Sisäänkirjautuminen

Yhteisö- ja luontoprojektit Sri Lankassa

Auta uhanalaisia suuria merikilpikonnia, lähde korjaamaan rakennuksia tai opettamaan englantia. Täydellinen kohde sinulle, joka haluat samanaikaisesti olla hyödyksi, kokea mahtavan trooppisen ilmaston, kukoistavan viidakon sekä fantastiset rannat.

Lue lisää

Ota yhteyttä Saara

Vapaaehtoistyö Sri Lanka

Faktoja Vapaaehtoistyö Sri Lanka
Alkaen EUR 660
SopiiYli 18 vuotiaille
EdellytyksetIlo työskennellä ihmisten ja eläinten kanssa
PituusVähintään 3 viikkoa
SaapumispaikkaColombo
PalkkatyöEi
Lähellä eläimiäKilpikonnaprojektissa - kyllä
Pitäsi tilataVähintään kuukausi ennen suunniteltua lähtöä
VapaaehtoistyöOpetusVapaaehtoistyötä lasten kanssaKilpikonnat

Oletko jo pitkään miettinyt, että haluaisit auttaa maassa, jossa avun tarve on monessa mielessä todella tarpeen? Ehkä haluat lähteä matkalle, jossa et vain makaa auringossa, vaan oikeasti teet matkan, joka on merkityksellinen ja antaa sinulle hieman enemmän. Vapaaehtoismatkalla saat kokemuksia, opit kulttuurista ja saat upean muiston loppuelämäksesi. Sri Lankassa on monia erilaisia vapaaehtoisprojekteja, joissa voit auttaa esimerkiksi korjaamaan rakennuksia, työskennellä lastenkodeissa, opettaa kouluissa tai suojella kilpikonnia. Voit myös osallistua vapaaehtoisprojektien lisäksi erilaisiin muihin aktiviteetteihin ja seikkailuihin paikan päällä.

Sri Lanka tarjoaa hämmästyttävän luonnon, koskettavan historian, suurta ystävällisyyttä ja jopa trooppisen luonnon. Maan luonnollinen kauneus, maisemat, luonto ja kauniit rannat sekä rikas kulttuuriperintö tekevät saaresta upean matkakohteen. Sri Lanka on pieni saari, mutta siellä on uskomattoman paljon eri mahdollisuuksia seikkaluihin, kokea voi periaatteessa kaikkea mitä paratiisisaaresta kuvittelee.

Kuka voi osallistua tähän ohjelmaan?
Sinun tulee olla täyttänyt 18 vuotta, jotta voit ilmoittautua ohjelmaan, jos olet 17-vuotias, tarvitsemme todistuksen huoltajalta. Tärkeintä on, että haluat ojentaa auttavan kätesi, olet omistautunut, joustava ja itsenäinen sekä sinulla on avoin mieli. Hyvä englanninkielen taito on etu ja se, että olet hyvässä fyysisessä kunnossa etkä pelkää tarvittaessa vaikeitakaan tilanteita. Huomioi, että kaikki projektit vaativat todistuksen rikosrekisteriotteesta.

Epäilyttääkö matkalle lähteminen ja varauksen tekeminen koronaviruksen takia? Toistaiseksi voimassa olevan tilanteen takia annamme sinulle tarvittaessa mahdollisuuden peruuttaa tehty varaus kuluitta vielä 24h ennen matkalle lähtöä. Lue lisää aiheestä tästä.

Yhteistyökumppanimme on ilmoittanut sulkeneensa kaikki kohteen projektit 1.6.2020 asti COVID-19 tilanteen takia. Ilmoitamme uusista tilannepäivityksistä heti, kun tilanne muuttuu. Tällä hetkellä voimme ottaa siis vastaan varauksia vain 1.6.2020 jälkeiselle ajalle.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää
Halusin vain kertoa hieman kuulumisia. Kaikki on ollut erittäin hyvin ja huomenna on viimeinen päiväni kehitysvammaisten orpokodissa ennen kuin matkustan eteenpäin ystävieni kanssa. Kuten sanottu, kaikki on ollut huippua ja se on tuntunut hyvältä tietää, että voin ottaa aina sinuun yhteyttä, jos jotain ilmenisi.

Amanda // Vapaaehtoistyö Sri Lanka

Projekti

Sri Lankassa voit valita kahden eri kohteen väliltä.

Kandy – Sri Lankan toiseksi suurin kaupunki, joka sijaitsee Sri Lankan keskiosassa. Se on uskomattoman vihreällä ja rehevällä alueella, noin 3-4 tunnin automatka Colombosta, joka on Sri Lankan pääkaupunki. Kandy on projektien pääkohde, sieltä löydät kaikki sosiaaliprojektit ja siellä työskentelet aina jollain tavalla ihmisten kanssa.

Anmalangoda – Länsirannikolta löydät tämän rannan, noin 2,5-3 tunnin automatkan päästä Colombosta etelään. Siellä työskentelet ja asut, jos valitset kilpikonnaprojektin. Sri Lankassa voit valita useiden eri projektien väliltä. Katso alta mitä projekteja on tarjolla. Huomioi, ettei mitään tarkkoja työtehtäviä voida taata, ennen kuin olet saapunut paikalle.

Munkkien opettamiseen liittyvä projekti on ainut, joka voidaan taata ennen lähtöäsi. Paikkana Hill Country.

Opeta koulussa tai temppelissä (suurin osa projekteista Kandyssa)
Että kaikki lapset saavat ja voivat käydä koulua on uskomattoman tärkeää. Tässä maassa on puutetta opettajista, valitettavasti. Sri Lankassa opetus ja koululaitos ei ole yhtä hyvin tuettua kuin meillä länsimaissa. Koulujärjestelmä, joka meillä on täällä kotona on erittäin kehittynyt ja se antaa meille niin paljon tietoa, että me voimme nuorinakin matkustaa Sri Lankaan ja opettaa nuoria lapsia monissa eri aineissa. Suurin tarve on englannin opetuksessa ja se on usein eniten kysytty apu eri kouluissa.

Opetustehtäviin liittyvät työajat:
Teaching: Monks 08.30 - 10.00
Teaching: Village Kids 14.30 - 17.00
Teaching: Pre School 08.00 - 12.00

Koulujen lomat:
Maaliskuun lopusta huhtikuun loppuun
Heinäkuun lopusta elokuun loppuun
Marraskuun lopusta tammikuun alkuun

Koska teemme yhteistyötä paikallisten yhteisöjen kanssa, saattavat paikalliset lomat ja juhlapyhät vaikuttaa projektien aukioloihin Sri Lankassa. Osassa kouluja saattaa olla hieman erilaiset aikataulut, osa kouluista saattaa puolestaan olla jopa kokonaan kiinni juhlapyhien aikana. On siis tärkeää, että otat nämä ajankohdat huomioon ja olet paikan päällä projektissa myös joustava. Tämä saattaa joskus tarkoittaa sitä, että osa tehtävistä muuttuu kesken projektin.

Rakentaminen & kunnostaminen (suurin osa projekteista Kandyssa)
Sri Lankassa on monia eri alueita, joita on kehitettävä. Resurssien ja työvoiman saatavuus rajoittaa montaa asiaa. Voit rakentaa ja korjata kaikkea mahdollista kouluissa, lastenkodeissa, terveyskeskuksissa, joissa ei ole vessoja, kunnollisia luokkahuoneita, leikkipaikkoja tai kirjastoa. Ne voivat jopa olla ilman juoksevaa vettä. Täällä vapaaehtoiset tulevat olemaan suureksi hyödyksi, kun voivat auttaa näillä alueilla. Työtehtävät vaihtelevat paljon, ensimmäisenä viikkona voit auttaa järjestelemään ja valmistelemaan luokkahuoneita ja seuraavana rakennat vessoja lastenkotiin. Vapaaehtoiset auttavat aina siinä, missä eniten apua tarvitaan.

Englannin kielen opetus luostarissa (Hill Country)
Hill Country sijaitsee noin tunnin matkan päässä Kandysta. Hill Countryssa voit osallistua englannin opetukseen luostareissa. Luostarissa oleskeluun sisältyy opetustehtäviä aamupäivisin klo 8:30-10 ja iltapäivisin autetaan yhteisöä rakennus- ja kunnostustöissä. Tässä projektissa pääset osalliseksi ja lähelle paikallisia traditioita ja kulttuuria sekä tulet oppimaan valtavasti uutta munkeilta heidän elämästään ja periaatteistaan. HUOM! Opetustehtävät eivät ole mahdollisia huhti-, heinä-, elo- ja marraskuussa.

Koska teemme yhteistyötä paikallisten yhteisöjen kanssa, saattavat paikalliset lomat ja juhlapyhät vaikuttaa projektien aukioloihin Sri Lankassa. Osassa kouluja saattaa olla hieman erilaiset aikataulut, osa kouluista saattaa puolestaan olla jopa kokonaan kiinni juhlapyhien aikana. On siis tärkeää, että otat nämä ajankohdat huomioon ja olet paikan päällä projektissa myös joustava. Tämä saattaa joskus tarkoittaa sitä, että osa tehtävistä muuttuu kesken projektin.

Työskentele vanhainkodissa (suurin osa projekteista Kandyssa)
Onko sinulla kokemusta vanhainkodissa työskentelemisestä? Tai suuri halu auttaa vanhusten parissa? Jopa Sri Lankassa on vanhainkoti, joka tarvitsee työvoimaa. Näissä kodeissa työtehtävät ovat erittäin lähellä Suomen työtehtäviä. Pitää huolta vanhuksista ja seurustella heidän kanssaan.

Terveydenhoito projekti (suurin osa projekteista Kandyssa)
Tämä on haastava projekti, jossa vapaaehtoiset työskentelevät paikallisilla klinikoilla, sairaaloissa tai terveyskeskuksissa. On tärkeää, että olet koulutettu lääkäri ja sinulle on tiettyä kokemusta lääketieteen alueesta on pakollista. Sinulle, joka käyt vielä koulua, on myös mahdollisuus osallistua. Kaikki, jotka haluaisivat osallistua tähän projektiin, täytyy lähettää motivaatiokirje yhdessä CV:n kanssa, sekä jopa todistus koulusta, todistuksena, että olet käynyt tai yhä käyt koulutusta, sen jälkeen saat vahvistuksen yhteistyökumppaneiltamme.

On tärkeää huomioida, että vaikka sinulla olisi jo terveydenhoitotausta, tulet toimimaan avustajana. Aluksi olet tarkkailijana, mutta kun päivittäiset rutiinit ovat tuttuja, antaa henkilökunta sinulle enemmän vastuuta. Toimenpiteet, kollegat ja muut vapaaehtoiset tulevat antamaan sinulle tietotaitoa loppu elämäksesi.

Jokainen osasto ottaa vastaan enintään 3 henkilöä kerrallaan. Jos haluaisit jollekin erikoisosastolle, kerro se ystävällisesti motivaatiokirjeessäsi. Pidemmällä prosessissa tulet saamaan vahvistuskirjeen.

Kilpikonnaprojekti (Ambalangodassa: huomioi eri osallistumismaksu)
Tämä projekti on perustettu suojelemaan vahingoittuneita kilpikonnan poikasia ja kilpikonnien pesiä. Kilpikonnan munat ja hautovat kilpikonnat ovat erittäin haavoittuvaisia rannoilla ja siinä osa vapaaehtoisten työtehtävistä on tärkeitä; niiden suojelu saalistajia, salametsästäjiä ja jopa vahingoittavia luonnon voimia vastaan. Työtehtäviin kuuluu myös tutkia ja kerätä tietoa, pitää rannat puhtaana ja jopa pitää huolta haavoittuneista kilpikonnista. Projekti asettaa joka vuosi uuden tavoitteen siitä, kuinka paljon he haluavat, että kilpikonnakanta kasvaa ja tämän tavoitteen saavuttamisessa tulet vapaaehtoisena olemaan avuksi.Lähetä sivu PDF-muodossa

Majoitus

Kun saavut Colombon lentokentälle, hakee meidän koordinaattorimme sinut. Hän odottaa sinua kyltin kanssa, jossa lukee nimesi, joten löydät hänet helposti. Automatka Kandyyn tai Ambalangodaan ja vapaaehtoisasuntoon kestää noin 3,5 tuntia, riippuen hieman liikenteestä. Kaikki vapaaehtoiset asuvat yhdessä ensimmäisen viikon vapaaehtoisasuntolassa ja siellä teille pidetään orientaatioviikko, joka koostuu erilaisista osioista, jotka auttavat sinua tutustumaan alueeseen ja maahan. Jaat huoneen muiden vapaaehtoisten kanssa, mutta huoneet ovat jaettu sukupuolen mukaan. Molemmissa taloissa on tilaa noin 12 henkilölle. Taloissa on TV, jääkaappi, pakastin, vessat, suihku yms. (lämmintä vettä on saatavilla vain Kandyssa). Tarjolla on 3 ateriaa arkisin ja 2 viikonloppuisin, nämä ovat useimmiten kasviruokaa. Orientaatioviikon jälkeen asuminen on riippuvainen sijainnista.

Mikäli jäät Kandyyn johonkin sosiaali-projektiin, on majoitus samassa paikassa. Kilpikonnaprojektiin osallistuvat matkustavat Ambalangodaan noin 5-6 tunnin päähän Kandystä. Kummassakin paikassa majoituksen taso on hyvin perustasoa, monen tottumuksiin jopa vaatimaton. Majoituspaikoissa on tuulettimet, mutta ei ilmastointia. Suosittelemme, että oma hyttysverkko yöpymistä varten kannattaa ottaa mukaan, samoin esimerkiksi taskulamppu. Vapaaehtoisasunnossa ei valitettavasti ole WIFI-yhteyttä, mutta lähettyvillä on internetkahvila.

Asuminen isäntäperheen kanssa on myös mahdollista. Lisäkustannus siitä on 25eur/viikossa.

Halusin vain kertoa hieman kuulumisia. Kaikki on ollut erittäin hyvin ja huomenna on viimeinen päiväni kehitysvammaisten orpokodissa ennen kuin matkustan eteenpäin ystävieni kanssa. Kuten sanottu, kaikki on ollut huippua ja se on tuntunut hyvältä tietää, että voin ottaa aina sinuun yhteyttä, jos jotain ilmenisi.

Amanda // Vapaaehtoistyö Sri Lanka

Miksi valita Vapaaehtoistyö Sri Lanka GoXplore?

Viisumi

1. tammikuuta 2012 alkaen voimassa on ollut Electronic Travel Authorization (ETA) lyhyille matkoille Sri Lankaan. Matkoille, jotka kestävät enintään 30 päivää ja matkan tarkoituksena on turismi tai kauttakulku, tulee matkustajien hankkia elektroninen viisumi ennen lähtöä. Kaikkien Sri Lankaan matkustavien on täytettävä ETA-kaavake sähköisesti netissä osoitteessa www.eta.gov.lk . Saapuessaan Sri Lankaan ETA:n kanssa matkustajalle myönnetään viisumi (leima passiin) ja lupa maahan pääsyyn.

Sri Lankan viranomaiset lähettävät hyväksynnän matkustajalle sähköpostitse kun valtuutus on myönnetty. Hyväksytty valtuutus on tulostettava matkalle mukaan. Valtuutus on maksullinen (noin 35 USD). Jos aiot olla matkalla pidempään kuin 30 päivää tulee sinun hakea viisumia etukäteen (lähin lähetystö on Oslossa).

Annamme varausprosessin aikana sinulle ohjeet kuinka Suomen kansalaisena tulee tehdä viisumihakemus. Huomoi että viisumin hakeminen on aina hakijan omalla vastuulla ja meidän antama ohjeistus tiivistettynä suuntaa antava. Säädöksiin saattaa tulla muutoksia, jotka viisumin hakija itse on velvollinen tarkistamaan.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Lähdöt


Huolimatta siitä minkä projektin tai kohteen valitset Sri Lankassa, aloitat matkasi tutustumisviikolla, joka alkaa aina joka kuukauden ensimmäinen ja kolmas maanantai (heinäkuussa – joka maanantai). Sinun tulisi siis saapua sunnuntaina päivää ennen kello 09.00 jälkeen ja sinut haetaan lentokentältä ja viedään vapaaehtoisasuntoon. Tiedossa on hauska viikko, koska opit tuntemaan maata, ihmisiä ja kulttuuria. Yhdessä muiden ympäri maailma tulleiden jäsenten kanssa, tulet tutustumaan paikalliseen väestöön, maistamaan srilankalaista ruokaa ja tutustut maan tapoihin. Viikon aikana saat kokeilla ja tietää enemmän myös joogasta ja meditaatiosta, ruuan laitosta, tullista, tavoista, käyttäytymisestä, "Do´s and Don´t´s" ja saat muut viime hetken tiedot. Kaikki tämä auttaa sinua sopeutumaan nopeammin maahan. Saat mahdollisuuden käydä markkinoilla ja liikkua luonnossa ryhmässä tai yksin vapaa-aikanasi. Viikon aikana opitte myös muutaman yksinkertaisen fraasin Sri Lankan kielillä – sinhali ja tamil. Mutta älä huolehdi, englanti on myös yksi Sri Lankan virallisista kielistä. Tulet oppimaan paljon tästä kiehtovasta kulttuurista. Voit valita alla olevista alkamispäivämääristä.

Aloituspäivät 2019:

Projekti on mahdollista aloittaa joka viikon maanantai vuoden ympäri

Hinnat

Aloituspäivät 2020 Hinta
3 viikkoa 845
4 viikkoa 1020
5 viikkoa 1195
6 viikkoa 1405
8 viikkoa 1800
10 viikkoa 2160
12 viikkoa 2535
3 viikkoa / kilpikonnaprojekti 1120
4 viikkoa / kilpikonnaprojekti 1395
5 viikkoa / kilpikonnaprojekti 1695

(Hinnat ovat voimassa 30.12.2020)

Jos otat osaa terveydenhuoltoprojektiin Sri Lankassa, tulee osallistumismaksun päälle 50 euroa / viikko.

Kilpikonna-projekti on suljettu heinäkuussa. Huomioithan tämän suunnitelmissasi.

Huomioi, että Lastenkoti-projektin vähimmäisoleskeluaika on 4 viikkoa.

Nämä sisältyy ohjelmiin kaikissa paikoissa:

Lentolippu (menopaluu) Colomboon maksaa ajankohdasta riippuen noin 600-800 €. Sinun tulisi saapua projektiin sunnuntaina ja lähteä lauantaina. Jos haluat saapua aikaisemmin tai viipyä pidempään, kustannuksia tulee se 35 €/yö.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Vapaaehtoistyö Sri Lanka matkakertomukset & blogit

Lue matkablogeja ja -kertomuksia osallistujiltamme
Halusin vain kertoa hieman kuulumisia. Kaikki on ollut erittäin hyvin ja huomenna on viimeinen päiväni kehitysvammaisten orpokodissa ennen kuin matkustan eteenpäin ystävieni kanssa. Kuten sanottu, kaikki on ollut huippua ja se on tuntunut hyvältä tietää, että voin ottaa aina sinuun yhteyttä, jos jotain ilmenisi.

Amanda // Vapaaehtoistyö Sri Lanka

Usein kysyttyä

Mitä vapaaehtoistyö sisältää?

Matkustaminen vapaaehtoisena sisältää, että matkustat ja asetut vieraaseen kulttuuriin kaukana omastasi. Tulet kohtamaan erilaisia haasteita ja se on yksi tapa kasvaa ihmisenä. Vapaaehtoisena tarvitset vahvaa omistautumista, positiivista asennetta ja tietenkin avoimen mielen uusille kulttuureille. Täältä voit lukea lisää mitä vapaaehtoismatkat sisältävät.

Mitkä rokotukset tarvitsen ennen matkaa?

Me suosittelemme, että otat yhteyttä rokotuskeskukseen tai omaan lääkäriisi saadaksesi tarkat ohjeet rokotuksiin liittyen. Lisää tietoa myös: https://www.rokote.fi/

Millainen ilmasto on Sri Lankassa?

Sri Lankan ilmasto on trooppinen, lämmin ja erittäin kostea. Keskilämpötila on noin 29 astetta. Saarella sataa noin 750mm per vuosi ja suurin osa luonnollisesti sadekaudella. Lämpimimmät kuukaudet ovat useimmiten touko-, kesä- ja heinäkuu.

Tarvitsenko matkavakuutuksen?

Kyllä! Vakuutus on pakollinen. Ota meihin yhteyttä, niin me GoXplorella voimme suositella sinulle matkavakuutusta.

Onko isäntäperheen kanssa paljon aktiviteettejä?

Se tavallisesti on riippuvainen sinusta vapaaehtoisena. Jos osoitat kiinnostusta isäntäperheen kanssa ajan viettämineen ja heidän eri retkiinsä, oletettavasti ottavat he sinut mukaan. Se auttaa sinua tutustumaan paremmin isäntäperheeseesi ja paikalliseen väestöön. Me kannustamme sinua osallistumaan tapahtumiin, joihin isäntäperheesi on menossa, mutta myös osallistumaan pienempiin, päivittäisiin rutiineihin. Tällä tavoin opit maan kulttuurista vielä enemmän.

Mitä minun tulee pakata?

Hyvä mieli, halu oppia uutta, sekä se, että olet valmis kohtaamaan odottamattoman. Tässä on muutama vinkki, mitä voi olla hyvä pakata mukaan Sri Lankaan

Lähetä sivu PDF-muodossa Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Alkuun » Maa » Sri Lanka » Vapaaehtoistyö Sri Lanka

Viimeisimmät uutiset: Aukioloajat joulun ja uuden vuoden aikaan