossa projektin pääkonttorin läheisyydessä. Talossa on neljä makuuhuonetta ja vuoteet 8 henkilölle. Keitto- ja pesumahdollisuudet löytyvät.

Aivan ihana ohjelma ja mahtavia ihmisiä! Kaikilla oli hymy huulilla joka päivä.

Hanna // The Great White

Miksi valita The Great White GoXplore?

Viisumi

Saavuttaessa Afrikkaan saat rajalta 90 päivän turistiviisumin. Viisumin on ilmainen ja sitä ei tarvitse anoa etukäteen. Passin tulee olla koneluettava, voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen ja passissa tulee olla vähintään kaksi tyhjää sivua. Suosittelemme, että käytät mahdollisuutta matkustaa ja tutustua Etelä-Afrikkaan projektisi jälkeen. Meillä on paljon vinkkejä missä käydä.

HUOM!
Jos viivyt maassa pidempään kuin mitä viisumi oikeuttaa, voit saada matkustuskiellon maahan. Matkustuskielto on 1-5 vuotta. Aikaisemmin tilanteesta selvisi sakoilla. Viisumia voi jatkaa, mutta tämä tulee hoitaa hyvissä ajoin. Ota yhteyttä VFS Global Home Affairs - virastoon, joka käsittelee hakemukset. Suomen suurlähetystö Etelä-Afrikassa: http://www.finland.org.za/public/default.aspx?contentlan=1&culture=fi-FI

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Lähdöt

Saapuminen Afrikkaan sunnuntaina. Lähtö maanantaisin kl 19 jälkeen.

Projekteja voi hyvin yhdistellä. Suosittu yhdistelmä on esimerkiksi aloittaa haiprojektilla ja jatkaa sen jälkeen leijonaprojektissa. GoXplore räätälöi matkan juuri sellaiseksi kun haluat.

RYHMÄLÄHDÖT

Ryhmälähdöt on hyvä tapa tutustua muihin osallistujiin. Voitte näin auttaa toisianne pakkaamisessa ja jakaa kokemuksia. Noin kuukautta ennen lähtöä lähetämme listan muista osallistujista (puhelinnumero ja sähköpostiosoite) .

ALOITUSPÄIVÄT 2017:

KUUKAUSI VALKOHAI -PROJEKTI
Tammikuu 9, 16, 23, 30
Helmikuu 6, 13, 20, 27
Maaliskuu 6, 13, 20, 27
Huhtikuu 3, 10, 17, 24
Toukokuu 1, 8, 15, 22, 29
Kesäkuu 5, 12, 19, 26
Heinäkuu 3, 10, 17, 24, 31
Elokuu 7, 14, 21, 28
Syyskuu 4, 11, 18, 25
Lokakuu 2, 9, 16, 23, 30
Marraskuu 6, 13, 20, 27
Joulukuu 4, 11, 18, 25

Hinnat

Hinta
2 viikon projekti 1240
3 viikon projekti 1595
4 viikon projekti 1870

(Hinnat voimassa 31.12.2018 saakka)

MITÄ SISÄLTYY HINTAAN?

Meno-paluu lentolippu Kapkaupunkiin maksaa noin 700 - 800 euroa sis. verot.

LENTO

On tärkeää, että saat varausvahvistuksen koskien valitsemaasi vapaaehtoisprojektia ennen kuin varaat lentosi. Ota meihin lisäksi yhteyttä, jos haluat apua lentojen varaamisessa.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

The Great White matkakertomukset & blogit

Lue matkablogeja ja -kertomuksia osallistujiltamme
Aivan ihana ohjelma ja mahtavia ihmisiä! Kaikilla oli hymy huulilla joka päivä.

Hanna // The Great White

Aktiviteetit Etelä-Afrikka

Usein kysyttyä

Kuinka paljon rahaa tarvitsen mukaan?

Kulutustottumukset ovat erilaisia, joten tähän on vaikeampi vastata. Suosittelemme noin 2500 ZAR / kk, tämä riittää ruokaan, harrastuksiin ja ostoksiin.

Mitä tarvitsen mukaan?

- Iloinen mieli ja halu oppia
- Pyyhe
- Muistikirja
- Aurinkohattu/lippalakki
- Aurinkorasva (isolla kertoimella)
- Vaatteita, jotka kestävät elämisen merellä
- Sadevaatteet
- Lämpimiä vaatteita
- Saat lainata "vesikengät" paikan päältä
- Henkilökohtainen hygieni
- Hyvät aurinkolasit
- Passi ja viisumi
- Matka- ja sairasvakuutus

Rokotukset ja malariariski

Ole yhteydessä terveyskeskukseen tai omaan lääkäriisi

Tarvitsenko matkavakuutuksen?

Kyllä! Vakuutus on pakollinen. GoXplore myy matkavakuutusta, joka kattaa vapaaehtoistyöskentelyn. Lue lisää matkavakuutuksesta.

Lähetä sivu PDF-muodossa Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Alkuun » Maa » Etelä-Afrikka » The Great White

Petri K tilasi Vapaaehtoistyö Nepali ohjelmamme 11 tuntia sitten. Sopisiko tämä matka sinulle??!