Sisäänkirjautuminen

Yhteisöprojektit Thaimaassa

Thaimaan vapaaehtoisprojekteissa voit työskennellä lasten parissa tai paikallisen vuoristokansan hyväksi. Pääset samalla tututusmaan läheltä maan ruokakulttuuriin, traditioihin ja tutustut ihmisiin ympäri maailmaa.

Lue lisää

Ota yhteyttä Saara

Vapaaehtoistyö Thaimaa

Faktoja Vapaaehtoistyö Thaimaa
Alkaen EUR 630
Sopii18 vuotta täyttäneille
EdellytyksetEi erillisiä vaatimuksia
PituusVähintään 2 viikkoa
SaapumispaikkaBangkok
PalkkatyöEi
Pitäsi tilataVähintään 1-2kk ennen toivottua aloitusta
Vapaaehtoistyö

Thaimaan pitkät valkoiset hiekkarannat, lämmin ilmasto ja todella maukas ruokakulttuuri takaavat, että Thaimaassa on kaikkea mitä voit unelmareissulta haaveilla. Vapaaehtoistöiden kautta sinun on mahdollista tutkia maata hieman erilaisesta näkökulmasta palkitsevalla tavalla.

GoXplore tarjoaa kolme mielenkiintoista ja erilaista projektia Thaimaassa, joissa kaikissa voit olla mukana vapaaehtoisena auttamassa paikallista väestöä. Voit valita englannin opetus projektin lapsille ja nuorille, jossa pääset perehdyttämään kielen perusasioita ja saat samalla kokeilla elämää opettajana. Toinen vaihtoehto on osallistua huonoista oloista tulevien lasten elämään orpokodeissa Singburin alueella. Kaikille lapsille pyritään tarjoamaan niin hyvä elinympäristö kuin mahdollista. Samalla näet miten pienet asiat voivat tuoda niin paljon iloa ja kiitollisuutta ihmisten elämään. Kolmantena vaihtoehtona voit lähteä Pohjois-Thaimaan vuorilla asuvien ihmisten avuksi ja tueksi, kansan joka on kauan sitten katkaissut siteensä ulkomaailmaan. Autat kokonaisen kylän kehitystä erilaisten käytännön tehtävien parissa. Täällä jännittävä Akha kulttuuri odottaa, josta saat varmasti paljon muistoja seremonioista ja perinteistä!

Kuka voi osallistua ohjelmaan?
Tämä ohjelma on tarkoitettu sinulle, joka olet vähintään 18-vuotias. Sinun tulisi olla avoin, sitoutunut, joustava ja positiivinen. Sinulla on oltava hyvä englannin kielen taito, sillä se on kieli, jota käytät päivittäin. Jokaiselta vapaaehtoistöihin osallistujalta edellytetään esitettäväksi englannin kielistä rikostaustaotetta, joka ei saisi olla vanhempi kuin 3kk. Valitsitpa sitten minkä projektin tahansa, sinulla on hauska seikkailu paikallisten ja muiden vapaaehtoisten kanssa muualta maailmasta. Saat kokemuksia ja muistoja, joista muut voivat vain unelmoida tavallisen lomamatkan jälkeen. Tärkeintä on pyyteetön halu auttaa niitä, jotka apua todella tarvitsevat.

Epäilyttääkö matkalle lähteminen ja varauksen tekeminen koronaviruksen takia? Toistaiseksi voimassa olevan tilanteen takia annamme sinulle tarvittaessa mahdollisuuden peruuttaa tehty varaus kuluitta vielä 24h ennen matkalle lähtöä. Lue lisää aiheestä tästä.

Yhteistyökumppanimme on ilmoittanut sulkeneensa kaikki kohteen projektit 1.6.2020 asti COVID-19 tilanteen takia. Ilmoitamme uusista tilannepäivityksistä heti, kun tilanne muuttuu. Tällä hetkellä voimme ottaa siis vastaan varauksia vain 1.6.2020 jälkeiselle ajalle.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää
Tarvitsin apua aika paljon ennen matkaa ja sain ihanasti kaiken tarvitsemani tuen ja vinkit puhelimitse ja maililla aina kun tarvitsin apua. Matka ylitti odotukseni ja aika Thaimaassa oli sanoin kuvaamatonta. Sain muista vapaaehtoisista ystäviä ja joidenkin kanssa ollaan edelleen matkan jälkeen yhteydessä.

Matilda // Vapaaehtoistyö Thaimaa

Projekti

Thaimaan projekteissa vapaaehtoisena pääset lähemmäksi paikallisia ihmisiä ja olemme aika varmoja, että matkastasi tulee palkitsevampi kuin mikään aiemmista. Vapaaehtoistöihin osallistuminen on täydellinen tapa saada eniten irti matkasta. Saat myös itse paljon uusia kokemuksia ja näkökulmia elämään työskennellessäsi upeassa ympäristössä tavaten monia ihania ihmisiä! Riippumatta siitä, mihin projektiin haluat osallistua, sinulla on hyvin aikaa ottaa osaa myös paikalliseen elämään ja aktiviteetteihin. Osallistumalla orpokodeissa tarjottavaan päivähoitoon, opettamalla englantia nuorille kouluissa tai auttaen vuorilla asuvia ihmisiä, pääset nauttimaan hämmästyttävästä AKHA-kulttuurista. Mahdollisuuksia on monia, päätä yksi ja osallistu muutokseen!

Tutustumisviikko

Haluatko tutustua thaimaalaiseen kulttuuriin ennen projektin aloittamista? Tämän vapaaehtoisen tutustumisviikon aikana opit paljon Thaimaasta ja sen kulttuurista. Tänä aikana opit ehkä jo valmistamaan thaimaalaista ruokaa, hyödyllisiä lauseita thai-kielellä ja vierailet kuuluisassa buddhalaisessa temppelissä Wat Phranon Jaksi. Näet vanhan kaupungin Ayutthayan ja paljon muuta. Tapaat tietenkin myös paikallisia ihmisiä, maistelet uusia ruokalajeja ja nautit paikallisista tarinoista ja historiasta. Tutustumisviikko on loistava aloitus matkallesi ja jokainen projektiaika alkaa tällä orientaatiolla. Voit myös nauttia hauskoista aktiviteeteista yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa, saadaksesi parhaan aloituksen uuteen seikkailuun upeassa Thaimaassa. Lue lisää tästä.


Lastenkoti (painotus rakennusten kunnostustöissä)

Singhalissa sijaisteva lastenkoti on ainut koti näille alle 18-vuotiaille lapsille, joilla ei ole perhettä tai muuta paikkaa asua. Toimiva ja hyväkuntoinen lastenkoti on edellytys hyvälle ja turvalliselle kasvatukselle ja koulunkäynnille. Vapaaehtoisena sinulla on mahdollisuus auttaa parantamaan lapsille kodin puitteita, opettamaan heille samalla englannin kielen perusteita, motivoimaan heitä opiskeluun ja tuomaan iloa heidän arkeensa. Yhteistyökumppanimme työskentelee monien alueen eri lastenkotien kanssa kylässä ja auttavat sinua tehtävissäsi tekemään lasten kodista miellyttävän paikan elää ja voida mahdollisimman hyvin.

Työtehtävät:
Tehtäväsi vaihtelevat jatkuvasti päivän ja tilanteen mukaan ja sinun on varauduttava näin ollen aikataulujen muuttumiseen. Työaikakin voi vaihdella, mutta tavallinen päivä sijoittuu klo 09.30-15.30 välille arkisin. Aamulla voit yleensä maalata, rakentaa ja korjata tiloja. Iltapäivällä voit ilmoittaa halustasi opettaa lapsille helppoja englannin perusteita ja osallistua opetukseen. Päivät pitävät sisällään myös iloista yhdessä oloa, leikkejä ja pelejä. Muista, että lapset käyvät koulua päivittäin maanantaista perjantaihin, mutta sinulla on mahdollisuus tavata ja viettää aikaa heidän kanssaan myös arkisin omien taukojesi kuten lounaan aikana. Viikonloppuisin olet vapaa tekemään mitä haluat ja voit vaikka lähteä Bangkokiin. Vaihtoehtoisesti aikaa voi myös viettää Singhalissa muiden vapaaehtoisten ja lasten kanssa.

Auttamalla tämän tyyppisissä projekteissa huomaat pian, kuinka pienet asiat todella vaikuttavat näiden lasten joka päiväiseen elämään. Tulet huomaamaan kuinka huomaavaisia ja kiitollisia kaikki lapset ovat avustasi.

Opetus kouluissa

Singburin kaupungin ulkopuolella on kouluja, jotka tarvitsevat suuresti apua opetuksessa ja englannin kielessä lapsille ja nuorille. Täällä on mahdollisuus auttaa ja samalla oppia paljon paikallisesta Thai-kulttuurista. Oletko lähettiläs, joka haluaa levittää tietoa ja iloa lapsille ja nuorille? Siinä tapauksessa opetusohjelma voisi olla oikea paikka sinulle.
Vapaaehtoisena opetusprojekteissa olet aluksi avustajana, mutta myöhemmin suunnittelet ja toteutat jo omat oppituntisi, jos näin itse haluat ja koet mielekkääksi. Sinun pitäisi siis olla valmis tekemään valmisteluja oppitunteja varten ja ehkä sinussa on hieman myös luovuutta tuntien toteuttamisessa. Toki saat vinkkejä ja neuvoja siitä, miten suunnitella päivät, ja myös ideoita muiden vapaaehtoisten kanssa, jotka ovat osana samanlaista projektia. Jokainen aamu sinut noudetaan projektiin ja kouluun, missä olet opettajana. Aikataulut voivat vaihdella, mutta yleensä opetusta on noin 6 tuntia päivässä, maanantaista perjantaihin.

Opetusprojekti on täydellinen tapa tutustua opettajan työhön. Kuvittele, että autat lapsia ja nuoria oppimaan kielen, josta he hyötyvät suuresti tulevaisuudessa. Sinulla on varmasti edessäsi monia naurun hetkiä, hymyjä ja muita iloisia muistoja kotiin vietävänä.

Pidä mielessä, että koulut ovat suljettu kesälomien aikana 15.3. - 15.5. sekä lokakuussa. Voit tehdä toki muutakin työtä tänä aikana, lapsille on esimerkiksi tarjolla "kesäleirejä", jos he eivät mene perheidensä luokse takaisin täksi ajaksi.
Huom! Kiva idea on viedä lahja oppilaille. Kokemuksestamme tiedämme, että ihan tavalliset lelut eivät ole aina niin kiinnostavia, mutta vaikkapa valokuvat perheestäsi, kodistasi ja lemmikistäsi ovat yleensä suuri menestys.

Vuoristokansa / Hill Tribe

Chang Raisin viidakkokylässä monet heimot elävät harmoniassa keskenään ja kauniissa ympäristössä, mutta tarvitsevat apua kylän kehittämisessä ja parantamisessa. Vuoriston asukkaiden hämmästyttävä ja jännittävä kulttuuri tarjoaa paljon perinteitä ja rituaaleja, ja heidän luona ollessasi autat vuoriston ihmisiä monissa eri projekteissa. Töiden lomassa osallistut hauskoihin aktiviteetteihin, seremonioihin, retkeilyyn viidakossa ja opit mm. mitä bambusta voidaan keittää... Yhteistyökumppanimme toimii kahden eri kylän hyväksi ja vapaaehtoisena sinut sijoitetaan paikkaan, jossa tuona ajankohtana eniten tarvitaan apua.

Työtehtävät:
Tehtäväsi ovat hyvin vaihtelevia. Joka viikko kylässä on tavallisesti tapaaminen, jossa kartoitetaan tarpeet ja aikataulu. Nämä kaikki tehdään ja toteutetaan kylän sen hetkisten tarpeiden mukaan. Voit esittää pyyntöjä tietyistä asioista, joita haluat tehdä ja projektin koordinaattori laatii aikataulun, joka sopii sinulle. Jos haluat opettaa englantia lapsille koulussa koko hankkeen ajan, sekin voidaan järjestää. Sinun on sitten oltava valmis valmistelemaan oppituntia itse melkeinpä olemattomien resurssien ja materiaalien kanssa. Alla muutama esimerkki tehtävistä:

Sinulla ei tarvitse olla mitään aiempaa pätevyyttä tai oleellista työkokemusta osallistuaksesi näihin yllä mainittuihin tehtäviin. Sinun pitäisi kuitenkin olla valmistautunut hyvin erilaiseen elintasoon kuin meillä täällä Suomessa. Koordinaattorisi puhuu englantia ja hän on tavoitettavissa koko oleskelusi ajan, vaikka ei fyysisesti aina olisikaan paikalla projektissa 24/7.

Lähetä sivu PDF-muodossa

Majoitus

Opetus ja lastenkodit

Vähän Singburin ulkopuolella on vapaaehtoisten keskus, jossa molempiin opetus ja lastenkoti projekteihin osallistuvat viettävät tutustumisviikon. Täällä kohtaat paljon muitakin vapaaehtoisia muualta maailmasta ja tulette viettämään ikimuistoisia iltoja yhdessä! Majoitus on hyvin perustasoa ja sinulla on mahdollisuus langattomaan internetyhteyteen, jos haluat valmistella vaikkapa seuraavan päivän oppitunnin. Jaat majoituksen samassa huoneessa 4-6 muun vapaaehtoisen kanssa. Kaikissa huoneissa on oma wc, tuuletin ja hyttysverkot. Jotkut hyttysverkot ovat parempia kuin toiset, joten suosittelemme, että otat oman hyttysverkon varmuuden vuoksi mukaan. Kun työpäivänne ovat ohi, palaatte vapaaehtoisten keskukseen ja illalla usein on tiedossa paljon kivoja aktiviteetteja muiden vapaaehtoisten kanssa.

Vuoristokansa / Hill Tribe

Vuorilla majoitut mökissä, joka on hyvin yksinkertainen. Nämä ovat erittäin viehättäviä pieniä mökkejä, joissa pääset kuulemaan hämmästyttäviä luonnon ääniä vuorilta ennen kuin nukahdat. Riippuen kylästä, majoituksessa saattaa olla pieniä eroavaisuuksia. Yhdessä kylässä saattaa olla jopa sähköä mökissä, joten voit ladata kännykkää, tietokoneesi, kamerasi jne. Toisessa kylässä ei taas ole välttämättä juuri mitään mukavuuksia. Vuoristo / Hilltribe projektit ovat aivan keskellä viidakkoa ja korkealla vuoristossa, joten sinulle taataan ainakin upeat näköalat ja ympäristö herätä aamulla.

Tarvitsin apua aika paljon ennen matkaa ja sain ihanasti kaiken tarvitsemani tuen ja vinkit puhelimitse ja maililla aina kun tarvitsin apua. Matka ylitti odotukseni ja aika Thaimaassa oli sanoin kuvaamatonta. Sain muista vapaaehtoisista ystäviä ja joidenkin kanssa ollaan edelleen matkan jälkeen yhteydessä.

Matilda // Vapaaehtoistyö Thaimaa

Miksi valita Vapaaehtoistyö Thaimaa GoXplore?

Viisumi

Thaimaahan matkustavat Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia ensimmäisten 30 päivän aikana. Jos haluat kuitenkin jäädä pidempään, sinun on haettava erikseen 90 päivän tai enintään kuuden kuukauden ajaksi voimassa olevaa viisumia. Toinen vaihtoehto on poistua maasta 72 tunniksi ja maahan saapuessasi saat uuden 3 kuukauden viisumin.

Jos et ole hakenut turistiviisumia, mutta olet ollut Thaimaassa yli 30 päivän ajan, saatat saada tästä sanktioita ainakin sakkojen muodossa. Huomaa, että viisumi astuu voimaan maahan saapumispäivästä, jonka ilmoitat hakemuksen yhteydessä. Jos sinulla ei ole Suomen passia, ota itse selvää ja varmista oman kansalaisuutesi säädökset viisumin osalta. Oikeanlaisen viisumin hakeminen ja sen voimassaolo on aina jokaisen osallistujan omalla vastuulla. Jos et ole varma, mikä viisumi valitaan, ota meihin yhteyttä. Säädöksiin saattaa tulla muutoksia, jotka viisumin hakija itse on velvollinen tarkistamaan.


Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Lähdöt

Projektit alkavat aina joka viikon maanantaina ympäri vuoden. Jos varaat omat lentoliput, huomioi että sinun on oltava paikalla viimeistään sunnuntaina päivää ennen projektin alkua. Näin sinut noudetaan lentokentältä ja kuljetetaan Singburin vapaaehtoisten keskukseen. Jotta lentokenttäkuljetus onnistuu, sinun tulisi saapua Bangkokiin viimeistään klo 15. Projektiaika päättyy aina lauantaisin, jolloin matka jatkuu lentokentällä Bangkokista kohti kotia tai muualle Thaimaahan näin halutessasi.

Jos olet päättänyt tehdä projektisi Pohjois-Thaimaassa sijaitsevien vuoristokansojen parissa, saat kuljetuksen myös lentoasemalle ja siirryt Singburiin, samaa matkaa Chang Raissa olleiden vapaaehtoisten kanssa seuraavana päivänä, maanantaina.

Kotimatkan tulisi alkaa vasta iltapäivällä / illalla ottaen huomioon eri projektien matka-aika takaisin lentokentälle. Ollessasi projektissa Pohjois-Thaimaassa, lähteminen tulisi tapahtua sunnuntaina iltapäivällä mahdollisimman aikaisin. Saat yksityiskohtaisia tietoja ottamalla yhteyttä meihin.

Huomioi, että osa kouluista on kiinni maalis-huhtikuussa, jolloin lapset lähtevät usein kotiin viettämään lomaa. Näinä aikoina on toki mahdollista ottaa osaa joihinkin muihin projekteihin, joissa tarvitaan apua. Tarjolla on esimerkiksi kesäleirejä paikallisten kylien lapsille, joissa pääset opettamaan heille englantia. Lomat sijoittuvat kouluissa maalis-huhtikuun lisäksi lokakuulle.

Hinnat

Aloituspäivät 2020 Hinta
3 viikkoa 840
4 viikkoa 1040
5 viikkoa 1235
6 viikkoa 1435
8 viikkoa 1830
10 viikkoa 2230
2 viikkoa / Hill Tribe 955
3 viikkoa / Hill Tribe 1335
4 viikkoa / Hill Tribe 1710

(Hinnat ovat voimassa 31.12.2020 asti)

Hintaan sisältyy:

Lennot
Tiedämme, että on todella tärkeää tuntea itsensä turvalliseksi matkan aikana ja että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. Laitamme sinulle lennoista tarjouksen, kun olemme saaneet varauksesi perille ja projektista vahvistuksen ajankohdalle. Kun varaat lennot kauttamme, voit valita niille myös peruutusturvan, jolloin esim. sairastumistapauksessa saat rahasi takaisin. Jos ostat lentosi jotain muuta kautta, peruutusturva ei luonnollisesti ole voimassa ja vastaat itse kaikista mahdollisista muutoksista ja peruutuksista, joita lennoille saattaa tulla.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Vapaaehtoistyö Thaimaa matkakertomukset & blogit

Lue matkablogeja ja -kertomuksia osallistujiltamme
Tarvitsin apua aika paljon ennen matkaa ja sain ihanasti kaiken tarvitsemani tuen ja vinkit puhelimitse ja maililla aina kun tarvitsin apua. Matka ylitti odotukseni ja aika Thaimaassa oli sanoin kuvaamatonta. Sain muista vapaaehtoisista ystäviä ja joidenkin kanssa ollaan edelleen matkan jälkeen yhteydessä.

Matilda // Vapaaehtoistyö Thaimaa

Aktiviteetit Thaimaa

Usein kysyttä

Mitä vapaaehtoistyöt tarkoittaa käytännössä?

Ottaessasi osaa vapaaehtoistöihin, matkustat tavalla, jolla pääset paikalliseen elämään ja kulttuuriin käsiksi ihan eri tavalla kuin tavallinen matkaaja. Pääset uusien haasteiden eteen ja opit varmasti itsestäsi paljon uutta. Vapaaehtoistyöprojektit vaativat positiivista asennetta, vahvaa itsetuntoa, itsenäisyyttä ja avointa mieltä. Projekteissa toimitaan aina paikallisen yhteisön, luonnon, eläinten tms. etu edellä ja heidän ehdoilla.

Mitä rokotuksia tarvitsen?

Kansallisen rokotusohjelmamme rokotukset tulisi olla voimassa. Tarkista asia omalta lääkäriltäsi ja lisää tietoa löydät: Kaikki rokotusohjelmamme rokotukset tulisi olla voimassa ja viisumia varten vielä keltakuume. Tarkista asia oman lääkärisi kanssa. Lisää tietoa löydät myös: https://www.rokote.fi/

Tarvitsenko matkavakuutuksen?

Kyllä! Vakuutus on pakollinen. Ota meihin yhteyttä, niin me GoXplorella voimme suositella sinulle matkavakuutusta.

Mitä jos en viihdykään matkalla/projektissa?

Jos projekti ei ole mieluinen, ole heti yhteydessä yhteistyökumppaniimme (tästäkin saat ohjeita myöhemmin varausprosessin edetessä). He arvioivat tilanteen ja auttavat sinut esimerkiksi uuteen projektiin tai perheeseen. Näin ei onneksi käy juuri ikinä, ja suosittelemmekin sinua olemaan avoimin mielin ja suvaitsevainen.

Kuinka paljon käyttörahaa tarvitsen mukaan?

Suosittelemme noin 100 €/vko. Kaikki riippuu siitä kuinka paljon haluat tehdä erilaisia asioita vapaa-aikanasi tai ennen/jälkeen itse vapaaehtoistöiden. Thaimaan hintataso on todella edullinen Suomeen verrattuna.

Kuinka paljon pakkaan mukaani?

Jokaisella lentoyhtiöllä on omat määräykset ja rajoitteet matkatavaroiden suhteen. Tarkista tämä siis aina lentolipustasi. "Less is more" periaate pätee hyvin myös Thaimaahan ja aikaasi vapaaehtoisena.

Mitä ruokia projekteissa tarjotaan?

Ruokailut kuuluvat sinulle matkasi aikana. Usein tarjolla on paikallista kasvisruokaa, koska varsinkin pohjoisosissa maata on usein puutetta lihasta. Ruoka on siitä huolimatta todella hyvää ja maistuvaa!

Kuinka voin olla yhteydessä läheisiini matkan aikana?

Varsinkaan Internet ja Pohjois-Thaimaa eivät oikein kulje käsi kädessä. Joinain päivinä nettiyhteys toimii, toisina taas ei. Joka tapauksessa kannattaa asennoitua niin, että ns. parhaissakaan paikoissa yhteys ja nopeudet eivät ole lähelläkään tasoa, mihin olet tottunut Suomessa. Kännykkäyhteys toimii satunnaisesti alueesta riippuen.

Lähetä sivu PDF-muodossa Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Alkuun » Maa » Thaimaa » Vapaaehtoistyö Thaimaa

Rosa V tilasi Work & Travel Uusi-Seelanti ohjelmamme 431 tuntia sitten. Sopisiko tämä matka sinulle??!