Sisäänkirjautuminen

Vapaaehtoistyö Afrikassa

Monien mielestä Etelä-Afrikka on täydellinen kohde ensikertalaiselle kohdata Afrikka ja GoXplore on samaa mieltä. Meillä on paljon projekteja, joissa tarvitaan apuasi.

Lue lisää

Ota yhteyttä Saara

Vapaaehtoistyö Etelä-Afrikassa

Faktoja Vapaaehtoistyö Etelä-Afrikassa
Alkaen EUR 690
Sopii18 - 60 vuotiaille
Edellytyksetei vaatimuksia
PituusVähintään 2 viikkoa / 4 viikkoa lastenkodissa
SaapumispaikkaCape Town
Pitäsi tilataVähintään 3-4 kuukautta ennen suunniteltua lähtöä
VapaaehtoistyöOpetusVapaaehtoistyötä lasten kanssa

Etelä-Afrikka on koko ajan suositumpi matkakohde ja maalla onkin todella paljon annettavaa matkailijalle. Monet vapaaehtoisprojektimme Etelä-Afrikasssa sijoittuvat kouluihin, lastenkoteihin tai urheilun pariin. Pääset mukaan opettamaan, leikkimään lasten kanssa, rakentamaan leikkipaikkoja ja avustamaan vaikkapa jalkapalloharjoituksissa. Monilla kouluilla ja lastenkodeilla ei ole varaa palkata tarpeeksi vakituista henkilökuntaa, joten vapaaehtoisten tarjoama apu on todella tärkeää.

GoXplore työskentelee voittoa tavoittelemattoman organisaation kanssa Etelä-Afrikassa. Yhteistyökumppanimme on erikoistunut auttamaan nuoria. Meillä on Kapkaupungin ympäristössä monia mielenkiintoisia projekteja ja oleskelusi ajan asut joko paikallisen perheen luona tai vapaaehtoisten talossa. Kiinnostuksen kohteesi määrittelee mihin projektiin sijoitut. Työskentely vapaaehtoisena takaa ainutlaatuisen kokemuksen ja opit tuntemaan maan aivan eri tavalla kuin tavallinen turisti.

Vapaa-ajallasi sinun on mahdollista tutustua turvallisesti mahtavaan Kapkaupunkiin. Yhteistyökumppanimme kautta sinun on myös mahdollista varata erilaisia ja eri pituisia retkiä lähialueille. Projekteissa on samaan aikaan muitakin vapaaethoisia ympäri maailmaa ja saat helposti uusia ystäviä, joiden kanssa tutkia maata tarkemmin. Paikan päällä viimeistään huomaat, että kannattaa ottaa ajasta Etelä-Afrikassa kaikki irti, nähdä ja kokea mahdollisimman paljon.

Kapkaupunkiin saavuttaessa pidetään tiedoitustilaisuus, maanantaina. Yhdessä muiden osallistujien kanssa saat hyvän käsityksen etelä-afrikkalaisesta elämästä ja kulttuurista. Tiedoitustilaisuuden jälkeen lähdetään projektialueelle. Valitset itse kuinka haluat asua projektin aikana. Joko huoltajaperheessä tai vierasmajassa. Jos haluat kokea jotain ainutlaatuista ja samalla auttaa niitä jotka todella tarvitsevat apuasi, on projekti Etelä-Afrikassa sinua varten. Ohjelmaan sisältyy myös kolmen päivän retki Cape of Good Hopelle. Retki tehdään projektiajan ulkopuoella, mutta saat meiltä lisätietoja varauksen yhteydessä. Jos haluat mukaan retkellä, saapumisen Afrikkaan tulee tapahtua torstaina, ei sunnuntaina, ennen projektin aloittamista.

Varausprosessi > lähtö

Kun olet tehnyt varauksen sivujemme kautta, saat saman tien itsellesi varausvahvistuksen ja ohjeet kuinka toimia seuraavaksi. Hakulomakkeisiin listaat minkälaiseen projektiin haluaisit ottaa osaa, kuinka pitkäksi aikaa ja milloin. Lopullinen vahvistus projektin sisällöstä ja sijoituksestasi tulee noin kuukautta ennen lähtöä. Kaikille pystytään yleensä takaamaan toiveita vastaava projektin. Tehtävät saattavat hieman vaihdella taustasi ja kokemuksesi mukaan.

Kuka voi osallistua projekteihimme?

Sinun tulee olla 18 vuotta täyttänyt osallistuaksesi ohjelmaan. On tärkeää olla avoimin mielin, joustava ja sitoutunut työtehtäviin. Hyvä englanninkielentaito on plussaa, koska kaikki kommunikointi tapahtuu englanniksi.


Haluan varata! Minulla on kysyttävää
Olen niin kiitollinen kaikesta mitä olen saanut kokea! "I came to change cape town, but cape town changed me"

Alicia // Vapaaehtoistyö Etelä-Afrikassa

Projekti

Aikasi Etelä-Afrikassa on ainutlaatuinen, ja haluammekin taata, että sijoitut oikeaat projektiin. Projektin tulee myös vastata omia odotuksiasi. Varausvaiheessa voit jo valita ikäryhmän sekä ohjelman, jossa haluat olla mukana.

Klikkaa tästä saadaksesi vastauksia tärkeisiin kysymyksiin vapaaehtoistyöstä Kapkaupungissa.

Alla olevista vapaaehtoisprojekteista voit valita mieleisesi:

1. Koditottomat lapset (väh. 4 viikkoa)

Lasten ikäjakauma: 0-18 vuotta

1. Tähän kotiin sijoitetaan lapsia, joiden vanhemmat eivät oikeuden päätöksellä pysty huolehtimaan lapsistaan. Tänne päätyvät myös lapset, joilla ei ole elossa olevia vanhempia.

2. Tänne sijoitetaan lapsia, joilla on fyysisiä tai psyykkisiä vaikeuksia. He asuvat eri sijoituspaikoissa ympäri vuorokauden, täällä käyvät henkilökunta ja psykologit sekä vapaaehtoistyöntekijät auttamassa tarvittaessa.

Miten voit auttaa vapaaehtoisena?

Pääset auttamaan erilaisissa asioissa, ja työtehtävät vaihtelevat lasten iän mukaan. Tärkeintä on leikkiä heidän kanssaan, ja siinä samalla opettaa uusia asioita. Autat esimerkiksi läksyjen, pukemisen, ruoanlaiton, nukkumaanmenon, herättelyn ja muiden tuiki tavallisten asioiden kanssa, joita tehdään jokaisessa perheessä. Erona on vain, että lapset asuvat täällä henkilökunnan ja vapaaehtoisten kanssa. Muista, että lapset ovat koulussa aamupäivällä. Työajat vaihtelevat 13:00/14:30 ja 18:00/21:00 välillä. Joulukuussa sijoituspaikkoja on rajoitetusti, koska osa lapsista on sijoitusperheiden luona.

2. Lastenhoitoa

Lasten ikäjakauma: 1 - 6 vuotta. Osa päiväkodeista ottaa ainostaan 3-6 vuotiaita lapsia.
Miten voit auttaa vapaaehtoisena?
Lapset ovat hoidossa päiväsaikaan ja haetaan sitten iltapäivällä kotiin. Aivan kuten täällä kotonakin. Tavallisten lastenhoitotehtävien lisäksi pääset auttamaan ruoanlaitossa. Päiväkodeilla ei ole kovinkaan suuria resursseja, joten apusi on korvaamatonta. Aukioloajat: 07:00 - 17:00. Ajat voivat vaihdella eri hoitopaikkojen välillä.


3. Opetus

Miten voit auttaa vapaaehtoisena?
Lasten ikäjakauma: 6 -13 vuotta
Täällä pääset mukaan ja voit keskittyä aiheisiihn, joista itse ole kiinnostunut. Jos esimerkiksi osaat tanssia, voit pitää tanssitunteja, jos taas olet hyvä maalaamaan, voit pitää kuvaamataidontunteja, tai jos olet hyvä potkimaan palloa, pääset opettamaan jalkapalloa. Lisäksi olet opettajien apuna luokkahuoneissa. Halu työntekoon lasten parissa on välttämätöntä.
Aukiolojat: Ma - to 08:00 - 14:30 ja pe 08:00 - 12:30. Ajat voivat vaihdella eri koulujen välillä.
Lasten ikäjakauma: 14 - 18 vuotta
Lukioissa kohtaat täpötäydet luokkahuoneet ja avustat opettajia heidän työssään. Pääset mukaan ja voit keskittyä aiheisiihn, joista itse ole kiinnostunut. Jos esimerkiksi osaat tanssia, voit pitää tanssitunteja, jos taas olet hyvä maalaamaan, voit pitää kuvaamataidontunteja, tai jos olet hyvä potkimaan palloa, pääset opettamaan jalkapalloa. Lukiossa toimistotyötaidot ovat avuksi ja hyvä kärsivällisyys sekä halu tehdä töitä nuorten parissa.
Aukiolojat: Ma - to 08:00 - 14:30 ja pe 08:00 - 12:30. Ajat voivat vaihdella eri koulujen välillä.

4. Urheiluopetus

Lasten ikäjakauma: 6 - 13 vuotta
Miten voit auttaa vapaaehtoisena?

Liikunnankehittämisprojeksissa teet töitä paikallisessa peruskoulussa, pääasiassa urheilun parissa. Kouluilla ei yleensä ole urheiluopetukseen tarkoitettua välineistöä ja vapaaehtoisena pääsetkin käyttämään mielikuvitustasi aktivoidaksesi lapset. Yhden päivän aikana pidät noin 1-3 oppituntia. Muun ajan autat opettajia. Projekti sopii lapsista ja urheilusta kiinnostuneille. Aukioloajat vaihtelevat 08:00 - 14:30 välillä.

Lähetä sivu PDF-muodossa

Majoitus

siaaliprojektiemme aikana asumisvaihtoehtoja on kaksi: Volunteer House tai Homestay. Homestay vaihtoehdon valitessasi asut paikallisessa perheessä, jossa jaat huoneen toisen vapaaehtoisen kanssa. Halutessasi voidaan sinulle järjestää myös oma huone erillistä maksua vastaan. Perheen kanssa asuessasi pääset todella lähelle paikallista arkea ja osaksi heidän elämäänsä.

Vapaaehtoisten asuntola sijaitsee Observatoryn alueella, joka on yleensä hyvin lähellä myös projekteja joissa työskennellään. Yleensä kaikki koulut ja esikoulut sijaitsevat kaupungissa niin, että vapaaehtoisten asuntola on paras ja kätevin vaihtoehto. Myös projektien henkilökunta asuu näissä asuntoloissa Kapkaupungissa.

Observatory Guesthouse:

Observatory tai "Obs" kuten paikalliset sitä kutsuvat, sijaitsee kaupungin boheemilla alueella ja noin 15 minuutin päässä keskustasta. Tämä kaupunginosa on parin kilometrin päässä Kapkaupungin yliopistosta ja houkuttelee paljon nuoria. Täältä löydät lukuisia ravintoloita, kahviloita ja live-musiikkia iltaisin. Obs oli Apartheid aikana yksi harvoista alueista, jossa kaikki ihmiset saivat asua yhdessä samalla alueella eri taustoistaan huolimatta.

Olen niin kiitollinen kaikesta mitä olen saanut kokea! "I came to change cape town, but cape town changed me"

Alicia // Vapaaehtoistyö Etelä-Afrikassa

Miksi valita Vapaaehtoistyö Etelä-Afrikassa GoXplore?

Viisumi

Saavuttaessa maahan saat rajalta 90 päivän turistiviisumin. Viisumi on ilmainen ja sitä ei tarvitse hakea etukäteen. Passin tulee olla voimassa 30 päiväämatkasi jälkeen, ja passista tulee löytyä kaksi tyhjää sivua viranomaisten merkintöjä varten. Suosittelemme, että projektisi jälkeen käytät mahdollisuutta matkustaa Etelä-Afrikassa. Annamme mielellämme vinkkejä ja neuvoja.

HUOM!
Jos viivyt maassa pidempään kuin mitä rajalta saatu viisumi oikeuttaa, voit saada maahan matkustuskiellon. Matkustuskielto on voimassa 1-5 vuotta. Ennen tästä tilanteesta selvisi sakoilla. Viisumin voimassaoloaikaa on mahdollista jatkaa, mutta tee se hyvissä ajoin. http://www.finland.org.za/public/default.aspx?nodeid=36365&contentlan=1&culture=fi-FI

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Lähdöt

Lähtöjä on ympäri vuoden. Tervetulotilaisuudet pidetään Kapkaupungissa kuun 1. ja 3. maanantaina. Ensimmäinen yö majoitutaan yhteistyökumppanimme Lodgessa ja sisältyy hintaan.

Saapuminen projektiin sunnuntaisin ja lähdöt takaisin kotiin lauantaisin, lentoajoilla ei ole väliä.

Aloituspäivät 2018
Esikoulu ja lastenkoti -projektit

Tammikuu14, 21, 28
Helmikuu04, 11, 25
Maaliskuu04, 11, 25
Huhtikuu08, 15, 22
Toukokuu06, 17, 27
Kesäkuu03, 10, 24
Heinäkuu01, 08, 15
Elokuu05, 12, 19
Syyskuu02, 09, 16
Lokakuu07, 14, 28
Marraskuu04, 18
Joulukuun/a

Koulut ja urheiluopetus

Tammikuu14, 21, 28
Helmikuu4, 11 , 25
Maaliskuu4, 11**, n/a
Huhtikuun/a, 15, 22
Toukokuu6 , 17, 27
Kesäkuu3** , n/a, n/a
Heinäkuun/a , n/a , n/a
Elokuu5 , 12 , 19
Syyskuu2** , n/a , n/a
Lokakuu7 , 14 , 28
Marraskuu4** , n/a
Joulukuun/a


** päivämäärä: max 3 viikon sijoitus projektiin koulujen lomien takia
n/a päivämäärä: ei mahdollisuutta aloitukseen, koulut ovat kiinni
Jos haluat välttämättä ottaa osaa projekteihin koulujen kiinnioloaikana, voit yhdistellä haluamasi projektin vaikkapa esikouluprojektiin, jolloin voit olla kahdessa eri kohteessa.


Info-tilaisuus Kapkaupungissa

Orientaatiotilaisuus pidetään maanantaina yhteistyökumppanimme tiloissa Kapkaupungissa. Henkilökuntamme kertoo maan kulttuurista, historiasta ja tarkempia tietoja ajastasi Afrikassa. Koska Kapkaupunkiin saavutaan sunnuntaina, yöpyvät kaikki vapaaehtoistyönkijät ensimmäisen yön partnerimme Lodgessa. Majoitus sisältyy hintaan ja me hoidamme varausten tekemisen.

Saapuminen: Lentokentältä on kuljetus Lodgeen, joka sijaitsee keskustan tuntumassa. Täällä on aikaa rentoutua, käydä uimassa tai vaan nauttia auringosta. Ruokailut eivät sisälly majoituksen hintaan, mutta lähellä on mukava kahvila, josta voi käydä hakemassa aterioita.

Orientaatiotilaisuus: Hyvien yöunien jälkeen tapaat yhteistyökumppanimme. Käytte kaupunkikierroksella Kapkaupungissa. Pääset näkemään mielenkiintoisia kulttuurinähtävyyksiä ja historiallisia paikkoja, ravintoloita, ja postitoimiston, hyvä tietää missä se sijaitsee. Saat ensimmäisen kosketuksen Kapkaupungin asukkaisiin ja tunnet eteläafrikkaisen kulttuurin sykkeen. Kaupunkikierroksen jälkeen osallistutaan pakolliseen tiedoitustilaisuuteen. Saat tervetulopaketin, joka sisältää paljon tärkeää tietoa alkavasta seikkailustasi ja kuinka sopeutua afrikkalaiseen elämäntyyliin. Tietysti voit myös kysyä itse mieltäsi askarruttavista asioista. Lisäki saat tietoa miten matkustaa maassa turvallisesti.

Vapaaehtoisia retkiä lähialueille

2 päivän retki: Wildlife Safari Tour
3 päivän retki: Big 5 & Bungy Tour
3 päivän retki: Cape Point & Wildlife Safari Tour
1 päivän retki: Ultimate Cape Point Tour
1 päivän retki: Shark Cage Diving

Pääset muiden vapaaehtoisten kanssa mukaan retkille lähialueille. Retkiä on myös helppo itse järjestää esimerkiksi paikallisille viinitiloille. Jos haluat osallistua, suosittelemme että varaus retkille tehdään ennen projektin alkua. Erilliset aikataulut saatavilla pyydettäessä.

Hinnat

Hinta
2 viikon projekti 690
3 viikon projekti 800
4 viikon projekti 920
6 viikon projekti 1140
8 viikon projekti 1290
10 viikon projekti 1540
12 viikon projekti 1695

(Hinnat voimassa 30.12.2018 saakka)

Hintaan sisältyy:


Meno-paluu lentolippu Kapkaupunkiin maksaa noin 700 - 800 euroa sis. verot.

Urheiluohjelmissa ruoat sisältyvat ainoastaan ma-pe. Viikonloppuisin huolehdit ruokailuista itse.

HUOM! Lastenkodissa minimiaika on 4 viikkoa.

LENTO

On tärkeää, että saat varausvahvistuksen koskien valitsemaasi vapaaehtoisprojektia ennen kuin varaat lentosi. Ota meihin lisäksi yhteyttä, jos haluat apua lentojen varaamisessa.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Vapaaehtoistyö Etelä-Afrikassa matkakertomukset & blogit

Lue matkablogeja ja -kertomuksia osallistujiltamme
Olen niin kiitollinen kaikesta mitä olen saanut kokea! "I came to change cape town, but cape town changed me"

Alicia // Vapaaehtoistyö Etelä-Afrikassa

Aktiviteetit Etelä-Afrikka

Usein kysyttä

Miten yhteydenpito kotiin onnistuu?

Yhteistyökumppanimme neuvoo mistä hankkia SIM-kortti. Muista ottaa mukaan kännykkä, joka ei ole lukittu tietylle operaattorille.

Tarvitsenko rokotuksia?

Ole yhteydessä terveyskeskukseen. Useimmiten tarvitaan keltakuume, jäykkäkouristus, kolera ja hepatiitti A+B.

Tarvitsenko matkavakuutuksen?

Kyllä! Vakuutus on pakollinen. GoXplore myy matkavakuutusta, joka kattaa vapaaehtoistyöskentelyn. Lue lisää matkavakuutuksesta.

Lähetä sivu PDF-muodossa Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Alkuun » Maa » Etelä-Afrikka » Vapaaehtoistyö Etelä-Afrikassa

Viimeisimmät uutiset: