Sisäänkirjautuminen

Yhteisöprojektit Aasiassa

Matkusta värikkääseen Intiaan merkityksellisiin vapaaehtoistöihin. Lupaamme, että Intiassa kaikki apu on tarpeen. Samalla kun annat apusi paikallisille, saat kokemuksia kotiin vietäväksi kiehtovasta kulttuurista ja ystävällisistä ihmisistä.

Lue lisää

Ota yhteyttä Saara

Vapaaehtoistyö Intia

Faktoja Vapaaehtoistyö Intia
Alkaen EUR 665
SopiiYli 18 -vuotiaille
EdellytyksetPositiivinen asenne ja halu auttaa paikallisia
PituusVähintään 3 viikkoa
SaapumispaikkaGoa, Udaipur tai Bangalore
TyötakuuKyllä
PalkkatyöEi
Lähellä eläimiäEi
Pitäsi tilataVähintään 2kk ennen haluattua aloitusta
VapaaehtoistyöVapaaehtoistyö eläinten parissaOpetusVapaaehtoistyötä lasten kanssa

Tervetuloa värikkääseen, kauniiseen ja uskomattomaan Intiaan! Pyhiä lehmiä, tuoksuja, makuja, ääniä. Intia on todellakin maa, joka avaa kaikki aistisi etkä unohda vierailuasi ihan heti.

GoXploren vapaaehtoisprojektit Intiassa antavat mahdollisuuden auttaa paikallisen yhteisön parissa, samalla kun tutustut monimuotoiseen kulttuuriin, ruokaan ja ystävälliseen ilmapiiriin tässä massiivisessa maassa. Pohjoisessa maa rajoittuu maailman korkeimpaan vuoristoon ja etelässä Intian valtameren rannalta löydät kauniita hiekkarantoja. Intiassa on osa maailman upeimmista palatseista, linnoituksista ja temppeleistä, mutta voit myös löytää täysin koskematonta luontoa.

Intiaa ei voi kuvailla, se pitää kokea ihan itse!

Vapaaehtoistöiden ansiosta matkoilla voit kokea Intian vielä syvemmältä, jännittävällä ja hyvin antoisalla tavalla. Työskentelemällä vieraassa maassa, opit paljon itsestäsi, mutta myös uudesta kulttuurista. Voit osallistua tavalliseen arkielämään, samalla kun autat paikallisia parempaan elämään ja solmit suhteita Intiaan, jotain mikä olisi mahdotonta tavallisena turistina.

Voit työskennellä lastenkodissa tai kouluissa Goalla - upeiden rantojen äärellä tai auttaa kehitysvammaisia lapsia Udaipurissa tai ojentaa auttavan kätesi Madikerissa. Intiasta löytyy kaikille jotain!

Kuka voi osallistua ohjelmaan?

Kaikki 18 vuotta täyttäneet voivat osallistua ohjelmaan. Sinun tulisi olla joustava, koska intialainen arki ja elämä Intiassa eroaa suomalaisesta aika paljon. Osaat hyvin englantia, pystyt sitoutumaan projekteihin ja sinulla on positiivinen asenne. Valitsetpa sitten minkä tahansa ohjelman, vietät upeaa aikaa paikallisten ja muiden vapaaehtoisten kanssa. Koet asioita, joista tavalliset matkaajat voivat vain haaveilla. Ennen kaikkea pääset auttamaan paikallisia ihmisiä parempaan arkeen. Huomioi, että jokaiselta projekteihin osallistujalta vaaditaan rikosrekisteriote!

Epäilyttääkö matkalle lähteminen ja varauksen tekeminen koronaviruksen takia? Toistaiseksi voimassa olevan tilanteen takia annamme sinulle tarvittaessa mahdollisuuden peruuttaa tehty varaus kuluitta vielä 24h ennen matkalle lähtöä. Lue lisää aiheestä tästä.

Yhteistyökumppanimme on ilmoittanut sulkeneensa kaikki kohteen projektit 1.6.2020 asti COVID-19 tilanteen takia. Ilmoitamme uusista tilannepäivityksistä heti, kun tilanne muuttuu. Tällä hetkellä voimme ottaa siis vastaan varauksia vain 1.6.2020 jälkeiselle ajalle.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää
Slummeissa työskenteleminen oli ajoittain rankkaa, mutta todella antoisaa. Lapset olivat iloisia pienimmistäkin asioista ja saivat meidät heidän ympärillä olevatkin iloisiksi joka päivä.

Christine // Vapaaehtoistyö Intia

Projektit

Intiassa voit tehdä vapaaehtoistöitä kolmessa eri kohteessa: Goa, Udaipur ja Sikkim. Kaikki upeita paikkoja, mutta aika erilaisia. Alla löydät lisätietoja paikoista, tutustumisviikosta ja eri projekteista. Lue alta lisää jokaisesta kohteesta ja päätä sitten mikä on sinulle sopiva.

Goa - Goasta puhutaan paljon ja se on kauan jo tunnettu kauniista luonnostaan, monet kutsuvatkin Goaa paratiisiksi. Täältä löydät vihreän vehreän luonnon, palmuja, rikkaan kulttuurin, hiekkarantoja ja värikkäitä festivaaleja.

Udaipur - Rajasthanin provinssissa, maan pohjoisessa kaupunkia kutsutaan jopa "City of Lakes" tai "Venice of the East" upeiden järvien ansiosta. Kaupunki saattaa tuntua moneen muuhun Intian kaupunkiin verrattuna jopa aavistuksen rauhalliselta. Jos sinulla on aiempaa kokemusta työskentelystä vammaisten tai kehityshäiriöisten lasten kanssa, on tämä sinulle oiva kohde olla avuksi. Projekteja löytyy myös koululaisten ja esikoululaisten parissa sekä liikunnanohjauksen osalta. Rakennus- ja kunnostus-projekteja on myös tarjolla.

Sikkim - Sikkim on maan pohjoispuolella ja levittäytyy Himalayan ympäristöön. Aivan vieressä ovat rajan takana Tibet, Nepali ja Buthan. Kaunis luonto on täynnä vuoria, laaksoja ja mm. luonnon orkideat ympäröivät joka puolella. Vaellusmahdollisuudet vapaa-ajalla ovat huikeat ja voit kokeilla maailman kolmanneksi korkeimman vuoren rinteitä (Kanchenjunga 8586 metrin korkeudessa).

Projektit Intiassa:

Wellfare of Animals - Goalla, työajat klo 09-16:30 välillä

Tässä projektissa työskentelet Goan ainutlaatuisten eläinten parissa. Projektin tarkoitus on suojella myös tavallisia kotieläimiä: kissoja, koiria, lehmiä jne. Autat eläintenhoitajia ja -lääkäreitä sairaiden ja haavoittuneiden eläinten hoidossa. Eläimet ovat vahingoittuneet onnettomuuksien, epäonnistuneiden rokotusten ja sterilisaatioiden takia. Projektista yritetään löytää osalle eläimiä tarvittaessa myös uusia koteja.

Tähän projektiin et tarvitse mitään aiempaa kokemusta, kunhan rakastat eläimiä ja olet valmis ruokkimaan niitä, siivoamaan eläinten tiloja ja auttamaan vakituista henkilökuntaa muissakin tehtävissä. Voit myös kunnostaa eläinten aitauksia ja varmistaa, että eläimillä on hyvä ja siisti ympäristö.

Slums Outreach - Goalla, työajat klo 14-17:00 välillä

Halutessasi työskentelemään slummeihin lasten avuksi, voi kohde Goalla olla esim. Assonoran, Morjimin, Colvalen tai Sangoldan kaupungissa. Ihan tarkan sijainnin saat selville vasta kun saavut Intiaan, koska nämä projektit ovat aina siellä missä apua tarvitaan ja kohteet tämän johdosta vaihtelevat. Nämä vähäosaiset lapset slummeissa eivät voi automaattisesti käydä koulua vaikka osalla onkin perhe, jonka luona asuvat. Lasten kanssa leikitään ja heille opetetaan erilaisia asioita. Tärkeää on myös saada lapset ymmärtämään oma tärkeytensä, kehittämään omaa osaamistaan sekä kasvattamaan itsetuntoaan. Voit esim. opettaa slummien lapsille englantia, matematiikkaa tai fysiikkaa samalla kun leikitte tai urheilette yhdessä.

Vanhainkoti - Goalla, työajat klo 09-12:00 välillä

Vanhainkodissa tehtäväsi on hoitaa kodin asukkaita. Kaikki asukkaat ovat yli 50-vuotiaita tai vanhempia. Vanhukset ovat sydämellisiä, iloisia ja kiitollisia, että olet heidän apuna ja seurana vanhainkodissa. Työtehtäviä voivat olla esimerkiksi vanhusten seurana oleminen, heille lukeminen, kuunteleminen, siivoaminen, ruokailussa auttaminen ja esimerkiksi kortin pelaaminen. Autat vakituista henkilökuntaa heidän päivittäisissä työtehtävissä. Olet paikalla sekä henkilökunnan että asukkaiden apuna ja ilona.


Sairaanhoito / Sairaala - Goalla

Sairaalassa työskentely Goalla on monipuolista. Sairaalaan ovat tervetulleita kaikki ihmiset taustasta tai yhteiskuntaluokasta huolimatta. Tulet toimimaan ns. harjoittelijana paikallisen lääkärin ja sairaanhoitohenkilökunnan apuna. Pohjoisessa, Bandran alueella olevassa sairaalassa työtehtäväsi määräytyvät aina taustasi ja kokemuksesi mukaan. Varsinkin lääketieteen tai terveydenhoitoalan opiskelijalle tämä on hieno mahdollisuus päästä kokemaan ja osallistumaan intialaisen sairaalan toimintaan.

Tämäkin projekti alkaa tutustumisviikolla, mutta sen lisäksi saat sairaalassa vielä erillisen perehdytyksen. Tutustut sairaalan historiaan ja sinulle hahmotellaan tarkemmat työtehtävät ensimmäisen päivän aikana. Ensimmäisten päivien aikana tulet aina työskentelemään englantia erinomaisesti puhuvan lääkärin tai sairaanhoitajan kanssa/alaisuudessa. Mikäli sinulla on jo alan koulutus ja työkokemusta, voit saada projektin edetessä enemmän vastuuta ja jopa ns. omia potilaita.

Sairaalassa on röntgen, leikkaussali, erikseen lasten- ja aikuistenosasto sekä päivystyspoliklinikka. Voit valita haluatko ottaa osaa eri osastojen toimintaan vai oletko mieluummin yhdellä osastolla apuna. Ensimmäisen viikon jälkeen arvioidaan, miten aikasi sairaalassa on mennyt ja mitä jatko pitää sisällään. Pääset keskustelemaan henkilökunnan kanssa ja esittämään heille myös omia ajatuksia ja ideoita.

Sairaanhoito-projektiin vaaditaan:
- englanninkielinen CV
- vapaamuotoinen motivaatio- / hakukirje
- koulutodistukset ja/tai suosituskirjeet

Minimiaika tässä projektissa on 4 viikkoa.

Opetustehtävät / koulu - Goalla ja Udaipurissa, työajat klo 09:30-13:00 välillä

Intiassa on valtavasti kouluja, jotka tarvisevat vapaaehtoisten apua. Englanninkielen taito on heikompaa maaseudulla kuin isoissa kaupungeissa. Opetushanke on siksi tärkeä tälle alueelle. Täällä voit toimia avustavana opettajana ja opettaa englantia, liikuntaa ja muita aineita. Oppilaat ovat kaiken ikäisiä (7-18-vuotiaita). Tai sitten voit työskennellä päiväkodissa. Kouluprojekteissa opettaminen pohjautuu pitkälle omiin ideoihin ja metodeihin. Mitään suoranaista ohjeistusta ei ole olemassa. Positiivinen ja iloinen asenne lapsia kohtaan on tärkeintä. Opetettavat aineet määräytyvät koulun ja aikataulun mukaan.

Koulutus on kehityksen pohja. Olipa sinulla sitten kokemusta opettajan työstä tai haluat vain auttaa lapsia - olet tervetullut tähän projektiin. Sinulla tulee olla hyvä englannin kielen taito ja tietenkin olet kiinnostunut lapsista ja nuorista. Hankkeessa otat suuren vastuun tunneista ja siitä kuinka haluat opettaa, pidä avoin mieli, käytä mielikuvitusta ja ole oma-aloitteinen. Jokaiselta projektiin osallistuvalta vaaditaan rikosrekisteriote.

HUOM! Projekti ei ole auki Goalla 15.4. - 1.6. ja Udaipurissa 15.5. - 30.6. koulujen kesälomien takia.

Erityiskoulut - Udaipurissa

Erityiskoulut toimivat viranomaisten avustuksella. Näissä kouluissa on kehityshäiriöisiä lapsia, mutta myös tavallisia lapsia ilman henkisiä tai fyysisiä kehityshäiriöitä. Erityiskoulujen lapset tulevat usein hyvin köyhistä oloista ja osa slummeista. Vapaaehtoiset työskentelevät opettajien apuna, jotka antavat vapaaehtoisille perehdytyksen tehtäviin. Englannin kielen opetus on yksi yleisistä tehtävistä, joissa vakituinen henkilökunta tarvitsee apua.

Erityislapset: kuurojen, mykkien, henkisesti kehitysvammaisten lasten projekti - Udaipurissa

Tämä koulu on mykille, kuuroille ja henkisesti kehityksessä jälkeen jääneille lapsille. Projekti toimii Udaipurin viranomaisten avustuksella ja saa tukea myös muutamalta muulta paikalliselta taholta. Koulussa on kaksi eri ryhmää, joihin lapset on jaettu: kuurot ja mykät lapset, ja henkisesti kehitysvammaiset lapset. Vapaaehtoiset voivat olla kummassakin ryhmässä opettajien apuna. Koulun yhteydessä on myös paikallisille pojille tarkoitettu kerho, jossa vapaaehtoiset voivat auttaa läksyjen kanssa ja vaikka pelata ja leikkiä poikien kanssa.

Opetus - Sikkimissä

Tässä projektissa otat osaa opetustehtäviin pienissä kyläkouluissa. Tarkoituksena on luoda lapsille opetustehtävien lisäksi usko tulevaisuuteen, kasvattaa tervettä itsetuntoa ja itsenäistyä. Tutustut lapsiin ja autat samalla heitä myös vapaa-ajan aktiviteettien kanssa. Inspiroivat oppitunnit ja erilaiset näkökulmat asioihin luovat lapsille hyvän pohjan hyödyntää omaa potentiaaliaan oppimisessa.

Opetus buddhalaistemppelissä - Sikkimissä

Lähde opettamaan buddhalaismunkeille englantia luostariin Himalayan juurelle. Tämä on sopiva projekti, jos haluat opettaa englantia ja samalla oppia itse paljon kaikkea uutta. Luostarissa on kaiken ikäisiä munkkeja ja tämän projektin kautta saat ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä osaksi heidän arkeaan ja oppia paljon buddhalaisuudesta.

Päiväkoti - Sikkimissä

Opetuksella on tärkeä osa lasten kasvua ja kehitystä. Sikkimissä pääset opettamaan herkkiä lapsia, joiden lähtökohdat elämässä eivät ole aina kovin hyvät. Siitä huolimatta lapset ovat iloisia ja innokkaita tutustumaan sinuun ja oppimaan uutta. Olitpa sitten ammatiltasi opettaja tai et, voit osallistua tähän projektiin. Esikoulussa ja peruskoulussa löytyy tehtäviä jokaiselle vaikkapa sitten englannin opettamisen osalta.

HUOM! Projekteja on mahdollista myös yhdistellä. Jos olet esimerkiksi aamupäivän töissä vanhustenkodissa, voit tehdä saman päivän iltapäivänä töitä vaikkapa naisten turvakodissa!

Construction & Renovation - Goalla

Oletko valmis likaamaan kätesi? Tässä porjektissa autat kohteessa, joka juuri matkasi aikana tarvitsee kunnostusta, korjausta tai uuden rakentamista. Hyvin usein projektin lokaatio on todella köyhä alue/slummi ja siellä koulu tai esikoulu, joka tarvitsee kohennusta. Näissä kohteissa on ehkä jo aloitettu kunnostustöitä ennen saapumistasi, mutta tilat ja puitteet kuluvat kovaa vauhtia ja apua tarvitaan aina. Työtehtävät voivat esimerkiksi olla WC:n rakentaminen, seinien ja portaiden maalaamista, rakentaa pöytiä ja tuoleja tai vaikkapa luoda kokonainen uusi leikkilenttä lapsille. Ihan tarkka kohde selviää yleensä oikeastaan vasta paikan päällä sen mukaan, missä apua tarvitaan. Joka tapauksessa tulet elämään ja työskentelemään todella keskellä intialaista yhteisöä ja heidän arkeaan.

Lähetä sivu PDF-muodossa

Majoitus

Goa

Tutustumisviikolla asut yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa. Asumisen taso on yksinkertainen ja koska projektit ovat suosittuja, on majoituspaikkoja tässä provinssissa kaksi: keltainen ja punainen talo. Kävelymatkan päässä on internetkahvila. Ikkunoita ei ole peitetty hyttysverkoilla, joten ota oma verkko mukaan sekä hyttyskarkotetta. Talossa ei ole pyykinpesukoneita, mutta käsipyykkiä voi pestä, ota mukaan oma pyykinpesujauhe. Arkena tarjoillaan 3 ateriaa päivässä, paikallista intialaista ruokaa, ja viikonloppuisin saat 2 ateriaa. Talon lähellä on myös pankkiautomaatti.

Goa on suosittu vapaaehtoiskohde, projektien ajan asut "keltaisessa" tai "punaisessa" talossa, joista toisen näet alla. Molemmat ovat kauniita, vanhoja portugalilaistyylisiä taloja, jotka sijaitsevat Saligaon kylässä, noin tunnin matkan päässä lentokentältä. Kummassakin talossa on olohuone, kylpyhuone ja keittiö sekä WiFi, mutta nopeus ei aina vastaa samaa kuin täällä meillä kotona. Lähimmät rannat, Baga ja Calangute ovat noin vartin taksimatkan päässä. Lähellä on järvi ja rannikolle on puolen tunnin matka. Taloista löytyy keittiö, olohuone, kylpyhuone ja opiskeluhuone tietokoneineen. Yhdessä huoneessa majoittuu 2-4 henkilöä.

Udaipur

Tutustumisviikolla ja projektiaikana kaikki asuvat samassa talossa, 2-4 henkilöä / huone. Talon, jonka näet alta, lähellä on myös internetkahvila ja pankkiautomaatti. Ikkunoita ei ole peitetty hyttysverkoilla, joten ota oma verkko mukaan sekä hyttyskarkotetta. Talossa ei ole pyykinpesukoneita, mutta käsipyykkiä voi pestä, ota mukaan omat pesujauheet. Vapaaehtoisten odotetaan olevan siistejä ja toimivan ympäristöyställisesti, tämä tarkoittaa säästäväisyyttä veden, paperin ja sähkön kanssa. Sinun oletetaan pitävän myös talo siistinä ja hyvässä järjestyksessä. Arkena tarjoillaan 3 ateriaa, paikallista intialaista ruokaa ja viikonloppuisin saat 2 ateriaa.

Sikkim

Sikkimissä asutaan 2-4 henkilön huoneissa ja jaat kylpyhuoneen muiden kanssa. Yhteistyökumppanimme toimistolla on kirjasto, lounge vapaa-aikaa varten, ruokala ja puutarha, jossa voi myös viettää aikaa. Myös toimiston jääkaappia voit käyttää halutessasi omille juomille/ruoille. WiFi löytyy myös, mutta nopeus ei aina vastaa samaa kuin täällä meillä kotona. Arkena tarjoillaan 3 ateriaa , paikallista intialaista kasvisruokaa (pari kertaa viikossa ehkä kanaa), ja viikonloppuisin saat 2 ateriaa. Voit myös käyttää yhteistä keittiötä tai vieraille paikallisissa läheisissä ravintoloissa. Huoneista löytyy lukolliset kaapit, joten voit miettiä jos haluat mukaan lukon tavaroidesi säilyttämiseen.


Projekti alkoi maanantaina ja pääsin heti töihin päiväkotiin. Olisi ihanaa nähdä miten iloisia lapset olivat, kun saivat meidät seurakseen. Tämä oli ensimmäinen vapaaehtoistyöprojektini ikinä, mutta tiedän jo nyt ett tulen ottamaan osaa johonkin toiseen tulevaisuudessa. Ihana reissu, vaikka liikenne olikin aivan hullua!!!

Elisa // Vapaaehtoistyö Intia

Miksi valita Vapaaehtoistyö Intia GoXplore?

Viisumi

Intiaan lähdettäessä tarviset voimassaolevan passin sekä viisumin. Viisumihakemus liitteineen sekä passi tulee toimittaa suoraan suurlähetystöön, joka sijaitsee Helsingin Kulosaaressa. Viisumi maksaa 52 euroa (6 kk), lisätietoja Intian suurlähetystön sivuilta osoitteesta: http://www.indianembassy.fi/tietoa-viisumeista.php

Viisumia varten tarvitset

Huomoi että viisumin hakeminen on aina hakijan omalla vastuulla ja meidän antama ohjeistus tiivistettynä suuntaa antava. Säädöksiin saattaa tulla muutoksia, jotka viisumin hakija itse on velvollinen tarkistamaan.
Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Lähdöt

Jokainen projekti alkaa tutustumisviikolla, joka alkaa aina maanantaina. Tämä on ensimmäinen askeleesi tutustua Intiaan, jotta matkastasi tulee mahdollisimman onnistunut ja olet hyvin valmistautunut tulevaan. Sinun tulisi saapua paikan päälle sunnuntaina, jolloin myös kuljetus lentokentältä majoituspaikkaan on sinulle järjestetty.

Tutustumisviikko on hieno mahdollisuus tutustua paikalliseen keittiöön, kulttuuriin, ihmisiin, maahan ja sen traditioihin. Yhdessä muiden vapaaehtoisen kanssa ympäri maailman, tulet tutustumaan myös paikallisiin. Ensimmäisen viikon aikana pääset myös meditoimaan ja jooga-tunneille, ruoanlaittokurssille ja opit Intian Do´s and Don´t´s. Ensimmäisen viikon jälkeen olet jo sopeutunut maahan ja uuteen kulttuuriin. Vapaa-ajallasi pääset käymään markkinoilla ja luonnonpuistossa, joko ryhmän kanssa tai halutessasi itseksesi.

Tutustumisviikolla sinun on tarkoitus myös oppia muutamia lauseita intiaksi. Maassa 18 virallista kieltä ja 1500 murretta. Tamil, Kannada ja Malaylam ovat maan puhutuimmat kielet, ja näitä tulet myös kuulemaan projekteissa, joihin osallistut. Englantia puhutaan kuitenkin joka puolella maata, joten tulet sillä hyvin toimeen. Jos et ole vielä valinnut kohdetta Intiassa, voit lukea lisää projekteista ja eri kohteista täältä.

Intian projektien osalta sinun tulisi saapua jompaan kumpaan kaupunkiin:

Goa - Dabolim International Airport
Udaipur - Udaipur International Airport

Aloituspäivät 2020

Projekti on mahdollista aloittaa joka viikon maanantai vuoden ympäri

Tärkeää! Korkeasesongin takia vain osa projekteista on avoinna maalis-kesäkuussa. Huomioi myös, että koulut on suljettuna tuolloin ja avun tarve on vähäisempi. Suosittelemme että olet hyvissä ajoin liikkeellä, jos haluat matkustaa juuri tänä ajankohtana, niin voimme tarkistaa, mitkä kaikki projektit olisivat mahdollisia maalis-kesäkuussa sinulle.

Lähetämme sinulla tarjouksen lennoista varausmaksun yhteydessä, tiedämme kuinka tärkeää on tietää, että lennot on varmasti varattu oikeaan hintaan. Kun varaat lennot meidän kauttamme, kuulut automaattisesti matkatakuun piiriin . Jos ostat lennot toisen matkanjärjestäjän kautta tai internetistä ei matkatakuu ole voimassa, koska tällöin matka ei ole pakettimatka. Ilmoitamme sinulle myös heti jos lennon aikataulu muuttuu tai lento perutaan.


Hinnat

Aloituspäivät 2020 Hinta
3 viikkoa 845
4 viikkoa 1020
5 viikkoa 1195
6 viikkoa 1405
8 viikkoa 1800
10 viikkoa 2160
11 viikkoa 2335
12 viikkoa 2535

Hintaan sisältyy:

(Hinnat voimassa 31.12.2020 saakka)

Minimiaika projekteissa 3 viikkoa, lastenkodeissa 4 viikkoa

Lennot eivät sisälly hintaan. Lentolipun hinta on noin 6 00 - 7 00 € riippuen matkustusajankohdasta. Autamme sinua löytämään sopivat lennot ja teemme niistä mielellämme sinulle myös tarjouksen varauksesi jälkeen. Ethän varaa lentoja ennen kuin olet saanut vahvistuksen projektista haluamallesi ajankohdalle.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Vapaaehtoistyö Intia matkakertomukset & blogit

Lue matkablogeja ja -kertomuksia osallistujiltamme
Aikani Intiassa oli unohtumaton! Kokemus, jonka tulen muistamaan aina! Sain loppu elämäkseni muistoja sekä itse maasta että vapaaehtoisena työskentelystä.

Magnus // Vapaaehtoistyö Intia

FAQ

Mitä tarkoittaa vapaaehtoistyö?

Vapaaehtoistyö tarkoittaa, että matkustaa toiseen maahan, toiseen kulttuuriin, kauas omasta arkipäivästä auttamaan paikallista väestöä. Tulet kohtaamaan erilaisia haasteita, jotka ovat samalla hyvinkin kasvattavia. Vapaaehtoistyöläisenä tarvitset vahvaa sitoutumista, positiivista asennetta ja avoimen mielen uutta kulttuuria kohtaan. Täältä voi lukea lisää vapaaehtoistyö ulkomailla.

Miten pidän yhteyttä kotiin?

Puhelinautomaatit ovat edullisia, ja puhelinkortteja voi ostaa kioskeista ja kaupoista. Voit myös ostaa paikallisen SIM-kortin kännykkääsi. Postimerkkejä saa postitoimistoista, mutta muista että posti toimii hitaasti Intiassa. Kirjeen lähettäminen Suomeen saattaa kestää kolme viikkoa. Vapaaehtoistaloista löytyy tietokoneita ja usein WiFi. Lähettyvillä on myös internet-kahvila.

Mitä rokotuksia tarvitsen?

Suosittelemme, että tarkistat voimassaolevat ja tarvittavat rokotukset lääkäriltäsi.
Rokote-opas: http://www.rokote.fi/matkailijan-rokoteopas/maat/i...

Tarvitsenko matkavakuutusta?

Kyllä! Matkavakuutus on pakollinen. Ota meihin yhteyttä, niin me GoXplorella voimme suositella sinulle matkavakuutusta.

Kuinka paljon taskurahaa tarvitsen?

Kahden kuukauden työrupeamaa varten tarvitset noin 600 euroa. Ruokailut sisältyvät hintaan. Mutta jos matkustat vastaat toki omista aterioistasi. Ravintolassa ruoka maksaa noin 200 rupiaa, 3 euroa. Intiassa on halpaa, etenkin jos käyt paikallisilla markkinoilla ja ravintoloissa. Toki lisäkustannuksia tulee jos matkustat paljon.

Onko vapaaehtoisille paljon yhteistä toimintaa?

Useimmat viettävät aikaa yhdessä viikonloppuisin käyvät ulkona syömässä, veneilemässä, ratsastamassa elefanteilla, markkinoilla jne.

Mitä teen, jos en viihdy?

Jos et viihdy projektissasi, ole yhteydessä yhteistyökumppaniimme Intiassa. He tutkivat tilanteen ja auttavat sinua mahdollisuuksien mukaan. Voit myös vaihtaa projektia. Toki voit aina soittaa myös suoraan meille.

Entiseltä vapaaehtoistyötekijältä...

En epäröi hetkeäkään etteikö vapaaehtoistyö muuttaisi lasten elämää. Leikkipaikka Äiti Teresan keskuksessa oli ruosteinen ja rikki, ja lapset olivat suurimman osan aikaa sisätiloissa. Vapaaehtoistyöntekijät korjasivat leikkipaikan ulkona ja saivat sen jälleen toimivaksi. Yksi lapsista oli osittain halvaantunut vyötäröstä alaspäin ja saapuessamme makaili enimmäkseen lattialla. Se oli hänen maailmansa. Saimme järjestettyä hänelle pyörätuolin. Vapaaehtoisten aloitteesta lapsen elämä kääntyi parempaan. Kesti aikansa ennenkuin tyttö sai itsensä tuoliin ja pääsi liikkeelle - ensin meidän avustuksellamme ja sitten ihan itse. Hän hymyili. Hän sai uuden perspektiivin elämään..ei enää lattialla. Tämä vahvisti uskoani vapaaehtoisten apuun. Jos vain autat edes yhtä lasta, naista tai miestä..se jo lasketaan!!

Intiasta löytyy mitä vaan. Mahtava sekoitus kaikkea mitä pelkkä nimi tuo mieleesi. Jos käyttäisin yhtä sanaa kuvailemaan Intiaa se olisi - Elämä! Maa on niin täynnä elämää ja tunnet itsekin, että olet enemmän elossa kun olet Intiassa. Ei ainostaan värit, kauniit ihmiset ja tuoksut, jotka luovat elämää, mutta myös pyhät lehmät pitkin katuja, autot ja rickshawit, mausteiden tuoksu ja uskomattoman hyvä ruoka. Värikkäät vaatteet, ystävälliset ihmiset, temppeliseremoniat, festivaalit, karma, uskonnot jotka sitovat yhteen kaiken, lisää temppeleitä, kirkkoja, musiikkia, markkinoita, savua, joogaguruja, hippien jalanjäljillä Goassa. Köyhyydestä menneiden aikojen maharadjan ajan rikkauksiin ja mahtaviin palatseihin. Intia on seikkailu!

Lähetä sivu PDF-muodossa Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Alkuun » Maa » Intia » Vapaaehtoistyö Intia

Seuraava tiedoitustilaisuutemme on . Tule mukaan tai tarkista tulevat tiedoitustilaisuudet täältä!