​GoXplore Finland Oy on hakeutunut konkurssiin 20.04.2020

Sisäänkirjautuminen ​GoXplore Finland Oy on hakeutunut konkurssiin 20.04.2020

Yhteisöprojektit Nepalissa

Matkusta Himalajalle ja tee vapaaehtoistöitä kauniissa ja rauhallisissa vuoristomaisemissa. Voit auttaa terveydenhuollossa, remonttihommissa tai opettaa englantia luostarissa. Itse opit paljon kulttuurista, joogaa ja ehkä vähän Nepalin kieltäkin.

Lue lisää

Ota yhteyttä Saara

Vapaaehtoistyö Nepali

Faktoja Vapaaehtoistyö Nepali
Alkaen EUR 845
Sopii18 - 70 vuotiaille
EdellytyksetHalu työskennellä ihmisten parissa
Pituus3 viikkoa - 3 kuukautta
SaapumispaikkaKathmandu
TyötakuuKyllä
PalkkatyöEi
Lähellä eläimiäEi
Pitäsi tilatavähintään 2 kuukautta ennen lähtöä
VapaaehtoistyöOpetusVapaaehtoistyötä lasten kanssa

Nepalia kuvataan usein seikkailun ja luontoelämysten mekkana, mutta maalla on myös suuri avuntarve monella alueella. Auta paikallisissa yhteisöissä mahdollisuuksiesi mukaan ja tutustu monimuotoiseen kulttuuriin, ruokaan ja ystävällisyyteen tässä fantastisen kauniissa maassa. Matkusta upeisiin Himalayan vuoristomaisemiin ja näe maailman korkein vuori Mount Everest ja koe sen uskomaton mahti, ja jos olet kiinnostunut vaeltamisesta, et voi löytää parempaa kohdetta!

Vapaaehtoisohjelmamme kautta voit kokea Nepalin jännittävällä ja palkitsevalla tavalla, samalla kun autat avuntarpeessa olevia. Uskalla tehdä jotain erilaista ja mielekästä! Dare to GOXPLORE!

KUKA VOI OSALLISTUA?

Olet täyttänyt 18 vuotta, jos olet vielä ilmoittautumisvaiheessa 17 vuotta tarvitsemme huoltajan suostumuksen. Tärkeintä on, että sinulla on halu auttaa, olet motivoitunut, omaat avoimen mielen ja olet itsenäinen. Hyvä englanninkielen taito on eduksi, sekä hyvä fyysinen kunto.

Epäilyttääkö matkalle lähteminen ja varauksen tekeminen koronaviruksen takia? Toistaiseksi voimassa olevan tilanteen takia annamme sinulle tarvittaessa mahdollisuuden peruuttaa tehty varaus kuluitta vielä 24h ennen matkalle lähtöä. Lue lisää aiheestä tästä.

Yhteistyökumppanimme on ilmoittanut sulkeneensa kaikki kohteen projektit 1.6.2020 asti COVID-19 tilanteen takia. Ilmoitamme uusista tilannepäivityksistä heti, kun tilanne muuttuu. Tällä hetkellä voimme ottaa siis vastaan varauksia vain 1.6.2020 jälkeiselle ajalle.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää
Pokhara on uskomaton kaupunki. Olen oppinut tuntemaan lapset ja muut vapaaehtoiset hyvin vaikka luulin aluksi, että tutustumiseen menisi paljon enemmän aikaa. Tulevat viikot ovat varmsati ikimuistoisia! Nyt olen suunnitellut (muutaman muun vapaaehtoisen kanssa) lössi-projektia, shampoot ja kammatkin on jo ostettuna.

Ane Marie // Vapaaehtoistyö Nepali

Projektit

Projektit

Nepalissa voit valita kolmesta eri sijoituspaikasta:

Kathmandu – Nepalin pääkaupunki, ja suurin kohde myös useimmille projekteille. Täällä vietät tutustumisviikon, ja asut kaupungin laidalla vuoristomaisemien ympäröimänä.

Chitwan - Chitwan Kansallispuisto on Nepalin ensimmäinen kansallispuisto, joka on päässyt UNESCOn maailmanperintölistalle. Tämä puisto on ehdottomasti Nepalin paras wild life-kohde ja siellä on myös fantastinen kasvillisuus ja vuoriympäristö.

Pokhara – Yksi suosituimmista turistikohteista ja ympäröivä luonto on erinomainen. Pokhara sijaitsee 827 metrin korkeudessa veden pinnasta ja tunnetaan "The center of adventure" nimellä. Täältä aloittaa moni patikointimatkansa.

Työskentele lasten kanssa/päiväkodissa - lähinnä Kathmandu, Pokhara, Chitwan
Haluatko auttaa lapsia voimaan paremmin? Saada heidät tuntemaan itsensä erikoisiksi ja tärkeiksi? Silloin sinun kannattaa matkustaa Nepaliin ja työskennellä esikoulussa ja antaa heille rakkautta, iloa ja koulutusta. Monilla näistä esikouluista/päiväkodeista on vähäiset resurssit työskennellä, joten apu, jota sinä vapaaehtoisena voit antaa, on erittäin arvostettua.

Projektin aloittaa usein äiti, joka haluaa auttaa kaupungin/maan köyhiä lapsia parempaan elämään tai nainen, jolla ei ole tai ei voi saada lapsia, mutta haluaa joka tapauksessa varmistaa, että muutama lapsi saa äitihahmon elämäänsä.

Projektit ovat usein pienia ja nopeasti ne tuntuvat siltä, kuin olisi suuren perheen ympäröimänä.

Tämä projekti sisältää lapsista huolenpitoa, leikkiä heidän kanssaan, heidän pukemistaan, auttamista läksyissä ja yksinkertaisesti ajan viettoa lasten kanssa. Työtehtäväsi voi olla opettaa lapsia englannissa, hygieeniassa, tanssissa, musiikissa, maantiedossa ja matematiikassa. Työaika on noin 4 tuntia päivässä.

Opeta englantia kouluissa - lähinnä Kathmandu, Pokhara ja Chitwan
Englanninkielen taito on tärkeää, mutta maissa kuten Nepal on hyvin vähän voimavaroja ja mahdollisuuksia tämän tyyppiseen opetukseen ei aina ole. Täällä saat mahdollisuuden auttaa opettamalla englantia, joka on hyvin arvostettua. Ota haaste vastaan samalla kun osallistumisesi parantaa lasten tulevaisuutta.

Opeta englantia luostarissa - lähinnä Kathmandu ja sen lähialueet - Huomioi, että osallistuminen vähintään 4 viikkoa sisältäen perehdytysviikon
Tässä fantastisessa projektissa opetat englantia munkeille ja asut luostarialueella korkealla vuoristossa. Vapaaehtoisille järjestetään erillinen huone. Kathmandun lähiympäristössä on erilaisia luostareita ja sinut sijoitetaan johonkin näistä, kun saavut Nepaliin. Täydellinen hanke, jos olet kiinnostunut kulttuureista ja uskonnoista Nepalissa. Opetat munkkeja 1-2 tuntia päivässä, mikä mahdollistaa halutessasi opettamisen myös paikallisessa koulussa.

Muun ajan voit kuluttaa munkkien kanssa, jutellen heidän kanssaan, osallistumalla heidän perinteisiinsä ja seremonioihinsa, ja vain tarkkailla heidän elämistään ja tulla kokemusta rikkaammaksi.

Terveydenhuoltoprojekti - lähinnä Kathmandu
Tämä on hyvin haastava ohjelma, jossa vapaaehtoinen työskentelee paikallisilla klinikoilla ja terveyskeskuksissa. Kokemus terveydenhuoltoalalta on vaatimus. Muistathan, että vaikka sinulla on kokemusta, tulet silti toimimaan avustavissa toimissa. Alussa seuraat vain sivusta, mutta heti kun olet tottunut päivittäisiin rutiineihin, saat enemmän vastuuta. Sinä, jolla on terveyden-/sairaanhoitajan koulutus tai vastaava, pääset nopeammin sisään työhön ja saat siksi nopeammin vastuuta. Ne kontaktit, jotka luot työkavereidesi kanssa ja kokemus jonka saat, tulevat seuraamaan sinua pitkälle elämässä.

Rakennustyö -lähinnä Kathmandu
Nepalissa voit osallistua myös rakennusprojekteihin. Monilla kouluilla, lastenkodeilla, terveyskeskuksilla ei ole esimerkiksi vessoja, kunnon luokkahuoneita, leikkipaikkoja, kirjastoa tai edes juoksevaa vettä. Tästä seuraa, että yhteisöiden on hyvin vaikea kehittyä. Tässä hankkeessa vapaaehtoiset ovat elintärkeitä, ja apua arvostetaan suuresti. Työtehtävät vaihtelevat , yhdellä viikolla voit auttaa luokkahuoneen rakentamisessa ja seuraavalla viikolla tehdä vessoja lastenkotiin.

Lähetä sivu PDF-muodossa

Majoitus

Jos projektisi sijoittuu Kathmanduhun, asut usein vapaaehtoisten asuntolassa. Projekteissa jotka ovat kaupungin ulkopuolella, asuminen usein järjestyy projektin tiloissa ja välittömässä läheisyydessä. Osassa ohjelmia asutaan huoltajaperheessä. Perheet on huolella valittuja ja heillä on ollut useita vapaaehtoistyöntekijöitä luonaan aikaisemmin. Luostariprojektissa asutaan luostarin tiloissa.

Vapaaehtoisten talossa (Volunteer House) majoitutaan 4-8 hengen huoneisiin. Majoitus on vaatimaton ja esimerkiksi peseytymistilat & wc on yhteinen ja kaikkien käytössä. Kaikilta osallistujilta odotetaan ympäristövastuullisuutta ja resurssien käyttöä maltillisesti, erityisesti veden, paperin ja sähkön käytön osalta. Sinulta odotetaan, että siivoat jälkesi ja että tuot kortesi kekoon majoituksen pitämiseen siistinä. Kaikissa majoituspaikoissa on WiFi, mutta huomioi että se ei aina välttämättä toimi moitteettomasti. Huoneissa on jääkaapit ja TV. Kylpyhuoneisiin tulee myös lämmin vesi. Pyykkiä voit pestä käsin tai sitten käyttää pyykinpesupalvelua pientä korvausta vastaan.

Pokhara on uskomaton kaupunki. Olen oppinut tuntemaan lapset ja muut vapaaehtoiset hyvin vaikka luulin aluksi, että tutustumiseen menisi paljon enemmän aikaa. Tulevat viikot ovat varmsati ikimuistoisia! Nyt olen suunnitellut (muutaman muun vapaaehtoisen kanssa) lössi-projektia, shampoot ja kammatkin on jo ostettuna.

Ane Marie // Vapaaehtoistyö Nepali

Miksi valita Vapaaehtoistyö Nepali GoXplore?

Viisumi

Suomalaiset saavat turistiviisumin lentokentältä ja tietyiltä rajanylityspaikoilta maahan saapumisen yhteydessä (visa on arrival). Viisumi on maksullinen ja se tulee maksaa lentokentällä tai rajanylityspaikalla. Yleensä saat viisumipaperit lennolla, jotka on hyvä täyttää valmiiksi jo koneessa. Lisää täytettäviä kaavakkeita löytyy lentokentällä. Ota mukaan kaksi tuoretta värillistä passikuvaa, joissa on valkoinen tausta. Huomioi myös, että passin tulee olla hyvässä kunnossa, passista löytyy vähintään yksi tyhjä aukeama ja se on voimassa vähintään 6 kuukautta viisumia haettaessa. Jos haluat hakea viisumia etukäteen, löytyy lähin lähetystö Kööpenhaminasta.

Lisää tietoa suurlähetystön sivuilta: http://www.finland.org.np/Public/default.aspx?node...

Viisumimaksut:
15 päivän viisumi 25 USD
40 päivän viisumi 40 USD
100 päivän viisumi 100 USD

Turistiviisumia voi jatkaa kuukausi kerrallaan 150 päivään asti yhtä kalenterivuotta kohden. Huomioi että viisumin hakeminen on aina hakijan omalla vastuulla ja meidän antama ohjeistus tiivistettynä suuntaa antava. Säädöksiin saattaa tulla muutoksia, jotka viisumin hakija itse on velvollinen tarkistamaan.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Matka

Johdanto

Olitpa sitten valinnut minkä tahansa kohteen ja projektin Nepalissa, vierailu aloitetaan aina tutustumisviikolla, joka alkaa maanantaisin. Nepaliin kannattaa siis saapua viimeistään sunnuntaina, kuljetus lentokentältä majoituspaikkaan on hoidettu puolestasi. Tutustumisviikko on hauska, mutta auttaa myös sopeutumaan maan kulttuuriin ja ihmisiin. Muiden osallistujien kanssa tutustutte paikallisväestöön, maistelette nepalilaisia herkkuja ja totuttelette maan tapoihin. Viikon aikana on myös mahdollisuus oppia joogaa ja meditointia, ruoanlaittoa; tutustua tullimääräyksiin, käyttäytymiseen, Do's & Don't sekä miten valmistautua hätätilanteisiin. Käytte ryhmän kanssa retkillä paikallisilla markkinoilla ja luonnonalueilla, mutta omaa aikaakin jää. Opitte myös muutaman lauseen nepalin kieltä, mutta ei syytä huoleen, maassa puhutaan myös hyvää englantia. Viikko on täynnä uusia elämyksiä ja kokemuksia – mahdollisuuksia tutustua tähän mielenkiintoiseen kulttuuriin.

Aloituspäivät 2020

Projekti on mahdollista aloittaa joka viikon maanantai vuoden ympäri

Hinnat

Aloituspäivät 2020 Hinta
4 viikkoa / luostariprojekti 1255
5 viikkoa / luostariprojekti 1415
6 viikkoa / luostariprojekti 1610
3 viikkoa 845
4 viikkoa 1020
5 viikkoa 1195
6 viikkoa 1405
8 viikkoa 1800
10 viikkoa 2160
12 viikkoa 2535

(Hinnat voimassa 31.12.2020 saakka)

Yllä olevat osallistumismaksut ja ohjelman pituus pitävät sisällään orientaatioviikon.

  1. Jos otat osaa terveydenhuoltoprojektiin, tulee osallistumismaksun päälle lisäkulu 100 euroa / viikko.
  2. Jos otat osaa luostarihuoltoprojektiin, tulee osallistumismaksun päälle lisäkulu 60 euroa / viikko.

Ohjelmaan sisältyy:

LENNOT

On tärkeää, että saat varausvahvistuksen koskien valitsemaasi vapaaehtoisprojektia ennen kuin varaat lentosi. Ota meihin yhteyttä, jos haluat apua lentojen kanssa. Meno-paluu lentolippu Kathmanduun maksaa noin 600 - 900 euroa.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Vapaaehtoistyö Nepali matkakertomukset & blogit

Lue matkablogeja ja -kertomuksia osallistujiltamme
Pokhara on uskomaton kaupunki. Olen oppinut tuntemaan lapset ja muut vapaaehtoiset hyvin vaikka luulin aluksi, että tutustumiseen menisi paljon enemmän aikaa. Tulevat viikot ovat varmsati ikimuistoisia! Nyt olen suunnitellut (muutaman muun vapaaehtoisen kanssa) lössi-projektia, shampoot ja kammatkin on jo ostettuna.

Ane Marie // Vapaaehtoistyö Nepali

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa vapaaehtoistyö?

Vapaaehtoistyö tarkoittaa sitä, että matkustaa toiseen maahan, toiseen kulttuuriin, kauas omasta arkipäivästä tekemään töitä. Tulet kohtaamaan erilaisia haasteita, jotka ovat samalla hyvinkin kasvattavia. Vapaaehtoistyöläisenä tarvitset vahvaa sitoutumista, positiivista asennetta ja avoimen mielen uutta kulttuuria kohtaan. Täältä voi lukea lisää vapaaehtoistyöstä ulkomailla.

Mitä rokotuksia tarvitsen ennen matkaa?

Suosittelemme, että olet yhteydessä lääkäriisi tai terveyskeskukseen.

Tarvitsenko matkavakuutusta?

Kyllä! Matkavakuutus on pakollinen. Ota meihin yhteyttä, niin me GoXplorella voimme suositella sinulle matkavakuutusta.

Onko tutustumisviikolla paljon muuta toimintaa?

Kyllä, toimintaa ja retkiä riittää. Nämäkin auttavat sinua sopeutumisessa Nepaliin, itse maahan, kulttuuriin, uskontoon. Turvallisuus, maantiede, do's & don'ts, kieli, terveys ja paljon muuta käydään läpi viikon aikana.

Millainen ilmasto nepalissa on?

Nepalissa on neljä vuoden aikaa ja ilmasto vaihtelee sub-trooppisesta subarktiseen. Monsuunisateet tulevat kesä-syyskuussa, loppuvuosi on kuivaa kautta. Kesällä, kesä-elokuussa, lämpötila nousee noin 40 asteeseen ja vuoristossa 28 asteeseen. Syksyllä, syys-marraskuussa, tai keväällä, maalis-toukokuussa, ovat suosituimpia patikoitsijoille. Tällöin lämpötila on mukava ja luonto parhaimmillaan. Talvella saattaa olla hyvinkin kylmä, ja lämpötilat lähellä nollaa.

Mikä on aikaero Suomeen?

Aikaero on talvella +3,45 tuntia ja kesällä +2,45 tuntia

Kuinka internet ja puhelin toimivat nepalissa?

GSM-verkko toimii hyvin suuremmissa kaupungiessa. Internetin käyttö on usein mahdollista hotellilla.

Kuinka paljon rahaa tarvitsen mukaan?

Pankkiautomaatteja löytyy suht helposti. Nepalin rupioita ei saa maan ulkopuolelta, joten ota mukaan käteistä US dollareissa.

Lähetä sivu PDF-muodossa Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Alkuun » Maa » Nepal » Vapaaehtoistyö Nepali

Emilia M tilasi Work & Travel Uusi-Seelanti All Set ohjelmamme 720 tuntia sitten. Sopisiko tämä matka sinulle??!