Sisäänkirjautuminen ​Australian MUST HAVE sovellukset

Miten majoittua pidemmäksi aikaa ulkomailla?


Kun edessä on pidempi matka ja muutetaan väliaikaisesti ulkomaille jopa vuodeksi, ensimmäisenä tulee usein mieleen majoitus eli uusi koti. Mitä, missä, mistä, miten pitkäksi aikaa ja millä hinnalla? Majoitusvaihtoehtoja on tarjolla melkeinpä yhtä paljon kuin meitä majoittujia, joten tähän kysymykseen ei olekaan mitään ihan yksiselitteistä vastausta. Alla on muutamia asioita, joita voit miettiä jo valmiiksi.

Majoituksen taso
Yksi suuri hintaan ja vuokraan vaikuttava tekijä on luonnollisesti majoituksen taso, olipa sitten kyse vuokrattavasta asunnosta tai hostelli-/hotellimajoituksesta. Siinä missä yhdelle riittää sänky alivuokralaisena paikallisen perheen vierashuoneessa tai se kaikista halvin hostelli alle kympillä per yö, toinen haluaa oman kaksion parvekkeella ja merinäköalalla (mielellään vielä siivoojan ja pyykinpesupalveluiden kanssa). Ehkä sinulle se sopivin vaihtoehto on joku näiden edellä mainittujen väliltä? Lyhyitä aikoja on hyvä olla hostelleissa, mutta pidemmän päälle tämä vaihtoehto saattaa kuormittaa kukkaroa. Hostelleissa majoittuminen saattaa pidempiä aikoja olla myös aavistukseen uuvuttavaa; koko ajan uusien ihmisten kanssa jaetuissa tiloissa. Töitäkin pitäisi jaksaa tehdä ja naapurit bilettää aamusta iltaan…

Hintataso ja sijainti
Useimmissa suurkaupungeissa hintataso on vähintään sama kuin täällä meillä pääkaupunkiseudulla. Varsinkin kun katsotaan esimerkiksi maita, joihin meillä on Work & Travel -ohjelmat tarjolla. Mieti tarkkaan onko aivan välttämätöntä asua suurkaupungin sykkeessä vai voisitko olla vaikka jopa taajaman ulkopuolella, jos julkiset kulkuyhteydet ovat hyvät (niin kuin ne usein ovatkin). Mieti myös mikä etäisyys sinulla on vaikka tulevaan työpaikkaasi. Vaikka työ olisi kaupungin ytimessä, on usein ihan kohtuullista käyttää matkoihin jopa tunti-pari per päivä, siinä saattaa helposti voittaa satasia. Kun tarkastelet esimerkiksi vuokra-asuntjen hintoja, huomaa että nämä on usein ilmoitettu per viikko eikä kuukausivuokraa, kuten meillä aina täällä Suomessa. Osaan työpaikkoja (esim. työt maatiloilla tai vaikkapa hotelleissa) saattaa kuulua majoitus näin halutessasi, joka sitten huomioidaan palkassasi. Oma autokin saattaa olla joissain tapauksissa hyvä idea (varsinkin jos meinaat jossain vaiheessa reissata enemmänkin maan sisällä), mutta parkkimaksut keskustassa… not such a good idea!

Yksin vai yhdessä?
Saatat hyvin löytää ennen matkaa (tai paikan päältä) itsellesi uuden kämppiksen ja näin voitte jakaa kustannuksia yhdessä. Jos kämppistä ei ole valmiina ennen matkaa, kannattaa toki hieman miettiä, ettei kadulta nyt ihan ensimmäistä puolituttua vie vuokrasopimusta allekirjoittamaan. Usein tosin samassa elämäntilanteessa ja samanlaisella reissulla olevat nuoret jakavat myös samat arvot. Matkalla on todella vaikea olla saamatta uusia ystäviä tai tutustumatta paikallisiin.

Etukäteen vai paikan päällä?
SoMe-kanavat ja netti ovat täynnä asuntoilmoituksia ja ihmisiä, jotka etsivät itselleen kämppiksiä. Onkin hyvä idea hieman kartoittaa etukäteen mitä on tarjolla. Liian lukkoon lyötyjä suunnitelmia ei kannata tehdä, koska kokemuksesta tiedämme, että nämä tulevat paikan päällä vielä moneen kertaan muuttumaan. Älä kuitenkaan missään nimessä allekirjoita sopimuksia (tai varsinkaan maksa mitään ulkomaille) ennen kuin olet nähnyt asunnon tai tavannut sen omistajia. Hostellimajoituksen kanssa näiden virallisten asioiden tarkistaminen on helpompaa.

Meiltä saat vinkit & linkit maasta riippuen, mistä kannattaa uutta kämppää alkaa etsimään. Viidakko on suuri, mutta myös yhteistyökumppanimme paikan päällä auttavat lähtijöitämme asuntoasioissa.

Tämä julkaistiin keskiviikko 20. kesäkuuta 2018 klo. 13:00

Alkuun » Uutuuksia » Miten majoittua pidemmäksi aikaa ulkomailla?

Seuraava tiedoitustilaisuutemme on 23.10.2019 Helsinki. Tule mukaan tai tarkista tulevat tiedoitustilaisuudet täältä!