Sisäänkirjautuminen

Työharjoitteluun maailmalle

Suorita monipuolinen työharjoittelu Australiassa samalla kun surffaat auringonlaskuun pitkillä rannoilla, seikkailet sademetsissä ja tapaat ihania ihmisiä ympäri maailman. Tulevaisuutesi alkaa tästä!

Lue lisää

Ota yhteyttä Saara

Työharjoittelu Australia

Faktoja Työharjoittelu Australia
Alkaen EUR 2585
SopiiOpiskelijoille ja vasta valmistuneille
EdellytyksetRiippuu omasta opiskeltavasta alasta
PituusVähintään 9 viikkoa, max 6 kuukautta
SaapumispaikkaSydney, Melbourne & Brisbane
Pitäsi tilataVähintään 3kk ennen toivottua aloitusta
TyöharjoitteluLainelautailuLaitesukellusTaattu työHotellityö

Onko pian tiedossa uusi työharjoittelujakso? Mikset kokeilisi vähän jotain erilaista ja lähtisi harjoitteluun Australiaan? GoXplore auttaa sinut matkaan ja pääset ulkomaille harjoittelemaan teoriaopintoja käytännössä. Työkokemuksen lisäksi saat tärkeää kokemusta vieraasta maasta ja kulttuurista, joita et Suomessa ollessasi koe. Nämä ovat asioita, joita myös työnantajat arvostavat tulevaisuudessa, kun on aika löytää oman alan töitä täältä kotoota kilpailuilla työmarkkinoilla.

Kuka voi ottaa osaa ohjelmaan?
Tähän ohjelmaan voit ottaa osaa, jos olet 18-30 -vuotias ja sinulla on hyvä englannin kielen taito. Työharjoittelu tulisi suorittaa pääaineeseesi liittyen, olet valmistumassa tai vastavalmistunut. Sinun tulisi olla käytettävissä täysipäiväisesti työharjoitteluaikana. Suositusaika harjoittelulle on 12-24 viikkoa, mutta lyhyempikin aika on mahdollinen tapauskohtaisesti. Ollaksesi oikeutettu opintotukeen harjoittelun aikana, sinun on oltava täysipäiväinen opiskelija ja harjoittelu sisältyy opintoihisi.

HUOM! Jotta voit ottaa osaa työharjoitteluohjelmaan, sinun täytyy olla Working Holiday viisumi kelpoinen.

Opintoetuudet ulkomaille

Opintoetuuksista ulkomaille löydät lisää tietoa KELAn sivuilta: http://www.kela.fi/opintotuki-ulkomaille

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Työ

Kokemuksesi, englannin kielen taitosi, harjoittelun keston ja toiveidesi perusteella etsitään sopivaa harjoittelupaikkaa. Ennen mitään lopullisia päätöksiä pääset työhaastatteluun (yleensä Skypen välityksellä), jonka aikana voitte mahdollisen tulevan työnantajan kanssa käydä puolin ja toisin kysymyksiä ja toiveita tulevan harjoittelun osalta. Mikäli kaikki menee hyvin ja kumpikin osapuoli on tyytyväinen, allekirjoitetaan harjoitteluun virallinen työsopimus. Jos/kun haluat, että harjoittelu luetaan osaksi opintojasi täällä Suomessa, olethan yhteydessä omaan opintoneuvojaasi ja tarkistutat harjoittelun sisällön hänellä.

Kun harjoittelupaikka on selvillä ja sovittuna, hoidetaan kuntoon matkajärjestelyt (lentoliput, viisumi ym.). Yhteistyökumppanimme tuki paikan päällä Australiassa on aina käytettävissä koko oleskelusi ajan maassa. Alla on muutama ala, jota opiskelevana sinun on mahdollista lähteä kauttamme harjoitteluun. Lista ei kuitenkaan ole aivan aukoton, joten paljon muutakin on tarjolla!

Valitse harjoittelun sisältö:
 • Markkinointi, Administration & Business, HR
 • Taloustiede
 • Matkailu, palveluliiketoiminta
 • Oikeustiede
 • Public Relations (PR), Media
 • Arkkitehtuuri
 • Sosiaaliala
 • Kasvatustiede, varhaiskasvatus
 • Sports & Event Managment
 • Ympäristötieteet
 • Design & Art
 • Tekniikka / Insinööriopinnot & IT

Miten voin lähteä harjoitteluun?
Ole yhteydessä meihin ja lähetä meille englannin kielinen CV sekä vapaamuotoinen motivaatiokirje. Tämän jälkeen toimitat meille hakulomakkeita, jotka laitetaan eteenpäin yhteistyökumppanillemme Australiaan. Australian päässä hakemuksesi, toiveidesi ja taustasi perusteella aletaan etsiä sinulle sopivaa harjoittelupaikkaa. Sinut haastatellaan erilaisiin tehtäviin, mutta valitset itse harjoittelupaikkasi. Kun kaikkia osapuolia tyydyttävä ratkaisu on löytynyt, voidaankin jo kirjoittaa harjoittelusopimus. Jos/kun haluat, että harjoittelu luetaan osaksi opintojasi täällä Suomessa, olethan yhteydessä omaan opintoneuvojaasi ja tarkistutat harjoittelun sisällön hänellä.

Mitä pitää ottaa huomioon hakuprosessissa?
Jos suunnittelet hakevasi työharjoitteluohjelmaamme, kannattaa alkaa hyvissä ajoin miettimään, mistä tarvittavat dokumentit ja todistukset on saatavilla liitteeksi hakemukseen. Liitteeksi hakemukseen tarvitset passin lisäksi

1) englanninkielisen opintorekisteriotteen
2) ansioluettelon
3) ainakin kolme erilaista valokuvaa
4) motivaatiokirjeen
5) kaksi suosituskirjettä

Lähetä sivu PDF-muodossa

Majoitus

Kaikille osallistujille kuuluu alkuun 2 ensimmäisen yön majoitus paikan päällä. Vaihtoehtoja on useampia, joista valita alkuun. Saat apua ja vinkkejä myös pysyvämpään majoitukseen ensimmäisten öiden jälkeen. Harjoittelun kestosta ja sijainnista riippuen voit miettiä homestay vaihtoehtoa, asunnon vuokraamista vapailta markkinoilta tai vaikkapa ottaa vastaan huoneen/asunnon työnantajalta, jos sellainen on tarjolla esimerkiksi matkailualaan liittyen suoraan harjoittelukohteessa. Australiassa erittäin käytetty ja turvallinen sivusta vuokra-asuntojen etsimiseen on: https://flatmates.com.au/

Miksi valita Työharjoittelu Australia GoXplore?

Lähdöt

Työharjoittelun aloittaminen on mahdollista ympäri vuoden. Ajankohta sovitaan aina erikseen työnantajan kanssa. Suositeltu harjoittelujakson pituus on 12 - 24 viikkoa, mutta lyhyempikin jakso on mahdollinen tapauksesta riippuen.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Viisumi

Työviisumin vaatimukset Australiassa

• Suomen/Pohjoismaiden kansalainen
• Ikä 18-30 vuotta
• Ei alaikäisiä huollettavia lapsia
• Ei merkintojä rikosrekiteriotteessa
• Voimassa oleva Pohjoismainen passin (voimassa vähintään 6 kk kotiin paluun jälkeen)
• Voimassa oleva meno-paluu lentolippu
• Työskentely enintään 6 kk samalla työnantajalla

Suositukset viisumiin liityen
Australian viranomaiset suosittelevat, että matkustajalla on matkakassaa noin 5000 AUD, kun matkustaa maahan. Australian viranomaiset saattavat vaatia maahan saapuessa varallisuustodistuksen, joten suosittelemme hankkimaan sen varmuuden vuoksi. Jos suunnittelet käyväsi muissakin maissa matkasi aikana, älä unohda tarkistaa viisumisääntöjä näiden muiden maiden osalta.


Hinnat

Aloituspäivät 2020 Hinta
Työharjoittelu 2585
Työharjoittelu / high season 2785

(Hinnat ovat voimassa 30.12.2020 asti)

Työharjoittelu Low Season 1.1. - 30.6. ja 18.8. - 9.12.
Työharjottelu High Season 1.7. - 17.8. ja 10.12. - 31.12.

Australian työharjoitteluohjelma pitää sisällään:

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Työharjoittelu Australia matkakertomukset & blogit

Lue matkablogeja ja -kertomuksia osallistujiltamme

Aktiviteetit Australia

FAQ

Aikaero Suomeen?

Australiassa on 13 eri aikavyöhykettä. Aikaero esimerkiksi Sydneyyn on + 7 tunti.

Milloin voin lähteä harjoitteluun?

Harjoittelun voi aloittaa minä vuoden aikana tahansa. Harjoittelupaikka etsitään aina sinun omien toiveiden mukaisesti huomioiden sen, mitä kaikkea toivomanasi aikana Australiassa on tarjolla.

Kuinka paljon rahaa tarvitsen mukaan?

Vaikea kysymys, koska harjoittelut ovat eri mittaisia ja ihmiset käyttävät kovin eri tavalla rahaa vapaa-aikanaan. Ettei ainakaan rahat ihan heti lopu kesken, kannattaa varata mukaan noin 100€ /vko. Suurin osa hakee KELA:lta opintotukea, asumislisää ja opintolainaa lisäksi. Niillä pitäisi kattaa elinkustannukset paikan päällä!

Kuinka pitkään voi olla Australiassa?

Working Holiday viisumilla saat olla maassa 12 kk. Vaikkei harjoittelu voikaan kestään 6kk pidempään, voit toki jäädä maahan reissaamaan ja palkallisiin töihin harjoittelun jälkeen.

Voinko tehdä saman aikaisesti palkallisiä töitä?

Tästä voit keskutella työnantajasi kanssa. Luonnollisesti työnantaja haluaa, että annat 100% panoksesi heille harjoittelusi aikana, eikä muu työ näin ollen saa vielä voimiasi ja ajatuksia liikaa. Yleensä on helpompaa kerätä matkakassaa ja reissata ennen/jälkeen itse harjoittelun.

Mitä asuminen Australiassa maksaa?

Riippuu täysin asunnosta ja sijainnista, mutta Australissa vuokrat usein ilmoitetaan per viikko. Tavallinen summa liikkuu noin 200-400 AUD välillä. Australian dollarissa saattaa ajoittain olla suuria vaihteluita, mutta se on noin 150-300 € /vko.

Tarvitsenko matkavakuutksen?

Kyllä, kuten kaikille muillekin matkoille. Kannattaa huomioida, että tarvitset vakuutuksen, joka kattaa myös työn teon paikan päällä. Ota meihin yhteyttä, niin me GoXplorella voimme suositella sinulle matkavakuutusta!

Lähetä sivu PDF-muodossa Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Alkuun » Maa » Australia » Työharjoittelu Australia

Viimeisimmät uutiset: Aukioloajat joulun ja uuden vuoden aikaan