Sisäänkirjautuminen ​Australian MUST HAVE sovellukset

Mikä Working Holiday -viisumi?

Toiselle puolelle maailmaan lähteminen pitkäksi aikaa on aina iso päätös. Harvalla meistä on takataskussa kymmeniä tuhansia, jotta reppureissaaminen onnistuu parhaimmillaan jopa vuoden. Kun työnteko matkan aikana astuu kuvioon, ovet aukeavatkin jo aika paljon pidemmille reissuille ja monipuolisemmille seikkailuille. Turistiviisumilla et ole oikeutettu työskentelemään missään, mutta onneksi muutamaan maahan meitä suomalaisia on siunattu Working Holiday -viisumilla. Monelle ei edes tule mieleen, että tarvitsee viisumin matkustaessaan Euroopan ulkopuolelle, joten nämä vinkit kannattaa ottaa talteen.

Mutta siis mikä ihmeen Working Holiday viisumi? Maksimissaan vuoden mittainen työ- ja oleskelulupa, jonka voit suomalaisena saada kerran elämässäsi Australiaan, Uuteen-Seelantiin ja Kanadaan. Huomaa että maat eivät sulje pois toisiaan vaan voit suunnitella itsellesi vaikka kaikki kolme working holiday -vuotta. Kannattaakin miettiä tarkkaan milloin tämän viisumin käyttää ja hankkii. Viisumeille on olemassa tarkat ikäräjät (Australia 30 vuotta ja Kanada & Uusi-Seelanti 35 vuotta), nämä kannattaa ottaa huomioon ja katsoa, ettei matkasuunnitelmat veny iän puolesta liian pitkälle. Näillä "Multiple Entry" viisumeilla voit matkustaa maahan ja pois rajattomasti eli naapurimaitakin kannattaa tutkia samalla, kun tällä viisumilla reissaat. Halutessasi Working Holiday -viisumilla voit myös opiskella Australiassa tai Uudessa-Seelannissa yhden lukukauden (4kk) ajan.

Koko vuotta ei siis ole pakko viettää raataen baareissa, maatiloilla tai raksalla - tarkoitus on myös lomailla. Jokainen suunnittelee itse oman aikataulunsa ja rytmittää matkansa sopivaan tasapainoon töiden ja lomailun osalta. Meidän puoleltamme vähintäänkin suositus on taiteilla surffilaudalla Australiassa, hypätä benji-hyppy Uudessa-Seelannissa ja kokeilla täysin käsittämättömät puuterilumiset rinteet Kanadassa. Kaiken tämän kanssa autamme sinut alkuun. Work & Travel -ohjelmamme on rakennettu Working Holiday -viisumien ympärille ja ne pitävät sisällään kaikki matkajärjestelyt lennoista viisumiin. Suurimmissa kaupungeissa meillä on omat työnvälitystoimistot, jotka ottavat kopin lähtijöistämme paikan päällä. Heillä on sinulle valmiina jo ensimmäisenä päivänä mm. pankkitili ja -kortti, veronumero ja SIM-kortti puhelimeesi. Majoitus on varattu alkuun ja työnhaussa saat apua mitä, missä & milloin! Työpaikkoja on tälläkin hetkellä tarjolla tuhansia - helppoa kuin heinän teko! Tarjolla on myös ohjelmia, joissa voimme taata sinulle työpaikan jo etukäteen ennen matkaa. Ole yhteydessä, jos haluat vielä ykstyiskohtaisempia vinkkejä ja neuvoja Working Holiday -viisumiin liittyen.

Viisumeista ja erilaisista Work & Travel ohjelmistamme löydät lisää:

Work & Travel Kanada
Work & Travel Uusi-Seelanti
Work & Travel Australia

Seuraavassa matkaillassamme kuulet myös aiheesta lisää, tervetuloa mukaan!


Tämä julkaistiin keskiviikko 04. huhtikuuta 2018 klo. 10:38

Alkuun » Uutuuksia » Mikä Working Holiday -viisumi?

Viimeisimmät uutiset: Aukioloajat joulun ja uuden vuoden aikaan