​GoXplore Finland Oy on hakeutunut konkurssiin 20.04.2020

Sisäänkirjautuminen ​GoXplore Finland Oy on hakeutunut konkurssiin 20.04.2020

Opas vanhemmille

Kun 18-vuotias nuorukaisenne ilmestyy olohuoneeseen ja ilmoittaa: " Äiti ja Isä, minä haluan sukeltaa haikalojen kanssa Etelä-Afrikassa ja sen jälkeen hoitaa villieläimiä Zimbabwessa. Nähdään noin kuuden kuukauden päästä!"

Montaa vanhempaa alkaa tässä vaiheessa epäilyttää ja huolestuttaa oman täysi-ikäisen nuoren puolesta. Mutta täysi-ikäistä on samalla vaikea kieltää lähtemästä. Me GoXplorella autamme ja varmistamme, että kaikki matkaan liittyvät järjestelyt ovat kunnossa, jotta vanhempien olisi helppo lähettää nuoriaan reissuun oppimaan uusia asioita ja näkemään maailmaa.

Vuoden 2013 jälkeen yhä useammat nuoret päättävät pitää välivuoden ja monet heistä haluavat matkustaa tämän vuoden aikana. Osa toivoo, että pääsee Afrikkaan nukkumaan tähtitaivaan alla yhdessä paviaanien kanssa tai sukeltamaan merikilpikonnien kanssa Fijille. Toiset haluavat osallistua vapaaehtoisprojekteihin ja auttaa apua tarvitsevia, mikä toimii myös hyvänä CV-merkintänä. Huolimatta siitä, mihin nuori matkustaa, yksi asia on varma: nuoret tulevat takaisin tuhansia kokemuksia rikkaampina!

GoXplore perustettiin vuonna 2001 nimellä Work & Travel Company, joten meillä on vankka kokemus matkojen järjestämisestä nuorille. Meillä on ja on aina ollut läheiset suhteet yhteistyökumppaneihimme ja matkustamme säännöllisesti kaikkiin kohteisiimme suorittamaan laadun valvontaa. Näin voimme turvata ja taata ohjelmiemme korkean laadun. Koska vierailemme säännöllisesti eri ohjelmissamme, hallitsemme oman osaamisemme ja voimme ohjata ja neuvoa nuoria valitsemaan juuri heille sopivan ohjelman tai projektin.

Mitä me GoXplorella teemme?

Meille erittäin tärkeää, että nuoret matkailijat tuntevat olonsa turvalliseksi ja tietävät, mitä heidän pitää tehdä ja mitä heiltä vaaditaan ennen matkaa ja matkan aikana. Varmistamme, että nuoret tietävät kaikista käytännön asioista, jotka on hoidettava ennen matkaa. Lisäksi autamme nuoria hoitamaan matkaan liittyvät käytännän asiat, jotta heillä olisi mahdillisismman varma olo koko reissun ajan. Tästä on muutama esimerkki alla:


Mitä nuoret tekevät matkan aikana?

Matkustaminen on elämistä, mutta samalla nuorille omilla jaloilla seisomista ja stressaavista tilanteista selviämistä. Usein matkan aikana nuoret joutuvat oman mukavuusalueensa ulkopuolelle, mikä kehittää heidän sosiaalisia taitojaan sekä kykyä ottaa ja kantaa vastuuta. Lisäksi nuorten halukkuus luopua korkeakouluopinnoista pienenee välivuoden aikana. Kaikki vanhemmat ovat todennäköisesti huolissaan, kun nuori haluaa matkustaa kauas kotoa pidemmäksi aikaa. Mutta tällaisen matkan hyödyt ovat huomattavasti suuremmat kuin mahdolliset huonot puolet. Olemme tehneet listan matkojen hyvistä puolista ja taidoista, joita nuoret saavat matkan aikana:

Nuoren on tärkeä itse päättää matkastaan

Me GoXplorella suunnitelemme reissuja matkaanlähtijöiden eli nuorten kanssa, mutta olemme tietysti valmiina vastaamaan myös vanhempien kysymyksiin. Nuorten kasvun kannalta on tärkeää, että he ovat itse vastuussa matkan suunnitelemisesta ja matkaa koskevista päätöksistä. Lisäksi nuorten tulee olla yhteydessä itse meihin GoXplorella, jotta voimme yhdessä löytää juuri sopivan ohjelman jokaiselle nuorelle. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin, että nuori tietää kaikki matkaa koskevat käytännön asiat, kuten millä lentoyhtiöllä lennetään, miten lentokentälle pääsee, mitkä rokotukset tulee ottaa, mitä matkavakuutus kattaa ja niin edelleen. Vanhemmat ovat usein huolestuneita ja tästä syystä tuppaavat osallistumaan varausprosessiin liiaksikin. Olisi parempi, jos vanhemmat pyytäisivät nuoriaan kertomaan, missä vaiheessa varaus on, mitä on jo tehty ja mitä tullaan vielä tekemään. Tällöin vanhemmatkin voivat muistaa jotain käytännön asioita, joita nuori ei ole vielä miettinyt. Vanhemmat voivat myös aina soittaa meille tai tulla tapaamaan meitä toimistolle, jos kysyttävää löytyy.

9 vinkkiä matkailusta innostuneiden nuorten vanhemmille

  1. Lue matkan ohjelma – se lisää varmuutta, kun tietää ohjelman sisällöstä. Lisäksi kannattaa kysyä nuorelta lisää suunnitelmista. Nuori ymmärtää itsekin paremmin matkasuunnitelmiaan, kun joutuu selittämään niistä vanhemmilleen.
  2. Älä oleta, että kaikki sujuisi täydellisesti. Juttele lapsesi kanssa ja kerro, että matka ei välttämättä sisällä vain positiivisia kokemuksia. Yleensä matkoihin mahtuu aina pieniä vastoinkäymisiä, eikä kaikki suju aina suunnitelmien mukaan. Positiiviset asiat kuitenkin kompensoivat vastoinkäymisiä ja pienet set-backit vaikuttavat jälkikäteen pieniltä hienojen uusien kokemusten rinnalla. On kuitenkin hyvä asia, että lapsi saa selvitä itse näistä tilanteista ilman apua vanhemmiltaan. Joskus kiertotiet luovat parhaimmat muistot.
  3. Lue lisää meistä, GoXploresta! Iso osa vanhempien luottamuksesta lähettää lapsiaan ulkomaille liittyy siihen, luottavatko he matkatoimistoon, jonka kautta lapsi on varannut matkan.
  4. Vaikka se kuulostaa karulta, on aika päästää irti ja antaa nuoren huolehtia asioista itse. Matkan aikana nuori kohtaa varmasti pulmia, mutta useimmiten ne ovat niin pieniä, että nuori pystyy selvittämään ne itse, vaikkei ehkä itse uskoisikaan niin. Tämä on sitä epämukavuusalueelle menemistä. Vanhempien täytyy antaa nuorten yrittää itse.
  5. Sopikaa, kuinka usein olette yhteydessä. Vanhempien on hyvä pitää mielessä, että joissakin kohteissamme verkkoyhteydet (puhelin, internet) ovat todella huonot ja lasten lähettämien viestien välillä voi olla välillä viikkojenkin taukoja. Ja lähtökohtanahan kuitenkin on: no news is good news!
  6. Tarkista vielä varoiksi, että lapsesi on ottanut kaikki tarvittavat rokotukset ennen matkustamista.
  7. Vanhempien on tärkeä muistaa, että maailmassa on paljon nuoria, jotka matkustavat ja jotka voivat antaa neuvoja turvallisista majoituspaikoista, nähtävyyksistä ja liikkumisesta.
  8. Lapselle on hyvä puhua siitä, mitä odotuksia hänellä on ohjelman suhteen.
  9. Vanhempien on myös hyvä varautua siihen, että lapsi tulee takaisin itsevarmempana ja luottavaisempana nuorena.

Alkuun » Opas vanhemmille

Seuraava tiedoitustilaisuutemme on . Tule mukaan tai tarkista tulevat tiedoitustilaisuudet täältä!