Sisäänkirjautuminen

Vapaaehtoistyöt kissaeläinten parissa Etelä-Afrikassa

Haaveiletko työskenteleväsi afrikkalaisten kissaeläinten parissa? Leijonia, gepardeja ja leopardeja! Älä epäröi ottaa osaa Wildcat Sanctuary -projektiin Etelä-Afrikassa. Pääset kokemaan maagisia hetkiä näiden suurten kissaeläinten kanssa!

Lue lisää

Ota yhteyttä Saara

Wild Cat Sanctuary

Faktoja Wild Cat Sanctuary
Alkaen EUR 580
Sopii18 vuotta täyttäneille
EdellytyksetEi erillisiä vaatimuksia
PituusVähintään 2 viikkoa
SaapumispaikkaJohannesburg
Lähellä eläimiäKyllä
Osallistujien lukumääräMax 12
Pitäsi tilataVähintään 4kk ennen haluttua aloitusta
VapaaehtoistyöVapaaehtoistyö eläinten parissaLeijonatLuonnonsuojeluKäytönnön työtTyöskentely eläinten parissa

Felidae Center (Wild Cat Sanctuary ) on tämän vapaaehtoistyöprojektin tukikohta ja täällä työskennellään sekä pienten että suurten kissaeläinten kanssa. Projekti ei ole valtavan suuri ja tilalla on 38 kissaeläintä hoidettavana. Tila on näiden eläinten koti tällä hetkellä. Gepardeja, leijonia, servaaleja, caracalleja, Afrikan villikissoja, erilaisia kettuja, vihreitä marakatteja ja kapusiiniapinoita. Eläimet ovat projektissa hieman eri syistä. Osa ei selviydy luonnossa yksin, osa saattaa olla sairaita tai haavoittuneita. Osa eläimistä on myös saattanut olla salametsästyksen uhreja tai epäeettisen jalostuksen tuloksia paikallisen turismin takia. Hankkeen tavoitteena on mahdollisuuksien mukaan vapauttaa eläimet takaisin luontoon, jossa voivat jatkossa elää ilman mitään ihmiskontakteja. Projekti on osalle näitä afrikkalaisia eläimiä myös pysyvä koti, jos näitä ei jostain syystä enää voida palauttaa luontoon. Henkilökunta kuntouttaa ja hoitaa eläimiä, jotta mahdollisimman moni pääsisi takaisin omaan luonnolliseen ympäristöönsä.

Vapaaehtoisena pääset tekemään kunnon "hands on" työtä suurten kissaeläinten ja muiden projektin eläinten parissa. Opit paljon uutta näistä eläinlajeista ja niiden käyttäytymisestä. Pääset myös tilanteen mukaan olemaan mahdollisesti mukana eläinten vapauttamisessa takaisin luontoon. Pääset osallistumaan ammattilaisten apuna hoitamaan sairaita eläimiä ja opit miten voit parhaiten olla eläinten avuksi niiden eri tilanteissa. Vapaapäivinä voit ottaa osaa vaikka erilaisille retkille, joita yhteistyökumppanimme tarjoaa. Tarjolla on esimerkiksi päiväretkiä lähialueille ja näistä saat lisää tietoa lähempänä projektisi aloitusta.

Epäilyttääkö matkalle lähteminen ja varauksen tekeminen koronaviruksen takia? Toistaiseksi voimassa olevan tilanteen takia annamme sinulle tarvittaessa mahdollisuuden peruuttaa tehty varaus kuluitta vielä 24h ennen matkalle lähtöä. Lue lisää aiheestä tästä.

Kuka voi osallistua ohjelmaan?
Ohjelmaan osallistujan on oltava 18 vuotta. On tärkeää olla ulospäinsuuntautunut, joustava ja avoimin mielin, koska olet menossa työskentelemään läheisesti sekä ihmisten että eläinten kanssa. Englannin kielen suht sujuva osaaminen on myös etu. Et tarvitse mitään aiempaa kokemusta tai koulutusta, paikan päällä sinut perehdytetään kunnolla tuleviin tehtäviin.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää
Lopussa tuintui, että aika kuluu liian nopeasti ja pian oli aika sanoa hyvästit kaikille eläimille, muille vapaaehtoisille ja omistajille. Kun lähdin projektista, mielessäni oli vain, että minun on pakko päästä tänne vielä joku kerta takaisin.

Karoliina // Wild Cat Sanctuary

Projekti

Vapaaehtoisena pääset työskentelemään isojen kissaeläinten ja muiden afrikkalaisten eläinten kanssa projektissa. Opit paljon uutta näistä eläinlajeista ja niiden käyttäytymisestä. Pääset myös tilanteen mukaan olemaan mahdollisesti mukana eläinten vapauttamisessa takaisin luontoon. Pääset osallistumaan ammattilaisten apuna hoitamaan sairaita eläimiä ja opit miten voit parhaiten olla eläinten avuksi niiden eri tilanteissa.

Tilalla on pääasiallisesti kahdenlaisia töitä:
1. Päivittäiset rutiinit: eläinten tilojen ja yleisten alueiden siistimistä, eläinten ruokintaa ja niiden tarkkailua.
2: Projekti: Useampia erilaisia projekteja, joiden tarkoituksena on eläinten hyvinvoinnin edistäminen ja maatilan olojen parantaminen.

Arjen askareiden lisäksi pääset mukaan "night drives" tarkkailuille, jossa tarkastellaan lähemmin eläinten käyttäytymistä yöaikaan, kun on pimeää. Muita tehtäviä voi olla vaikkapa tutkimustiedon kerääminen eläimistä maatilan/projektin ulkopuolella. Projektin vakituiset työntekijät perehdyttävät sinut eri eläinten tilanteisiin ja miten missäkin tapauksessa on toimittava, eläimet kun tulevat tilalle hyvin erilaisista olosuhteista ja niillä on erilaisia tarpeita. Eläimet, jotka loppujen lopuksi voidaan vapauttaa takaisin luontoon, ovat vähemmässä kosketuksessa ihmisiin, jotta ne ovat jo ennen vapauttamista mahdollisimman luonnollisissa olosuhteissa.

Esimerkkejä erilaisista tehtävistä:

Työajat

Vapaaehtoisena työtehtäväsi ja -vuorosi alkavat noin klo 7 aamulla. Ensimmäisten tehtävien jälkeen tapaatte muiden vapaaehtoisten kanssa aamiaisella ja suunnittelette päivän kulkua. Tulet työskentelemään 5-6 päivää viikossa, ja jotkut päivät tulevat olemaan hieman eri mittaisia. On tärkeää, että olet joustava oman työvuorosi aikana, jokainen päivä on erilainen sisällöltään ja kestoltaan tarpeen mukaan. Ulkona on yleensä todella kuuma ja tämä on huomioitu monilla eri tauoilla päivän aikana. Keskellä päivää on lounas ja sen jälkeen on mahdollista tarkkailla eläimiä, pestä pyykkiä, seurustella muiden kanssa ja käydä vaikka suihkussa. Ennen nukkumaan menoa yleensä käydään vielä tarkistamassa, että eläimillä on kaikki hyvin päivän päätteeksi. Yleensä vapaa-aikaa on noin 1,5 vuorokautta /viikko ja nämä päivät sattuvat usein perjantaille ja sunnuntaille. Vapaapäivinä on mahdollista käydä viettämässä aikaa vaikka läheisessä pikku kaupungissa. Kuljetus kylään on järjestetty ja on maksuton työntekijöille.

Lähetä sivu PDF-muodossa

Majoitus

Kaikki meidän Wildcat Sanctuary projektiin osallistujat majoittuvat yhdessä vapaaehtoisten asuntolassa, joka sijaitsee aivan maatilan päätalon viereisellä pihalla. Majoitus on hyvin perustasoa, käytössä on yhteinen keittiö, kylpyhuone, vessat ja makuuhuoneet. Pihalla on myös pienen pieni uima-allas, jossa voi käydä vilvoittelemassa. Vaatteita on mahdollisuus pestä pienellä veloituksella (R100) itse asunnolla, pesuaineet tulisi hankkia itse. Asunnolla on myös WiFi, mutta huomioi että se ei aina toimi yhtä aukottomasti ja tehokkaasti kuin mitä olemme täällä Suomessa tottuneet.

Kaikki majoittuvat "dorm room" huoneissa eli samassa makuuhuoneessa asuu 2-8 henkilöä. Petivaatteet kuuluvat majoitukseen. Tässä asuntolassa naiset ja miehet ovat samassa majoituksessa, joten ilmoitathan meille erikseen, jos et halua jakaa huonetta toisen sukupuolen kanssa. Jos olet osallistumassa ystäväsi/puolisosi kanssa projektiin yhdessä, voidaan teille toivoa kahden hengen huonetta erikseen pientä lisämaksua vastaan. Osallistumismaksuun kuuluu automaattisesti kolme ateriaa päivässä, kerran viikossa on tapana grillata ja tuolloin ruoka voi olla hieman erilaista kuin muina päivinä. Joskus saatetaan lähteä jopa "ulos syömään" johonkin paikalliseen pikku ravintolaan, tuolloin päivällinen ei kuulu tuohon päivään.

Huomioi myös että talviaikaan illat ja yöt ovat todella kylmiä. Mukaan kannattaa varata ehdottomasti kevyt untuvatakki, villapaita tai vastaava. Kunnon kengät/saappaat ja hanskat on hyvä idea ottaa mukaan, tekee työskentelystä huomattavasti mielekkäämpää. Lisää pakkausohjeita saat varausprosessin aikana. Vinkki: varaa mukaasi pieni riippulukko orientaatiopäiville, jolloin majoitutte hostellissa. Saat oman kaappisi lukkoon ja voit säilyttää siellä hieman arvokkaampia tavaroita.

Lopussa tuintui, että aika kuluu liian nopeasti ja pian oli aika sanoa hyvästit kaikille eläimille, muille vapaaehtoisille ja omistajille. Kun lähdin projektista, mielessäni oli vain, että minun on pakko päästä tänne vielä joku kerta takaisin.

Karoliina // Wild Cat Sanctuary

Miksi valita Wild Cat Sanctuary GoXplore?

Viisumi

Suomen kansalaisena saat 90 päivän turistiviisumin saapuessasi maahan. Tämä oleskelulupa ei maksa erikseen mitään eikä sitä tarvitse hakea ennen matkaa. Passin on oltava voimassa vähintään 6kk kotiin paluun jälkeen ja passissa tulisi olla kaksi tyhjää aukeamaa ilman mitään merkintöjä tai leimoja. Suosittelemme että kiertelet Etelä-Afrikkaa esimerkiksi matkasi jälkeen hieman enemmänkin. Maassa on aivan valtavan paljon nähtävää ja tekemistä, annamme mielellämme vinkkejä! Huomioi että viisumin hakeminen on aina hakijan omalla vastuulla ja meidän antama ohjeistus tiivistettynä suuntaa antava. Säädöksiin saattaa tulla muutoksia, jotka viisumin hakija itse on velvollinen tarkistamaan.

HUOMIO!
Jos matkustat Etelä-Afrikassa itseksesi ja pidempään kuin mitä passiin on leimattu maahan tullessasi, saatat saada maahan matkustuskiellon jopa 1-5 vuodeksi. Voit pidenpää oleskelulupaasi etukäteen, mutta se on tehtävä hyvissä ajoin ennen kuin tuo 90 päivän maksimiaika täyttyy. Voit olla yhteydessä Suomen suurlähetystöön Pretoriassa: http://www.finland.org.za/Public/Default.aspx

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Lähdöt

Saapuminen projektiin vuoden 2019 aikana on mahdollista joka keskiviikko Johannesburg O.R International lentokentälle. Kotiin paluu ja lähtö projektista tapahtuu aina perjantaisin klo 16 jälkeen.

On hyvä idea myös yhdistellä eri projekteja Etelä-Afrikassa. Vaihtoehtoja on monia ja autamme mielellämme suunnittelemaan sujuvan kokonaisuuden toiveidesi mukaan. Projektit ovat suosittuja ja paikat täyttyvät hyvissä ajoin- On siis tärkeää, että varaat oman paikkasi ajoissa. Vahvistamme sinulle toivomasi ajankohdan heti kun olemme saaneet varauksesi perille ja jos tuolle ajankohdalle ei olisi tilaa, ehdotamme sinulle jotain vaihtoehtoista ratkaisua. Projekti on mahdollista aloittaa aina joka viikon keskiviikko.

Orientaatiopäivät
Kaksi ensimmäistä päivää projektissa ovat orientaatiopäiviä Johannesburgissa. Nämä päivät asut muiden vapaaehtoisten kanssa Guesthousessa ja pääset osallistumaan mm. opastetuille kaupunkikierroksille Johannesburgissa. Kentällä sinua ollaan vastassa nimikyltin kanssa, joten tiedät missä sinua odotetaan. Kaupunkiin siirrytte pikku bussilla tai henkilöautolla. Orientaatiopäivien jälkeen perjantaiaamuna lähdette yhdessä busseilla projektiin, joka sijaitsee Kimberleyssä ja täällä vietät siis matkasi loppuajan osallistuen projektiin. Itse vapaaehtoisprojekti alkaa siis perjantaina orientaatiopäivien jälkeen ja maatilan perhe on sinua vastassa saapuessasi.

Huom! Jos haluat, voit jättää kaksi ensimmäistä orientaatiopäivää väliin ja saapua suoraan Kimberleyyn. Tällöin sekä projektiin saapuminen että sieltä lähteminen tapahtuu perjantaina. Miten tämä vaikuttaa osallistumismaksuun: katso välilehti "hinnat". Päätitpä sitten osallistua orientaatiopäiviin tai et, lentokenttäkuljetukset projektiin kuuluu sinulle kummassakin tapauksessa.

Hinnat

Aloituspäivät 2020 Hinta
2 viikkoa + 2 intopäivää 1380
Extra week 580
3 viikkoa + 2 intropäivää 1790
4 viikkoa + 2 intropäivää 2215

(Hinnat ovat voimassa 31.12.2020 asti)

Jos haluat jättää kaksi orientaatiopäivää Johannesburgissa väliin ja saapua/lentää suoraan Kimberleyyn, vähennetään yllä olevista hinnoista 100€.

Lentoliput Johannesburgiin maksavat ajankohdasta riippuen noin 600-700 €. Mitä lähemmäksi lähtöä mennään, lennot kallistuvat, koska paikat lennoilla täyttyvät. Kannattaa tästäkin syysta varata matka hyvissä ajoin. Ethän kuitenkaan osta itsellesi lentoja ennen kuin olemme saaneet toivomillesi päiville vahvistuksen yhteistyökumppaniltamme.

Osallistumismaksuun kuuluu:


Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Wild Cat Sanctuary matkakertomukset & blogit

Lue matkablogeja ja -kertomuksia osallistujiltamme
Wild Cat Sanctuary oli sitä mitä odotinkin ja pidin siitä kovasti 🙂

Ulla // Wild Cat Sanctuary

Aktiviteetit Etelä-Afrikka

Usein kysyttyä

Liittyykö Wildcat Sanctuary projekti jotenkin salametsästykseen?

Ei, projektilla ei ole mitään tekemistä salametsästyksen kanssa. Leijonia ei myydä eteenpäin, joten tämä ei ole mahdollista. Projekti on yksityisen perheen pyörittämä ja omistama, joten heillä on vilpitön ja todellinen halu auttaa näitä eläimiä. Tämä on eläimille turvapaikka ja koti. Osa leijonista on ostettu tälle maatilalle, ettei niitä voida metsästää ja myydä eteenpäin. Lisäksi projektissa on haavoittuneita ja vahingoittuneita eläimiä sekä orpoja pentuja, joille projekti pystyy tarjoamaan turvallisen ympäristön.

Kuinka paljon tarvitsen mukaan käyttörahaa?

Koska osallistumisesi pitää sisällään sekä majoituksen että ruokailut, et tarvitse paljoa taskurahaa mukaan. Noin 30-40 viikossa riittää mainiosti. Jos haluat ottaa osaa joillekin retkille tms. nämä voit maksaa paikan päällä, kun ilmoittaudut mukaan.

Voiko projektissa nostaa rahaa jostain?

Valitettavasti paikan päällä itse projektissa ei ole esim. pankkiautomaatteja. Kannattaa siis ottaa jonkun verran käteistä mukaan. Rahaa voit nostaa lentokentällä Johannesburgissa tai sitten Kimberlyssa, jonne voitte tehdä retkiä viikottain ja käytte ryhmän kanssa välillä syömässä. 50€ pitäisi riittää todella hyvin.

Miten voin olla yhteydessä perheeseeni matkan aikana?

Voit halutessasi ostaa etelä-afrikkalaisen SIM kortin saapuessasi maahan. Samalla saat itsellesi myös paikallisen puhelinnumeron, yhteistyökumppanimme voi auttaa sinua näiden hankinnassa. Asiasta voi kysyä omalta projektikoordinaattorilta paikan päällä. Pientä korvausta vastaan projektissa voit käyttää myös WiFiä.

Tarvitsenko jotain erityisiä vakuutuksia?

Vakuutusten osalta kannattaa olla yhteydessä omaan terveysasemaan. Kaikki perusrokotukset tulisi olla voimassa ja näiden lisäksi suositellaan ainakin A & B hepatiittia, keltakuumetta ja jäykkäkouristus on oltava voimassa.

Tarvitsenko matkavakuutuksen?

Kyllä ehdottomasti! Vakuutus on pakollinen. Me GoXplorella suosittelemme sinulle halutessasi matkavakuuksen.

Lähetä sivu PDF-muodossa Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Alkuun » Maa » Etelä-Afrikka » Wild Cat Sanctuary

Rosa V tilasi Work & Travel Uusi-Seelanti ohjelmamme 430 tuntia sitten. Sopisiko tämä matka sinulle??!