Sisäänkirjautuminen

Yhteisö- ja luontoprojektit Balilla

Maa yhdistetään usein sanaan "paratiisi", eikä ole vaikea ymmärtää miksi. Upea ruokakulttuuri, mukava väestö, sekä laaja kulttuuriperintö tekevät Balista yhden suosituimmista kohteista Indonesiassa. Auta maailmalla & matkusta vapaaehtoiseksi!

Lue lisää

Ota yhteyttä Saara

Vapaaehtoistyö Bali

Faktoja Vapaaehtoistyö Bali
Alkaen EUR 845
SopiiYli 18 vuotiaille
Pituus3-12 viikkoa
SaapumispaikkaDenpasar
PalkkatyöEi
Lähellä eläimiäKilpikonna-ohjelmassa - Kyllä
Pitäsi tilatavähintään 1 kuukausi ennen lähtöä
VapaaehtoistyöOpetusVapaaehtoistyötä lasten kanssaKilpikonnat

Pidätkö surffauksesta, festivaaleista, shoppailusta ja rannoista? Silloin Bali on täydellinen matkustuskohde sinulle. Maan yhdistetään usein sanaan "paratiisi", eikä ole vaikea ymmärtää miksi! Fantastisen ruokakulttuurin, mukavan väestön ja suuren kulttuuriperinnön ansiosta on Bali yksi suosituimmista kohteista Indonesiassa. Matkustamalla GoXploren kanssa saat mahdollisuuden kokea maan vielä antoisammalla tavalla eli vapaaehtoisena.

Me GoXplorella olemme kehittäneet kuusi kiinnostavaa projektia, joissa sinä vapaaehtoisena voit auttaa paikallista väestöä. Voit valita opettavasi englantia lapsille ja nuorille, jolloin sinä vapaaehtoisena opetat englannin perusteet oppilaille ja saat kokeilla elämää opettajana. Ole mukana rohkaisemassa lapsia koulutukseen ja luovaan kehitykseen paikallisessa esikoulussa. Jos sinulla on kokemusta sairaanhoidosta, meillä on tarjolla projekti terveydenhuollossa, jossa voit auttaa ja jakaa tietotaitoasi. Pidätkö kouluttamisesta ja ympäristö on intohimosi, silloin ympäristö projektimme on juuri sinulle, silloin työskentelet peruskoulussa levittääksesi tietoa juuri ympäristöstä. Olet ehkä henkilö, jolla ei ole peukalo keskellä kämmentä ja rakastat rakentaa ja remontoida? Balilla monet talot ovat remontin tarpeessa, joten vapaaehtoisena tulet olemaan suureksi avuksi. Tai miksi et matkustaisi paratiisisaarelle, Nusa Penidalle, jossa autat kilpikonnia kasvamaan turvallisessa ympäristössä. Totta kai voit myös yhdistellä eri projekteja ja sillä tavoin tulet saamaan upean kokemuksen vapaaehtoisena samalla kun teet maailmasta paremman paikan!

Kuka voi osallistua?
Tämä ohjelma on kaikille yli 18-vuotiaille. Sinun tulisi olla avoin, kiinnostunut, joustava ja oma positiivisen asenteen. Sinulla tulee olla myös hyvät englanninkielen taidot, koska se tulee olemaan arkikielesi. Kaikki, jotka matkustavat GoXploren kanssa tulee hakea rikosrekisteri Poliisilta. Sen voi tehdä aikaisintaan 3 kuukautta ennen suunniteltua lähtöä.

Yhteistyökumppanimme on ilmoittanut sulkeneensa kaikki kohteen projektit 1.6.2020 asti COVID-19 tilanteen takia. Ilmoitamme uusista tilannepäivityksistä heti, kun tilanne muuttuu. Tällä hetkellä voimme ottaa siis vastaan varauksia vain 1.6.2020 jälkeiselle ajalle.

Epäilyttääkö matkalle lähteminen ja varauksen tekeminen koronaviruksen takia? Toistaiseksi voimassa olevan tilanteen takia annamme sinulle tarvittaessa mahdollisuuden peruuttaa tehty varaus kuluitta vielä 24h ennen matkalle lähtöä. Lue lisää aiheestä tästä.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää
Koordinaattorit kohteessa sekä uudet ystävät olivat huippuja! Unohtumaton kokemus kaiken kaikkiaan :)

Aida // Vapaaehtoistyö Bali

Projekti

Ubud, Lovina ja Nusa Penida

Voit ottaa osaan useaan eri projektiin joko Ubudissa, Lovinassa tai Nusa Penidan saarella. Riippumatta siitä mihin projektiin otat osaa, tulet taatusti kokemaan ikimuistoisia elämyksiä kauniin ja vehreän Balin luonnossa. Vinkkinä kannattaa miettiä myös eri kohteiden ja projektien yhdistelemistä, niin reissusta saa irti kaikista eniten.

Ubudista löytyy kaikkea mahdollista aina shoppailusta ja ravintoloista rauhallisiin temppeleihin. Lovinan projektit puolestaan ovat parin minuutin päästä meren rannasta ja suurin osa esikoulu-, koulu- opetus- ja rakennusprojekteista on täällä. Nusa Penidan saarelle suuntaat siinä tapauksessa, jos haluat ottaa osaa merikilpikonnaprojektiimme, sillä tämä saari on niiden koti.

Esikoulu

Projekti tarjoaa ilmaista esiopetusta paikallisille 4-5-vuotiaille lapsille, jotka tulevat köyhistä kylistä ympäri Ubudia. Lapset ovat kilttejä, mutta haluaisivat mieluummin leikkiä, kuin opiskella. Projekti antaa sinulle mahdollisuuden rohkaista lapsia koulutukseen ja luovaan kehittymiseen. Sinä saat muun muassa opettaa englantia ja opettaa heitä kommunikoimaan. Sinä tulet tarjoamaan heille arvokkaita neuvoja, joista tulee olemaan heille hyötyä moneksi vuodeksi eteenpäin.

Sinä aikana, kun opetat ja autat alueen lapsia, tulee sinusta tärkeä ja arvostettu osa paikallista yhteisöä. Lapset ovat juuri aloittaneet koulunkäynnin ja ovat uskomattoman iloisia ja vieraanvaraisia, se on luonnollinen osa balilaista kasvatusta, mutta myös, koska sinä tulet olemaan ensimmäisen länsimaalainen, jonka he ovat koskaan tavanneet.

Sinun täytyy pitää lapsista, koska olet heidän läheisyydessään joka päivä. Esikoulu, kuten suurin osa maailman esikouluista maailmassa, epämuodollinen ja lapset haluaisivat mieluummin leikkiä kanssasi kuin "opiskella". Mutta samalla, kun saat heidät innostumaan koulun käynnistä ja opettamaan heille muutaman perus englanninkielisen fraasin, kuten yksinkertaisen tervehdyksen, tulet kylvämään siemenen koko elämän kestävälle oppimiselle samalla kun itsekin tunnet tekeväsi jotain hyödyllistä.

Projekti on sinulle, joka haluat kokea aidon balilaisen elämäntavan ja haluat tulla tärkeäksi osaksi paikallista yhteisöä. Sinun apusi ja tukesi parantavat lasten itseluottamusta ja se auttaa heitä monella tavalla, nyt ja tulevaisuudessa. Lapset ovat 4-7-vuotta esikoulussa ja 7-14-vuotta peruskoulussa

Aikataulu
Maanantai - perjantai
07:30 - 08:00 Aamupala
08:00 - 10:00 Aktiviteettejä lasten kanssa
12:00 - 14:00 Lounas
14:00 - 17:00 Valmistautuminen seuraavan päivän aktiviteetteihin / tai auttaminen kouluprojektin opetuksessa iltapäivisin
18:00 Illallinen
Lauantai - Sunnuntai: Vapaa-aikaa kokea Bali itsenäisesti.

Esikoulu- ja koulu-projektit (alapuolella) voi yhdistää yhdeksi isoksi kokonaisuudeksi ja niin saat osallistua kahteen hienoon projektiin.

Kesä-, heinä-, elo-, sekä joulukuussa esikouluprojekti on suljettu. Muitakin poikkeuksia saattaa tulla, paikallinen koordinaattori informoi sinua siitä etukäteen.

Työskentele opettajana koulussa

Tämä on vapaaehtoisohjelma sinulle, jolla jo on kokemusta opettamisesta tai sinulle, joka haluat kokeilla opettamista. Meidän pedagoginen ohjelmamme sisältää työskentelyä apuopettajana englanninkielessä, liikunnassa ja leikkiä paikallisten lasten kanssa.

Osallistujat saavat mahdollisuuden opettaa paikallisessa koulussa tai projektin omassa opetuskeskuksessa ja työ vaihtelee useiden eri englanninkielisten aineiden välillä. Saat mahdollisuuden opettaa kokonaan itsenäisesti tai yhdessä jonkun toisen vapaaehtoisen kanssa työskentelysi aikana. Lapset ovat 4-7-vuotiaita esikoulussa ja 7-14-vuotiaita peruskoulussa.

Vapaaehtoisena sinun tulee puhua englantia. Tietty tieto tai aikaisempi kokemus opettamisesta on hyväksi, muttei pakollista. Sinun tulee pitää lapsista, koska tulet olemaan niiden läheisyydessä joka päivä. Tulet työskentelemään monissa eri paikallisissa kouluissa Ubudin alueella ja parannat niiden lasten mahdollisuuksia, joiden kanssa työskentelet, koska viranomaiset voivat joskus tukea vain yhtä oppituntia viikossa. Siksi työsi tulee olemaan tärkeää lasten tulevaisuudelle. Koulut Balilla ovat usein huonossa kunnossa, esimerkiksi luokkahuoneita ei voi käyttää, koska niissä on vuotava katto tai rikkinäiset kalusteet.

Projektin tavoitteet

Nuoret balilaiset haluavat kouluttautua, mutta vaikka peruskoulu on ilmainen, täytyy vanhempien maksaa kirjat ja koulupuvut. Koska monet maanviljelijät ovat köyhiä, ei heillä ole rahaa maksaa lasten kouluja peruskoulun jälkeen. Lapset ja nuoret ovat uskomattoman iloisia siitä, että vapaaehtoiset tulevat koululle opettamaan, mikä tekee siitä erittäin antoisan kokemuksen.

Osallistujat tulevat opettamaan englanninkielisiä aineita, kuten leikkejä, lauluja, taidetta, urheilua, musiikkia yms. Sinä tulet opettamaan luokkia joko itsenäisesti tai toisen vapaaehtoisen kanssa sekä saat mahdollisuuden järjestää oman englanninkielen tunnin.

Aikataulu
Maanantai-Perjantai
09:00-11:00 Oppituntien, leikkien ja aktiviteettien valmistelu
14:00-17:00 Opetus
Lauantai-Sunnuntai: Vapaa-aikaa tutustua Baliin itsenäisesti.

Muutoksia voi tulla, paikallinen koordinaattori tiedottaa sinua niistä etukäteen.


Rakentaminen ja remontointi

Tämä projekti keskittyy rakentamaan ja kunnostamaan paikallisia taloja, rakennuksia, kouluja, kirjastoja ja leikkipaikkoja kylissä ympäri Ubudia. Vapaaehtoiset työskentelevät paikallisen työnjohtajan kanssa, joka opastaa ja kouluttaa yhdessä paikallisten perheiden ja muiden vapaaehtoisten kanssa. Projekti sisältää rankkaa fyysistä työtä. Työhösi kuuluu tiilien asetteleminen, kirvesmiehen työt, maalaus, maisema-arkkitehtuuri sekä puutarhatyöt.

Projekti tukee kyliä ympäri Ubudia rakentamalla ja kunnostamalla paikallisia kouluja, leikkipaikkoja, kirjastoja yms. Me autamme paikallisia perheitä ja lapsia saamaan paremmat elinolosuhteet. Se taas vuorostaan auttaa perheitä heidän kiireisissä arkipäivissään. Lisäksi maksat materiaalimaksun, 40eur/viikko paikan päällä projektissa.


Terveydenhuolto

Tämä projekti on vielä vasta alku vaiheessa ja tarvitsee päteviä terveyden- ja sairaanhoitajia kehittyäkseen. Se tarvitsee koulutettua henkilökuntaa, joka on kiinnostunut opettamaan perus ensiapua ja hygieniaa. On olennaista saada apua vapaaehtoisilta, joilla on oikeita taitoja molempiin tarkoituksiin, koska hygieniakäytännöissä on paljon parantamisen varaa. Vapaaehtoisena autat ennalta ehkäisemään monia turhia sairastumisia ja helposti estettäviä sairauksia.

Kuten sanottu projekti on vasta alku tekijöissä, joten tarvitsemme sekä koulutettuja sairaanhoitajia, että vapaaehtoisia, jotka voivat opettaa yksinkertaisia hygienia tottumuksia, kuten käsien pesu, hampaiden harjaus, puhtaiden vaatteiden sekä yleisen puhtauden tärkeyttä. Nämä voivat kuulostaa pieniltä asioilta, mutta ovat erittäin tärkeitä askeleita, kun parannetaan yleistä terveyttä.

Projektin tavoitteena ei ole, että balilaiset ottavat länsimaiset terveysnormit käyttöön, Balilla on jo hyvät hygieniatottumukset osalla paikallisväestöstä, mutta on myös niitä, joilla on erittäin huonot terveys- ja hygieniatottumukset ja niihin projektimme keskittyykin. Hammashuolto tai yleinen terveystarkistus voi tehdä suuren eron näiden ihmisten elämään. Totta kai sellaiset tutkimukset tekee ammattitaitoinen lääkäri, joten sinun ei tarvitse huolehtia, että joutuisit poistamaan hampaita oleskelusi aikana.

Ympäristökoulutus

Meidän ympäristökoulutus keskittyy peruskouluihin Balilla. Me rohkaisemme lapsia työskentelemään yhdessä ympäristön puolesta ja ymmärtämään, että pienilläkin asioilla on väliä. Projektiin sisältyy myös tällä hetkellä puiden istuttamista, rantojen ja jokien siivoamista sekä kampanjointia muovin käyttöä ja vääränlaista käsittelyä vastaan.

Balilaisilla on pitkä historia ja perinteet elää harmoniassa ja kunnioituksessa ympäröivän kanssa. He eivät näe ympäröivää erillisenä yksikkönä vaan he uskovat vahvasti kumppanuuteen ihmisten ja ympäristön välillä. Yksi esimerkki tästä pitkästä historiasta esiintyy Tumpek Uduh Daynä, joka on seremonia, joka on omistettu Balin puille, erityisesti hedelmiä kantaville puille ja kookospalmuille. Seremonia on tarkoitettu esittämään kiitollisuutta siitä, että puut huolehtivat ihmisistä ja että pyydetään niitä jatkamaan roolia, jota ne pelaavat kun antavat tasapainon ihmisten ja ympäristön välille.

Projekti on fantastinen mahdollisuus henkilölle, joka on kiinnostunut ympäristökysymyksistä ja ekosysteemin suojelusta. Mahdollisuus osallistua näihin seremonioihin on ainutlaatuinen ja maailmassa on vain harvoja paikkoja, joissa se on mahdollista. Projektin kokoonpano perustuu samanlaisiin aloitteisiin muun muassa Goalla ja Intiassa.

Muista, että lapset puhuvat hyvin rajoitetusti englantia, joten se voi olla haaste sinulle vapaaehtoisena. Vinkkinä on ottaa mukaan sanakirja.

Kilpikonnien suojelu projekti

Kilpikonnaprojekti sijaitsee todella kauniilla Nusa Penidan saarella, noin 45 minuutin pikavenematkan päässä Balilta. Projekti on melko tuore ja vapaaehtoiset saavat auttaa keräämään tärkeää tietoa kilpikonnakannasta Nusa Penidalla. Vuodenajasta riippuen, voit tunnistaa eri kilpikonnalajeja, kerätä munia, vahtia/suojella pesiä tai varmistaa, että kilpikonnan poikaset pääsevät varmasti ja turvallisesti mereen. Pieni matka hiekalta mereen on kilpikonnien poikasille valtavan pitkä ja monta vaaraa vaanii joka puolella.

Päivisin vapaaehtoiset opettavat englantia paikallisissa kouluissa saarella, koska itse työ kilpikonnien parissa painottuu iltaan ja yöhön, pimeään aikaan. Vapaaehtoisten tulee varautua matalampaan elintasoon tällä saarella, joka tarkoittaa samalla vähemmän kauppoja, nähtävyyksiä ja aktiviteettaja, mutta onhan se mahtavaa, että ranta on heti oven takana!

Asuntolassa on WiFi, mutta se voi olla joskus hidas siihen verrattuna, mihin täällä kotona ollaan totuttu. Asuntolasta löytyy myös tv, jääkaappi, tuuletin ja kylpyhuoneissa tulee lämmin vesi. Kylässä on pankkiautomaatti, jos tarvitset käteistä, mutta se hyväksyy vain Mastercardin (ei VISA:a), joten käteinen on suositeltavaa mukaan.

Viereinen saari on nimeltään Nusa Lembongan ja sinulla on kaikki mahdollisuudet mennä käymäään sinnekin vapaa-ajallasi. Sinne mennään pikaveneellä ja matka kestää noin 30 minuuttia. Huomioithan että sinun tulee viipyä vähintään 2 viikkoa tässä projektissa, jotta voit osallistua vapaaehtoisena Turtle Conservation -ohjelmaan.

Balilaisten juhlapyhien aikana:
Balilla on paljon juhlapyhiä, joita juhlitaan seremonioiden, ruoan ja paikallisten perinteiden merkeissä. Kun nämä tapahtumat tulevat kohdalle sinä aikana kun olet projektissa, tulet saamaan jonkun verran muita tehtäviä, koska projekti suljetaan pyhien ajaksi. Silloin voit auttaa siivoamisessa ja kunnostamisessa koululla, esikoululla yms. Juhlapyhiä arkipäivinä saattaa olla jopa useampia kuukaudessa.

Huomioi ainakin alla olevat hindujen seremoniat ja juhlapyhät. Näinä aikoina koulut ovat kiinni ja vapaaehtoiset voivat auttaa yhteisöissä jollain muilla tavoilla. Huomioi ennen kaikkea Silence Day, jopa lentokentät ovat suljettuina.

27. - 29.3. Silence Day
3. - 14.4. Galungan
30.10. - 3.11. Galungan
6. - 10.11. Kuningan

Lähetä sivu PDF-muodossa

Majoitus

Asuminen vaihtelee projektien mukaan, mutta majoitus tulee olemaan jonkinlainen jaettu 4-8 hengen huone hostellityyppisessä Volunteer Housessa. Yksityishuoneita on myös saatavilla, mutta siitä tulee lisäkustannuksia suunnilleen 70eur/huone/viikko.

Kaikilta osallistujilta odotetaan ympäristövastuullisuutta ja resurssien käyttöä maltillisesti, erityisesti veden, paperin ja sähkön käytön osalta. Sinulta odotetaan, että siivoat jälkesi ja että tuot kortesi kekoon majoituksen pitämiseen siistinä. Kaikissa majoituspaikoissa on WiFi, mutta huomioi että se ei aina välttämättä toimi moitteettomasti. Huoneissa on jääkaapit ja TV. Kylpyhuoneisiin tulee myös lämmin vesi. Pyykkiä voit pestä käsin tai sitten käyttää pyykinpesupalvelua pientä korvausta vastaan.

Ubudissa asutaan "Guest House" tyylisissä majataloissa isäntäperheen luona. Monilla perheillä on kotonaan esim. kanoja ja kukkoja, ja lasten kanssa pääset hyvin todennäköisesti myös leikkimään vapaa-aikanasi. Isäntäperheissä huone jaetaan myös useamman muun vapaaehtoisen tai opiskelijan kanssa. Lovinassa majoitutaan puolestaan Vapaaehtoisten taloon (Volunteer House) 4-8 hengen huoneisiin. Vaikka Lovina onkin paljon rauhallisempi paikka kuin Ubud, on vapaa-ajalla valtavasti tehtävää ja nähtävää. Nusa Penidan saarella majoitus on todella vaatimaton ja huone jaetaan yleensä 3-6 muun vapaaehtoisen kanssa. Majoitus on siisti ja tuuletin on huoneissa saatavilla.

Matka oli todella onnistunut! Aika tuntui menevän vain aivan liian nopeasti ja ei olisi millään halunnut tulla takaisin Suomeen. Nautin joka hetkestä aivan täysillä! Suuret kiitokset teille kaikesta avusta ja järjestelyistä, mulla oli ihan paras kuukausi Balilla!

Emma // Vapaaehtoistyö Bali

Miksi valita Vapaaehtoistyö Bali GoXplore?

Viisumi

Kun matkustat Balille, tarvitset voimassa olevan passin ja viisumin huolimatta siitä, mitä aiot oleskelusi aikana tehdä. Jos matkasi kestää alle 30 vrk, saat viisumin suoraan rajalta maahan tullessasi. Sinulla tulee olla maahan saapumisen yhteydessä paluulippu / todistaa poistuminen maasta. Jos matkasi on pidempi kuin kuukauden, viisumia pitää hakea ennen matkaa, aikaisintaan 90 päivää ennen lähtöä. Viisumin hakeminen maksaa 50 eur. Hakeaksesi viisumia, sinun tulee täyttää lomake ja jättää/lähettää se liitteineen lähetystöön.

Varausprosessin aikana tulet saamaan yksityiskohtaista tietoa kuinka juuri Suomen kansalaisena etenet hakemuksesi kanssa, mikäli matkasi tosiaan kestää yli 30 vrk. Huomoi että viisumin hakeminen on aina hakijan omalla vastuulla ja meidän antama ohjeistus tiivistettynä suuntaa antava. Säädöksiin saattaa tulla muutoksia, jotka viisumin hakija itse on velvollinen tarkistamaan.

Nämä tarvitset, kun haet viisumia Balille yli 30 vrk kestävälle matkalle:

Jos toimitat kaikki tarvittavat dokumentit kerrallaan, käsitellään hakemuksesi heti ja viisumi hyväksytään kolmen päivän sisällä. Hyväksytty viisumi on voimassa 6o päivää ja pitää käyttää 90 päivän kuluessa hyväksymisestä. Jos viisuminsaaja ei matkusta Indonesiaan 90 päivän kuluessa, ei viisumi ole enää voimassa. Jos olet Balilla pidempään kuin 60 päivää, tulee sinun anoa jatkoa viisumille paikan päällä ja tästä koituu lisäkustannuksia. Yhteistyökumppanimme ohjeistaa sinua kuinka viisumin pidennys onnistuu.

Huomioi että viisumin hakeminen on aina hakijan omalla vastuulla ja meidän antama ohjeistus tiivistettynä suuntaa antava. Säädöksiin saattaa tulla muutoksia, jotka viisumin hakija itse on velvollinen tarkistamaan.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Lähdöt

Minkä tahansa projektin valitset, tulet aloittamaan matkasi orientaatioviikolla, joka alkaa aina maanantaisin. Tämä on ensimmäinen askel tutustua maahan ja aloittaa uusi seikkailu. Tästä syystä sinun tulisi saapua Balille projektiin sunnuntaina. Sinut haetaan lentokentältä ja viedään vapaaehtoisten majoitukseen, jos laskeudut maahan 06.00-18.00 välillä kuljetus on autamaattisesti varattu sinulle. Jos saavut jonain muuna päivänä/aikana, voidaan kuljetus varata sinulle erikseen ja tällöin hinta on 35€.

Viikko alkaa kielenopetuksella ja aluetietoudella ja jatkuu kulttuuriretkillä, vierailuilla eri temppeleissä ja vaelluksella viehättävässä Ubudissa. Koet myös perinteisen balilaisen tanssi shown, kävelyn oikeilla riisi-terasseilla ja -pelloilla. Tulet oppimaan paikallisesta batiikki-taiteesta, ja tutkimaan kulinaarisia taitojasi balilaisen ruuanlaiton peruskurssilla ja jopa kukka-asetelma kurssilla. Lopuksi teette hengellisen matkan kuuluisalle temppelille "Pura Tirta", jossa voit kylpeä pyhässä vedessä ja rukoilla onnea.

Aloituspäivät 2019:

Projekti on mahdollista aloittaa joka viikon maanantai vuoden ympäri

Hinnat

Aloituspäivät 2020 Hinta
3 viikkoa 845
4 viikkoa 1020
5 viikkoa 1195
6 viikkoa 1405
8 viikkoa 1800
10 viikkoa 2160
12 viikkoa 2535
3 viikkoa / kilpikonnat 1120
4 viikkoa / kilpikonnat 1395
5 viikkoa / kilpikonnat 1695

(Hinnat voimassa 31.12.2020 saakka)

Ohjelmaan sisältyy:

Miksi et valitsisi lisätä viikon matkaasi ja kokea Bali ja sen upea kulttuuri. Meillä on kiinnostavia aktiviteettiä, joita voit kokeilla ennen projektia tai sen jälkeen.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Vapaaehtoistyö Bali matkakertomukset & blogit

Lue matkablogeja ja -kertomuksia osallistujiltamme
Matka oli todella onnistunut! Aika tuntui menevän vain aivan liian nopeasti ja ei olisi millään halunnut tulla takaisin Suomeen. Nautin joka hetkestä aivan täysillä! Suuret kiitokset teille kaikesta avusta ja järjestelyistä, mulla oli ihan paras kuukausi Balilla!

Emma // Vapaaehtoistyö Bali

Aktiviteetit Bali

Usein kysyttyä

Missä Bali sijaitsee?

Bali sijaitsee Indonesian saarella, joka on länsiosassa maata Javan (länsipuolella) ja Lombokin (itäpuolella) välissä. Se on yksi maan 33 maakunnasta ja Denpasar on sen pääkaupunki

Mistä Bali on tunnettu?

Indonesia on yksi kiinnostavimmista maista maailmassa sen kulttuurisen kokemuksen ja oppien takia, eikä Bali ole poikkeus. Saari on maailman kuulu monista taidemuodoistaan, kuten maalauksista, veistoksista, puuveistoksista, käsitöistä ja esittävästä taiteesta. Kulttuurinen keskus saarella on epäilemättä Ubudin kaupunki, jossa voit nähdä taiteellisia suuntauksia joka toisessa talossa. Kauniita veistoksia ja taideteoksia on aina myytävänä niissä pienissä viehättävissä taloissa.

Bali on jopa tunnettu sen jooga- ja meditaatioperinteistä ja ihmiset tulevat kaukaa ottaakseen osaa rentouttavaan ilmapiiriin. Siellä on myös indonesialaisen keittiö, joka sisältää paljon kasviksia ja mausteita, useimmiten riisi pohjana. Sillä saarella on kaikkea mitä voi toivoa ja vähän enemmänkin!

Millainen kulttuuri siellä on?

Saari eroaa muusta Indonesiasta, jossa on maailman suurin muslimiväesto, siinä, että saarella väestöstä 90 prosenttia on hinduja. Se ohjaa balilaisten arkea ja elämän tapaa monien eri seremonioiden ja perinteiden kautta, mutta jopa heidän ystävällinen kohtelunsa ja ajatus maailma, että aina asetetaan muut itsensä edelle. Turistina olet aina tervetullut näihin seremonioihin, mutta muista, että näytät kunnioitusta pukemalla vaatteet, jotka peittävät hartiat ja polvet, erityisesti kun vierailet temppeleissä ja muissa seremonioissa.

Millainen ilmasto on?

Päivälämpötila on tavallisesti 20-33 lämpöastetta. Joulukuun ja maaliskuun välillä voi länsimonsuuni aiheuttaa rankkasateita ja ilman kosteus on korkea sinä aikana. Tavallisesti sataa öisin, joten päivät ovat useimmiten aurinkoisia. Kesäkuusta syyskuuhun on kuivakausi ja ilmankosteus on matala, mutta yöt voivat kylmiä. Ubudissa, joka sijaitsee vuoristossa, on oma ainutlaatuinen pienilmasto. Siellä saa varautua pilvisyyteen ja sadekuuroihin ympäri vuoden. Joskus voit tarvita jopa villapaidan tai ohuen takin auringonlaskun jälkeen.

Lähetä sivu PDF-muodossa Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Alkuun » Maa » Bali » Vapaaehtoistyö Bali

Seuraava tiedoitustilaisuutemme on . Tule mukaan tai tarkista tulevat tiedoitustilaisuudet täältä!