Sisäänkirjautuminen

Work & Travel Australiassa

Työviisumilla voit matkustaa ja tehdä töitä yhdessä maailman upeimmista maista - upeita rantoja, surffausta, fantastisia eläimiä ja paikallisväestö, joihin ei vaan voi olla ihastumatta. Tätä reissua et tule katumaan!

Lue lisää

Ota yhteyttä Saara

Work & Travel Australia

Faktoja Work & Travel Australia
Alkaen EUR 1950
Sopii18 - 30 vuotiaille
Edellytyksetei vaatimuksia
PituusEnintään 1 vuosi
SaapumispaikkaSydney
PalkkatyöKyllä
Lähellä eläimiäEi
Osallistujien lukumääräEi rajoituksia
Pitäsi tilataVähintään 2-3 kuukautta ennen suunniteltua lähtöä
Work & TravelLainelautailuLaitesukellusPalkallinen työ

Australiassa matkustaminen on paras tapa tutustua maan pitkiin hiekkarantoihin, trooppisiin sademetsiin, jännittäviin suurkaupunkeihin ja loputtomaan auringonpaisteeseen. Aivan paras tapa tutustua mantereen elämään on tehdä töitä Australiassa.

Australiassa ei vain käydä, se pitää kokea!

GoXplore on Pohjoismaiden suurin matkanjärjestäjä, joka yhdistää matkustamisen ja työnteon. Meillä on yli kymmenen vuoden kokemus ja olemme auttaneet maailmalle lukuisia uteliaita matkailijoita. Autamme kaikessa mikä tuntuu hankalalta; viisumihakemukset, paikallisen pankkitilin avaaminen, veroitusasiat jne., jotta voit nauttia itse matkasta ja elämästä reppureissaajana. Kun varaat matkasi meiltä, sisältyy hintaan vuoden meno-paluulippu Australiaan. Näin voit itse päättää kuinka kauan haluat olla matkalla. Valmistaudu suureen "Down Under" seikkailuun!

Australiassa on mistä valita... auringonpalvojien täyttämät rannat vai kenties ihan oma biitsi? Grillijuhlia ja shoppailua vai rauhaisaa oleskelua? Joka tapauksessa, tarjolla on lukemattomia seikkailuja ja nähtävyyksiä joka ilmansuunnassa. Haluatko olla siellä missä tapahtuu ja tavata uusia ihmisiä, siinä tapauksessa itärannikko on sinua varten. Jos mielummin kuljet omia polkujasi, suosittelemme länsirannikkoa. Sieltä löydät uskomattoman rauhan upeiden maisemien keskeltä. Vain sinä tiedät mitä haluat nähdä ja kokea, matka on sinun ja päätös omissä käsissäsi. Jos halut apua päätöksen teossa tai sinulla on kysyttävää, autamme mielellämme.

KUKA VOI OSALLISTUA OHJELMAAN?

Olet 18 - 30 -vuotias, on sinulla oikeus yhden vuoden työ- ja oleskelulupaan. Olet Pohjoismaiden kansalainen ja sinulla on voimassaoleva passi (voimassa vähintään yhden vuoden kotiinpaluun jälkeen). Lisätietoja muista viisumia koskevista vaatimuksista voit lukea täältä.

Katso video Australiasta

ENNEN LÄHTÖÄ:

JÄSENYYS/ALENNUKSET:

Sydneyssä ja matkan aikana:

KOTONA TAAS:

EI SISÄLLY HINTAAN:

VARAUKSEN TEKEMISESTÄ LÄHTÖPÄIVÄÄN:

1. Rekisteröidy kotisivuillamme tai soita numeroon +358 75 325 2022.

2. Saat varaamisen jälkeen laskun varausmaksusta 150EUR tai 200EUR jos olet valinnut peruutusturvan. Varausmaksulaskusta näet myös alustavan kokonaissumman valitsemallesi ohjelmalle. Laskussa on myös ohjeet siitä, kuinka neljän päivän kuluessa sinun tulee ilmoittaa meille toivuttu kotiinpaluupäivä.

3. Kun varausmaksu on maksettu, lähetämme sinulla tietoa viisumianomuksesta. Tässä sähköpostissa on myös muuta hyödyllistä ja hauskaa tietoa esim. bussipassista, sukelluskurssista ja muuta mukavaa mitä Australiassa voi tehdä. Toki mukana on myös viisumianomuksesi, joka sinun tulee täyttää, allekirjoittaa ja lähettää meille passikopion kanssa kahden viikon sisällä. Anomme viisumiasi noin kaksi kuukautta ennen lähtöä.

4. Kun olemme saaneet viisumihakemuksesi, saat paluupostissa Australia-käsikirjan, jossa kerrotaan kaikki mitä sinun tulee tietää ennen matkaa. Paketissa on mukana myös tärkeää tietoa vakuutuksista.

5. Saat loppulaskun noin 4-6 viikkoa ennen lähtöä, yhdessä nimilistan kanssa muista osallistujista, jotka matkustavat saman kuukauden aikana. Lasku toimitetaan sähköpostilla.

6. Kun loppulasku on maksettu, lähetämme lentoliput saapumisinfon kanssa. Lähtö lähestyy!

Ps. Pakkaa laukkusi pari kolme kertaa - älä ota mukaan liikaa tavaraa!

Haluan varata! Minulla on kysyttävää
Now I´m back after a fantastic year in Australia. What an adventure it has been !! Many thanks for all the help in the beginning when I went down, it was a safe start in a new country , thanks for all your help.

Emma // Work & Travel Australia

Työ

Ennen lähtöäsi voit kysyä meiltä melkein mitä tahansa, ja teemme parhaamme löytääksemme vastauksen. Pian varaamisen jälkeen saat käsikirjan, joka on täynnä hyödyllistä tietoa ja vinkkejä työhakuun. Kirjasta löytyy myös apu ansionluettelon ja henkilökohtaisen kirjeen kirjoittamiseen.

Kahta viikkoa ennen lähtöä, saat käyttäjätunnukset Members' Lounge -sivuilla. Täällä voit päivittää ansioluetteloa, kirjettä, työkokemusta ja muita tietoa, joista on hyötyä työnhaussa. Profiilisi on mahdollisten työnantajien nähtävillä on ennen matkaa, joten teethän se huolella.

Työnhakutoimistomme on vain omien asiakkaittemme käytössä.
Sydneyn keskustassa sijaitsevalla toimistolla on suuri kontaktiverkosto koko Australiassa. Suurin osa tarjottavista töistä on Sydneyssä, mutta autamme toki löytämään töitä muistakin kaupungeista, erityisesti itärannikolta. Tärkeää ehkä mainita - jos haluat asua jossain tietyssä kaupungissa, on hyvä olla yhteydessä etukäteen, niin voimme tarkistaa mitkä työnsaantimahdollisuudet juuri siinä kaupungissa on.

PERILLÄ SYDNEYSSÄ

Kun saavut Sydneyyn, ollaan sinua vastassa lentokentällä ja kuljetus hostelliin on järjestetty, siellä yövyt ensimmäiset neljä yötä. Nämä neljä päivää tulevat olemaan mielenkiintoisia ja mukavia. Tiedotustilaisuus pidetään toimistollamme, tällöin saat pankki- ja SIM-kortin sekä paljon hyödyllisestä tietoa. Samalla hoidetaan työyhdistykseen kirjautuminen, jotta työhaku voi alkaa heti. Kirjautumisen yhteydessä voit kertoa taidoistasi ja esittää mahdolliset toiveet. Työkokemusta on toki aina hyvä olla, ja se helpottaa myös työn löytymisessä, mutta ilmoitamme sinulle toki myös työpaikoista, jotka eivät vaadi erityistä kokemusta tai koulutusta. Itse on hyvä on joustava ja aktiivinen, työhaussa oma-aloitteisuus tuottaa usein tulosta. Tulet pian huomaamaan, että vuodenajoilla, säällä ja koulujen lomilla on suuri merkitys työmarkkinoilla. Tästäkin syystä on hyvä olla joustava ja valmistua siirtymään niille alueille, josta töitä löytyy, vaikkakin se muuttaisi jo tehtyjä matkasuunnitelmia. Suosittelemme, että aloitat työn etsimisen heti kun olet saapunut Australiaan.

Myöhemmin kun rahaa on kertynyt, pääset helpommin matkustelemaan ja voit tehdä mitä itse haluat. Voit kääntyä palvelukonttorin puoleen kaikissa työhön ja työnhakuun liittyvissä asioissa. Toimistolle tulee usein myös pyyntöjä eri työnantajilta extrahenkilökunnasta. Näiden työnantajien osoitteet löydät Sydneyn konttorin ilmoitustaululta. Olet sitten missäpäin Australiaan tahansa, voit aina olla yhteydessä toimistoomme ja tiedustella avoimista työpaikoista. Tiedoitustilaisuudessa kerromme mitä mahdollisuuksia sinulla on, ja miten hoitaa työnhaku. Nykyisin lähetämme työtarjouksia myös suoraan kännykkääsi, eli voit ottaa vastaan tarjouksen vaikka rannalla maaten.

Work & Travel Company Sydneyssä on auttanut tuhansia matkustajia löytämään töitä. Olemme yhteistyössä sekä suurten että pienten työnatajien kanssa, koko Australian alueella. Pääpaino on työpaikoilla, jotka ovat Sydneyn ympäristössä, mutta kontakteja ja mahdollisuuksia löytyy pitkin rannikkoa Melbournestä Cairnsiin.

Work & Travel Companylla on pitkä kokemus ja sinulle jäsenenä voimme tarjota kaikki nämä edut:

Tarkistamme kaikki työnantajat, ja voimme luvata, että tehdystä työstä maksetaan myös palkkaa. Joulu-tammikuussa työnhaku saattaa kestää tavallista pidempään, koska osa työpaikoista menee paikallisille opiskelijoilla, joilla on tällöin lomakausi. Mutta esimerkiksi yhteistyömme Luna Parkin kanssa, Sydneyssä, takaa 100-150 työpaikkaa joulun ja uuden vuoden ajalle. Luna Parkissa on monenlaista työtä, karusellivahdista palveluhenkilökuntaan ja paljon muuta. Rekrytointi näitä töitä varten alkaa marraskuussa.

Listaa keskipalkoista:

Tehdastyö AUD 18-20 / tunti

Palvelutyö AUD 19-25 / tunti

Toimistotyö AUD 19-25 / tunti

Hedelmien kerääminen AUD 15-17 / tunti tai sovittu taksa

Resort työ AUD 15-17 / tunti


Pari asiaa, jotka on hyvä muistaa palkkoja vertaillessa:

VEROT

Ansaitusta palkasta maksetaan luonnollisesti veroa. Kaikilla työntekijöillä on TFN, Tax File Number, jonka saat henkilökuntamme avustuksella. kun olet saapunut Australiaan. Jos täytät kaikki vaatimukset, on mahdollista että osa maksetuista veroista maksetaan takaisin. Mutta kun sanottu, vain jos täytät tietyt vaatimukset. Tästä saat lisätietoja Sydneyssä pidettävästä tiedoitustilaisuudesta.

Esimerkkejä töistä, joita Work & Travel yhdistys voi tarjota:

Hotelli/ravintola

Onko sinulla kokemusta tarjoilijan, baarimikon, keittiöapurin tai kokin työstä? Sitten voisit tarjoilla latten sydneyläisessä kahvilassa tai kenties kaataa tuoppin Victoria Bitteriä Melbournessä. Work & Travel löytää sinulle töitä ravintoloista, baareista, hotelleista tai kokouspaikoista.

Hedelmien kerääminen

Haluatko löytää sen todellisen Australian? Australiassa tuotetaan vuosittain paljon hedelmiä ja vihanneksia: tomaatteja, viinirypäleitä, banaaneja, appelsiineja - aivan liikaa laskettavaksi ja aivan liikaa jotta australialaiset itse ehtisivät ne kaikki kerätä. Toimistollamme on kontaktit hedelmäviljeloiden kanssa Queenlandissä, New South Walesissa ja Victoriassa. Työyhdistys tietää mitä sesonkityötä mistäkin päin Australiaan löytyy. Työn ohella tapaat uusia ihmisiä ja koet sen oikean australialaisen 'outbackin'.

Toimistotyö
Work & Travel Company auttaa sihteereitä, IT-osaajia, vastaanottovirkailijoita jne. löytämään sopivaa työtä. Jos olet epävarma kokemuksesi suhteen, voit testata Word ja Excel osaamisesi toimistollamme Sydneyssä.

Varasto/rakennus/tehdas

Oletko pätevä työntekijä tai haluat vain tehdä fyysisesti vaativaa työtä, kokemuksella tai ilman - meillä on kontakteja rakennus- ja muuttofirmoihin, tehtaisiin, sekä puutarhatyöhön.

Kirjanpito/pankki

Jos sinulla on kokemusta kirjanpidosta, auttaa Work & Travel Company löytämään töitä tältä alalta. Sydneyn toimisto voi auttaa myös jos sinulla on kokemusta pankin tai sijoitusneuvonnan alalta.

Tapahtumat

Isojen tapahtumien yhteydessä on aina tarvetta extrahenkilökunnalle. Tämä tarkoittaa myös sitä, että asunnon löytäminen voi olla hankalaa, kun kaikki ovat samassa paikassa yhtä aikaa. Esimerkkejä tapahtumista : Australien Open, Melbourne, Foster´s Australian Grand Prix, Melbourne, Australien Innovation Festival, Melbourne, Lexmark Indy 300, Surfers Paradise. Joka vuosi tulee uusia tapahtumia, joten silmät ja korvat auki!

Luna Park

Haluatko tehdä töistä tunnetussa Luna Park huvipuistossa Sydneyssä? Meillä on sopimus Luna Parkin kanssa, joka tarjoaa jopa 150 työpaikkaa kuuluisassa huvipuistossa, Sydneyn sataman tuntumassa.

Työhön voi liittyä monenlaisia tehtäviä, baarimikko, lipunmyyjä, laitteidenkäyttäjä, kaikki ravintolatyö, siivous jne. Work & Travel-matkaajana sinulla on etuoikeus näihin töihin ja kaikki asiat hoidetaan Sydneyn toimistomme kautta. Työskentelyaika on kesäkausi, eli Australiassa tämä tarkoittaa joulu-tammikuuta.


Jotain ihan muuta...

Toki töitä löytyy monelta muultakin alalta - parturi-kampaajasta rakennusmieheen, puhelinmyyjästä tarjoilijaan - kaikki on mahdollista, jos mukana on vähän kokemusta alasta.

Kuinka löydän töitä?

Työvoiman kysyntä maataloustöihin on suuri, etenkin sadonkorjuun aikaan. Tästä johtuen työnsaanti voi olla helppoa. Myös muihin kausiluontoisiin töihin on suhteellisen helppo päästä, näistä työpaikoista löydät tietoa Work & Travel Companyn kautta, muilta matkailijoilta sekä esimerkiksi hostellin ilmoitustaululta.

Oma-aloitteisuus

Työnhaussa tarvitaan oma-aloitteisuutta. Tulet huomaamaan, että vuodenajat, sää ja koulujen lomat vaikuttavat työnhakuun. Ole joustava, ja valmistaudu siirtymään sinne mistä töitä löytyy, vaikkakin se voi tarkoittaa matkasuunnitelmien uusimista. Työnantajat kysyvät välillä suosituksia, joten ota mahdolliset suosituskirjeet ja ansioluettelosi mukaan englanninkielisinä.

Tiedoitus

Voit kääntyä palvelukonttorin puoleen kaikissa työhön ja työnhakuun liittyvissä asioissa. Toimistolle tulee usein myös pyyntöjä eri työnantajilta extrahenkilökunnasta. Näiden työnantajien osoitteet löydät Sydneyn konttorin ilmoitustaululta. Olet sitten missäpäin Australiaan tahansa, voit aina olla yhteydessä toimistoomme ja tiedustella avoimista työpaikoista. Tiedoitustilaisuudessa kerromme mitä mahdollisuuksia sinulla on, ja miten hoitaa työnhaku. Nykyisin lähetämme työtarjouksia myös suoraan kännykkääsi, eli voit ottaa vastaan tarjouksen vaikka rannalla maaten.

Lähetä sivu PDF-muodossa

Majoitus

Ensimmäiset neljä yötä Sydneyssä sisältyvät hintaan, sen jälkeen voit itse valita jos haluat jatkaa asumista samassa hostellissa tai etsiä jotain muuta. Tulet tapaamaan muita suomalaisia Work & Travel-osallistujia, sekä osallistujia Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, USAsta, Englannista, Saksasta, Hollannista ja Hong Kongista. Ensimmäiset päivät hostellissa ovat hyvin sosiaalisia, ja ehkä löydät mukavan kämppäkaverin osallistujien joukosta, ja voitte vuokrata asunnon yhdessä. Jos matkustat oman kaverin kanssa, niin yritämme, että voitte asua yhdessä. Hostelli on suuren rautatieaseman ja linja-autoaseman vieressä, mikä helpottaa kaupungissä liikkumista.

Hostelli/retkeilymajamme

Wake Up!

Kun saavut Sydneen, olemme järjestäneet kuljetuksen Wake Up!-hostelliin, jossa asut ensimmäiset 4 yötä. Wake Up! on uusi ja raikkaanoloinen hostelli, joka sijaitsee "The Block" kadunkulmassa, jossa kolme katua kohtaavat – Pitt-, George ja Barlow street -kadut. "The Block" on tyypillinen backpacker-keskus Sydneyssä, joka tarjoaa majapaikan noin 3000 reppureissaajalle joka yö. Tulet saamaan paljon uusia tuttuja ja kavereita ensimmäisten päivien aikana. Hinnat ovat hyvät ja voit helposti ostaa lisäöitä paikan päältä. Wake Up!, kuten useimmat hostellit, on avoinna vuorokauden ympäri ja tarjoaa sinulla hyvän alun seikkailullesi.

Asuminen Wake Up!:ssa tarjoaa seuraavaa:

Apua asunnon etsintään

Jos asut pidempää samassa paikassa, on tavallista vuokrata asunto, talo tai huone. Pääkonttorimme Sydneyssä tekee yhteistyötä yrityksen kanssa, joka vuokraa asuntoja, ja Work&Travel -ohjelman asiakkailla on etusija saada asunto.

Yritys tarjoaa sekä lyhyitä että pidempiä vuokrasuhteita täysin kalustetuissa taloissa/huoneistoissa. Toki toimistomme auttaa vuokrasopimuksen kanssa.

I have had 9 fantastic months with plenty of adventures and got new friends along the way! A trip I will never forget! Thanks for all the support and help along the way!

Malin // Work & Travel Australia

Miksi valita Work & Travel Australia GoXplore?

Viisumi

Working Holiday-viisumi mahdollistaa 12 kuukauden aikana työskentelyn ja matkustamisen Australiassa. Voit työskennellä yhden työnantajan palveluksessa maksimissaan 6 kuukautta. Työn merkitys on lähinnä kartuttaa matkakassaa. Jotta voit hankkia viisumin meidän kauttamme, tulee sinun osallistua Work & Travel -ohjelmaan.

Kun varausmaksu on maksettu, lähetämme sinulle "viisumipaketin". Täytä anomus ja lähetä osoitteseen info@goxplore.fi tai postita GoXplore Finland, M.O.W. Pieni Roobertinkatu 9, 00130 Helsinki. Viisumi anotaan noin 1-2 kk ennen matkan alkua, ja kun viisumi on myönnetty, lähetämme sen sinulle paluupostissa.

Työviisumivaatimukset Australiassa:

Suositus. Ei vaatimus, mutta suosittelemme, että sinulla on matkakassassa noin 2500 euroa, kun saavut maahan.

Lisätietoja eri maiden viisumivaatimuksista, esim. World Discovery -ohjelman yhteydessä, katso 'Matkasi' ensimmäisellä sivulla ja 'Viisumi'.

Huomaathan, että olet itse vastuussa näiden viisumien hakemisesta, tämä palvelu ei sisälly hintaan.

Koulu ja hoitolaitos

Jos aiot työskennellä koulussa tai hoitolaitoksessa, viisumianomuksen kanssa tulee ajoissa liikkeellä (noin 3 kuukautta ennen matkaa). Tämä vaadittavan lääkärintarkastuksen takia.

Tärkeää: Lähettämässämme kirjeessä on lisätietoja siitä, mitä tutkimuksia/testejä vaaditaan.

Lääkärintarkastuksen voi tehdä ainoastaan suurlähetystön hyväksymä lääkäri. Lääkäriltä saat lähetteen röntgeniin ja lomakkeen täytettäväksi. Ohjeet lomakkeen täyttämiseen tulevat mukana. Muista ottaa mukaan henkilöllisyystodistus ja passi. Ole yhteydessä meihin, niin neuvomme missä voit tämän tarkastuksen tehdä.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Lähdöt

Päivämäärät koskevat ainoastaan ryhmälähtöjä. Jos haluat lähteä jonain muuna päivänä, niin se toki onnistuu.

2016

Månad Cathay Pacific via Hong kong Austrian Airlines via Bangkok
Tammikuu 5, 12, 19, 26 5, 12, 19, 26
Helmikuu 2, 9, 16, 23 2, 9, 16, 23
Maaliskuu 10, 24 10, 24
Huhtikuu 5, 19 5, 19
Toukokuu 3, 17 3, 17
Kesäkuu 7, 14, 21, 28 7, 14, 21, 28
Heinäkuu 12, 26 12, 26
Elokuu 2, 9, 16, 23, 30 2, 9, 16, 23, 30
Syyskuu 6, 13, 20, 27 6, 13, 20, 27
Lokakuu 4, 11, 18, 25 4, 11, 18, 25
Marraskuu 1, 8, 22, 29 1, 8, 22, 29
Joulukuu
6, 13 6, 13

Hinnat

Hinta
Aussie Basic via Hongkong 1950
Aussie Basic via Hongkong high season 2150
Sydney Express via Hongkong 2375
Sydney Express via Hongkong high season 2575

(Hinnat voimassa 31.12.2016 saakka)

Tarjoamme useita eri lentovaihtoehtoja, alla olevat hinnat sisältävät myös ohjelman, jonka sisällön löydät "Work & Travel Australien"alta. Kaikki liput ovat meno-paluulippuja Australiaan, voimassa yhden vuoden (365 päivää).

Aussie Basic - Cathay Pacific

Lähtö Helsingistä, Lontoon ja Hong Kongin kautta. Work & Travel-ohjelma sisältyy.

Lähdöt: Ympäri vuoden! Mahdollisuus ryhmälähtöön. Tarkista ryhmälähdöt täältä
Menomatka: Helsingistä, Lontoon ja Hong Kongin kautta
Paluumatka: Sydneystä, Brisbanestä, Melbournestä, Perthistä jne. Lisäää pysähdys Hong Kongissa 50 euroa, jossa voit olla 90 päivää ilman viisumia.
Hinta:

Helsingistä;
1950€ (lähtö 01/1-30/6, 18/8-15/12 välisenä aikana)
2150€ (lähtö 01/7-17/8, 16/12 - 31/12 välisenä aikana)

Aussie Basic ohjelmassa valitset, jos haluat seuraavat palvelut:
Working Holiday viisumi: 375 euroa.

Sydney Express - Cathay pacific

Sinulle, joka haluat matkustaa Australiaan nopesti ja edullisesti. Kotimatkalla mahdollisuus pysähtyä Hong Kongissa, ja kokea maaginen Kiina. Work & Travel-ohjelma sekä Australian viisumi sisältyy hintaan.

Lähdöt: Ympäri vuoden! Mahdollisuus ryhmälähtöön. Tarkista ryhmälähdöt täältä
Menomatka: Helsingistä, Lontoon ja Hong Kongin kautta
Paluumatka: Sydneystä, Brisbanesta, Melbournesta, Perthistä jne. kotimatkalla mahdollisuus pysähtyä Hong Kongissa, jossa voit olla 90 päivää ilman viisumia.
Hinta:

Helsingistä;
2375 € (lähtö 01/1-30/6, 18/8-15/12 välisenä aikana)
2575 € (lähtö 01/7-17/8, 16/12 - 31/12 välisenä aikana)

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Reseberättelser & bloggar från Work & Travel Australia

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Now I´m back after a fantastic year in Australia. What an adventure it has been !! Many thanks for all the help in the beginning when I went down, it was a safe start in a new country , thanks for all your help.

Emma // Work & Travel Australia

Usein kysyttyä


Koska viisumianomus tulee lähettää?

Kahden viikkon sisällä matkan varaamisesta.

Mitä matka maksaa GoXploren kautta?

Hinta määräytyy pitkälti valitsemiesi lentojen mukaan. Hintaan sisältyy itse ohjelma, lentoliput ja viisumikulut sekä paljon muuta. Katso Hinnat

Kuinka paljon käteistä rahaa tarvitsen mukaan?

Australian viranomaiset suosittelevat noin 5000 AUD:n matkakassaa. Tämä ei missään tapauksessa ole vaatimus, mutta on ehkä mukavampi olla kaukana kotoa, kun taskussa on vähän ylimääräistä rahaa. Voit laskea, että tarvitset noin 1500 AUD/kuukausi.

Mikä on Australian hintataso?

Hinnat ovat samalla tasolla kuin täällä kotona.

Saanko ottaa mukaan lääkkeitä?

Kyllä, lääkkeitä saa ottaa mukaan, mutta käsimatkatavaran osalta löytyy rajoituksia. Lue lisää

Mitä jos tarvitsen lääkäriä Australiassa?

Suomen kansalaisena sinulla on oikeus terveydenhuoltoon Australiassa joko maksutta tai omavastuumaksun hinnalla. Tarvitset myös Medicare-kortin, jota voit hakea saavuttuasi Australiaan. Haettaessa korttia tarvitset mukaan passin, viisumin sekä Suomen Kela-kortin.

Tarvitsenko matkavakuutuksen?

Kyllä! Vakuutus on pakollinen. GoXplore'lla on tarjolla matkavakuutus, joka on voimassa sekä töissä että reissussa. Matkavakuutus

Kattaako vakuutus oleskelun Thaimaassa?

Work & Travel vakuutus on voimassa koko maailmassa.

Voinko ottaa vakuutuksen vielä sen jälkeen kun olen lähtenyt Suomesta?

Kyllä, mutta alkuun tulee viikon karenssi ja et voi enää valita omaisuussuojaa osaksi vakuutusta. Jos haluat jatkaa voimassaolevaa vakuutusta vierailusi aikana, voi tämän tehdä toimistokuluja, 150kr, vastaan.

Olen pian lähdössä Australiaan, enkä ole vielä saanut sähköpostia liittyen Members' Loungeen tai paikallista puhelinnumeroani.

Tiedot lähetetään noin 2 viikkoa ennen lähtöä. Välillä maili päätyy roskapostiin, joten tarkista sieltä. Jos sieltäkään ei löydy mitään, niin ole yhteydessä meihin ja varmistamme, että saat tiedot.

Matkustan Australiaan yksin. Onko siellä helppo tavata uusia ihmisiä?

Melkein puolet asiakkaistamme lähtee reissuun yksin. Koska järjestämme ryhmälähtöjä ja lähetämme kaikille nimilistan niistä jotka ovat samoilla lennoilla tai lentävät saman kuukauden aikana, tapaat siis jo tässä vaiheessa paljon uusia kavereita. Lennot, kuljetukset, asuminen hostellissa ja neljä ensimmäistä päivää vietät Sydneyssä yhdessä tämän ryhmän kanssa. Saat matkalta paljon enemmän irti kun lähdet yksin, tulet varmasti tapaamaan uusia ihmisiä.

Minne vanhemmat voivat lähettää postia?

Etunimi ja sukunimi
c/o Work & Travel Company
Locked Bag A 4035
Sydney South, NSW 1235
Australia

Miten siellä asutaan?

Neljä ensimmäistä yötä Sydneyssä sisältyvät hintaan, sen jälkeen hoidat asumisen itse. Toki voit asua pidempääkin Wake Up! hostellissa. Jos haluat löytää pysyvämmän asunnon, huoneiston/talon/huoneen, saat vinkkejä ja apua tiedoitustilaisuudessa. Asunnon löytyminen on harvoin mikään ongelma. Voit vuokrata asunnon jonkun toisen kanssa, vuokrata huoneen tai asua hostellissa. Vaihtoehtoja on paljon.

Mitä asuminen maksaa?

Hostellit/retkeilymajat maksavat noin 20-30 AUD/yö. Jos haluat vuokrata asunnon tai talon, kustannukset ovat noin 200-400 AUD/viikko.

Voinko olla Australiassa lyhyemmän aikaa kuin 12 kuukautta?

Kyllä, valitset itse kuinka kauan haluat olla Australiassa. Viisumi ja lentolippu ovat voimassa 12 kuukautta. Jos kyllästyt, mitä tuskin koskaan tapahtuu, voit aina palata takaisin kotiin.

Millaisia töitä voin tehdä?

Lue lisää "Työ"

Kuinka kauan saan tehdä töitä yhdelle työnantajalle?

Voit olla saman työnantajan palveluksessa 6 kuukautta. Palkkaa saat noin 15-22 AUD/tunti. Vaihtelevuuksia on, joten lue lisää "Työ" osiosta.

Kuinka paljon matkatavaraa voin ottaa mukaan?

Ruumaan menevää tavaraa saa olla 20 kg, ja käsimatkavaraa 5kg. Älä ota liikaa tavaraa mukaan!

Voinko käydä vuoden aikana Uudessa Seelannissa?

Kyllä, ja osa lipuistamme sisältääkin tämän mahdollisuuden. Lento Sydneystä Aucklandiin kestää noin 3,5 tuntia. Rajalta saat kolmenkuukauden viisumin, joka oikeuttaa työntekoon täyshoitoa vastaan. Lisätietoa reiteistä, klikkaa tästä.

Tarvitsenko rokotuksia?

Tarkista hyvissä ajoin ennen lähtöä, jos tarviset erillistä rokotusta valitsemiisi kohteisiin.

Kuinka vanha täytyy olla, että saa ajaa autoa tai moottoripyörää Australiassa?

Sama kuin täällä kotona, 18 vuotta!

Tarvitsenko kansainvälisen ajokortin?

Australia vaatii englanninkielisen käännöksen ajokortistasi. Helpoin tapa siis on hankkia kansainvälinen ajokortti, tarkista hinnat ja toimitusehdot Autoliiton sivuilta.

Voinko ajaa ajokortin Australiassa?

Ajokortin ajaminen edellyttää, että olet ollut kirjoilla Australiassa vähintään 6 kuukautta. Ajokortti ei kelpaa Suomessa.

Kuinka vanha täytyy olla, että voin ostaa tai vuokrata auton?

18 vuotta. Kysy neuvoa Sydneyn toimistosta.

Tarvisenko adapterin?

Kyllä, tarvitset ns. kolmipiikkisen pistokkeen. Volttimäärä on 220-240v.

Mikä on WWOOF?

WWOOF tarkoittaa Willing Workers on Organic Farms. Jäsenyys ei sisälly ohjelmaan, mutta voit ostaa sen paikan päältä. Ilmoita kiinnostuksesi tiedoitustilaisuudessa. Jäsenyys antaa mahdollisuuden työskennellä jäseinmaatiloilla. Teet töitä 4-6 tuntia päivässä täysihoitoa vastaan. Hyvä vaihtoehto oppia tuntemaan australialaista elämäntapaa.

Voinko opiskella Australiassa?

Working Holiday viisumi oikeuttaa 3 kuukauden opiskeluun. Voit myös hakea opiskelijaviisumia ja samalla hyödyntää ohjelmaamme.

Voivatko kaikki pohjoismaiden kansalaiset hakea GoXploren kautta?

Kyllä, kunhan omistaa Pohjoismaiden passin.

Kuinka kauan viisumin saaminen kestää?

Korkeintaan 10 päivää. Anomme viisumiasi muutama viikko ennen lähtö, ja saat sen postissa kun viisumi on myönnetty.

Voinko siirtää rahaa suomalaiselta tililtäni australialaiselle tilille?

Kyllä, tämä onnistuu kun olet perillä Australiassa.

Koska varausmaksu maksetaan?

Heti kun olet varannut matkan, lähetämme varausvahvistuksen ja varausmaksulaskun 2700kr. Lasku tulee maksaa 10 päivän kuluessa. Jos haluat erillisen peruutusturvan, voidaan tämä lisätä hintaan 500kr.

Koska varaus on viimeistään tehtävä?

Varaa hyvissä ajoin, jos tilaa ei löydy toivomanasi lähtöpäivänä, ilmoitamme minä päivänä paikkoja olisi vapaana.

Koska paluumatka varataan?

4 päivän sisällä varauksesta.

Voiko paluumatkan päivää muuttaa ja mitä se maksaa?

Paluumatkan päivää voi muuttaa matkan aikana, lipputyypistä riippuen säännöt vaihtelevat jonkin verran. Löydät omaa lippusi koskevat säännöt varausvahvistuksesta.

ÄLÄ UNOHDA jatkaa vakuutusta, jos viivyt ulkomailla pidempään.

Kuinka saan rahani takaisin Work & Travel vakuutuksesta?

Säästä lentolippusi ja maihinnousukorttisi, lähetä ne sekä tilinumerosi Gouda Matkavakuutukselle, niin he laskevat käyttämättömien kuukausien hinnan ja laittavat rahat tilillesi. Toimistokuluja peritään 100kr.

Gouda Matkavakuutus
Malmin kauppatie 8 A
00700 Helsinki

Lataa korvaushakemus täältä!

Miten saan veronpalautukset?

Veronpalautusten saamiseen liittyy tiettyjä vaatimuksia, jotka tulee täyttää. Sydneyn toimistomme kertoo lisää aiheesta.

Jos olet lähdössä yhdessä kaverin kanssa, onko varmaa että lennämme samoilla lennoilla?

Kyllä, kunhan lennoilla vain on paikkoja. Muuten varaamme lennot niin lähelle toisiaan kuin mahdollista. Mainitsethan kaverisi nimen rekisteröinti/varausvaiheessa, niin varaamme teille samat lennot heti alusta.

Kuinka kauan voin olla Uudessa Seelannissa, Malesiassa ja Thaimaassa?

Näissä maissa on turistiviisumi. Uudessa Seelannissa ja Malesiassa voi olla 3 kuukautta viisumilla, jonka saa maahan saapuessa. Thaimaassa saa turistiviisumilla oleskella 30 päivää. Tarkistathan aina itse viisumien voimassaoloajan niihin maihin, joissa aiot käydä. Vastaamme mielellämme kysymyksiin.

Lähetä sivu PDF-muodossa Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Alkuun » Maa » Australia » Work & Travel Australia

Viimeisimmät uutiset: