Sisäänkirjautuminen ​Australian MUST HAVE sovellukset

Yhteisöprojektit Afrikassa

Monien mielestä Etelä-Afrikka on täydellinen kohde ensikertalaiselle kohdata Afrikka ja GoXplore on samaa mieltä. Meillä on paljon projekteja, joissa tarvitaan apuasi.

Lue lisää

Ota yhteyttä Saara

Vapaaehtoistyö Etelä-Afrikassa

Faktoja Vapaaehtoistyö Etelä-Afrikassa
Alkaen EUR 590
Sopii18 - 60 vuotiaille
Edellytyksetei vaatimuksia
PituusVähintään 2 viikkoa / 4 viikkoa lastenkodissa
SaapumispaikkaCape Town
Pitäsi tilataVähintään 3-4 kuukautta ennen suunniteltua lähtöä
VapaaehtoistyöOpetusVapaaehtoistyötä lasten kanssa

Etelä-Afrikka on koko ajan suositumpi matkakohde ja maalla onkin todella paljon annettavaa matkailijalle. Monet vapaaehtoisprojektimme Etelä-Afrikasssa sijoittuvat kouluihin, lastenkoteihin tai urheilun pariin. Pääset mukaan opettamaan, leikkimään lasten kanssa, rakentamaan leikkipaikkoja ja avustamaan vaikkapa jalkapalloharjoituksissa. Monilla kouluilla ja lastenkodeilla ei ole varaa palkata tarpeeksi vakituista henkilökuntaa, joten vapaaehtoisten tarjoama apu on todella tärkeää.

GoXplore työskentelee voittoa tavoittelemattoman organisaation kanssa Etelä-Afrikassa. Yhteistyökumppanimme on erikoistunut auttamaan nuoria. Meillä on Kapkaupungin ympäristössä monia mielenkiintoisia projekteja ja oleskelusi ajan asut joko paikallisen perheen luona tai vapaaehtoisten talossa. Kiinnostuksen kohteesi määrittelee mihin projektiin sijoitut. Työskentely vapaaehtoisena takaa ainutlaatuisen kokemuksen ja opit tuntemaan maan aivan eri tavalla kuin tavallinen turisti.

Vapaa-ajallasi sinun on mahdollista tutustua turvallisesti mahtavaan Kapkaupunkiin. Yhteistyökumppanimme kautta sinun on myös mahdollista varata erilaisia ja eri pituisia retkiä lähialueille. Projekteissa on samaan aikaan muitakin vapaaehtoisia ympäri maailmaa ja saat helposti uusia ystäviä, joiden kanssa tutkia maata tarkemmin. Paikan päällä viimeistään huomaat, että kannattaa ottaa ajasta Etelä-Afrikassa kaikki irti, nähdä ja kokea mahdollisimman paljon.

Kapkaupunkiin saavuttaessa pidetään tiedotustilaisuus, maanantaina. Yhdessä muiden osallistujien kanssa saat hyvän käsityksen etelä-afrikkalaisesta elämästä ja kulttuurista. Tiedotustilaisuuden jälkeen lähdetään projektialueelle. Valitset itse kuinka haluat asua projektin aikana. Joko huoltajaperheessä tai vierasmajassa. Jos haluat kokea jotain ainutlaatuista ja samalla auttaa niitä jotka todella tarvitsevat apuasi, on projekti Etelä-Afrikassa sinua varten.

Varausprosessi > lähtö

Kun olet tehnyt varauksen sivujemme kautta, saat saman tien itsellesi varausvahvistuksen ja ohjeet kuinka toimia seuraavaksi. Hakulomakkeisiin listaat minkälaiseen projektiin haluaisit ottaa osaa, kuinka pitkäksi aikaa ja milloin. Lopullinen vahvistus projektin sisällöstä ja sijoituksestasi tulee noin kuukautta ennen lähtöä. Kaikille pystytään yleensä takaamaan toiveita vastaava projekti. Tehtävät saattavat hieman vaihdella taustasi ja kokemuksesi mukaan.

Kuka voi osallistua projekteihimme?

Sinun tulee olla 18 vuotta täyttänyt osallistuaksesi ohjelmaan. On tärkeää olla avoimin mielin, joustava ja sitoutunut työtehtäviin. Hyvä englanninkielentaito on plussaa, koska kaikki kommunikointi tapahtuu englanniksi.


Haluan varata! Minulla on kysyttävää
Olen niin kiitollinen tästä mahdollisuudesta. Kaipaan sitä joka päivä. Jonain päivänä lähden vielä takaisin! Jokaisella jolla on mahdollisuus, pitäisi lähteä.

Alicia // Vapaaehtoistyö Etelä-Afrikassa

Projekti

Aikasi Etelä-Afrikassa on ainutlaatuinen, ja haluammekin taata, että sijoitut oikeaan projektiin. Projektin tulee myös vastata omia odotuksiasi. Varausvaiheessa voit jo valita ikäryhmän sekä ohjelman, jossa haluat olla mukana.

Klikkaa tästä saadaksesi vastauksia tärkeisiin kysymyksiin vapaaehtoistyöstä Kapkaupungissa.

Alla olevista vapaaehtoisprojekteista voit valita mieleisesi:

Sairaala

Yksityinen sairaala Kapkaupungissa on moderni ja vastaa eurooppalaisia standardeja. Paikalla on paljon koulutettuja lääkäreitä ja sairaanhoitajia auttamassa potilaita. Valitettavasti yksityinen sairaala on todella kallis ja näin ollen ei mahdollinen kaikille halukkaille. Loput kansalaisista käyttää ja tyytyy julkisiin palveluihin, koska nämä ovat edullisempia vaikka palvelu ei ihan samaa tasoa yksityisten kanssa olekaan.

Valtion laitokset ovat aina aliedustettuina, ja tarvittavaa rahoitusta ei ole riittävästi, jotta työntekijät voivat selviytyä päivittäin suuresta määrästä potilaita. Siksi on suurta tarvetta vapaaehtoisille, jotka ovat tärkeässä asemassa toiminnassa. Ylimääräinen apu auttaa henkilöstöä ja vähentää potilaiden odotusaikoja. Vapaaehtoisena, sinut sijoitetaan julkisiin sairaaloihin, joissa ei suoriteta mitään leikkaustoimenpiteitä.

Mitä teet vapaaehtoisena?

Jotta näette tarkemmin mitä projekti pitää sisällään: Lue lisää tästä.

1. Koditottomat lapset (väh. 4 viikkoa)

Lasten ikäjakauma: 0-18 vuotta

1. Tähän kotiin sijoitetaan lapsia, joiden vanhemmat eivät oikeuden päätöksellä pysty huolehtimaan lapsistaan. Tänne päätyvät myös lapset, joilla ei ole elossa olevia vanhempia.

2. Tänne sijoitetaan lapsia, joilla on fyysisiä tai psyykkisiä vaikeuksia. He asuvat eri sijoituspaikoissa ympäri vuorokauden, täällä käyvät henkilökunta ja psykologit sekä vapaaehtoistyöntekijät auttamassa tarvittaessa.

Miten voit auttaa vapaaehtoisena?

Pääset auttamaan erilaisissa asioissa, ja työtehtävät vaihtelevat lasten iän mukaan. Tärkeintä on leikkiä heidän kanssaan, ja siinä samalla opettaa uusia asioita. Autat esimerkiksi läksyjen, pukemisen, ruoanlaiton, nukkumaanmenon, herättelyn ja muiden tuiki tavallisten asioiden kanssa, joita tehdään jokaisessa perheessä. Erona on vain, että lapset asuvat täällä henkilökunnan ja vapaaehtoisten kanssa. Muista, että lapset ovat koulussa aamupäivällä. Työajat vaihtelevat 13:00/14:30 ja 18:00/21:00 välillä. Joulukuussa sijoituspaikkoja on rajoitetusti, koska osa lapsista on sijoitusperheiden luona.

2. Lastenhoitoa

Lasten ikäjakauma: 1 - 6 vuotta. Osa päiväkodeista ottaa ainostaan 3-6 vuotiaita lapsia.

Miten voit auttaa vapaaehtoisena?
Lapset ovat hoidossa päiväsaikaan ja haetaan sitten iltapäivällä kotiin. Aivan kuten täällä kotonakin. Tavallisten lastenhoitotehtävien lisäksi pääset auttamaan ruoanlaitossa. Päiväkodeilla ei ole kovinkaan suuria resursseja, joten apusi on korvaamatonta. Aukioloajat: 07:00 - 17:00. Ajat voivat vaihdella eri hoitopaikkojen välillä.


3. Opetus

Miten voit auttaa vapaaehtoisena?
Lasten ikäjakauma: 6 -13 vuotta
Täällä pääset mukaan ja voit keskittyä aiheisiin, joista itse olet kiinnostunut. Jos esimerkiksi osaat tanssia, voit pitää tanssitunteja, jos taas olet hyvä maalaamaan, voit pitää kuvaamataidontunteja, tai jos olet hyvä potkimaan palloa, pääset opettamaan jalkapalloa. Lisäksi olet opettajien apuna luokkahuoneissa. Halu työntekoon lasten parissa on välttämätöntä.
Aukiolojat: Ma - to 08:00 - 14:30 ja pe 08:00 - 12:30. Ajat voivat vaihdella eri koulujen välillä.
Lasten ikäjakauma: 14 - 18 vuotta
Lukioissa kohtaat täpötäydet luokkahuoneet ja avustat opettajia heidän työssään. Pääset mukaan ja voit keskittyä aiheisiin, joista itse olet kiinnostunut. Jos esimerkiksi osaat tanssia, voit pitää tanssitunteja, jos taas olet hyvä maalaamaan, voit pitää kuvaamataidontunteja, tai jos olet hyvä potkimaan palloa, pääset opettamaan jalkapalloa. Lukiossa toimistotyötaidot ovat avuksi ja hyvä kärsivällisyys sekä halu tehdä töitä nuorten parissa.
Aukiolojat: Ma - to 08:00 - 14:30 ja pe 08:00 - 12:30. Ajat voivat vaihdella eri koulujen välillä.


4. Urheiluopetus

Lasten ikäjakauma: 6 - 13 vuotta


Miten voit auttaa vapaaehtoisena?

Liikunnankehittämisprojektissa teet töitä paikallisessa peruskoulussa, pääasiassa urheilun parissa. Kouluilla ei yleensä ole urheiluopetukseen tarkoitettua välineistöä ja vapaaehtoisena pääsetkin käyttämään mielikuvitustasi aktivoidaksesi lapset. Yhden päivän aikana pidät noin 1-3 oppituntia. Muun ajan autat opettajia. Projekti sopii lapsista ja urheilusta kiinnostuneille. Aukioloajat vaihtelevat 08:00 - 14:30 välillä.

Lähetä sivu PDF-muodossa

Majoitus

Sosiaaliprojektiemme aikana asumisvaihtoehtoja on kaksi: Volunteer House tai Homestay. Homestay vaihtoehdon valitessasi asut paikallisessa perheessä, jossa jaat huoneen toisen vapaaehtoisen kanssa. Halutessasi voidaan sinulle järjestää myös oma huone erillistä maksua vastaan. Perheen kanssa asuessasi pääset todella lähelle paikallista arkea ja osaksi heidän elämäänsä.

Vapaaehtoisten asuntola sijaitsee Observatoryn alueella, joka on yleensä hyvin lähellä myös projekteja joissa työskennellään. Yleensä kaikki koulut ja esikoulut sijaitsevat kaupungissa niin, että vapaaehtoisten asuntola on paras ja kätevin vaihtoehto. Myös projektien henkilökunta asuu näissä asuntoloissa Kapkaupungissa.

Observatory Guesthouse:

Observatory tai "Obs" kuten paikalliset sitä kutsuvat, sijaitsee kaupungin boheemilla alueella ja noin 15 minuutin päässä keskustasta. Tämä kaupunginosa on parin kilometrin päässä Kapkaupungin yliopistosta ja houkuttelee paljon nuoria. Täältä löydät lukuisia ravintoloita, kahviloita ja live-musiikkia iltaisin. Obs oli Apartheid aikana yksi harvoista alueista, jossa kaikki ihmiset saivat asua yhdessä samalla alueella eri taustoistaan huolimatta.

Nettiyhteydet
Kummassakin majoitusvaihtoehdossa sinulla on WiFi käytössä pientä korvausta vastaan. 100 Randin korvausta vastaan / kk (noin 6 euroa) sinulla on käytössä nettiyhteys. Muista kuitenkin, että yhteydet eivät toimi missään ihan samaan tapaan ja yhtä saumattomasti kuin täällä Suomessa. Perheen luona majoittuessasi summa saattaa olla alle tuon 100 Randin, jos preheessä majoittuu muitakin samaan aikaan. Nettikahviloita on vaihtoehtoisesti hyvin ympäri kaupunkia ja voit myös ostaa paikallisen SIM-kortin ja netin käyttö onnistuu tätäkin kautta.

Olen niin kiitollinen kaikesta mitä olen saanut kokea! "I came to change cape town, but cape town changed me"

Alicia // Vapaaehtoistyö Etelä-Afrikassa

Miksi valita Vapaaehtoistyö Etelä-Afrikassa GoXplore?

Viisumi

Saavuttaessa maahan saat rajalta 90 päivän turistiviisumin. Viisumi on ilmainen ja sitä ei tarvitse hakea etukäteen. Passin tulee olla voimassa 6kk matkasi jälkeen, ja passista tulee löytyä kaksi tyhjää sivua viranomaisten merkintöjä varten. Suosittelemme, että projektisi jälkeen käytät mahdollisuutta matkustaa Etelä-Afrikassa. Annamme mielellämme vinkkejä ja neuvoja. Huomioi että viisumin hakeminen on aina hakijan omalla vastuulla ja meidän antama ohjeistus tiivistettynä suuntaa antava. Säädöksiin saattaa tulla muutoksia, jotka viisumin hakija itse on velvollinen tarkistamaan.

HUOM!
Jos viivyt maassa pidempään kuin mitä rajalta saatu viisumi oikeuttaa, voit saada maahan matkustuskiellon. Matkustuskielto on voimassa 1-5 vuotta. Viisumin voimassaoloaikaa on mahdollista jatkaa, mutta tee se hyvissä ajoin. http://www.finland.org.za/public/default.aspx?nodeid=36365&contentlan=1&culture=fi-FI

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Lähdöt

Lähtöjä on ympäri vuoden. Tervetulotilaisuudet pidetään Kapkaupungissa aina maanantaisin, joten saapumisen tulisi olla edellisenä päivänä sunnuntaina. Ensimmäinen yö majoitutaan yhteistyökumppanimme Lodgessa ja sisältyy hintaan. Jos olet valinnut itsellesi isäntäperheen, siirryt perheeseen ensimmäisen yön jälkeen. Saapuminen projektiin sunnuntaisin ja lähdöt takaisin kotiin lauantaisin, lentoajoilla ei ole väliä.

UUTUUS ryhmäaloitukset!
Matkustaa yhdessä ryhmän kanssa, on hieno tapa aloittaa matka toiselle puolelle maailmaa.

Vuoden 2019 aloituspäivät

Esikoulu ja lastenkoti -projektit

Tammikuu13, 20, 27 - ryhmäaloitus 27.1.2019
Helmikuu3, 10, 24 - ryhmäaloitus 24.2.2019
Maaliskuu3, 10, 24
Huhtikuu7, 14, 28
Toukokuu5, 19, 26
Kesäkuu2, 9, 23, 30
Heinäkuu7, 14, 21, 28
Elokuu4, 11, 18, 25
Syyskuu8, 15, 29
Lokakuu6, 13, 27
Marraskuu3, 17
Joulukuun/a


Vuoden 2019 aloituspäivät / koulut ja urheiluopetus

Tammikuu13, 20, 27 - ryhmäaloitus 27.1.2019
Helmikuu3, 10, 24 - ryhmäaloitus 24.2.2019
Maaliskuu3 *
Huhtikuu7, 14, 28
Toukokuu5, 19, 26 *
Kesäkuun/a
Heinäkuu14, 21, 28
Elokuu4, 11, 18, 25
Syyskuu8 *, 29
Lokakuu6, 13, 27
Marraskuu3 *
Joulukuun/a

RYHMÄALOITUS: Koska alkuvuodesta on paljon kiinnostusta lähteä näihin projekteihin, olemme luoneet muutaman ryhmäaloituksen tammi- ja helmikuille. Nämä paikat jaetaan yhdessä Suomen, Ruotsin ja Norjan lähtiöiden kesken. Jos et pääse matkaan juuri näinä päivinä, voimme toki tarkistaa muidenkin kuukausien osalta miten ihmisiä on lähdössä matkaan. Suuri osa asiakkaistamme matkustaa kuitenkin yksin, joten saat samaan aikaan lähtevien yhteystiedot itsellesi ennen matkaan.

Info-tilaisuus Kapkaupungissa

Orientaatiotilaisuus pidetään maanantaina yhteistyökumppanimme tiloissa Kapkaupungissa. Henkilökuntamme kertoo maan kulttuurista, historiasta ja tarkempia tietoja ajastasi Afrikassa. Koska Kapkaupunkiin saavutaan sunnuntaina, yöpyvät kaikki vapaaehtoistyöntekijät ensimmäisen yön partnerimme Lodgessa. Majoitus sisältyy hintaan ja me hoidamme varausten tekemisen.

Saapuminen: Lentokentältä on kuljetus Lodgeen, joka sijaitsee keskustan tuntumassa. Täällä on aikaa rentoutua, käydä uimassa tai vaan nauttia auringosta. Ruokailut eivät sisälly majoituksen hintaan, mutta lähellä on mukava kahvila, josta voi käydä hakemassa aterioita.

Orientaatiotilaisuus: Hyvien yöunien jälkeen tapaat yhteistyökumppanimme. Käytte kaupunkikierroksella Kapkaupungissa. Pääset näkemään mielenkiintoisia kulttuurinähtävyyksiä ja historiallisia paikkoja, ravintoloita, ja postitoimiston, hyvä tietää missä se sijaitsee. Saat ensimmäisen kosketuksen Kapkaupungin asukkaisiin ja tunnet eteläafrikkaisen kulttuurin sykkeen. Kaupunkikierroksen jälkeen osallistutaan pakolliseen tiedotustilaisuuteen. Saat tervetulopaketin, joka sisältää paljon tärkeää tietoa alkavasta seikkailustasi ja kuinka sopeutua afrikkalaiseen elämäntyyliin. Tietysti voit myös kysyä itse mieltäsi askarruttavista asioista. Lisäksi saat tietoa miten matkustaa maassa turvallisesti.

Vapaaehtoisia retkiä lähialueille:

2 päivän retki: Wildlife Safari Tour
3 päivän retki: Big 5 & Bungy Tour
3 päivän retki: Cape Point & Wildlife Safari Tour
1 päivän retki: Ultimate Cape Point Tour
1 päivän retki: Shark Cage Diving

Pääset muiden vapaaehtoisten kanssa mukaan retkille lähialueille. Retkiä on myös helppo itse järjestää esimerkiksi paikallisille viinitiloille. Jos haluat osallistua, suosittelemme että varaus retkille tehdään ennen projektin alkua. Erilliset aikataulut saatavilla pyydettäessä.

Hinnat

Vapaaehtoistyö Etelä-Afrikassa Hinta
2 viikon projekti 590
3 viikon projekti 790
4 viikon projekti 940
6 viikon projekti 1150
8 viikon projekti 1340
10 viikon projekti 1570
12 viikon projekti 1690

(Hinnat voimassa 30.12.2019 saakka)

Hintaan sisältyy:

*) Urheiluopetus-projektissa ruoat sisältyvat ainoastaan ma-pe. Viikonloppuisin huolehdit ruokailuista itse.
*) OBS Guesthouse: aamiainen ja päivällinen ma - pe välisenä aikana. Lounas ei kuulu arki/työpäivinä. Aamiainen on Self Service ja päivällinen paikallisessa ravintolassa.
*) Isäntäperheen luona: kaikki ruokailut kuuluvat sinulle automaattisesti. Yleensä lounas on perheen äidin tekemät eväät ja päivällinen paikallista kotiruokaa.

HUOM! Lastenkodissa minimiaika on 4 viikkoa.


LENNOT

On tärkeää, että saat varausvahvistuksen koskien valitsemaasi vapaaehtoisprojektia ennen kuin varaat lentosi. Ota meihin lisäksi yhteyttä, jos haluat apua lentojen varaamisessa. Meno-paluu lentolippu Kapkaupunkiin maksaa noin 700 - 800 euroa sis. verot.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Vapaaehtoistyö Etelä-Afrikassa matkakertomukset & blogit

Lue matkablogeja ja -kertomuksia osallistujiltamme
Olen niin kiitollinen kaikesta mitä olen saanut kokea! "I came to change cape town, but cape town changed me"

Alicia // Vapaaehtoistyö Etelä-Afrikassa

Aktiviteetit Etelä-Afrikka

Usein kysyttä

Miten yhteydenpito kotiin onnistuu?

Yhteistyökumppanimme neuvoo mistä hankkia SIM-kortti. Muista ottaa mukaan kännykkä, joka ei ole lukittu tietylle operaattorille. Nettikahviloita on aika hyvin tarjolla, joten lyhyemmän aikaa saatat hyvin pärjätä myös ilman paikallista numeroa.

Tarvitsenko rokotuksia?

Ole yhteydessä terveyskeskukseen. Kaikki kansallisen rokotusohjelmamme rokotukset tulisi olla voimassa. Useimmiten tarvitaan keltakuume, jäykkäkouristus, kolera ja hepatiitti A+B. https://www.rokote.fi/

Tarvitsenko matkavakuutuksen?

Kyllä! Vakuutus on pakollinen. Ota meihin yhteyttä, niin me GoXplorella voimme suositella sinulle matkavakuutusta.

Lähetä sivu PDF-muodossa Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Alkuun » Maa » Etelä-Afrikka » Vapaaehtoistyö Etelä-Afrikassa

Viimeisimmät uutiset: Aukioloajat joulun ja uuden vuoden aikaan