Sisäänkirjautuminen

Yhteisöprojektit Ghanassa

Vapaaehtoistyö Ghanassa on ikimuistoinen kokemus. Samalla kun pääset olemaan osana jotain tärkeää projektia, asut paikallisessa perheessä ja näet läheltä millaista arki todellisessa Ghanassa on.

Lue lisää

Ota yhteyttä Saara

Vapaaehtoistyö Ghanassa

Faktoja Vapaaehtoistyö Ghanassa
Alkaen EUR 900
Sopii18 vuotta täyttäneille
EdellytyksetAiempi kokemus edellytyksenä Medical -projekteihin
PituusVähintään 3 viikkoa
Saapumispaikka Kotoka International Airport, Accra
TyötakuuKyllä
PalkkatyöEi
Lähellä eläimiäEi
Pitäsi tilataVähintään 3 kk ennen toivottua aloitusta
VapaaehtoistyöOpetusVapaaehtoistyötä lasten kanssa

Haluatko lähteä muutamaksi viikoksi tai kuukaudeksi vapaaehtoiseksi opettamaan lapsia ja järjestämään heille aktiviteetteja Ghanassa? Auta yhteisöissä, joissa on lapsia ja nuoria, joilla on toimintahäiriöitä. Voit myös työskennellä erilaisten tiedostuskampanjoiden parissa tai vaikkapa sairaaloissa. Tarjolla on paljon haastavia ja koulutuksellisia projekteja, joissa opit valtavasti itsestäsi, mutta myös samalla autat muita, jotka todella tarvitsevat apua. Omasta taustastasi riippumatta, voit osallistua erilaisiin projekteihin. Henkilöitä, joilla ehkä jo on alan koulutusta ja kokemusta, arvostetaan valtavasti. Tärkeintä on auttamisen halu ja jokaiselle tarjotaan tehtäviä aina oman taustansa perusteella.

Kieli ja kulttuuri:
Mielenkiintoisten projektien lisäksi tulet oppimaan myös Ghanan kulttuurista. Pääset seuraamaan läheltä paikallisten ihmisten elämää kun asut paikallisessa perheessä. Vaihtoehtoisesti voit valita vapaaehtoisten asuntolan ja asut muiden ympäri maailmaa tulevien vapaaehtoisten kanssa. Ghanan virallinen kieli on englanti, lisäksi maassa on monia muita afrikkalaisia kieliä, jotka vaihtelevat eri puolilla maata. Akwaaba on sana, jonka varmasti tulet oppimaan ja jota kuulet paljon: tervetuloa.

Saapuminen:
Kun saavut Accraan, haetaan sinut lentokentältä ja tapaat yhteistyökumppanimme. Asut ensimmäiset tutustumispäivät Accrassa Pink Hostellissa. Ensimmäisten päivien jälkeen matkaat eteenpäin kylään/kaupunkiin, jonne olet saanut vapaaehtoisprojektin sijoituspaikkasi. Nämä ensimmäiset päivät maassa ovat tärkeät, jotta voit sopeutua uuteen kulttuuriin, joka on todella erilainen kuin mihin olet tottunut täällä Suomessa. Opit paikallisista traditioista ja pääset keskutelemaan muiden vapaaehtoisten kanssa. Tämä auttaa sinua ymmärtämään paremmin ihmisiä ja tilanteita matkasi aikana Ghanassa.

Kuka voi ottaa osaa projekteihin?
Tähän ohjelmaan osallistuaksesi, sinun tulisi olla täysi-ikäinen eli täyttänyt 18 vuotta. Olet avoin, luotettava, joustava ja positiivisella asenteella liikkellä. Englannin kielen taitosi on hyvä, tämä on kieli jolla tulet työskentelemään aikanasi päivittäin Ghanassa. Kaikilta, jotka ottavat osaa GoXploren vapaaehtoisprojekteihin, vaaditaan rikostaustaote, joka haetaan poliisilta englanniksi. Tämä ei saa olla 3kk vanhempi, saat ohjeet meiltä kuinka ja milloin haet otetta itsellesi.

Epäilyttääkö matkalle lähteminen ja varauksen tekeminen koronaviruksen takia? Toistaiseksi voimassa olevan tilanteen takia annamme sinulle tarvittaessa mahdollisuuden peruuttaa tehty varaus kuluitta vielä 24h ennen matkalle lähtöä. Lue lisää aiheestä tästä.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää
Olin muutaman kuukauden reissusta töissä lastenkodissa 5 viikkoa. Nämä viikot olivat aivan sanoin kuvailematon kokemus, jota voin suositella kaikille. Ihmiset kylässä jossa asuin ja koko maassa, olivat todella ystävällisiä ja tunsin itseni niin tervetulleeksi. Pääsin osaksi aivan toista maailmaa ja elämää pienten 3-10 -vuotiaiden lasten kanssa. En ikinä unohda heitä!

Martta // Vapaaehtoistyö Ghanassa

Projektit

Matkasi Ghanassa alkaa aina tutustumispäivillä ennen itse vapaaehtoisprojektia, valitsitpa sitten minkä projektin tahansa. Tutustumispäivät ovat hyvä tilaisuus oppia enemmän Ghanasta ja maan kulttuurista, perinteistä ja kielestä. Opit paremmin ymmärtää ihmisiä ja heidän kulttuuriaan. Alkupäivät ovat siis ensimmäinen askel kohti turvallista oleskelua uudessa maassa ja kulttuurissa. Tiedossa on hauskat päivät, joiden aikana tutustut Ghanan kaikkiin kulttuurisiin näkökohtiin, ja saat käytännön kokemusta. Sinulla on myös aikaa tavata uusia ystäväsi muiden osanottajien kanssa, maistella paikallisia ruokia ja tutustua ghanalaisiin perinteisiin. Opit myös joitain paikallisia kieliä näinä päivinä. Voitte vierailla paikallisten teollisten organisaatioiden luona, jotka muodostivat selkärangan Ghanan teolliseen vallankumouksen, ja joka pyrkii tuomaan esiin myös ghanalaisten luovuuden. Tulette käymään markkinoilla, opit hallitsemaan miten taidetta ostaessa neuvotellaan ja miten paikalliset harjoittavat liiketoimintaa ja kauppaa.

Työajat vaihtelevat eri projektien välillä. Päivän aikana sinulla on aina kunnon tauko ja sen pituus vaihtelee projektista riippuen. Riippumatta omasta projekteista työskentelet (tavallisesti) maanantaista perjantaihin. Eri ohjelmien puitteissa on monia erilaisia projekteja, joihin voit sijoittua.

Voit valita näiden projektien väliltä:

Community Based Childhood Centre - Social Care project
(4-24 viikkoa välillä: touko-heinäkuu, syys-joulukuu, tammi-huhtikuu)

Ghanassa sijaitsevissa yhteisöissä on kasvava määrä pieniä lapsia, jotka vaeltavat ympäriinsä ilman mitään järjestettyä päiväohjelmaa tai hoitoa. Lasten, jotka ovat liian nuoria kouluun, vanhemmilla/huoltajilla ei ole varaa maksaa koulunkäyntiä. Lasten vahemmat ovat itse töissä tai lähimpään kouluun on liikaa matkaa. Nämä esimerkit ovat tilanteita, joissa lapset pyrkivät täysin vapaiksi yhteiskunnasta ilman valvontaa. Näiden hankkeiden päämääränä on tarjota hoitoa lapsille, joilla ei ole mitään paikkaa missä olla tai ketään aikuista heistä huolehtimassa. Vapaaehtoisena saat tässä projektissa tilaisuuden olla auttamassa ja tukemassa lapsia keskuksessa, jonne lapset ovat tulleet hakemaan hyvinvointia. Projektissa olet osana lasten joka päiväistä arkea: kylvetät, puet, ruokit, leikit ja autat pienia lapsia kaikessa missä he apua tarvitsevat. Tämän projektin avulla myös lasten elämä helpottuu, kun he ehkä joku päivä siirtyvät kouluun ja apu on suuri myös tulevalle opettajalle. Osana projektia voit myös auttaa opetuksessa opettajaa luokassa, kokoamaan petusohjelmia ja leikkimään lasten kanssa. Lapset ovat 0-5 vuotta ja usein hyvin erilaisista lähtökohdista.

Community Teaching program
(4 viikkoa - 1 vuosi välillä: touko-heinäkuu, syys-joulukuu, tammi-huhtikuu):

Täällä voit jakaa tietosi ja omaa osaamistasi Ghanan lapsille ja koululle sekä toki myös opettajille. Voit työskennellä lasten kanssa peruskoulussa sekä opettajan avustajana oppitunneilla. Mahdollisuus on myös leikkiä ja aktivoida lapsia eri aktiviteetteihin tai auttaa peruskorjaamaan kouluja (yksinkertaisempia remontointeja). Peruskoulussa tarvitaan apua matematiikassa, englannissa, liikunnassa ja tietotekniikassa. Liikunnan ja tietotekniikan osalta oppilaat ovat 6-12 -vuotiaita. Junior High School -vaihtoehto vaatii jo opettaja- ja aineenopettajakokemusta. Saat ottaa osaa myös oppintuntien ulkopuolisiin aktiviteetteihin ja aihesiin, jotka ovat välttämättä ole varsinaisia oppiaineita.

Haasteet tämäntyyppisen hankkeen kanssa: suuret luokat, todella rajalliset resurssit, opettajat eivät ole motivoituneita, kotona ollaan vastahakoisia eikä kotona ole mahdollisuutta rauhaan ja hiljaisuuteen. Kotona lapsilla ei ole kunnolla ruokaa ja hygienia on alkeellista. Yksi suuri haaste on myös se, että lapsia rangaistaan ruumiillisesti ja se Ghanassa sallittua. Tätä esiintyy valitettavasti monissa paikoissa ja kouluissa. Tämä voi tuntua hankalalta ja turhauttavalta.

Educational Support Project
(2-12 viikko välillä: touko-heinäkuu, syys-joulukuu, tammi-huhtikuu):

Hanke tarjoaa sopivan ympäristön kaikille lapsille, joiden elinolot estävät heitä pääsemästä muodolliseen koulutukseen. Hanke tukee oppimista ja johtaa lasten kapasiteetin ja potentiaalin optimaaliseen käyttöön. Hankkeessa keskitytään kehittämään ja kouluttamaan 6-16 -vuotiaita lapsia, jotka eivät käy koulua. Tässä projektissa opetetaan erilaisissa aiheissa kuten yleisestä terveydenhuollosta, lukutaidossa, kirjoitustyössä, oikeinkirjoituksessa, toimistotehtävissä, urheilussa, kotitöissä, laulamisen, tanssin ja muiden nuorille tärkeiden tarpeiden myönteisessä kehityksessä. Lapset asuvat omissa kodeissaan ja tulevat projektikeskukseen opetuksen ja toiminnan aikana.

Children with disability program - Rehabilitation for Disablility projects
(touko-heinäkuu, syys-joulukuu, tammi-huhtikuu):
Tässä hankkeessa voit auttaa lapsia, nuoria ja aikuisia heidän vaikeuksissaan päivittäisessä elämässä. Hankkeen tavoitteena on opettaa oppilaille jotain, joka voi auttaa heitä olemaan hyödyksi yhteiskunnassa, jotta he voivat hallita samalla omaa arkielämää ja saada paremman elämän. Hanke on tarkoitettu sinulle, jolla on kokemusta erilaisten erityistarpeita tarvitsevien ihmisten auttamisessa. Tässä hankkeessa voit auttaa vammaisia ihmisiä, avustamaan fysioterapiassa, seuraamaan ortopediaa, avustamaan vammaisten ammattitaidon kouluksessa, auttamaan vammaisten ja muiden toimintojen liittyvissä keskuksissa. Ghanan eri osissa on vakiintuneita kouluja, jotka ovat alkaneet auttamaan vammaisia ihmisiä ja eri kouluissa on keskitytty erilaisia tukitoimia tarvitseviin.

Community Summer School Program
(heinäkuun lopusta elokuun loppuun päivisin klo
9-13):
Tämä projekti on perustettu kesäkuukausiksi ja ajaksi, jolloin lpaset eivät ole koulussa. Lapset kohtaavat ongelmia ja asioita, jotka ovat negatiivisia heidän kehitykselleen. Projektissa esität heille, mitä tulee kuuluu lukukauteen. Hanke auttaa myös lapsia tunnistamaan ongelmia yhteiskunnassa ja auttaa lapsia ymmärtämään missä tilanteissa kannatta olla mukana ja missä ei. Projektissa sinä vapaaehtoisena opetat myös lapsille sosiaalisia yhteiskunnallisia ongelmia kuten HIV / aids, ennenaikainen raskaus, terveyden ja koulutuksen merkitys, lasten oikeudet ja paljon muuta tärkeää.

Health and sanitation education projects
(4-36 viikkoa välillä: touko-heinäkuu, syys-joulukuu, tammi-huhtikuu):

Näissä projekteissa matkustetaan haavoittuviin yhteisöihin ja kouluihin sekä järjestetään työpajoja. Kaikkia hygieniaan liittyviä infotilaisuuksia, malarian, HIV:n / aidsin ym. tautien osalta valistusta. Ennaltaehkäisyä, yhteisöjen ja koulujen tietämyksen ja taitojen parantaminen monien terveysongelmien suhteen on myös agendalla. Hankkeen toimintaan kuuluvat HIV / aids, terveystietoisuus, lisääntymiseen liittyvä terveys, malaria ja käyttäytymisen muutosohjelmat.

Community Based Environmental and Ecotourism projects
(4-12 viikkoa, vuoden ympäri):
Tarjoamme mahdollisuuden työskennellä useissa eri yhteisön ekoturismihankkeissa, joilla pyritään kanavoimaan tuloja vierailevilta matkailijoilta paikallisyhteisöihin. Esimerkki auttaa luomaan paikallisia tuloja tuottavia paikallisia yrityksiä, kuten paikallista käsityötuotantoa, kehittämään paikallisia turistituotteita ja -kohteita tai muita nähtävyyksiä.

Medicine and Healthcare projects
(8-24 viikkoa, vuoden ympäri):
Jos olet lääketieteen opiskelija tai jo ammattia harjoittava lääkäri voit saada tilaisuuden vapaaehtoistyöhön Ghanan sairaalassa tai jollain klinikalla. Tämä projekti on tarkoitettu sairaanhoitajaksi tai lääkäriksi opiskelevalle tai/ja pätevälle sairaanhoitajalle / lääkärille, joka haluaa saada käytännön kokemusta trooppisista sairauksista ja niiden hoidosta. Projektissa tulet kohtaamaan maan yleisimmät sairaudet, jotka vaikuttavat väestöön muutenkin eniten kärsivillä alueilla. Pääset seuraamaan ja osallistumaan eri paikallisiin työ- ja toimintatapoihin. Tässä hankkeessa pääset hoitamaan potilaita, mutta pääpaino on lääkärin auttamisessa. Jos sinulla on taustalla hyvää kokemusta ja pääset näyttämään sen paikan päällä, voit myös saada enemmän vastuuta. Voit olla lääkäri, sairaanhoitaja, kätilö tai vaikkapa psykologi ottaaksesi osaa tähän projektiin.

Lähetä sivu PDF-muodossa

Majoitus

Yhteistyökumppanimme paikan päällä noutaa sinut, kun laskeutat Accran lentokentälle ja ensimmäisten päivien aikana majoitut Central Pink Hostelissa yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa ympäri maailmaa. Yhdessä ryhmässä tutustutte maahan ja perehdyttäminen järjestetään lähinnä heidän toimistollaan, joka ei ole kaukana majoituksesta. Vapaaehtoisprojektiviikkojen aikana asut joko vapaaehtoisen asuntolassa tai isäntäperheessaä. Asumismuoto on osoitettu eri käytettävissä olevien hankkeiden osalta, mutta toki voit itse toivoa kumpi vaihtoehto olisi sinulle mieleisempi.

Volunteer House:
Suurin osa projekteista on sijoitettu niin, että asut vapaaehtoisten asuntolassa. Joissakin paikoissa kyse saattaa olla asunnosta/talosta tai bungalowista, mutta joka tapauksessa turvallisesta sijainnista ja käytännöllisen etäisyyden päässä eri hankkeista. Tämä vaihtoehto antaa enemmän vapautta ja yksityisyyttä kuin isäntäperheessa, ja voit tulla ja mennä haluamallasi tavalla. Maalaisjärki on toki hyvä muistaa aina liikkuessasi ulkona ja paikalle asuntolassa on "talonmies", joka mm. pitää huolen talon siisteydestä ja auttaa sinua muiden käytännön asioiden kanssa. Asuntoloissa on palovaroittimet ja lukittavat säilytyslaatikot. Jokaisessa huoneessa on 2-3 ihmistä sinun lisäkses ja huoneissa hyttysverkot, tuuletin, kylpyhuone WC: llä ja suihkulla, olohuone ja keittiö. Voit pestä pienellä kustannuksella myös pyykkiä paikan päällä. WIFI on myös saatavilla pient kustannusta vastaan.

Host family / isäntäperhe:
Muutamissa satunnaisissa projekteissa asut oleskelusi ajan isäntäperheen kanssa. Asut joko muiden vapaaehtoisten kanssa tai lähellä heitä. Yhteistyökumppaneillamme on laadunvalvonnan alaisia perheitä, jotka monet ovat majoittaneet vapaaehtoisia useita vuosia ja tarjoavat majoitusta myös muillekin matkustajille. Tämä on loistava tapa elää, jos vapaaehtoisena haluat kokea Ghanan kansan todellista elämää. Voit viettää aikaa perheen kanssa, valmistaa ruokaa, juhlia eri tapahtumia ja opit todella paljon paikalliselämästä. Paljon uskomattoman mielenkiintoisia asioita maasta ja ihmisistä.

Ruokailut:
Projektin aikana sinulle kuuluu automaattisesti kaksi ateriaa arkipäivisin ja kolme viikonloppuisin. Lounasruokailu arkisin ei ole mahdollinen, koska et ole kotona. Osanottajat voivat itse ostaa pullotettua vettä. Jos haluat minimoida kustannukset tämän osalta, isäntäperhe auttaa keittämään vettä, niin että saat sitä mukaasi. Huomioi että et voi juoda vettä kaikista lähteistä ja hanasta, kannattaa olla varovainen tämän kanssa. Lisätietoa tästäkin saat tutustumispäivien aikana. Tyypillinen illallinen Ghana on Jollof, erittäin hyvä riisiruoka. Se muistuttaa paellaa ja sisältää vähän kaikkea, kuten lihaa, kanaa, rapuja ja perunaa, kananmunaa, sipulia, kuivattu katkarapua ja tomaattia. Jopa perunan kaltainen hedelmämehu nimeltä Jam tai banaanin kaltainen Plantain on suosittu aterioiden kanssa. Pataruoat ovat myös suosittuja. Niissä voivat olla pähkinöitä, kananmunaa, kalaa, salaattia, papuja, tomaattia tai forowea (eräänlainen kala tomaatin kera). Ravintoloissa voi ostaa sekä kanaa, lihaa että kalaa. Maut Ghanassa voi olla ensin vahvoja, ja jos olet erityisen herkkä, kannattaa asia mainita sekä perheelle että ravintoloissa.

Koe mahdollisimman paljon!
Kun olet Ghanassa, sinulla on mahdollisuus matkustaa ympäri maata viikonloppuisin. Työnantajat ovat yleensä joustavia, jos haluat olla vapaalla päivän vaikka viikonlopun yhteydessä ja matkustaa hieman kauemmas. On myös tavallista matkustaa joidenkin muiden vapaaehtoisten kanssa projektiajan päätteeksi. On edullista matkustaa ympäri Ghanaa ja on monia bussiyhtiöitä, joilla pääset mihin tahansa haluat. Myös takseista ja muusta liikkumisesta kuulet lisää tutustumispäivien aikana. Suosittelemme että utelias, haluat oppia, tuntea ja kokeilla uusia asioita. Älä samalla unohda, miksi menit Ghanaan alun pitäen. Sinä vapaaehtoisena opit itsestäsi ja tuot todella paljon arvoa hankkeelle, johon olet tullut auttamaan.

Olin muutaman kuukauden reissusta töissä lastenkodissa 5 viikkoa. Nämä viikot olivat aivan sanoin kuvailematon kokemus, jota voin suositella kaikille. Ihmiset kylässä jossa asuin ja koko maassa, olivat todella ystävällisiä ja tunsin itseni niin tervetulleeksi. Pääsin osaksi aivan toista maailmaa ja elämää pienten 3-10 -vuotiaiden lasten kanssa. En ikinä unohda heitä!

Martta // Vapaaehtoistyö Ghanassa

Miksi valita Vapaaehtoistyö Ghanassa GoXplore?

Viisumi

Viisumin hinta kuuluu Ghanan ohjelmaan. Me GoXplorella haemme viisumia sinulle, joka olet Suomen kansalainen. Viisumi voi alkuun olla voimassa vain 30 päivää, mutta voit tarvittaessa pidentää sen kestoa paikan päällä, jos projektiaikasi on pidempi. Yhteistyökumppanimme paikan päällä auttaa sinua. Viisumia voidaan hakea sinulle 3kk ennen lähtöä ja on voimassa 3kk myöntämispäivästä.

Jos olet Ghanassa yli 3kk, täytyy sinun hankkia itsellesi ID-kortti (non citizen Ghana card), joka maksaa noin 120 USD. Yhteistyökumppanimme auttaa sinua tässäkin. Varaa mukaan kaksi passikuvaa korttia varten. Huolehdi myös hyvissä ajoin, että passisi on voimassa 6kk vielä kotiin paluun jälkeen.

Jotta sinulle voidaan myöntää viisumi Ghanaan, sinulla on oltava voimassa oleva keltakuumerokote. Pyydä rokotuksestasi todistus englanniksi ja lähetä tästä kopio meille, jonka liitämme viisumihakemuksesi. On myös tärkeää, että tuo rokote on kirjattu rokotekorttiisi, joka sinulla on mukana rajalla kun saavut maahan. Lisätietoja tästä saat, kun olet varannut matkasi.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Lähdöt

Kun saavut maahan, sinun tulisi saapua pääkaupunkiin Accra sunnuntaina. Kun saavut sovittuna päivänä myös sunnuntai-maanantai välinen yö on varattu sinulle majoitukseen ja illallinen kuuluu saapumisesi yhteydessä. Voit aloittaa oleskelusi Ghanassa aina maanantaisin vuoden ympäri. Jos haluat olla osa samaa ryhmää, kannattaa valita joku alla olevista aloituspäivistä, jolloin Ghanan päässä järjestetään 4-8 hengen ryhmät projekteihin. Viimeinen päivä projektissa on aina lauantai.

Aloituspäivät 2020

 • Tammikuu: 05, 12
 • Helmikuu: 03, 10
 • Maaliskuu: 01, 08
 • Huhtikuu: 05, 12
 • Toukokuu: 03, 10
 • Kesäkuu: 07, 14
 • Heinäkuu: 05, 12
 • Elokuu: 02, 09
 • Syyskuu: 06, 13
 • Lokakuu: 04, 11
 • Marraskuu: 01, 08
 • Joulukuuu: 06, 13
Jos valitset projektiksesi jonkun koulun, huomioi lukukaudet alla.

1. lukukausi
10. syyskuuta - 19. joulukuuta 2019

2. lukukausi
8. tammikuuta - 16. huhtikuuta 2020

3. lukukausi
5. toukokuuta - 20. elokuuta 2020

Hinnat

Aloituspäivät 2020 Hinta
2 viikkoa 900
3 viikkoa 970
4 viikkoa 1150
5 viikkoa 1050
6 viikkoa 1320
8 viikkoa 1460
10 viikkoa 1590
12 viikkoa 1720

(Hinnat ovat voimassa 31.12.2020 asti)

Mitä osallistumismaksuun kuuluu?

Lennot

Tiedämme että on todella tärkeää tuntea itsensä turvalliseksi matkan aikana ja että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. Laitamme sinulle lennoista tarjouksen, kun olemme saaneet varauksesi perille ja projektista vahvistuksen ajankohdalle. Kun varaat lennot kauttamme, voit valita niille myös peruutussturvan, jolloin esim. sairastumistapauksessa saat rahasi takaisin. Jos ostat lentosi jotain muuta kautta, peruutusturva ei luonnollisesti ole voimassa ja vastaat itse kaikista mahdollisista muutoksista ja peruutuksista, joita lennoille saattaa tulla.

Meno-paluulippu Accraan on noin 650 - 950 € riippuen matkustusajankohdasta.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Vapaaehtoistyö Ghanassa matkakertomukset & blogit

Lue matkablogeja ja -kertomuksia osallistujiltamme
Olin muutaman kuukauden reissusta töissä lastenkodissa 5 viikkoa. Nämä viikot olivat aivan sanoin kuvailematon kokemus, jota voin suositella kaikille. Ihmiset kylässä jossa asuin ja koko maassa, olivat todella ystävällisiä ja tunsin itseni niin tervetulleeksi. Pääsin osaksi aivan toista maailmaa ja elämää pienten 3-10 -vuotiaiden lasten kanssa. En ikinä unohda heitä!

Martta // Vapaaehtoistyö Ghanassa

Aktiviteetit Ghana

Usein kysyttyä

Mitä vapaaehtoistyöt tarkoittaa käytännössä?

Ottaessasi osaa vapaaehtoistöihin, matkustat tavalla, jolla pääset paikalliseen elämään ja kulttuuriin käsiksi ihan eri tavalla kuin tavallinen matkaaja. Pääset uusien haasteiden eteen ja opit varmasti itsestäsi paljon uutta. Vapaaehtoistyöprojektit vaativat positiivista asennetta, vahvaa itsetuntoa, itsenäisyyttä ja avointa mieltä. Projekteissa toimitaan aina paikallisen yhteisön, luonnon, eläinten tms. etu edellä ja heidän ehdoilla.

Miten voin olla yhteydessä kotiin matkani aikana?

Puhelinautomaatit ovat edullisia ja SIM-kortteja saa ostettua paikallisista kaupoista ainakin Accrassa. Jos haluat lähettää postia, on postikonttoreita useimmissa kaupungeissa. Huomioi että kaikki logistiikka Ghanassa toimii erittäin hitaasti, kärsivällisyyttä tarvitaan. Kirjeet tulevat perille, mutta siinä saattaa mennä useampi viikko. Ghanassa on toki myös netti-kahviloita, joissa voi käydä lähettämässä sähköpostia ja käyttää puhelimen nettiä.

Mitä rokotuksia tarvitsen Ghanaan?

Kansallisen rokotusohjelmamme rokotukset tulisi olla voimassa ja viisumia varten keltakuume. Tarkista asia omalta lääkäriltäsi ja lisää tietoa löydt: Kaikki rokotiusohjelmamme rokotukset tulisi olla voimassa ja viisumia varten vielä keltakuume. Tarkista asia oman lääkärisi kanssa. Lisää tietoa löydät myös: https://www.rokote.fi/

Minkälainen ilmasto on Ghanassa?

Trooppinen ilmasto ja todella korkea kosteus sekä lämpötila. Noin 30 astetta vuoden ympäri.

Tarvitsenko matkavakuutuksen?

Kyllä! Vakuutus on pakollinen. Ota meihin yhteyttä, niin me GoXplorella voimme suositella sinulle matkavakuutusta.

Miten paljon käyttörahaa tarvitsen mukaan?

Jos lähdet 2 kk projektiin, suosittelemme mukaan noin 600 euroa. Accrassa olevien tutustumispäivien aikana osa ruokailuista tulee itse maksettaviksi. Summa toki vaihtelee paljon oman kulutustottumuksen perusteella ja mitä haluaa esim. omalla vapaa-ajallaan tehdä. Hintataso on matala, mutta huomioi myös että paluu projektista Accraan on omakustanteinen.

Onko isäntäperheen luona paljon ohjelmaa ja aktiviteetteja?

Tämä on aika paljon kiinni sinusta itsestäsi. Olet varmasti tervetullut ottamaan osaa heidän kaikkiin tapahtumiin, jos vain itse näin haluat. Tämä helpottaa tutustumaan perheeseen ja paikallisiin ihmisiin paljon. Monet perheet käyvät sunnuntaisin kirkossa, joka on hyvin suuri ja sosiaalinen tapahtuma. Kannattaa olla osana mös perheen arkisia rutiineja, niin oppii maasta, kulttuurista ja ihmisistä paljon.

Mitä jos en viihdykään matkalla?

Jos projekti ei ole mieluinen, ole heti yhteydessä yhteistyökumppaniimme (tästäkin saat ohjeita myöhemmin varausprosessin edetessä). He arvioivat tilanteen ja auttavat sinut esimerkiksi uuteen projektiin tai perheeseen. Näin ei onneksi käy juuri ikinä, ja suosittelemmekin sinua olemaan avoimin mielin ja suvaitsevainen.

Lähetä sivu PDF-muodossa Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Alkuun » Maa » Ghana » Vapaaehtoistyö Ghanassa

Seuraava tiedoitustilaisuutemme on . Tule mukaan tai tarkista tulevat tiedoitustilaisuudet täältä!