Sisäänkirjautuminen

Vapaaehtoisena valkohaiden parissa Etelä-Afrikassa

Tutustu elämään pinnan alla ja ole mukana valkohaiprojektissamme Etelä-Afrikassa. Projekti joka takaa uskomattomia elämyksiä. Tapaat valkohait silmästä silmään...

Lue lisää

Ota yhteyttä Saara

The Great White Etelä-Afrikka

Faktoja The Great White Etelä-Afrikka
Alkaen EUR 425
Sopii18 - 60 vuotiaille
Edellytyksetei vaatimuksia
Pituus2 - 10 viikkoa
SaapumispaikkaCape Town
Pitäsi tilatavähintään 4 kuukautta ennen lähtöä
VapaaehtoistyöVapaaehtoistyö eläinten parissaLuonnonsuojeluMeren elämää

Onko elämä pinnan alla aina kiehtonut sinua? Oletko joskus haaveillut tapaavasi valkohain? Afrikan eteläkärjessä, lähellä Kapkaupunkia, Gansbaain ulkopuolella on enemmän valkohaita kuin missään muualla maailmassa! Lähde mukaan elämäsi seikkailuun. Etelä-Afrikan valkohaiprojektissa opiskelet, keräät tietoa ja olet mukana laivaretkillä, pääset mukaan meribiologien luennoille ja tunnet kuinka hengityksesi melkein salpaantuu kun valkohai ui kohti! Jos päivittäinen kanssakäyminen haiden kanssa ei riitä, pääset myös mukaan tarkkailemaan afrikkalaisia pingviinejä, valaita, delfiineitä ja monia eri lintulajeja. Jos olet mukana projektissa heinä-joulukuun aikana, voit päästä mukaan valaidentutkimusalukselle. Lue lisää vapaaehtoistyöstä ulkomailla.

Vapaaehtoistöiden jälkeen voit matkustaa ympäri Etelä-Afrikkaa, ja tutustua maan upeaan kulttuuriin ja mielenkiintoiseen historiaan. Äläkä unohda kunnon safariretkeä. GoXplore auttaa varausten tekemisessä ja antaa hyviä neuvoja.

Kuka voi osallistua ohjelmaan?

Olet yli 18-vuotias. On tärkeää, että olet ulospäinsuuntautunut ja joustava, sillä tässä työssä tulet olemaan lähellä ihmisiä ja eläimiä. Myös hyvä englanninkielen taito on tärkeää. Aikaisempaa kokemusta tai koulutusta ei tarvita, saat tarvittavan koulutuksen paikan päällä.

Epäilyttääkö matkalle lähteminen ja varauksen tekeminen koronaviruksen takia? Toistaiseksi voimassa olevan tilanteen takia annamme sinulle tarvittaessa mahdollisuuden peruuttaa tehty varaus kuluitta vielä 24h ennen matkalle lähtöä. Lue lisää aiheestä tästä.

Video valkohai-projektista

Haluan varata! Minulla on kysyttävää
Ei todellakaan tehnyt tämän reissun aikana mieli avata läppäriä tai kirjoitella kännykällä pitkiä viestejä, kun oli niin paljon muuta ja ainutlaatuista mihin keskittyä. Matkani oli erittäin onnistunut ja se ylitti kaikki odotukseni heittämällä!

Leo // The Great White Etelä-Afrikka

Projekti

Yhteistyökumppanimme on hyvin kokenut ja heillä on yli 20 vuoden kokemus alasta. He työskentelevät kestävän kehityksen ja luonnonsuojelun parissa, sekä ymmärtääkseen haavoittuvan merialueen eläinten elämää. Täällä Atlantti kohtaa Intian valtameren, juuri Afrikan eteläkärjessä. Osallistu heidän jännittävään projektiinsa vapaaehtoisena! Pääset mukaan keräämään tietoja ja oppimaan sekä ymmärtämään yhtä merien valtiasta, joka on kiehtonut ja peloitellut ihmistä aikojen alusta lähtien. Olet osa tiimiä ja pääset mukaan tutkimusalukselle. Jaat tutkijoiden intohimon ja opit paljon "The great White" -haista, osallistumalla luennoille, joiden luennoitsijat tulevat eri yliopistoista ja organisaatioista. Opit tuntemaan valkohait omin silmin ja pääset mukaan adrenaliinin täyteiselle häkkisukellukselle, jossa vain kalterit ja muutama sentti erottaa sinut tästä mahtavasta pedosta!

Gansbaai, on kohde, joka tunnetaan valkohaista ja joka päivä turistit tulevat tänne sukeltaakseen haikalojen kanssa. Yhteistyökumppanimme, joka työskentelee kestävän kehityksen ja suojelemisen parissa tekee töitä myös turistien kanssa. Tästä syystä myös työtehtäväsi vapaaehtoisena ovat vaihtelevat. Joka päivä 2-3 venettä täyttyy turisteista, tehtäväsi on huolehtia, että kaikki varusteet ovat paikallaan, turistit viihtyvät ja autat tutkimusten kanssa laivassa. Yksikään päivä ei ole samanlainen, joten valmistaudu odottamattomaan!

Projektin tarkoitus

Vuosien ajan media on levittänyt hyvin negatiivistä kuvaa valkohaista, joka on vuorostaan pelottanut tavalliset ihmiset. Mutta tiesitkö, että ihminen tappaa yli 100 miljoonaa haita joka vuosi! Projektimme tarkoitus on työskennellä kestävän kehityksen ja suojelemisen parissa, sekä ymmärtää haavoittuvan merialueen eläinten elämää. Suurin tavoite on kerätä tarpeeksi tietoa ja tutkimuksia, jotta valkohai voidaan säilyttää. Projektin tarkoitus on myös lisätä tietoisuutta valkohaista ja rikkoa negatiiviset mielikuvat. Hait ovat korkealla ravintoketjussa ja niillä on keskeinen rooli ekosysteemissä. Siksi hait tarvitsevat apuamme, ja emme voi antaa pelkomme aiheuttaa niiden kuolemista sukupuuttoon! Nyt on mahdollisuutesi auttaa, lähde mukaan!

Työtehtävät:

Ohjelmaa muokataan toiveittesi mukaan ja jokainen osallistuja pääsee kokeilemaan häkkisukellusta!

Vapaa-ajalla voit kokeilla muita harrastuksia, kuten surffaus, bungyhyppy, laskuvarjohyppy, ratsastus, koskenlasku jne. Yhteistyökumppanimme tarjoaa myös mahdollisuutta osallistua eri aktiviteetteihin.

Video valkohai-projektista

Lähetä sivu PDF-muodossa

Majoitus

Asut Gansbaaissa, joka tunnetaan myös nimellä "The Shark Capital in the world". Kaupunki on pieni, mutta kunnon ruokakaupat, pankit ja muut palvelut löytyvät. Gansbaai on erityisen tunnettu valkohaista. Naapurikaupunki on Hermanus, joka on noin 30min. ajomatkan päässä. Myös "Cape Fynbos" joka tarkoittaa "Kaunis pensas" sijaitsee lähettyvillä. Etelä-Afrikan 20 000 kasvilajista, 9000 löytyy Cape Fynbosista. Ei ole vaikea kuvitella, kuinka kaunista täällä on. Täydellinen kohde, jos pidät upeista maisemista, ja hyvä kohde kun haluat välillä viettää iltapäivän kuivalla maalla!
Asunto sijaitsee isossa talossa projektin pääkonttorin läheisyydessä. Talossa on neljä makuuhuonetta ja vuoteet 8 henkilölle. Keittiö- ja pesumahdollisuudet löytyvät.

Aivan ihana ohjelma ja mahtavia ihmisiä! Kaikilla oli hymy huulilla joka päivä.

Hanna // The Great White Etelä-Afrikka

Miksi valita The Great White Etelä-Afrikka GoXplore?

Viisumi

Saavuttaessa Afrikkaan saat rajalta 90 päivän turistiviisumin. Viisumi on ilmainen ja sitä ei tarvitse anoa etukäteen. Passin tulee olla koneluettava, voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen ja passissa tulee olla vähintään kaksi tyhjää sivua. Suosittelemme, että käytät mahdollisuutta matkustaa ja tutustua Etelä-Afrikkaan projektisi jälkeen. Meillä on paljon vinkkejä missä käydä. Huomioi että viisumin hakeminen on aina hakijan omalla vastuulla ja meidän antama ohjeistus tiivistettynä suuntaa antava. Säädöksiin saattaa tulla muutoksia, jotka viisumin hakija itse on velvollinen tarkistamaan.

HUOM!
Jos viivyt maassa pidempään kuin mitä viisumi oikeuttaa, voit saada matkustuskiellon maahan. Matkustuskielto on 1-5 vuotta. Viisumia voi jatkaa, mutta tämä tulee hoitaa hyvissä ajoin. Ota yhteyttä VFS Global Home Affairs - virastoon, joka käsittelee hakemukset. Suomen suurlähetystö Etelä-Afrikassa: http://www.finland.org.za/public/default.aspx?contentlan=1&culture=fi-FI

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Lähdöt

Projekti on mahdollista aloittaa vuoden ympäri aina maanantaisin. Saapuminen Kapkaupunkiin tulisi olla edellisenä päivänä eli sunnuntaina. Itse projektiin sinut noudetaan ensimmäisen yön jälkeen maanantaina. Autamme sinua sekä ensimmäisen yön majoituksen että lentokenttäkujetusten kanssa. Lähtö takaisin kotiin tapahtuu myös maanantaisin klo 19 jälkeen. Tutustu uuteen ja moderniin 91 Loop hostelliin, tuonne varaamme majoituksen ensimmäiselle ennen projektia.

Projekteja voi hyvin yhdistellä. Suosittu yhdistelmä on esimerkiksi aloittaa tällä hai-projektilla ja jatkaa sen jälkeen vapaaehtoistöihin johonkin sosiaaliprojektiin Kapkaupungissa. GoXplore räätälöi matkan juuri sellaiseksi kun haluat. Noin kuukautta ennen lähtöä lähetämme listan muista osallistujista (puhelinnumero ja sähköpostiosoite), joihin voit tutustua ennen matkaasi.

Hinnat

Aloituspäivät 2020 Hinta
Extra week 425
2 viikkoa 1240
3 viikkoa 1660
4 viikkoa 1945

(Hinnat voimassa 31.12.2019 saakka)

MITÄ SISÄLTYY HINTAAN?

LENNOT

On tärkeää, että saat varausvahvistuksen koskien valitsemaasi vapaaehtoisprojektia ennen kuin varaat lentosi. Ota meihin lisäksi yhteyttä, jos haluat apua lentojen varaamisessa. Meno-paluulippu Kapkaupunkiin on noin 700 - 800 euroa.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

The Great White Etelä-Afrikka matkakertomukset & blogit

Lue matkablogeja ja -kertomuksia osallistujiltamme
Aivan ihana ohjelma ja mahtavia ihmisiä! Kaikilla oli hymy huulilla joka päivä.

Hanna // The Great White Etelä-Afrikka

Aktiviteetit Etelä-Afrikka

Usein kysyttyä

Kuinka paljon rahaa tarvitsen mukaan?

Kulutustottumukset ovat erilaisia, joten tähän on vaikeampi vastata. Etelä-Afrikan hintataso on Suomea huomattavasti edullisempi. Suosittelemme noin 2500 ZAR / kk, tämä riittää ruokaan, aktiviteetteihin ja mahdollisiin ostoksiin.

Mitä tarvitsen mukaan?

- Iloinen mieli ja halu oppia
- Pyyhe & uikkarit
- Muistikirja
- Aurinkohattu/lippalakki
- Aurinkorasva (isolla kertoimella)
- Vaatteita, jotka kestävät elämisen merellä
- Sadevaatteet
- Lämpimiä vaatteita
- Saat lainata "vesikengät" paikan päältä
- Henkilökohtainen hygienia
- Hyvät aurinkolasit
- Passi ja viisumi
- Matka- ja sairasvakuutus

Rokotukset ja malariariski

Ole yhteydessä terveyskeskukseen tai omaan lääkäriisi. Tietoa rokotussuosituksista: https://www.rokote.fi/

Tarvitsenko matkavakuutuksen?

Kyllä! Vakuutus on pakollinen. Ota meihin yhteyttä, niin me GoXplorella voimme suositella sinulle matkavakuutusta.

Lähetä sivu PDF-muodossa Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Alkuun » Maa » Etelä-Afrikka » The Great White Etelä-Afrikka

Rosa V tilasi Work & Travel Uusi-Seelanti ohjelmamme 432 tuntia sitten. Sopisiko tämä matka sinulle??!