Sisäänkirjautuminen

Working Holiday Kanada

Jos et halua, että kaikki on valmista jo ennen lähtöä, vaan haluat antaa asioiden hoitua omalla painollaan - valitse Kanada Basic ohjelma. Otat itse enemmän vastuuta työpaikan löytämisestä, toki unohtamatta, että apua löytyy jos sitä tarvitaan.

Lue lisää

Ota yhteyttä Saara

Work & Travel Kanada

Faktoja Work & Travel Kanada
EUR
Sopii18 - 35 vuotiaille
Edellytyksetei vaatimuksia
PituusMax 1 vuosi
SaapumispaikkaVancouver
TyötakuuEi
PalkkatyöKyllä
Osallistujien lukumääräNoin 300 GoXplorelta (Suomi, Norja ja Ruotsi)
Palkallinen työHiihto

Nautitko luonnosta, vieraanvaraisista ihmisistä, merestä, vapaudesta, suurkaupungeista, seikkailusta ja laskettelusta?

Sitten työnteko Kanadassa sopii juuri sinulle! Missään muualla et voi elää näin lähellä kaikkia näitä mahdollisuuksia. Koe luonnonläheinen maa, lukuisine luonnonpuistoineen; joka on tunnettu monikulttuurisesta elämästään, jossa sekä englanti että ranska ovat virallisia kieliä; intiaanit ja eskimot ovat osaltaan vaikuttaneet paljonkin siihen miten Kanadassa eletään nykypäivänä. Kanada on monena vuonna rankattu yhdeksi parhaista maissa asua, terveystilan ja elämänlaadun perusteella. Laskettelurinteetkin ovat huippuluokkaa. Miten olisi Whistler, Banff tai joku muu kuuluisista laskettukeskuksista?

Kanadan Working Holiday -viisumeita suomalaisille ei valitettavasti ole ollenkaan vuodelle 2020.
Tällä hetkellä voit lähteä Kanadaan työharjoitteluun eTA sähköisellä matkustusluvalla.

Kanada Basic

Jos et halua, että kaikki on lyöty lukkoon jo ennen lähtöä, vaan haluat tutkia vaihtoehtoja ja antaa asioiden hoitua omalla painollaan - valitse Kanada Basic -ohjelma. Otat itse enemmän vastuuta työpaikan löytämisestä, toki unohtamatta, että apua löytyy jos sitä tarvitaan. Ensimmäiset neljä päivää on tutustumista uuteen maahan ja eri vaihtoehtoihin työnvälitystoimistollamme, tämän jälkeen voit itse päättää töiden osalta mitä/missä/milloin haluat tehdä.

Ohjelmaan sisältyy ennen lähtöä:

Saapuminen Vancouveriin:

Kuka voi osallistua?

Jos olet 18 - 35 -vuotias Suomen kansalainen, sinulla on oikeus Working Holiday viisumiin eli yhden vuoden työ- ja oleskelulupaan. Huomioithan että voit saada Working Holiday viisumin kerran elämässäsi kauttamme Kanadaan. Sinulla tulee olla kasassa vähintään CAD 2500 matkakassa, joka tulee esittää maahantulon yhteydessä. Huom! Viisumi ja työlupamaksu 250 CAD tulee lisäksi jokaiselle hakijalle maksettavaksi hakuprosessin aikana suoraan Immigrationille.

Katso video Kanadasta

Haluan varata! Minulla on kysyttävää
Tuntuu, että nyt kun on kerran lähtenyt yksin matkustamaan näinkin pitkäksi aikaa, niin tulevaisuuden matkoille lähteminen helpottuu. Kiitos kaikesta, ehdottomasti suosittelen tätä muillekin!

Katariina // Work & Travel Kanada

Työ

Ennen lähtöä voit esittää meille kysymyksiä melkein mistä tahansa. Kun varauksesi on tehty, saat käsikirjan, joka sisältää paljon hyödyllistä tietoa ja vinkkejä siitä, kuinka parhaiten onnistua työhaussa Kanadassa. Saat myös apua ansioluettelon ja henkilökohtaisen kirjeen kirjoittamiseen.

Työnhakukeskuksemme sijaitsee Vancouverissa ja on siellä erityisesti asiakkaitamme varten. Ulkopuoliset, joiden matkaa ei ole hankittu GoXploren kautta, eivät voi käyttää keskuksen palveluita.

Työnvälitystomiston palvelut kuuluvat hintaan ja työnhaku aloitetaan paikan päällä Vancouverissa. Suosittelemme, että olet aktiivinen, avoin ja ennen kaikkea joustava työ- ja sijoituspaikan suhteen. Pidä säännöllisesti yhteyttä toimistoomme, useamman kerran viikossa. Osoita, että olet vapaa aloittamaan työt, ole ilonen ja positiivinen ja muista hoitaa saamasi työ kunnolla. Näin ehkä seuraava työpaikka hoituu suositusten perusteella.

Useimmat jäävät töihin Vancouveriin. Palvelualojen työtehtävät ovat suosituimpia, kuten baarit, ravintolat ja yökerhot. Monet haluavat myös töihin retkeilymajoihin. Olet itse vastuussa työnhausta, mutta apua saa aina toimistoltamme.

Lähetä sivu PDF-muodossa

Majoitus

Basic-ohjelmaan sisältyy neljän ensimmäisen yön majoitus retkeilymajassa Vancouverin keskustassa. Täällä tapaa muita matkailijoita joka puolelta maailmaa. Päivät ovat hyvin sosiaalisia ja ehdit luomaan paljon uusia kontakteja. Saapumistasi seuraavana päivänä pidetään infotilaisuus toimistollamme, saat lisätietoa pankkitilistä, veroasioista ja paljon muuta.

Missä asun ensimmäisten öiden jälkeen?

Henkilökuntamme antaa vinkkejä, mistä asunnon/majoituksen löytää. Useimmat jäävät retkeilymajaan noin viikoksi, ja siinä ajassa toinen asunto on usein jo löytynyt.

Joulu lähestyy ja viihdyn Kanadassa todella hyvin. Lake Louisen alueella on paljon jouluun liittyviä tapahtumia ja ohjelmaa. Jaan asunnon viiden pojan ja yhden tytön kanssa, olemme jo nyt kuin sisaruksia :)

Anette // Work & Travel Kanada

Miksi valita Work & Travel Kanada GoXplore?

Viisumi

Kanadan Working Holiday -viisumeita suomalaisille ei valitettavasti ole ollenkaan vuodelle 2020.

Kanadan Working Holiday -viisumeita suomalaisille ei valitettavasti ole ollenkaan vuodelle 2020.
Voit lähteä Kanadaan työharjoitteluun eTA sähköisellä matkustusluvalla.

Ota yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää.

VIISUMIVAATIMUKSET:

Viisumiprosessin yhteydessä suoraan Immigrationille ja lähetystölle maksettavat maksut ovat 250 CAD vuonna 2018.

Osana viisumiprosessia 31.7.2018 lähtien kaikilta Working Holiday viisumin hakijoilta vaaditaan myös käynti Visa Application Centressä. Tällaista ei vielä ole Suomessa, joten vierailu lähimpään Tukholman toimistoon on pakollinen kaikille. Visa Application Centressä osana viisumiprosessia sinulta otetaan sormenjäljet ja valokuvat.

Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Lähdöt

Kanadan Working Holiday -viisumeita ei valitettavasti ole suomalaisille vuodelle 2020.

Kun osallistut Basic-ohjelmaamme, voit matkustaa Vancouveriin mihin aikaan vuodesta tahansa. Sinun tulisi kuitenkin olla valmistautunut siihen, että töitä voi olla vaikea saada korkeasesongin aikaan joulu- ja tammikuussa. Talvikausi alkaa yleensä jo marraskuussa ja töitä pitäisi olla valmis tekemään ainakin noin huhtikuulle asti. Varauksen kanssa kannattaa siis olla mahdollisimman hyvissä ajoin liikkeellä.

Hinnat

Ohjelman hintaan kuuluu myös muutoskelpoiset lentoliput, jotka ovat voimassa 1 vuoden lähtöpäivästä. Kanada Basic ohjelmassa varaamme lennot sinulle Vancouveriin, jossa osallistut myös työnvälitystoimistomme orientaatioon. Jos jostain syystä haluat lentää johonkin toiseen kaupunkiin Kanadassa, varaudu että tästä saattaa tulla lisäkustannuksia. Lipunmuutos on maksullinen, mikäli haluat matkan aikana muuttaa suunnitelmiasi.

Viisumiprosessin yhteydessä Kanadan Immigrationille ja lähetystölle maksettavat maksut ovat 250 CAD.


Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Work & Travel Kanada matkakertomukset & blogit

Lue matkablogeja ja -kertomuksia osallistujiltamme
Vain viikko sen jälkeen, kun olin varannut paikkani ohjelmaan GoXploren kautta, sain jo puhelinhaastattelun heidän yhteistyökumppaniltaan Kanadasta. Olin hermostunut, mutta ilmeisesti haastattelu meni hyvin, kun jo parin viikon päästä tuli ensimmäinen työtarjous arvostetusta hotellista.

Salla // Work & Travel Kanada

Usein kysyttyä


Kuinka kauan voin olla Kanadassa?

Voit olla maassa 12 kuukautta, joka lasketaan saapumispäivästä.

Kuinka paljon käteistä rahaa/matkakassaa tarvitsen mukaan?

Tähän on vaikeampi vastata, koska kulutustottumukset ovat erilaisia. Voit laskea että teet töitä 10-50 tuntia viikossa ja saat palkkaa 8-10 CAD/ tunti. Suosittelemme, että sinulla on mukana vähintään 2 000 euroa taskurahaa.

Kuinka monta tuntia viikkossa teen töitä?

Jos olet sesonkilaatuisissa töissä, tuntien määrää ei voida taata. Yleensä tunnit vaihtelevat 10 ja 50 väillä. Varaudu myös tekemään töitä viikonloppuisin ja juhlapyhinä.

Kuinka paljon saan palkkaa?

Voit laskea, että saat palkkaa noin 8-10 CAD/tunti.

Voinko opiskella Kanadassa samalla viisumilla?

Opiskelu ei ole sallittua, mutta voit käydä iltakursseilla ja muilla kursseilla, jotka eivät ole osa yliopistotutkintoa ja eivät kestä pidempään kuin 6 kuukautta.

Millaisia töitä voin saada?

All Set -ohjelmassa, joka takaa sinulle töitä jo ennen lähtöä, voimme tarjota töitä maatiloilta, palvelualoilta, hiihtokeskuksista ja turismin parista.

Esimerkkejä työpaikoista:

Vastaanottovirkailija, yövahti, avustaja
Ravintola: isäntä tai emäntä/hovimestari, tarjoilija, baarimikko
Keittiö: kokki, keittiöapuri, tiskaaja
Myynti: Matkamyyjä - varausten tekoa, liput
Siivous: siivooja, huoltomies, pesuavustaja
Vieraspalvelut: Tapahtuma-avustaja, allasvahti, golf avustaja, hissipoika, suksihuolto, polkupyörävuokraus, lastenvahti, kiipeily.

Kuinka löydän töitä?

Riippuen ohjelmasta jonka valitset (Basic vs. All Set), saat työpaikan jo ennen lähtöä tai sitten saat apua työpaikan löytymiseen paikan päällä Kanadassa. Voit esittää toiveita työn suhteen. Minkälaisia töitä sinulle tarjotaan riippuu paljon kokemuksestasi, koulutuksesta, kielitaidosta ja motivaatiosta.

Onko töitä vaikea saada?

Tämä riippuu siitä, millainen koulutus ja kuinka paljon kokemusta sinulla on ja millaisissa työpaikoissa olet ollut aikaisemmin.

Tarvitsenko työkokemusta?

Työkokemus ei ole välttämätönta, mutta aivan kuten Suomessa, saat töitä sen perusteella mitä olet tehnyt aikaisemmin. Joten mitä enemmän kokemusta sen parempi, ja älä unohda suosituskirjeitä pöytälaatikkoon.

Mitä asuminen Kanadassa maksaa?

Riippuen asumisen tasosta ja asutko yksin vai yhdessä, voit laskea, että noin 80-150 CAD/viikossa.

Missä asua?

Ensimmäiset neljä yötä sisältyvät hintaan. Jos esimerkiksi saat töitä hotellista, heillä on usein tarjota asunto työntekijöille, jonka jaat yhden tai useamman kanssa. Vuokra maksetaan etukäteen tai otetaan suoraan palkasta. Muissa töissä, asuminen huoltajaperheen kanssa voi olla mahdollista.

Tarvitsenko matkavakuutuksen?

Kyllä! Matkavakuutus on pakollinen. Ota meihin yhteyttä, niin me GoXplorella voimme suositella sinulle matkavakuutusta.

Saanko lomapäiviä / vapaata töistä?

Jos tarvitset vapaapäiviä, haet niitä suoraan työnanajalta. Emme kuitenkaan voi taata, että saat vapaata sinä aikana kun olet töissä.

Voinko matkustaa yhdessä kaverin kanssa?

Kyllä, on mahdollista, että kaverukset tai pariskunta matkustaa yhdessä ja tekee töitä samassa paikassa, jos heillä on samat edellytykset työhön.

Mitä eläminen Kanadassa maksaa?

Kanada ei ole edullinen maa, saat rahat kasaan asuntoa ja ruokaa varten, kun teet töitä noin 20 tuntia viikossa. Mutta on myös tärkeää, että sinulla on taskurahaa mukana, jotta voit nauttia matkastasi ja tutustua Kanadaan.

Bussilippu : Vancouver $80-$100 / kk , Whistler $50 / kk
Rinnelippu: $ 800 - $1800
Takuuraha asuntoa varten: noin $175 - $ 300
Big Mac: $4
Starbucks iso Café Latte: $3.50
Olut: $6-8

Kuinka paljon maksetaan veroja?

Maksat 30% veroa. Saat apua Kanadassa mahdollisten veronpalautusten kanssa, kun olet päättänyt työsuhteesi.

Lähetä sivu PDF-muodossa Haluan varata! Minulla on kysyttävää

Alkuun » Maa » Kanada » Work & Travel Kanada

Rosa V tilasi Work & Travel Uusi-Seelanti ohjelmamme 431 tuntia sitten. Sopisiko tämä matka sinulle??!