​GoXplore Finland Oy on hakeutunut konkurssiin 20.04.2020

Sisäänkirjautuminen

Yhteisöprojektit Afrikassa

Monien mielestä Etelä-Afrikka on täydellinen kohde ensikertalaiselle kohdata Afrikka ja GoXplore on samaa mieltä. Meillä on paljon projekteja, joissa tarvitaan apuasi.

Lue lisää

Ota yhteyttä Saara

Vapaaehtoistyö Etelä-Afrikassa

Faktoja Vapaaehtoistyö Etelä-Afrikassa
Alkaen EUR 635
Sopii18 - 60 vuotiaille
Edellytyksetei vaatimuksia
PituusVähintään 2 viikkoa / 4 viikkoa lastenkodissa
SaapumispaikkaCape Town
Pitäsi tilataVähintään 3-4 kuukautta ennen suunniteltua lähtöä
VapaaehtoistyöOpetusVapaaehtoistyötä lasten kanssa

Etelä-Afrikka on koko ajan suositumpi matkakohde ja maalla onkin todella paljon annettavaa matkailijalle. Monet vapaaehtoisprojektimme Etelä-Afrikasssa sijoittuvat kouluihin, lastenkoteihin tai urheilun pariin. Pääset mukaan opettamaan, leikkimään lasten kanssa, rakentamaan leikkipaikkoja ja avustamaan vaikkapa jalkapalloharjoituksissa. Monilla kouluilla ja lastenkodeilla ei ole varaa palkata tarpeeksi vakituista henkilökuntaa, joten vapaaehtoisten tarjoama apu on todella tärkeää.

GoXplore työskentelee voittoa tavoittelemattoman organisaation kanssa Etelä-Afrikassa. Yhteistyökumppanimme on erikoistunut auttamaan nuoria. Meillä on Kapkaupungin ympäristössä monia mielenkiintoisia projekteja ja oleskelusi ajan asut joko paikallisen perheen luona tai vapaaehtoisten talossa. Kiinnostuksen kohteesi määrittelee mihin projektiin sijoitut. Työskentely vapaaehtoisena takaa ainutlaatuisen kokemuksen ja opit tuntemaan maan aivan eri tavalla kuin tavallinen turisti.

Vapaa-ajallasi sinun on mahdollista tutustua turvallisesti mahtavaan Kapkaupunkiin. Yhteistyökumppanimme kautta sinun on myös mahdollista varata erilaisia ja eri pituisia retkiä lähialueille. Projekteissa on samaan aikaan muitakin vapaaehtoisia ympäri maailmaa ja saat helposti uusia ystäviä, joiden kanssa tutkia maata tarkemmin. Paikan päällä viimeistään huomaat, että kannattaa ottaa ajasta Etelä-Afrikassa kaikki irti, nähdä ja kokea mahdollisimman paljon.

Kapkaupunkiin saavuttaessa pidetään tiedotustilaisuus, maanantaina. Yhdessä muiden osallistujien kanssa saat hyvän käsityksen etelä-afrikkalaisesta elämästä ja kulttuurista. Tiedotustilaisuuden jälkeen lähdetään projektialueelle. Valitset itse kuinka haluat asua projektin aikana. Joko huoltajaperheessä tai vierasmajassa. Jos haluat kokea jotain ainutlaatuista ja samalla auttaa niitä jotka todella tarvitsevat apuasi, on projekti Etelä-Afrikassa sinua varten.

Varausprosessi > lähtö

Kun olet tehnyt varauksen sivujemme kautta, saat saman tien itsellesi varausvahvistuksen ja ohjeet kuinka toimia seuraavaksi. Hakulomakkeisiin listaat minkälaiseen projektiin haluaisit ottaa osaa, kuinka pitkäksi aikaa ja milloin. Lopullinen vahvistus projektin sisällöstä ja sijoituksestasi tulee noin kuukautta ennen lähtöä. Kaikille pystytään yleensä takaamaan toiveita vastaava projekti. Tehtävät saattavat hieman vaihdella taustasi ja kokemuksesi mukaan.

Epäilyttääkö matkalle lähteminen ja varauksen tekeminen koronaviruksen takia? Toistaiseksi voimassa olevan tilanteen takia annamme sinulle tarvittaessa mahdollisuuden peruuttaa tehty varaus kuluitta vielä 24h ennen matkalle lähtöä. Lue lisää aiheestä tästä.

Kuka voi osallistua projekteihimme?

Sinun tulee olla 18 vuotta täyttänyt osallistuaksesi ohjelmaan. On tärkeää olla avoimin mielin, joustava ja sitoutunut työtehtäviin. Hyvä englanninkielentaito on plussaa, koska kaikki kommunikointi tapahtuu englanniksi.


Haluan varata! Minulla on kysyttävää
Sanoilla en edes kykene kuvailemaan niitä kaikista arvokkaimpia ja rakkaimpia kokemuksia, ne täytyy vain tuntea. South Africa you will be always in my heart and I miss you so much <3

Katariina // Vapaaehtoistyö Etelä-Afrikassa

Projekti

Aikasi Etelä-Afrikassa on ainutlaatuinen, ja haluammekin taata, että sijoitut oikeaan projektiin. Projektin tulee myös vastata omia odotuksiasi. Varausvaiheessa voit jo valita ikäryhmän sekä ohjelman, jossa haluat olla mukana.

Klikkaa tästä saadaksesi vastauksia tärkeisiin kysymyksiin vapaaehtoistyöstä Kapkaupungissa. Alla olevista vapaaehtoisprojekteista voit valita mieleisesi vaihtoehdon. Ainoastaan ensimmäinen vaihtoehto Medical Programme vaatii aiempaa koulutusta / ammattitaitoa, jotta voit ottaa siihen osaa.

MEDICAL PROGRAMME

Yksityiset sairaalat Kapkaupungissa ovat moderneja ja vastaavat eurooppalaisia standardeja. Paikalla on paljon koulutettuja lääkäreitä ja sairaanhoitajia auttamassa potilaita. Valitettavasti yksityinen sairaala on todella kallis ja näin ollen ei mahdollinen kaikille halukkaille. Loput kansalaisista käyttää ja tyytyy julkisiin palveluihin, koska nämä ovat edullisempia vaikka palvelu ei ihan samaa tasoa yksityisten kanssa olekaan.

Valtion laitokset ovat aina aliedustettuina, ja tarvittavaa rahoitusta ei ole riittävästi, jotta työntekijät voivat selviytyä päivittäin suuresta määrästä potilaita. Siksi on suurta tarvetta vapaaehtoisille, jotka ovat tärkeässä asemassa toiminnassa. Ylimääräinen apu auttaa henkilöstöä ja vähentää potilaiden odotusaikoja. Vapaaehtoisena, sinut sijoitetaan julkisiin sairaaloihin ja klinikoille, joissa ei suoriteta mitään leikkaustoimenpiteitä eivätkä potilaat ole yön yli hoidossa. Tähän projektiin osallistuaksesi sinulla tulisi olla alan koulutus tai ainakin osa opinnoista suoritettuna.

Mitä teet vapaaehtoisena?

Jotta näette tarkemmin mitä projekti pitää sisällään: Lue lisää tästä.

PRIMARY CHILDCARE KINDERGARTEN:

Päiväkodissa opetus
Lasten ikäjakauma:
1 - 6 vuotta.

Miten voit auttaa vapaaehtoisena?

Lapset ovat hoidossa päiväsaikaan ja haetaan sitten iltapäivällä kotiin. Aivan kuten täällä kotonakin. Tavallisten lastenhoitotehtävien lisäksi pääset auttamaan ruoanlaitossa. Päiväkodeilla ei ole kovinkaan suuria resursseja, joten apusi on korvaamatonta.

Aukioloajat: 08:00 - 13:00. Ajat voivat vaihdella eri päivähoitopaikkojen välillä. Lapset ovat päiväunilla yleensä klo 12:30 - 14:00 välisen ajan, joten työntekijänä voit päättää haluatko pitää tuolloin lounastauon ja jatkaa klo 14:00 - 16:00 lasten kanssa. Muussa tapauksessa työpäiväsi loppuu jo päiväunien jälkeen.


PRIMARY SCHOOL TEACHING/EDUCATION:

Peruskoulussa opetus
Lasten ikäjakauma: 6 -13 vuotta

Miten voit auttaa vapaaehtoisena?

Täällä pääset mukaan ja voit keskittyä aiheisiin, joista itse olet kiinnostunut. Jos esimerkiksi osaat tanssia, voit pitää tanssitunteja, jos taas olet hyvä maalaamaan, voit pitää kuvaamataidontunteja, tai jos olet hyvä potkimaan palloa, pääset opettamaan jalkapalloa. Lisäksi olet opettajien apuna luokkahuoneissa. Halu työntekoon lasten parissa on välttämätöntä.

Aukiolojat: Ma - to 08:00 - 14:30 ja pe 08:00 - 12:30. Ajat voivat vaihdella eri koulujen välillä. Jos sijoitut kouluun, jossa suurin osa lapsista ja opettajista ovat muslimeja, koulu loppuu perjantaisin jo klo 12:30.

SPORTS / PHYSICAL EDUCATION:

Liikunnan opetus peruskoulussa
Lasten ikäjakauma: 6 - 13 vuotta

Miten voit auttaa vapaaehtoisena?

Liikunnankehittämisprojektissa teet töitä paikallisessa peruskoulussa, pääasiassa urheilun parissa. Kouluilla ei yleensä ole urheiluopetukseen tarkoitettua välineistöä ja vapaaehtoisena pääsetkin käyttämään mielikuvitustasi aktivoidaksesi lapset. Yhden päivän aikana pidät noin 1-3 oppituntia. Muun ajan autat opettajia. Projekti sopii lapsista ja urheilusta kiinnostuneille. Koulun aukioloaika on yleensä klo 08:00 - 14:30 välillä. Jos sijoitut kouluun, jossa suurin osa lapsista ja opettajista ovat muslimeja, koulu loppuu tuolloin aina perjantaisin jo klo 12:30.

Lähetä sivu PDF-muodossa

Majoitus

Sosiaaliprojektiemme aikana asumisvaihtoehtoja on kaksi: Volunteer House tai Homestay. Homestay vaihtoehdon valitessasi asut paikallisessa perheessä, jossa jaat huoneen toisen vapaaehtoisen kanssa. Halutessasi voidaan sinulle järjestää myös oma huone erillistä maksua vastaan. Perheen kanssa asuessasi pääset todella lähelle paikallista arkea ja osaksi heidän elämäänsä.

Vapaaehtoisten asuntola sijaitsee Observatoryn alueella, joka on yleensä hyvin lähellä myös projekteja joissa työskennellään. Yleensä kaikki koulut ja esikoulut sijaitsevat kaupungissa niin, että vapaaehtoisten asuntola on paras ja kätevin vaihtoehto. Myös projektien henkilökunta asuu näissä asuntoloissa Kapkaupungissa.

Observatory Guesthouse:

Observatory tai "Obs" kuten paikalliset sitä kutsuvat, sijaitsee kaupungin boheemilla alueella ja noin 15 minuutin päässä keskustasta. Tämä kaupunginosa on parin kilometrin päässä Kapkaupungin yliopistosta ja houkuttelee paljon nuoria. Täältä löydät lukuisia ravintoloita, kahviloita ja live-musiikkia iltaisin. Obs oli Apartheid aikana yksi harvoista alueista, jossa kaikki ihmiset saivat asua yhdessä samalla alueella eri taustoistaan huolimatta.

Nettiyhteydet
Kummassakin majoitusvaihtoehdossa sinulla on WiFi käytössä pientä korvausta vastaan. 100 Randin korvausta vastaan / kk (noin 6 euroa) sinulla on käytössä nettiyhteys. Muista kuitenkin, että yhteydet eivät toimi missään ihan samaan tapaan ja yhtä saumattomasti kuin täällä Suomessa. Perheen luona majoittuessasi summa saattaa olla alle tuon 100 Randin, jos preheessä majoittuu muitakin samaan aikaan. Nettikahviloita on vaihtoehtoisesti hyvin ympäri kaupunkia ja voit myös ostaa paikallisen SIM-kortin ja netin käyttö onnistuu tätäkin kautta.

Uber-Taxi & Uber-Eats
Uberista on tullut erittäin suosittu myös Kapkaupungissa, nyt on olemassa myös ruokailuun liittyvä Uber Eats. Voit helposti tilata ruokaa sovelluksestasi ja saada sen toimittamaan tilaukset 20-30 minuutin sisällä päivinä, jolloin sinulla ei ole ruokaa mukana tai tarjolla projektista. Monet ihmiset hyödyntävät tätä sovellusta, joka on uskomattoman kätevä. Jos et halua Uber Appia, voit tietysti tehdä ostoksia, kokata ja syödä perheessä / hostelilla myös viikonloppuisin. Uber toimii samaan tapaan täällä kuin muuallakin ja on kätevä yhteiskyyti, kun sitä tarvitset. Uber kyydit maksavat noin 40 € 3 viikossa, jos sinulla on pidempi matka koululle / esikoululle. Uber Appin saat ladattua älypuhelimellesi.

Olen niin kiitollinen kaikesta mitä olen saanut kokea! "I came to change cape town, but cape town changed me"

Alicia // Vapaaehtoistyö Etelä-Afrikassa

Miksi valita Vapaaehtoistyö Etelä-Afrikassa GoXplore?

Viisumi

Saavuttaessa maahan saat rajalta 90 päivän turistiviisumin. Viisumi on ilmainen ja sitä ei tarvitse hakea etukäteen. Passin tulee olla voimassa 6kk matkasi jälkeen, ja passista tulee löytyä kaksi tyhjää sivua viranomaisten merkintöjä varten. Suosittelemme, että projektisi jälkeen käytät mahdollisuutta matkustaa Etelä-Afrikassa. Annamme mielellämme vinkkejä ja neuvoja. Huomioi että viisumin hakeminen on aina hakijan omalla vastuulla ja meidän antama ohjeistus tiivistettynä suuntaa antava. Säädöksiin saattaa tulla muutoksia, jotka viisumin hakija itse on velvollinen tarkistamaan.

HUOM!
Jos viivyt maassa pidempään kuin mitä rajalta saatu viisumi oikeuttaa, voit saada maahan matkustuskiellon. Matkustuskielto on voimassa 1-5 vuotta. Viisumin voimassaoloaikaa on mahdollista jatkaa, mutta tee se hyvissä ajoin. http://www.finland.org.za/public/default.aspx?nodeid=36365&contentlan=1&culture=fi-FI

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Lähdöt

Vuonna 2020 lähtöjä ja projektien aloituspäiviä on ympäri vuoden. Tervetulotilaisuudet pidetään Kapkaupungissa aina maanantaisin, joten saapumisen tulisi olla edellisenä päivänä sunnuntaina. Ensimmäinen yö majoitutaan yhteistyökumppanimme Lodgessa ja sisältyy hintaan. Jos olet valinnut itsellesi isäntäperheen, siirryt perheeseen ensimmäisen yön jälkeen. Saapuminen projektiin on aina sunnuntaisin. Projektiaika loppuu ja lähtö takaisin kotiin tapahtuu lauantaisin. Kapkaupunkiin saapumiseen tai lähtemiseen liittyen lentoajoilla ei ole väliä. Lentokenttäkuljetus onnistuu siis kellonajasta riippumatta.

Huomioi koulujen ja päiväkotien loma-ajat:
15.12. - 15.1. välisenä aikana.

* 8, maaliskuuta
* 31. toukokuuta
* 6. syyskuuta
* 15. marraskuuta

* päivämäärä yllä: max 2 viikon sijoitus projektiin koulujen lomien takia. Jos haluat välttämättä ottaa osaa projekteihin koulujen kiinnioloaikana, voit yhdistellä haluamasi projektin vaikkapa esikouluprojektiin, jolloin voit olla kahdessa eri kohteessa.

Info-tilaisuus Kapkaupungissa

Orientaatiotilaisuus pidetään maanantaina yhteistyökumppanimme tiloissa Kapkaupungissa. Henkilökuntamme kertoo maan kulttuurista, historiasta ja tarkempia tietoja ajastasi Afrikassa. Koska Kapkaupunkiin saavutaan sunnuntaina, yöpyvät kaikki vapaaehtoistyöntekijät ensimmäisen yön partnerimme Lodgessa. Majoitus sisältyy hintaan ja me hoidamme varausten tekemisen.

Saapuminen: Lentokentältä on kuljetus Lodgeen, joka sijaitsee keskustan tuntumassa. Sinua ollaan kentällä vastassa oman nimiyltin kanssa. Ensimmäisenä päiävänä on aikaa rentoutua, käydä uimassa tai vaan nauttia auringosta. Ruokailut eivät sisälly majoituksen hintaan, mutta lähellä on mukava kahvila, josta voi käydä hakemassa aterioita.

Orientaatiotilaisuus: Hyvien yöunien jälkeen tapaat yhteistyökumppanimme. Käytte kaupunkikierroksella Kapkaupungissa. Pääset näkemään mielenkiintoisia kulttuurinähtävyyksiä ja historiallisia paikkoja, ravintoloita, ja postitoimiston, hyvä tietää missä se sijaitsee. Saat ensimmäisen kosketuksen Kapkaupungin asukkaisiin ja tunnet eteläafrikkaisen kulttuurin sykkeen. Kaupunkikierroksen jälkeen osallistutaan yhteiseen infotilaisuuteen. Saat tervetulopaketin, joka sisältää paljon tärkeää tietoa alkavasta seikkailustasi ja kuinka sopeutua afrikkalaiseen elämäntyyliin. Tietysti voit myös kysyä itse mieltäsi askarruttavista asioista. Lisäksi saat tietoa miten matkustaa maassa turvallisesti.


Hinnat

Aloituspäivät 2020 Hinta
2 weeks 635
3 weeks 760
4 weeks 925
5 weeks 1050
6 weeks 1190
7 weeks 1280
8 weeks 1395
10 weeks 1685
12 weeks 1860

(Hinnat voimassa 30.12.2020 saakka)

Hintaan sisältyy:

*) Urheiluopetus-projektissa ruoat sisältyvat ainoastaan ma-pe. Viikonloppuisin huolehdit ruokailuista itse.
*) OBS Guesthouse: aamiainen ja päivällinen ma - pe välisenä aikana. Lounas ei kuulu arki/työpäivinä. Aamiainen on Self Service ja päivällinen paikallisessa ravintolassa.
*) Isäntäperheen luona: kaikki ruokailut kuuluvat sinulle automaattisesti. Yleensä lounas on perheen äidin tekemät eväät ja päivällinen paikallista kotiruokaa.

HUOM! Lastenkodissa minimiaika on 4 viikkoa.


LENNOT

On tärkeää, että saat varausvahvistuksen koskien valitsemaasi vapaaehtoisprojektia ennen kuin varaat lentosi. Ota meihin lisäksi yhteyttä, jos haluat apua lentojen varaamisessa. Meno-paluu lentolippu Kapkaupunkiin maksaa noin 700 - 800 euroa sis. verot.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Vapaaehtoistyö Etelä-Afrikassa matkakertomukset & blogit

Lue matkablogeja ja -kertomuksia osallistujiltamme
Minulla aivan upea reissu ja rakastuin täysin minun isäntäperheeseen ja projektiin. Olen erittäin iloinen että lähdin vapaaehtoiseksi Etelä-Afrikkaan.

Jekaterina // Vapaaehtoistyö Etelä-Afrikassa

Aktiviteetit Etelä-Afrikka

Usein kysyttä

Miten yhteydenpito kotiin onnistuu?

Yhteistyökumppanimme neuvoo mistä hankkia SIM-kortti. Muista ottaa mukaan kännykkä, joka ei ole lukittu tietylle operaattorille. Nettikahviloita on aika hyvin tarjolla, joten lyhyemmän aikaa saatat hyvin pärjätä myös ilman paikallista numeroa.

Tarvitsenko rokotuksia?

Ole yhteydessä terveyskeskukseen. Kaikki kansallisen rokotusohjelmamme rokotukset tulisi olla voimassa. Joskus esim. viisumia varten saatetaan tarvita keltakuumerokote. Jäykkäkouristus, kolera ja hepatiitti A+B saattavat olla tarpeen projektin sijannista riippuen. Lue lisää: https://www.rokote.fi/

Tarvitsenko matkavakuutuksen?

Kyllä! Matkavakuutus on pakollinen. Ota meihin yhteyttä, niin me GoXplorella voimme suositella sinulle matkavakuutusta.

Pyykinpesupalvelut?

Doctor Wash hoitaa pyykit puolestasi. Yhteistyökumppanimme antaa sinulle yrityksen numeron ja WhatsApp viestillä saat pyykkisi haettua & pesetettyä kätevästi. Palvelun hinta on noin 4€ / viikko.

Lähetä sivu PDF-muodossa Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Alkuun » Maa » Etelä-Afrikka » Vapaaehtoistyö Etelä-Afrikassa

Emilia M tilasi Work & Travel Uusi-Seelanti All Set ohjelmamme 800 tuntia sitten. Sopisiko tämä matka sinulle??!